Isnin, 18 Julai 2011

09 di Batu uban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu uban - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2011 09:13 PM PDT

21 Jun 2011 @ 9 pm .Seramai hampir 60 penduduk yang terlibat dalam banjir kilat pada 15/6/11 mendapat sumbangan bantuan sebanyak Rm100 setiap rumah.YB Raveen berkata Kerajaan PR tidak mahu membiarkan rakyat menanggung kesusahan dengan memberi sebungkus nasi kandar namun dapat merasakan kepayahan mereka.Sejumlah Rm 6000 diagihkan kepada orang kampung yg terlibat dari peruntukan Yb sendiri.Sumbangan ini di beri memandangkan terutamanya kawasan ini terlalu ketinggalan kebelakang dari segi infrastruktur jika dibandingkan kawasan lain dalam dun batu uban.
Dalam menangani isu banjir ini YB akan memastikan JPS turun padang bersama Pejabat Daerah TL dalam menyelesaikan segera masalah ini.Dalam pada itu YB Datuk Halim @ Speaker Dewan Undangan Negeri yg julung kali melawati Kpg ini agak simpati dengan situasi yang dialami oleh penduduk disini .Beliau memberi penerangan berkaitan peranan setiap peringkat kerajaan dari seorang Ahli Parlimen diperingkat Federal ,Adun di peringkat Negeri dan Ahli Majlis diperingkat Kerajaan Tempatan.Beliau mengalu-alukan bantuan kepada penduduk yg terlibat.

Hadir sama Iszuree Ibrahim Ahli Majlis Mppp,Pengerusi JKKK Hj Osman dan Ketua Caw Pas Batu Uban Hj Mejar (B) Abdullah .

Iszuree Ibrahim yang menjadi pengerusi majlis pada malam itu mengalu alukan sumbangan YB Raveentharan dan kesudian YB Dato Speaker hadir pada majlis berkenaan.Dalam kejadian banjir di Batu Uban beliau ketika itu baru sahaji habis mengadakan dialog bersama Persatuan Penduduk ,JMB, IWK dan Pemaju Sunway di Flat Taman Teluk Kumbar Sungai Batu Dun bayan Lepas ,sebaik sahaja mendapat panggilan telepon dari penduduk beliau terus turun ke kawasan banjir yang bersebelahan Dewan JKKK Batu Uban dan memantau situasi sekitar kawasan dan melapurkan kepada Penghulu kawasan dan YB Adun untuk tindakan susulan.

Iszuree yang juga Setiausaha JKKK Batu Uban memberi penerangan bahawa JKKK sebelum ini berkerja keras membantu masyarakat setempat dan juga meningkatkan taraf infrastruktur seperti pelebaran Jalan Batu Uban dipersimpangan lampu isyarat Jalan Sultan Azlan Shah selain itu menambahkan kemudahan lampu jalan dalam memastikan setiap kawasan cerah setiap malam seperti di Padang permainan Taman Century yang gelap gulita sebelum ini ,beliau telah membelanjakan sejumlah peruntukan Ahli majlis dalam memasang 4 tiang lampu di Padang berkenaan.Selain itu JKKK Batu Uban telah pun berjaya menubuhkan Koperasi untuk memajukan masyarakat Kpg Batu Uban terutamanya yang dinamakan sebagai KOPERASI EKONOMI BATU UBAN BERHAD yang telah mendapat kelulusan Suruhanjaya Koperasi Negeri pada bulan April 2011 dan membuka keahlian kepada penduduk kampung sekarang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu Ferringhi</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 12:00 AM PDT

Hard Rock Hotel PenangHard Rock Hotel Penang is the ultimate destination during our short trip to Penang. Hard Rock Hotel is an expansion of Hard Rock Cafe bar-restaurant chain. Currently, Hard Rock Hotel Penang, which opened its doors on September 19, 2011, is the only Hard Rock Hotel in Malaysia.

As Hard Rock Cafe is known for its collection of rock and roll memorabilia, Hard Rock Hotel Penang does not fall short of that as it is filled with rock and roll memorabilia all over its premises.

Seaview Deluxe

We stayed in a Seaview Deluxe under "Anything You Want (You Got It!)" package. And because we booked the room in advance, we paid MYR 570 only (not including tax) as we got 43% off the rack rates! The package included breakfast for 2 persons at Starz Diner, MYR 100 voucher redeemable at Hard Rock Cafe, Pizzeria, Starz Diner, The Shack, Lobby Lounge, Rock Shop and Rock Spa.

Below is the break down of our stay: -

King-sized Bed in Hard Rock Hotel Penang
King-sized Bed in Hard Rock Hotel Penang

The Beatles Poster on the bedroom wall
The Beatles Poster on the bedroom wall

Toilet @ Seaview Deluxe Room, Hard Rock Hotel Penang
Toilet @ Seaview Deluxe Room, Hard Rock Hotel Penang

Bathroom @ Seaview Deluxe Room, Hard Rock Hotel Penang
Bathroom @ Seaview Deluxe Room, Hard Rock Hotel Penang

Shower stall
Shower stall

Toiletries
Toiletries

32-inch LCD screen HD Ready TV with satellite channels
32-inch LCD screen HD Ready TV with satellite channels

Coffee & tea making facilities
Coffee & tea making facilities

Mini-bar
Mini-bar

Wardrobe
Wardrobe

Study desk
Study desk

"Anything You Want (You Got It!)" vouchers
"Anything You Want (You Got It!)" vouchers

Armchair
Armchair

Swimming Pool

Stunning view of Hard Rock Hotel Penang from our hotel room
Stunning view of Hard Rock Hotel Penang from our hotel room

Water slides
Water slides

Jezebelle sitting near the swimming pool
Jezebelle sitting near the swimming pool

Jezebelle only dared to swim near the drain
Jezebelle only dared to swim near the drain

For those who are afraid to go out to the open world, Hard Rock Hotel Penang has its own sands within its premises surrounding the swimming pool.

Jezebelle playing sands
Jezebelle playing sands

Jezebelle building a sand castle
Jezebelle building a sand castle

Jezebelle posing while playing with sands
Jezebelle posing while playing with sands

Jezebelle petting a toy dog near the water slides
Jezebelle petting a toy dog near the water slides

Lil' Rock Kids Club

Lil' Rock Kids Club
Lil' Rock Kids Club

Lil' Rock Kids Club is an indoor playhouse for little kids aged 4-12 years old.

Jezebelle playing the slide at Lil' Rock Kids Club
Jezebelle playing the slide at Lil' Rock Kids Club

Jezebelle riding on a wooden pony
Jezebelle riding on a wooden pony

Needless to say, this was the only other place which Jezebelle was looking forward to besides the swimming pool. It wasn't hard to coax her out of the swimming pool area to this place, but it wasn't easy at all to persuade her to leave Lil' Rock Kids Club!

Body Rock Gym

Body Rock Gym
Body Rock Gym

Gym with state-of-the-art equipment
Gym with state-of-the-art equipment

Body Rock Gym is a well-equipped gym with state-of-the-art equipment and stunning poolside view. It would be awesome to do workout in the gym. However, our intention in Hard Rock Hotel Penang was just to relax, therefore, we didn't allocate any time at all for the gym.

Rock Spa

Rock Spa
Rock Spa

Rock Spa is the place to be for services such as massages, body scrubs, body wraps, facials, manicure & pedicure and even hair removal.

Enjoy the sea view while getting pampered in the spa bungalow or in the beautifully decorated outdoor cabanas facing the sea.

Rock Spa was the only other place besides the Teens Club which we didn't have the opportunity to have a go at because we were busy looking after our toddler, who seemed to fully enjoy herself more than we did.

Other Water Sports Activities

There are other water sports activities available outside Hard Rock Hotel Penang premise run by a 3rd party operator such as jetskiing and paragliding. Pony ride and ATV are also available.

Paragliding
Paragliding

Pony ride
Pony ride

Jet skis
Jet skis

Memorabilia

Mosaic art of The Beatles
Mosaic art of The Beatles

Mosaic art of The Beatles outside Starz Diner
Mosaic art of The Beatles outside Starz Diner

Framed photo of the band "Kiss"
Framed photo of the band "Kiss"

At Night

Night view of Hard Rock Hotel Penang
Night view of Hard Rock Hotel Penang

Giant guitar in the front yard of Hard Rock Hotel Penang
Giant guitar in the front yard of Hard Rock Hotel Penang

Hard Rock Hotel neon lights with interchangeable colors
Hard Rock Hotel neon lights with interchangeable colors

Room Facilities

  • Spacious room size with a contemporary design
  • Double or single room configuration
  • Sleep Like a Rock® bedding with 300-thread count bed linen
  • Custom designed furniture
  • 32-inch LCD screen HD Ready TV with satellite channels
  • DVD/CD players
  • iPod docking station
  • 24 hours in-house movies
  • Wired and wireless internet access
  • Most rooms with balconies and seaviews
  • In-room safe
  • Minibar
  • Kiblat directional signage
  • Coffee & tea making facilities
  • Wardrobe area
  • Bathrobe and bedroom slippers
  • Iron & ironing board
  • Hairdryer
  • IDD telephone
  • Hansgermany rain showers
  • Daily complimentary English newspaper
  • Complimentary streaming music channels

Hotel Facilities

  • Restaurant
  • Bar
  • Elevator
  • Baggage Storage
  • Air Conditioning
  • Lil' Rock Kids Club
  • Teen Club
  • Outdoor Swimming Pool
  • Body Rock Gym
  • Rock Spa
  • Hair Salon
  • Rock Shop
  • Meeting Facilities
  • Concierge Service

Overall, Hard Rock Hotel Penang is not just a top notch hotel, it's an exceptional world-class hotel with world-class facilities. Jezebelle loves the place, we absolutely love the hotel. Our stay will be an unforgettable experience that will surely stay in our hearts. We will definitely come back here again and again and again — whenever the opportunity arises.

Getting There

By Bus

  • Rapid Penang bus (No. 101) from the Komtar

Map


View Penang Trip, Day 1 – Actual Itine­­rary by Travel­­ingAp­e­.com in a larger map

Contact Information

Hard Rock Hotel Penang
Batu Ferringhi Beach,
11100 Penang, Malaysia
Phone: (604) 8811-711
Fax: (604) 8812-155

Resources

Official Website:

Other Website:

Next stop: Hard Rock Cafe Penang

Back to 2D 1N Penang Trip, Malaysia

Your browser does not support iframes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di jelutong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di jelutong - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 03:33 PM PDT

12 Jun 2011, Shah Alam : Setelah selesai di majlis resepsi perkahwinan Induk Sham di rumah pihak pengantin lelaki di Puchong Prima, kami sekeluarga terus ke rumah Mak Usu suami saya di Bukit Jelutong, Shah Alam. Di sana kami berehat-rehat. Dapat juga menziarah Wan Sungai Buloh.

Di samping itu, tujuan kami ke sana adalah untuk bersama-sama Mak Usu dan Induk bagi membincangkan perjalanan serta program yang bakal dilaksanakan pada Hari Keluarga RAIS 2011 yang bakal berlangsung di Kg. Sungai Buloh, Jelebu pada 24 hingga 26 Jun 2011.

Di sana, Induk juga agak sibuk memasak rendang kerana menyambut kepulangan Achik Julie dari Jerman yang dijangka tiba pada 13 Jun 2011. Memang sedap betul bau dia, cuma tak sempat nak rasa, sebab nak kena balik ke Seremban.

Kebetulan pula Hafiz (adik ipar saya) juga ada di sana, turut menumpang kami ke Seremban. Hafiz ke Shah Alam kerana menghantar kereta Naza Ria untuk kegunaan Achik Julie di sepanjang 14 hari Achik Julie berada di Malaysia.

Disediakan oleh : Ungku Norhayati Ungku Abu Bakar (Noi/Yat)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di tanjung bungah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jul 2011 01:20 PM PDT

sebelum buat posting nie akak nak komen sket apasal blog nie bersawang sepeninggalan akak ke KK ...abang ngah kiter ada good news ..sampaikan dia sibuk sangat tak menghadap blog....nanti dia cerita sendiri lah dia punya happy news tu (yang penting jgn buat2 lupa wristlet Coach aku ngan liz) ...kak long ngan eat nie hampeh sket ...takde posting langsung ...malas akak! takkan biler dah jadi froggy under a coconut shell terus takde cerita kot (larikkkkkssssss) ....Ms. CEO tu aku malas nak komen ...berzaman mintak gambar family pun sampai la ni tak dapat2 ...if i am not mistaken dah 2 tahun aku mintak gambar tu ....sampai biler nak kena tunggu nie????

abis dah akak berleter ...so, kiter start cerita pasal durian ...adik beradik 30-somethings nie semua hantu durian ....liz ngan fend dah lama saja menjeles kan aku ngan gambar2 durian biler berWhatsApp ngan aku ...semalam baru aku berpeluang makan durian ...sesampai nyer kat Kuching, mak aku gi beli durian ....dia cari durian Ranau masa kat KK tapi tak jumpa ...so, sampai sini terus beli ....sedapppppp

sign posted kat Berjaya Hotel


tapi masa kat Penang last month, aku ngan kekawan gi makan durian jugak ....we all went to Tanjung Bungah ...makan tepi jalan jer ...sebab masing2 dok hotel kan ...and durian plak is a complete no no in hotels in Malaysia (unless hotel tu bapak kiter punya lah kot) ....aku ngan haslina memang dah over excited nampak ada org jual durian not far from our hotel ..memang nekad nak makan tepi jalan LOL ...durian punya pasal ...last2 we all makan kat Tanjung Bungah .....aku gi Tanjung Bungah ngan Bemen cari char kuey teow ...but ada nampak org jual durian ...so, malam tu terus buat siaran ulangan kat situ ....dapat plak semua geng nak makan durian ....so, pas dinner kat Esplanade and lepak Straits Quay, terus menuju ke Tanjung Bungah (misi makan durian)

Wan sedang memilih durian utk kitorang

aku berjaya stop everyone from menerpa durian nie coz nak tangkap gambar ....pastu takde nyer gambar2 ...semua ngap terus ajer


Masa pi Penang tu we all went for a conference ...tapi malam kuar jejalan carik makan ...and kebetulan plak kawan lama we all (Wan) pun present paper kat the same conference ...dah lama tak jumpa mamat nie ..and we all ambik peluang to catch up ....memang kecoh kat tepi jalan tu ...dengan tawa and suara kitorang ...gaya macam dah bertahun2 tak jumpa ...

another blogger sibuk snap gambar ...

kumpulan baju putih: muka happy dapat durian


pastu diorang bagi petua kat aku yang aku tak pernah dengar ....minum air from bekas durian tu??? petua utk apa aku dah lupa sebab aku dok gelak! dah tak dengar orang punya explanation ....

and Bemen tunjuk skill ...dia boleh adjust camera utk ambik gambar kami berlima sendiri ...hehehe


P/S pas nie nak gi makan durian lagi ....masih ada lagi durian yang mak aku beli semalam ...hehehehe Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di Batu kawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu kawan - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu kawan</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

KUALA LUMPUR-Walaupun dibelungi rasa kecewa dengan insiden jump start di Batu Kawan, Mohd Affendi Rosli berharap dapat beraksi dengan lebih baik pada Pusingan 3 Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS yang bakal berlangsung di Stadium Sultan Mizan Gong Badak, Terengganu pada 13 dan 14 Mei ini.

Affendi dikenakan penalti 30 saat setelah didapati melakukan kesalahan jump start pada perlumbaan akhir CP130 bulan lepas.

Penalti itu secara langsung meletakkan Affendi di kedudukan kelapan walaupun dia melintasi garisan penamat di tempat kedua.

Jika bukan kerana denda tersebut, Affendi akan berada di kedudukan teratas keseluruhan CP130 bersama-sama pendahulu ketika ini, Ahmad Fazli Sham (Pennzoil Fastrac Racing) dengan 33 mata. Kini dia berada di kedudukan keenam dengan 21 mata.

Nasib malang turut menimpa rakan sepasukannya, Azlan Shah Kamaruzaman yang turut didapati bersalah kerana kesalahan serupa. Nasib pelumba berusia 27 tahun itu bertambah malang apabila gagal menamatkan perlumbaan ekoran masalah mekanikal pada pusingan ke-13 daripada 15 pusingan perlumbaan.

"Keputusan di Pusingan 2 pasti lebih baik jika bukan kerana kesalahan teknikal saya dan Azlan lakukan. Kami tidak menyangka klac baru ini amat sensitif dan ketika kami menkar ke gear satu ia menendang dengan kuat.

"Saya hampir berputus asa selepas marshal menunjukkan isyarat kesalahan jumpstart pada pusingan 5.

"Walau bagaimanapun saya meneruskan perlumbaan kerana lebih baik jika dapat membawa pulang mata berbanding dengan tangan kosong," kata pelumba berusia 26 tahun itu.

Tambahnya lagi, "Saya sangat menyesal dengan kesilapan kerana pada waktu itu saya yakin dapat menamatkan perlumbaan di atas podium memandangkan jentera Honda saya  begitu kompetitif di Batu Kawan. Malangnya,  saya gagal menggunakan kelebihan tersebut."

Affendi bertekad untuk melupakan perkara yang telah berlalu dan kini bersedia untuk memberikan aksi terbaik di Terengganu.

"Nasib saya kurang baik pada dua pusingan sebelum ini dan saya berharap ia akan berakhir di atas podium di Terengganu. Bukan setakat jentera Honda saya berada dalam keadaan terbaik setelah pelbagai pengubahsuaian dilakukan oleh mekanik, malah perlumbaan kali ini merupakan satu perlumbaan teknikal.

Saya amat menggemarinya kerana tidak semua pelumba CP130 dapat melakukannya dengan baik," kata Juara keseluruhan Novis 2007 ini.

Ketika Fazli mendahului kedudukan keseluruhan CP130, mengekori di belakangnya ialah Abdul Muhaimin Roslan (Yamaha Maju Motor Racing) di kedudukan kedua dengan 31 mata dan Mohd Zaqhwan Zaidi (Pachie Yuzy Honda Racing) ketiga dengan 26 mata.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved