Sabtu, 16 Julai 2011

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 12:00 AM PDT


Yang pertama, saya tak sure ada jer perkataan 'toy' dalam bahasa malaysia. Tak per, yang saya nak cerita mengenai Muzium Toy yang terbesar di dunia. Jangan tak sangka, ia bukan terletak di New York, bukan di London, tapi di Pulau Pinang!!! yeay!!!

Bagi peminat watak-watak animasi, ini merupakan lokasi yang wajib anda pergi. Terletak di Tanjung Bungah, bersebelahan dengan Hotel Copthorne, muzium toy tersebut mempamerkan sejumlah 10,0000 pelbagai jenis watak kartun. Dari daoraemon hingga ke shrek. Patung jack sparow pun ada.

Tiket masuk ialah RM10 bagi orang dewasa, kanak-kanak RM6.  Saya rasa ini adalah muzium hak milik individu. Muzium ini dibuka setiap hari dari jam 9 pg hingga 8 malam.

Nak maklumat lanjut boleh hubungi Mr Loh di talian 012-4602096. Ni alamat penuh dia.
Penang Toy Museum,
Jalan Tanjung Bungah,
11200 Tanjung Bungah
Penang

Kami bagai nak gila amik gambar dengan hampir semua watak yang glamour2 tu. heheheheh

antara koleksi yang unik

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

30-something: life on the fast lane: Penang Food Adventure Part 2 <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2011 03:01 AM PDT

sebelum buat posting nie akak nak komen sket apasal blog nie bersawang sepeninggalan akak ke KK ...abang ngah kiter ada good news ..sampaikan dia sibuk sangat tak menghadap blog....nanti dia cerita sendiri lah dia punya happy news tu (yang penting jgn buat2 lupa wristlet Coach aku ngan liz) ...kak long ngan eat nie hampeh sket ...takde posting langsung ...malas akak! takkan biler dah jadi froggy under a coconut shell terus takde cerita kot (larikkkkkssssss) ....Ms. CEO tu aku malas nak komen ...berzaman mintak gambar family pun sampai la ni tak dapat2 ...if i am not mistaken dah 2 tahun aku mintak gambar tu ....sampai biler nak kena tunggu nie????

abis dah akak berleter ...so, kiter start cerita pasal durian ...adik beradik 30-somethings nie semua hantu durian ....liz ngan fend dah lama saja menjeles kan aku ngan gambar2 durian biler berWhatsApp ngan aku ...semalam baru aku berpeluang makan durian ...sesampai nyer kat Kuching, mak aku gi beli durian ....dia cari durian Ranau masa kat KK tapi tak jumpa ...so, sampai sini terus beli ....sedapppppp

sign posted kat Berjaya Hotel


tapi masa kat Penang last month, aku ngan kekawan gi makan durian jugak ....we all went to Tanjung Bungah ...makan tepi jalan jer ...sebab masing2 dok hotel kan ...and durian plak is a complete no no in hotels in Malaysia (unless hotel tu bapak kiter punya lah kot) ....aku ngan haslina memang dah over excited nampak ada org jual durian not far from our hotel ..memang nekad nak makan tepi jalan LOL ...durian punya pasal ...last2 we all makan kat Tanjung Bungah .....aku gi Tanjung Bungah ngan Bemen cari char kuey teow ...but ada nampak org jual durian ...so, malam tu terus buat siaran ulangan kat situ ....dapat plak semua geng nak makan durian ....so, pas dinner kat Esplanade and lepak Straits Quay, terus menuju ke Tanjung Bungah (misi makan durian)

Wan sedang memilih durian utk kitorang

aku berjaya stop everyone from menerpa durian nie coz nak tangkap gambar ....pastu takde nyer gambar2 ...semua ngap terus ajer


Masa pi Penang tu we all went for a conference ...tapi malam kuar jejalan carik makan ...and kebetulan plak kawan lama we all (Wan) pun present paper kat the same conference ...dah lama tak jumpa mamat nie ..and we all ambik peluang to catch up ....memang kecoh kat tepi jalan tu ...dengan tawa and suara kitorang ...gaya macam dah bertahun2 tak jumpa ...

another blogger sibuk snap gambar ...

kumpulan baju putih: muka happy dapat durian


pastu diorang bagi petua kat aku yang aku tak pernah dengar ....minum air from bekas durian tu??? petua utk apa aku dah lupa sebab aku dok gelak! dah tak dengar orang punya explanation ....

and Bemen tunjuk skill ...dia boleh adjust camera utk ambik gambar kami berlima sendiri ...hehehe


P/S pas nie nak gi makan durian lagi ....masih ada lagi durian yang mak aku beli semalam ...hehehehe Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved