Isnin, 13 Jun 2011

09 di Batu uban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu uban - Google Blog Search


lonesome thing: Ikan Bakar Penang @ <b>Batu Uban</b> near polis marin habour

Posted: 06 May 2011 08:16 PM PDT

Entry ni mengenai makan-makan di Penang.
Kedai ikan bakar ni terletak di sebelah kiri selepas jambatan pulau pinang..kalau nak pergi kena drive slow semasa dah dekat nak turun jambatan ke Bayan Lepas sebab takut terlepas kedai ni..belok sebelah kiri dan terus parking je..Kedai ni dikenali sebagai kedai ikan bakar bersila sebab pelanggan boleh pilh samada nak makan gunakan meja mcm biasa atau duduk bersila ditempat yang disediakan(utk bersila kenaLah buka kasut).
Kedai yang pertama tu bagi aku paling sedap.Yang mana banyak nyah (awww) yang bekerja.Sebelum ni pernah makan kat kedai ikan bakar Idrus tapi rasa nya kurang ummppphh.
Kedai dibuka petang hingga larut malam.
Ada jugak playground kecik kt sini jadi bagi yang bekeluarga tu anak-anak boleh main dan taklah kacau sangat ibu ayah tengah makan.
Aku pergi dengan adikku,berdua tapi order banyak gila..baru RM70.00.Itupun sampai order nasi semangguk.Cuma kami tak amik ikan jenahak atau siakap..dh jemu jadi try ikan pari pulak.Sebab tak larat nak habiskan siap boleh tapau sotong goreng dan ikan pari bawa balik rumah.
Bagi yang dah biasa makan ikan ikan bakar di Umbai Melaka..tentu rasa tak berapa best sgt kt sini.Sebab ikan dan makanan laut yang diletakkan diatas ais untuk pelanggan pilih tu taklah banyak pilihan seperti disana.Kupang pun tak ada.Tapi bagi aku,rasa ikan bakar kat sini better than kat Kuala Perlis.
Pernah sekali makan sini,4 orang dewasa,2 kanak-kanak harganya RM170.00 sahaja.





Sambal kicap dan soso

Keseluruhan menu yang kami oerder:

Nasi putih-semangkuk,boleh mkn 4 org
Sotong goreng tepung
Ikan pari bakar-2 keping dan besar-besar
Sup tulang
Lala sweet sour
Kerang rebus
Kangkung goreng belacan
Air tembikai 1 jug

Udang tak order sebab dah jemu.Harga dalam RM70.00.Boleh makan 4 orang.Cuma gambar sotong goreng tepung tak ambil sebab ia agak lambat sampai.Jd tengah makan tu dh malas nak amik.
Bagi orang penang.ikan bakar yang top bukan di sini tetapi di Teluk Tempoyak..tapi sebab tahap kemalasan aku yang melampau,aku malas nak drive ke sana dengan jalan yang agak mencabar.so bagi aku kat sini pun sedap..dan berbaloi.Layanan pekerja nya pun memuaskan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


Picnic <b>di Batu Ferringhi</b> - Multiply

Posted: 19 May 2011 06:18 PM PDT

Tempat perkelahan terdekat kami. Pada ptg sabtu...kami berkelah disini sambil ingin bermandi di laut. Namun cdgn itu terpaksa dibatalkan disebabkan ombak terlalu kuat...jd kami bermain di pesisir pantai, namun basah la juga kena pukulan ombok...pd hari tersebut kami membawa bersama seorang anak sedara di picnic tersebut....



Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di balik pulau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


RM80-100BASIC+COMMISSION Promoters : RM80 basic perday+commission <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2011 12:48 PM PDT

For Serious Applicants only!!!
Female Promoter Needed at Penang Bayan Lepas ( Balik Pulau )

Job Details:
- Promote and Sell only
- Provide Product info
- Uniform Provided

Working Location:
- Bayan Lepas ( Balik Pulau)
- Penang Bayan Baru

For those who are interested please send in profile/resume to:
Jordane.cdm@gmail.com

Mobile - Salary RM80-100BASIC+COMMISSION
Location Penang- Bayan Lepas( Balik Pulau) and Bayan Lepas Working Hours 10-6pm,1 break
Onsite Yes Needed Skills Promote and selling skills Needed
Start Date 18,19,25,26th June
Duration 4 working days only
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di seberang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di seberang jaya - Google Blog Search


Shaklee2u.com: Shaklee Trial Pack <b>di Seberang</b> Perai

Posted: 10 Jun 2011 08:57 PM PDT

Sanggupkah anda berada dalam kerugian? Kesihatan adalah nikmat yang tidak ternilai. Tidakkah anda mahu memberikan yang lebih baik untuk bayi dan keluarga anda sedangkan orang lain berlumba-lumba hendak mendapatkannya.

Untuk pengetahuan semua, Shaklee Trial Pack boleh dihantar ke seluruh Malaysia secara percuma. Namun, ramai juga yang suka cash on delivery. Minggu ini, pada yang berminat dan urgent, boleh dapatkan Shaklee Trial Pack secara cash on delivery di Seberang Jaya, Bukit Mertajam dan Perai kerana saya berada di sini.

Kalau nak beli fullpack pun boleh juga. Order melalui saya atau terus walk in di cawangan Shaklee di Seberang Jaya atau mana-mana cawangan di seluruh Malaysia dan nyatakan id,846056 untuk dapatkan produk pada harga ahli.

Pelanggan yang beli sendiri pun boleh dapatkan konsultasi juga!
Jangan lepaskan peluang untuk cabutan bertuah Apple iPad 2!

Jika anda berminat, boleh order di sini. Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID 846056 untuk pembelian pada harga ahli. Set2 trial pek tidak dijual dicawangan cuma online sahaja.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved