Rabu, 8 Jun 2011

09 di Batu uban - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di Batu uban - Google Blog Search


Sabri Photography: Program Hijaukan Pulau Pinang 2010 <b>di Batu Uban</b>.

Posted: 03 Oct 2010 07:52 PM PDT

Tahniah Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Komuniti (JKKK) Batu Uban, Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) dan Qariah Masjid Batu Uban kerana berjaya mengeratkan kerjasama sesama masyarakat dalam program Green Cleaner Penang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

lonesome thing: Ikan Bakar Penang @ <b>Batu Uban</b> near polis marin habour

Posted: 06 May 2011 08:16 PM PDT

Entry ni mengenai makan-makan di Penang.
Kedai ikan bakar ni terletak di sebelah kiri selepas jambatan pulau pinang..kalau nak pergi kena drive slow semasa dah dekat nak turun jambatan ke Bayan Lepas sebab takut terlepas kedai ni..belok sebelah kiri dan terus parking je..Kedai ni dikenali sebagai kedai ikan bakar bersila sebab pelanggan boleh pilh samada nak makan gunakan meja mcm biasa atau duduk bersila ditempat yang disediakan(utk bersila kenaLah buka kasut).
Kedai yang pertama tu bagi aku paling sedap.Yang mana banyak nyah (awww) yang bekerja.Sebelum ni pernah makan kat kedai ikan bakar Idrus tapi rasa nya kurang ummppphh.
Kedai dibuka petang hingga larut malam.
Ada jugak playground kecik kt sini jadi bagi yang bekeluarga tu anak-anak boleh main dan taklah kacau sangat ibu ayah tengah makan.
Aku pergi dengan adikku,berdua tapi order banyak gila..baru RM70.00.Itupun sampai order nasi semangguk.Cuma kami tak amik ikan jenahak atau siakap..dh jemu jadi try ikan pari pulak.Sebab tak larat nak habiskan siap boleh tapau sotong goreng dan ikan pari bawa balik rumah.
Bagi yang dah biasa makan ikan ikan bakar di Umbai Melaka..tentu rasa tak berapa best sgt kt sini.Sebab ikan dan makanan laut yang diletakkan diatas ais untuk pelanggan pilih tu taklah banyak pilihan seperti disana.Kupang pun tak ada.Tapi bagi aku,rasa ikan bakar kat sini better than kat Kuala Perlis.
Pernah sekali makan sini,4 orang dewasa,2 kanak-kanak harganya RM170.00 sahaja.





Sambal kicap dan soso

Keseluruhan menu yang kami oerder:

Nasi putih-semangkuk,boleh mkn 4 org
Sotong goreng tepung
Ikan pari bakar-2 keping dan besar-besar
Sup tulang
Lala sweet sour
Kerang rebus
Kangkung goreng belacan
Air tembikai 1 jug

Udang tak order sebab dah jemu.Harga dalam RM70.00.Boleh makan 4 orang.Cuma gambar sotong goreng tepung tak ambil sebab ia agak lambat sampai.Jd tengah makan tu dh malas nak amik.
Bagi orang penang.ikan bakar yang top bukan di sini tetapi di Teluk Tempoyak..tapi sebab tahap kemalasan aku yang melampau,aku malas nak drive ke sana dengan jalan yang agak mencabar.so bagi aku kat sini pun sedap..dan berbaloi.Layanan pekerja nya pun memuaskan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved