Rabu, 8 Jun 2011

09 di Batu uban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu uban - Google Blog Search


Sabri Photography: Program Hijaukan Pulau Pinang 2010 <b>di Batu Uban</b>.

Posted: 03 Oct 2010 07:52 PM PDT

Tahniah Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Komuniti (JKKK) Batu Uban, Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) dan Qariah Masjid Batu Uban kerana berjaya mengeratkan kerjasama sesama masyarakat dalam program Green Cleaner Penang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

lonesome thing: Ikan Bakar Penang @ <b>Batu Uban</b> near polis marin habour

Posted: 06 May 2011 08:16 PM PDT

Entry ni mengenai makan-makan di Penang.
Kedai ikan bakar ni terletak di sebelah kiri selepas jambatan pulau pinang..kalau nak pergi kena drive slow semasa dah dekat nak turun jambatan ke Bayan Lepas sebab takut terlepas kedai ni..belok sebelah kiri dan terus parking je..Kedai ni dikenali sebagai kedai ikan bakar bersila sebab pelanggan boleh pilh samada nak makan gunakan meja mcm biasa atau duduk bersila ditempat yang disediakan(utk bersila kenaLah buka kasut).
Kedai yang pertama tu bagi aku paling sedap.Yang mana banyak nyah (awww) yang bekerja.Sebelum ni pernah makan kat kedai ikan bakar Idrus tapi rasa nya kurang ummppphh.
Kedai dibuka petang hingga larut malam.
Ada jugak playground kecik kt sini jadi bagi yang bekeluarga tu anak-anak boleh main dan taklah kacau sangat ibu ayah tengah makan.
Aku pergi dengan adikku,berdua tapi order banyak gila..baru RM70.00.Itupun sampai order nasi semangguk.Cuma kami tak amik ikan jenahak atau siakap..dh jemu jadi try ikan pari pulak.Sebab tak larat nak habiskan siap boleh tapau sotong goreng dan ikan pari bawa balik rumah.
Bagi yang dah biasa makan ikan ikan bakar di Umbai Melaka..tentu rasa tak berapa best sgt kt sini.Sebab ikan dan makanan laut yang diletakkan diatas ais untuk pelanggan pilih tu taklah banyak pilihan seperti disana.Kupang pun tak ada.Tapi bagi aku,rasa ikan bakar kat sini better than kat Kuala Perlis.
Pernah sekali makan sini,4 orang dewasa,2 kanak-kanak harganya RM170.00 sahaja.





Sambal kicap dan soso

Keseluruhan menu yang kami oerder:

Nasi putih-semangkuk,boleh mkn 4 org
Sotong goreng tepung
Ikan pari bakar-2 keping dan besar-besar
Sup tulang
Lala sweet sour
Kerang rebus
Kangkung goreng belacan
Air tembikai 1 jug

Udang tak order sebab dah jemu.Harga dalam RM70.00.Boleh makan 4 orang.Cuma gambar sotong goreng tepung tak ambil sebab ia agak lambat sampai.Jd tengah makan tu dh malas nak amik.
Bagi orang penang.ikan bakar yang top bukan di sini tetapi di Teluk Tempoyak..tapi sebab tahap kemalasan aku yang melampau,aku malas nak drive ke sana dengan jalan yang agak mencabar.so bagi aku kat sini pun sedap..dan berbaloi.Layanan pekerja nya pun memuaskan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri pulau pinang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


Senarai Kontraktor Buangan Terjadual <b>di Negeri Pulau Pinang</b> 2011 <b>...</b>

Posted: 31 May 2011 06:52 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Web 2.0. JAS & RAS Blogspot · JAS Facebook · Youtube JAS. Senarai Kontraktor Buangan Terjadual di Negeri Pulau Pinang 2011-2012. Wednesday, 01 June 2011 01:52. Senarai Kontraktor Buangan Terjadual 2011-2012 ...

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


Picnic <b>di Batu Ferringhi</b> - Multiply

Posted: 12 Feb 2007 10:57 PM PST

Tempat perkelahan terdekat kami. Pada ptg sabtu...kami berkelah disini sambil ingin bermandi di laut. Namun cdgn itu terpaksa dibatalkan disebabkan ombak terlalu kuat...jd kami bermain di pesisir pantai, namun basah la juga kena pukulan ombok...pd hari tersebut kami membawa bersama seorang anak sedara di picnic tersebut....



Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di kepala batas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di kepala batas - Google Blog Search


Rawatan sambil lewa <b>di</b> Hospital <b>Kepala Batas</b> | Aduan Rakyat Online

Posted: 08 Jun 2011 01:26 AM PDT

Pada 31/5/2011 sepupu dan anak kakak saya yg berumur mengalami kemalangan jalanraya. Sepupu saya tidak sedarkan diri kerana mengalami kecederaan teruk. Anak kakak saya pula cedera dimuka dan mata kanannya membengkak. Kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Kepala Batas oleh orang kampung yang kebetulan berada di sebuah kedai makan berhampiran.

Apabila mangsa yang bibawa oleh orang kampung tiba di hadapan pintu kecemasan, tiada seorang nurse ataupn doktor yang datang membantu untuk dibawa kedalam bilik kecemasan. Ada nurse yang tengok, tetapi buat macam tak nampak. Sehinggakan orang kampung yang tolong bawa mangsa terpaksa menolak masuk sendiri sepupu saya kedalam bilik kecemasan. Kemudian baru ada nurse datang membantu menolak sepupu saya. Tetapi nurse itu hanya tolak masuk kemudian tinggal begitu sahaja sepupu saya tanpa berbuat apa-apa selama lebih kurang dekat satu jam. Sehinggakan emak saudara saya iaitu ibu kepada sepupu saya yg baru tiba kehospital tersebut memarahi pihak hospital baru mereka lakukan rawatan keatas sepupu saya.

Sebelum emak saudara saya sampai, nurse dgn doktor masing-masing hanya duduk bersembang. Orang kampung yg mendukung anak kakak saya pula disuruh tunggu dihadapan meja pendafdaran. Hampir 1 jam orang kampung yang mendukung anak kakak saya mnunggu untuk diberikan rawatan kepada anak kakak saya. Sehinggakan orang kampung yang mendukung anak kakak saya itu memarahi pihak hospital baru mereka bangun untuk merawat. Apabila kakak dan abang ipar saya tiba di hospital, dia lihat anaknya mengalami kecederaan dimuka dan mata. Doktor yang merawat anak kakak saya hanya membuat pemeriksaan biasa sahaja. Doktor itu memberitahu tidak perlu membuat x-ray @ scan keatas anak kakak saya kerana kecederaannya tidak serius dan dibenarkan pulang.tetapi mata kanan anak kakak saya membengkak biru sehingga mata kanannya tidak dapat di buka.abang ipar saya yang tidak berpuas hati dengan rawatan hospital tersebut mambuat keputusan untuk membuat scan@x-ray di hospital swasta keatas anaknya.

Doktor dihospital swasta tersebut membuat scan seluruh kepala anak kakak saya dan memberitahu bahawa ada keretakan tulang di atas kening mata kanan. Apabila mengetahui berita tersebut abang ipar saya betul-betul kecewa dengan rawatan yg diberikan oleh hospital kepala batas. Mereka buat kerja sambil lewa.sampai perlu kena marah baru mereka nk lakukan rawatan. Doktor pn langsung tidak serius melakukan rawatan.dihospital kepala batas tiada seorang pun doktok pakar disana.padahal jika ada berlaku kecemasan,hospital tersebutlah yg paling berhampiran dgn kawasan kampung saya.ramai lg penduduk yg menyatakan berasa kecewa dengan rawatan yg diberikan oleh pihak hospital kepala batas.

Tujuan saya membuat aduan ini adalah untuk meminta pihak aduan rakyat supaya membantu kami penduduk kampung untuk menyatakan ketidakpuasan hati dgn rawatan yg diberikan oleh hospital tersebut kepada kami.supaya pihak yg bertanggungjawab menyelesaikan dengan segera masalah hospital tersebut.jika pihak aduan rakyat perlu menghubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut bolehlah menghubungi saya 0125698616 azizul.

By: azizul

Aduan yang berkaitan:

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di Batu maung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu maung - Google Blog Search


Santai <b>Di</b> Blog GG (9W2YZI): Lunch @ Pan Mutiara, <b>Batu Maung</b>

Posted: 02 May 2011 11:37 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Santai Di Blog GG (9W2YZI). Tuesday, May 3, 2011. Lunch @ Pan Mutiara, Batu Maung. T/hari tadi lps meeting kami semia ke restoran pan mutiara utk majlis perpisahan engineer azlan,. Posted by mat yus at 2:37 PM ...

N37 <b>Batu Maung</b>: Majlis Penghargaan Warga Emas KADUN <b>Batu Maung</b>

Posted: 22 Apr 2011 03:56 AM PDT

Kotakan janji! Sekali lagi, Kerajaan Negeri Pulau Pinang di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat (PR) bakal membuat bayaran RM100 kepada setiap warga emas berusia 60 tahun dan ke atas yang berdaftar melalui Program Penghargaan Warga Emas (PPWE) bermula 23 April ini.

Ketua Menteri Pulau Pinang, Y.A.B. Tuan Lim Guan Eng berkata, pembayaran bagi tahun 2011 akan bermula pada 23 April hingga 20 Mei 2011 (secara berperingkat-peringkat) di cawangan-cawangan Maybank terpilih seluruh negeri Pulau Pinang.

"Sehingga kini, seramai 114,668 warga emas telah mendaftarkan diri di bawah program ini.

Ini bermakna, pendaftaran kini telah mencapai 86 peratus daripada jumlah keseluruhan warga emas di seluruh negeri ini,'' katanya pada sidang akhbar selepas majlis Penyampaian Cek Bantuan Kepada Sekolah-sekolah Tamil Negeri Pulau Pinang di sini kelmarin.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di balik pulau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


Kim&#39;s <b>Balik Pulau</b> Laksa | Qyzzy

Posted: 23 Jun 2009 12:00 AM PDT

This laksa stall in Balik Pulau has a lot of history behind it. Originally ran by a sweet old lady named Khoo who also supplied the rice noodles and laksa gravy to other stalls in town. She started selling laksa at her house No. 100 Jalan Besar (just a few shoplots down the down from the current location). Her house is now a Balik Pulau heritage house was built by Kapitan Cina Chee who is the great great grandfather of Madam Khoo.

Then Madam Khoo's friend and neighbour, Mrs Ewe gradually learnt the art of laksa making from Madam Khoo. Mrs Ewe together with her husband Ewe Chooi Guan in 1970s eventually decided to set-up their own laksa business in its current location where they served Assam Laksa and Siamese Laksa for 30 years until they retired in 2004 and their business is taken over by its current owners brother and sister pair of John and Anne Martin.

While the Laksa Assam is an original creation of Madam Khoo, the Laksa Lemak (Siamese) is an original creation of Mrs Ewe. Yes! Both laksa variants originated from Balik Pulau.

I had the Laksa Lemak because it is my favourite. I really enjoyed the laksa. I find the taste less sweet than other laksa dishes. The sardine fish pieces are chunky and its flesh is sweet. The portion is just nice. I also sampled the assam laksa soup from my wife dish and I also find it less sweet but aromatic. I remembered Mrs Ewe's original laksa was better but every time I had John & Anne's it seemed to get better.

Balik Pulau is also famed for its Nutmeg juice along with its durian fruits. I ordered the freshly squeezed white nugmeg juice with sour plum. Heavenly!!

I definitely recommend any travellers to Balik Pulau as a must try to this laksa together with the white nutmeg juice.

Chinese Coffee Shop Cuisine Type Dining Hours Dining Type Features Hawker Local Delights Lunch Smoking Area Thai , ,

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved