Ahad, 28 Ogos 2011

09 di jelutong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di jelutong - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Bilik <b>di Jelutong</b> – Rooms for rent Penang – Brought by Condo.Com <b>...</b>

Posted: 08 Aug 2011 02:09 PM PDT

Alamat: Jelutong Park Apartment,Jln Lintang
Madrasah, 11600 Georgetown, Penang.Kemudahan: Berhampiran USM, Tesco Gelugor, pejabat
pos, stesen minyak, taman rekreasi Bukit Dumbar
dan laluan susur keluar mudah ke jambatan atau
feri melalui Jelutong Expressway.Bayaran:Deposit (1 bulan).Sewa rumah sebulan di antara RM 215 ke RM130 tidak
termasuk api dan air. Sewa rumah akan dirunding
bergantung kepada jumlah bilik yang disewa. Masih
ada 2 bilik kosong.Taikh masuk: Bila-bila masa.Ciri-ciri yang dicari:1.Perempuan (Islam)2.Bekerja tetap.3.Bujang.Keadaan rumah:Rumah semi-apartment (3 bilik) di tingkat 22.2 bilik bersaiz sederhana dan kecil untuk disewa. Rumah dilengkapi dgn TV, peti sejuk, dapur gas dan
mesin basuh. Boleh digunakan bersama dan menjaga
seperti harta sendiri. 2 bilik yang hendak disewa ini kosong tanpa
sebarang perabot.Berminat hubungi:Myra : 019-456 2124

Contact Seller Email This Post Email This Post

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 03:33 PM PDT

12 Jun 2011, Shah Alam : Setelah selesai di majlis resepsi perkahwinan Induk Sham di rumah pihak pengantin lelaki di Puchong Prima, kami sekeluarga terus ke rumah Mak Usu suami saya di Bukit Jelutong, Shah Alam. Di sana kami berehat-rehat. Dapat juga menziarah Wan Sungai Buloh.

Di samping itu, tujuan kami ke sana adalah untuk bersama-sama Mak Usu dan Induk bagi membincangkan perjalanan serta program yang bakal dilaksanakan pada Hari Keluarga RAIS 2011 yang bakal berlangsung di Kg. Sungai Buloh, Jelebu pada 24 hingga 26 Jun 2011.

Di sana, Induk juga agak sibuk memasak rendang kerana menyambut kepulangan Achik Julie dari Jerman yang dijangka tiba pada 13 Jun 2011. Memang sedap betul bau dia, cuma tak sempat nak rasa, sebab nak kena balik ke Seremban.

Kebetulan pula Hafiz (adik ipar saya) juga ada di sana, turut menumpang kami ke Seremban. Hafiz ke Shah Alam kerana menghantar kereta Naza Ria untuk kegunaan Achik Julie di sepanjang 14 hari Achik Julie berada di Malaysia.

Disediakan oleh : Ungku Norhayati Ungku Abu Bakar (Noi/Yat)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Freddie&#39;s Journal: Lunch <b>di</b> Warung Kopi Mak Jah, Bukit <b>Jelutong</b>

Posted: 29 Jun 2011 05:33 AM PDT

Dah lama tak makan kat area Bukit Jelutong walaupun aku just stay kat area berdekatan je.heheheh. Kalo tak silap aku, nie kira 2nd time aku makan kat sana la. Food dia pada aku sedap & harga sangat berpatutan, so aku pn bawak la my friend pergi makan kat Warong Kopi Mak Jah.

Walaupun nama nye warung kafe, tapi dalam restoren tue tak la macam warung pun, sangat selesa & cozy la..hehehe

Aku memang suka makan Mee Rebus Johor, sebab aku sangat rindu Mee Rebus Haji Wahid..huhuhu, my favorite mee rebus!!!..So, aku order Mee Rebus Johor & White Coffee while my frend order Macaroni Mak Jah & Kelapa Laut Ais. Harganya sangat berpatutan ye & paling penting mie rebus dia sedap!!!, i loikee!!!..hehehehe. Kat sini ade jugak makanan lain macam Nasi Beriyani, dengar katanya sedap!!, korang should try ok..

So, kalo nak cari warong kafe nie, tempatnye kat area Town Bukit Jelutong je, sebelum masuk Highway Guthrie..

So, selamat memcuba ok.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 04:12 PM PDT

Letter by The Spring JMB

Hi Apartment Penang,

I'm representing The Spring Condominium JMB. We would like to get assistance from your party to publish this petition regarding the proposed Jelutong Waste transfer station. We need everyone support against this proposal.
At the same time, i'd like to share the letter to the respective authority to oppose strongly on the proposed plan. Kindly see attached.

We appreciate your support on this petition for the benefit of the residence and our environment

http://www.ipetitions.com/petition/thespringjmc

Attention To :

1. Penang State Government
2. Penang Chief Minister & EXCO Members
3. Director of Penang Municipal Council (MPPP)
4. Director Department of Environment (DOE)
4. EUROASIA Express Sdn Berhad (Operator)
5. Kamaruddin Harun Consultants (Vendor)

WE are AGAINST the Proposed Jelutong Transfer station. It is a 'NO'!!!

Please do the right thing and put your signature down on the dotted line,
Let's say 'NO' to Jelutong rubbish transfer station in Jelutong area!

Online petition by :
The Spring Condominium
Joint Management Body

Attached with Letter to Authorities (below):-

Rujukan Kami:
Tarikh:

Yang Berhormat En Chow Kon Yeow
Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pengurusan Lalulintas & Alam Sekitar
Pejabat Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan
Tingkat 52, KOMTAR
10503 Pulau Pinang

Yang Berhormat,

BANTAHAN TERHADAP CADANGAN PEMBINAAN STESEN PEMINDAHAN SISA PEPEJAL DI TAPAK PELUPUSAN SISA PEPEJAL, JELUTONG, DAERAH TIMUR LAUT, PULAU PINANG.

Lanjutan daripada perjumpaan penduduk-penduduk di sekitar Tapak Pelupusan Sisa Pepejal Jelutong bersama YB En Jeff Ooi, Ahli Parlimen Jelutong, YB En. Koid Teng Guan, ADUN Sungai Pinang, Wakil dari Majlis Perbandaran Pulau Pinang, Jurutera Perunding Kamaruddin dan Kontraktor, Eurasia Express Sdn Bhd pada 26hb Jun 2011 jam 11.00 pagi di Dewan Serbaguna, Kodominium The Spring, Jelutong, Pulau Pinang.

Kami mewakili penduduk yang tinggal di Kondominium The Spring, Jelutong, Pulau Pinang dengan ini membantah sekeras-kerasnya cadangan untuk membina sebuah Stesen Pemindahan Sisa Pepejal di tapak pelupusan sisa pepejal Jelutong yang berada berdekatan dengan kondominium kami ini.

Kami membantah cadangan pembinaan stesen pemindahan ini atas sebab berikut:-

i. Mengikut gunatanah sediada, kawasan sekitar tapak pelupusan sampah Jelutong adalah untuk kediaman;

ii. Kawasan sekeliling tapak pelupusan sisa pepejal Jelutong ini merupakan kawasan pesat pembangunan dan akan mengakibatkan keadaan kacau ganggu kepada trafik sediaada dengan kehadiran lori-lori pungutan sampah domestic dan sisa pukal; dan

iii. Stesen Pemindahan yang dicadangkan ini boleh dikategorikan sebagai sektor industri dan lokasinya tidak bersesuaian memandangkan terdapat kawasan kediaman kurang dari 500 meter dari tapak cadangan pembinaan tersebut serta berpotensi menghasilkan pencemaran air dan udara. ( Garispanduan Jabatan Alam Sekitar, sekurang-kurangnya 500 meter dari kediaman)

Bersama-sama ini kami juga sertakan petisyen bantahan pembinaan stesen pemindahan ini sebagai asas pertimbangan Yang Berhormat untuk menilai semula pembinaan stesen pemindahan ini untuk dipindah ke kawasan lain yang lebih bersesuaian.

Segala keperihatinan Yang Berhormat terhadap permohonan kami ini amatlah kami hargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Yang benar,

Jawatankuasa Pengurusan Bersama

(The Spring Condominiun Joint Management Body)
s.k.:

1. Yang Berhormat En. Jeff Ooi Chuan Aun,
Ahli Parlimen Jelutong
d/a Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang
Tingkat 28, KOMTAR
10503 Pulau Pinang

2. Yang Berhormat En. Koid Teng Guan
ADUN Sungai Pinang
126-B, Jalan Jelutong
11600 Pulau Pinang

3. Yang Dipertua
Majlis Perbandaran Pulai Pinang
Paras 17, KOMTAR
10675 Pulau Pinang

4. Pengarah
Jabatan Alam Sekitar, Pulau Pinang
Aras Bawah (Zon B)
Wisma Persekutuan (SPU)
13200 Kepala Batas, Pulau Pinang

5. Pengarah Urusan, IJM Development Sdn Bhd

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jun 2011 03:57 PM PDT




Sebuah kedai motor usahawan anak muda melayu Jelutong dirobohkan baru baru ini hanya kerana pemiliknya tidak mahu menyertai PKR, dalang disebalik merobohkan kedai tersebut adalah anjing anjing melayu yang menjadi suruhan DAP . :klik sini dan sini

Dalang disebalik perobohan kedai tersebut cuba mahu tunjuk kuasa,kononnya kuasa yang ada sebagai anjing regim DAP mampu membuat apa saja,tetapi anjing anjing melayu Jelutong ini tidak sedar bahawa taraf mereka hanya sekadar binatang peliharaan maka tuan anjing boleh sesuka hati memperlakukan apa saja keatas mereka.

email dari anak jelutong:


GAMBAR-GAMBAR PEJABAT SETIAUSAHA PKR JELUTONG YANG JUGA TIMBALAN KETUA AMK JELUTONG(INDIVIDU YANG MENJADI DALANG PEROBOHAN KEDAI MOTORSIKAL MILIK SAUDARA YACOOB DI JELUTONG PADA 11 JANUARI 2011 KERANA ENGGAN MENYERTAI PKR)

*KHAIRIL ANUAR (PKR)

*JALAN KOTA GIAM

*DIROBOH KERANA TIDAK MENDAPAT KEBENARAN PEMILIK ASAL TANAH ITU YANG KINI AKAN DIBANGUNKAN UNTUK PROJEK PERUMAHAN.

*SERONOK PECAH KEDAI ORANG MELAYU,LANI SENDIRI DAPAT HABUAN DARI GUAN ENG & MANSOR OTHMAN.

Sekarang ini anjing melayu DAP di Jelutong pula menerima nasib yang sama,beliau terlupa didalam tubuh badannya mengalir darah bangsanya adalah MELAYU,maka beliau berhak mendapat layanan yang sama dari regim DAP iaitu pakej merobohkan kedai,gerai dan rumah secara percuma.Tahniah Pisau ucapkan kepada Khairil kerana menerima pakej daripada regim DAP !

Pisau kata " ramai yang dah sedar DAP ini penaya orang melayu,tapi semua pakat segan nak lawan pasal tak kena batang hidung sendiri"

Related Posts : berita pisau, Pulau Pinang

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 19 May 2011 12:00 AM PDT

LukiSan AlaM.....: Cari emas <b>di Jelutong</b>, Tobiar, Pendang, Kedah

Posted: 19 May 2011 09:44 AM PDT

terima kasih kepada sesiapa yang sudi membaca dan berkongsi blog yang x seberapa nie....insyaALLAH sedikit sebanyak apa yang dikongsi boleh dijadikan pengajaran buat kita semua....ameen...

Sabda Rasulullah "Barangsiapa yang hafal dan mengamalkan 7 kalimah ini akan dimuliakan ALLAH dan malaikat dan akan diampunkan dosa dosanya walau sebanyak buih di lautan"...

1 .Bismillahirrahmanirrahim -setiap kali hendak melakukan sesuatu

2 .Alhamdulillah -setiap kali selesai melakukan sesuatu

3 .Astagfirullah -jika tersilap mengatakan sesuatu yg buruk

4 .InsyaALLAH -jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang

5 .Lahaulawalaquawwataillabillah -bila tidak dapat melakukan sesuatu yang berat atau melihat sesuatu yang buruk

6. Innalillah -jika menghadapi musibah atau melihat kematian

7 .Laailaahaillallah -bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak banyaknya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved