Sabtu, 20 Ogos 2011

09 di tanjung bungah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jul 2011 01:20 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 12:00 AM PDT


Yang pertama, saya tak sure ada jer perkataan 'toy' dalam bahasa malaysia. Tak per, yang saya nak cerita mengenai Muzium Toy yang terbesar di dunia. Jangan tak sangka, ia bukan terletak di New York, bukan di London, tapi di Pulau Pinang!!! yeay!!!

Bagi peminat watak-watak animasi, ini merupakan lokasi yang wajib anda pergi. Terletak di Tanjung Bungah, bersebelahan dengan Hotel Copthorne, muzium toy tersebut mempamerkan sejumlah 10,0000 pelbagai jenis watak kartun. Dari daoraemon hingga ke shrek. Patung jack sparow pun ada.

Tiket masuk ialah RM10 bagi orang dewasa, kanak-kanak RM6.  Saya rasa ini adalah muzium hak milik individu. Muzium ini dibuka setiap hari dari jam 9 pg hingga 8 malam.

Nak maklumat lanjut boleh hubungi Mr Loh di talian 012-4602096. Ni alamat penuh dia.
Penang Toy Museum,
Jalan Tanjung Bungah,
11200 Tanjung Bungah
Penang

Kami bagai nak gila amik gambar dengan hampir semua watak yang glamour2 tu. heheheheh

antara koleksi yang unik

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

30-something: life on the fast lane: Penang Food Adventure Part 2 <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2011 03:01 AM PDT

sebelum buat posting nie akak nak komen sket apasal blog nie bersawang sepeninggalan akak ke KK ...abang ngah kiter ada good news ..sampaikan dia sibuk sangat tak menghadap blog....nanti dia cerita sendiri lah dia punya happy news tu (yang penting jgn buat2 lupa wristlet Coach aku ngan liz) ...kak long ngan eat nie hampeh sket ...takde posting langsung ...malas akak! takkan biler dah jadi froggy under a coconut shell terus takde cerita kot (larikkkkkssssss) ....Ms. CEO tu aku malas nak komen ...berzaman mintak gambar family pun sampai la ni tak dapat2 ...if i am not mistaken dah 2 tahun aku mintak gambar tu ....sampai biler nak kena tunggu nie????

abis dah akak berleter ...so, kiter start cerita pasal durian ...adik beradik 30-somethings nie semua hantu durian ....liz ngan fend dah lama saja menjeles kan aku ngan gambar2 durian biler berWhatsApp ngan aku ...semalam baru aku berpeluang makan durian ...sesampai nyer kat Kuching, mak aku gi beli durian ....dia cari durian Ranau masa kat KK tapi tak jumpa ...so, sampai sini terus beli ....sedapppppp

sign posted kat Berjaya Hotel


tapi masa kat Penang last month, aku ngan kekawan gi makan durian jugak ....we all went to Tanjung Bungah ...makan tepi jalan jer ...sebab masing2 dok hotel kan ...and durian plak is a complete no no in hotels in Malaysia (unless hotel tu bapak kiter punya lah kot) ....aku ngan haslina memang dah over excited nampak ada org jual durian not far from our hotel ..memang nekad nak makan tepi jalan LOL ...durian punya pasal ...last2 we all makan kat Tanjung Bungah .....aku gi Tanjung Bungah ngan Bemen cari char kuey teow ...but ada nampak org jual durian ...so, malam tu terus buat siaran ulangan kat situ ....dapat plak semua geng nak makan durian ....so, pas dinner kat Esplanade and lepak Straits Quay, terus menuju ke Tanjung Bungah (misi makan durian)

Wan sedang memilih durian utk kitorang

aku berjaya stop everyone from menerpa durian nie coz nak tangkap gambar ....pastu takde nyer gambar2 ...semua ngap terus ajer


Masa pi Penang tu we all went for a conference ...tapi malam kuar jejalan carik makan ...and kebetulan plak kawan lama we all (Wan) pun present paper kat the same conference ...dah lama tak jumpa mamat nie ..and we all ambik peluang to catch up ....memang kecoh kat tepi jalan tu ...dengan tawa and suara kitorang ...gaya macam dah bertahun2 tak jumpa ...

another blogger sibuk snap gambar ...

kumpulan baju putih: muka happy dapat durian


pastu diorang bagi petua kat aku yang aku tak pernah dengar ....minum air from bekas durian tu??? petua utk apa aku dah lupa sebab aku dok gelak! dah tak dengar orang punya explanation ....

and Bemen tunjuk skill ...dia boleh adjust camera utk ambik gambar kami berlima sendiri ...hehehe


P/S pas nie nak gi makan durian lagi ....masih ada lagi durian yang mak aku beli semalam ...hehehehe Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 di Batu kawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu kawan - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu kawan</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

GENERASI PEJUANG BANGSA: Komtar diserang keling <b>Batu Kawan</b> tuntut <b>...</b>

Posted: 15 Jun 2011 11:40 PM PDT



Dasyat juga la janji bulan & bintang oleh kerajaan DAP semasa berkempen di depan kaum India di Batu Kawan .  Siapa lagi kalau bukan  Prof P Ramasamy  yang mana pernah juga menipu penduduk Kg Buah Pala.


Antara janji DAP yang dikencingkan kepada  kaum India di Batu Kawan ini ialah


1)  Janji pemberian tanah dan rumah kepada 105 keluarga di Ladang Batu Kawan beserta geran


2) membina dewan orang ramai serta padang bola sepak untuk kegunaan penduduk


3) menyediakan tiga tanah kebun untuk aktiviti penternakan dan pertanian serta 1.2 hektar tanah untuk pembinaan sebuah sekolah di Ladang Batu Kawan. kLIK DI SINI 


Memang tak masuk akal betul janji tahap jingga ini kepada penduduk India di Ladang Batu Kawan . Kalau setakat janji ini pun tak boleh tunaikan , macamana la depa dok janji bulan & bintang dalam Buku Jingga. 

PULAU PINANG 15 Jun - Pada pilihan raya umum lalu, penduduk di Ladang Batu Kawan, Seberang Perai Selatan mengundi pembangkang selepas dijanjikan kebajikan serta nasib mereka akan dibela.


Namun, setelah tiga tahun kerajaan DAP Pulau Pinang mentadbir, semua janji manis itu hanya tinggal janji.
Merasakan diri mereka diperdaya demi kepentingan politik peribadi, kira-kira 100 penduduk ladang itu berhimpun di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) yang menempatkan pejabat pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang hari ini.


Kumpulan itu pada Mei lalu pernah melancarkan mogok lapar berhampiran Stadium Batu Kawan kerana isu sama.


Mereka berkumpul kira-kira 30 minit sambil membawa bendera berwarna hitam sebagai tanda tidak puas hati terhadap wakil rakyat DAP.


Kumpulan penduduk itu mendesak untuk berjumpa Ketua Menteri, Lim Guan Eng bagi menyerahkan memorandum menuntut perkara-perkara yang pernah dijanjikan oleh Timbalan Ketua Menteri II, P. Ramasamy yang juga Ahli Parlimen Batu Kawan semasa kempen Pilihan Raya Umum Ke-12.


Pengerusi Kuil Sri Mahamuthu Mariamman, A. Nallakumar yang mengetuai kumpulan tersebut berkata, mereka mahu berjumpa sendiri dengan Guan Eng kerana sudah tidak mempercayai Ramasamy."Kami mahu berjumpa sendiri Ketua Menteri selaku pemegang amanah rakyat.


"Kami mahu Ketua Menteri selesaikan masalah kami yang telah berlanjutan begitu lama. "Ramasamy telah berjanji untuk berbuat demikian dulu, tapi sampai sekarang tidak diendahkan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.


Bagaimanapun, mereka hanya dibenarkan berjumpa Pembantu Pegawai Komunikasi, Pejabat Ketua Menteri, D. Bhaveneswary untuk menyerahkan memorandum berkenaan. Kumpulan tersebut kemudiannya bersurai selepas diarahkan oleh polis.


Antara isu yang dibangkitkan penduduk adalah cadangan Ramasamy untuk menyerahkan tanah perkuburan berusia lebih 200 tahun seluas enam hektar di ladang itu kepada badan tanah wakaf Hindu bagi tujuan pembangunan.


Turut dibangkitkan adalah janji untuk memberi tanah dan rumah kepada 105 keluarga di Ladang Batu Kawan beserta geran dan membina dewan orang ramai serta padang bola sepak untuk kegunaan penduduk.
Janji lain adalah menyediakan tiga tanah kebun untuk aktiviti penternakan dan pertanian serta 1.2 hektar tanah untuk pembinaan sebuah sekolah di Ladang Batu Kawan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

jokisenja.blogspot.com: Affendi mahu lupakan insiden <b>di Batu Kawan</b>

Posted: 12 May 2011 09:05 AM PDT

KUALA LUMPUR-Walaupun dibelungi rasa kecewa dengan insiden jump start di Batu Kawan, Mohd Affendi Rosli berharap dapat beraksi dengan lebih baik pada Pusingan 3 Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS yang bakal berlangsung di Stadium Sultan Mizan Gong Badak, Terengganu pada 13 dan 14 Mei ini.

Affendi dikenakan penalti 30 saat setelah didapati melakukan kesalahan jump start pada perlumbaan akhir CP130 bulan lepas.

Penalti itu secara langsung meletakkan Affendi di kedudukan kelapan walaupun dia melintasi garisan penamat di tempat kedua.

Jika bukan kerana denda tersebut, Affendi akan berada di kedudukan teratas keseluruhan CP130 bersama-sama pendahulu ketika ini, Ahmad Fazli Sham (Pennzoil Fastrac Racing) dengan 33 mata. Kini dia berada di kedudukan keenam dengan 21 mata.

Nasib malang turut menimpa rakan sepasukannya, Azlan Shah Kamaruzaman yang turut didapati bersalah kerana kesalahan serupa. Nasib pelumba berusia 27 tahun itu bertambah malang apabila gagal menamatkan perlumbaan ekoran masalah mekanikal pada pusingan ke-13 daripada 15 pusingan perlumbaan.

"Keputusan di Pusingan 2 pasti lebih baik jika bukan kerana kesalahan teknikal saya dan Azlan lakukan. Kami tidak menyangka klac baru ini amat sensitif dan ketika kami menkar ke gear satu ia menendang dengan kuat.

"Saya hampir berputus asa selepas marshal menunjukkan isyarat kesalahan jumpstart pada pusingan 5.

"Walau bagaimanapun saya meneruskan perlumbaan kerana lebih baik jika dapat membawa pulang mata berbanding dengan tangan kosong," kata pelumba berusia 26 tahun itu.

Tambahnya lagi, "Saya sangat menyesal dengan kesilapan kerana pada waktu itu saya yakin dapat menamatkan perlumbaan di atas podium memandangkan jentera Honda saya  begitu kompetitif di Batu Kawan. Malangnya,  saya gagal menggunakan kelebihan tersebut."

Affendi bertekad untuk melupakan perkara yang telah berlalu dan kini bersedia untuk memberikan aksi terbaik di Terengganu.

"Nasib saya kurang baik pada dua pusingan sebelum ini dan saya berharap ia akan berakhir di atas podium di Terengganu. Bukan setakat jentera Honda saya berada dalam keadaan terbaik setelah pelbagai pengubahsuaian dilakukan oleh mekanik, malah perlumbaan kali ini merupakan satu perlumbaan teknikal.

Saya amat menggemarinya kerana tidak semua pelumba CP130 dapat melakukannya dengan baik," kata Juara keseluruhan Novis 2007 ini.

Ketika Fazli mendahului kedudukan keseluruhan CP130, mengekori di belakangnya ialah Abdul Muhaimin Roslan (Yamaha Maju Motor Racing) di kedudukan kedua dengan 31 mata dan Mohd Zaqhwan Zaidi (Pachie Yuzy Honda Racing) ketiga dengan 26 mata.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 12:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 11:33 AM PDT

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jul 2011 11:32 AM PDT

RM 250/ 3DAYS Promoters : Penang <b>Bukit Jambul</b> & Perangin Mall by <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2011 07:32 AM PDT

Promoter needed for location as per below

KL

1) Low Yat
2) Plaza Shah Alam
3) Subang Parade

Pahang (b)

4) Berjaya Megamall

Melaka (b)

5)Melaka International Trade Center

Penang (d)

6) Bukit Jambul
7) Perangin Mall

Sabah (b)

8) Centre Point Sabah

Ipoh (b)

9) Kinta City

Johor (b)

10) KSL City

Date: 29/7-31/7

Day : Friday till Sunday

Payment: RM 250

Time : 8 hours

Promote/sell devices. Promoter with experience of android phones will be an advantage.

Kindly send your profile to u1evento.mgmt@gmail.com with the title Low Yat 29/7 for low yat and subang parade 29/7 for subang parade and etc. Kindly attach ur latest picture.

Mobile 0163013383 Salary RM 250/ 3DAYS
Location Bukit Jambul & Perangin Mall Working Hours TBC
Onsite No Needed Skills Promotion
Start Date 2011/07/29
Duration 3 days
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 11:13 AM PDT

MENIKMATI KULINER WISATA <b>BUKIT JAMBUL</b>

Posted: 30 Jun 2011 07:29 AM PDT

Obyek wisata Bukit Jambul, terletak di Desa Pesaban, Rendang, Karangasem, Bali. Setiap harinya obyek wisata dengan latar belakang pegunungan yang indah dengan udara sejuknya tersebut, selalu ramai disinggahi oleh para wisatawan.


Obyek wisata yang terletak sekitar 60 Kilometer sebelah Timur Denpasar itu, pada jaman penjajahan merupakan tempat persinggahan para pejabat belanda tersebut, terlihat asri dan alami serta masih disinggahi wisatawan, yang ingin beristirahat, sambil menikmati sensasi makan di puncak Bukit Jambul.

Di puncak bukit terdapat sebuah pura yang disebut Pura Pucak Sari yang dikelilingi oleh pepohonan besar. Sementara, di bawah kompleks pura terdapat panorama persawahan yang memukau. Ini membuat pepohonan terlihat seperti jambul sehingga bukit ini di beri nama Bukit Jambul.

Keindahan alam pegunungan dan hamparan sawah terasering, serta udaranya yang sejuk, semakin menambah kenikmatan, serta menjadi sensasi tersendiri, bagi wisatawan, sembari menikmati hidangan nikmat, menu khas yang ditawarkan di sejumlah restaurant di obyek wisata ini.

Sejumlah menu spesial, seperti gado-gado, ayam goreng, nasi goreng spesial, seafood, serta menu makan eropa, dan tradisional bali, yang disajikan dalam bufee, menjadi pilihan yang bisa di nikmati wisatawan.

Jika Anda ingin merasakan sensasi makan dipuncak bukit, obyek wisata Bukit Jambul, mungkin bisa menjadi pilihan tujuan wisata Anda dan keluarga.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 11:09 AM PDT

Assalamualaikum. Hai!

Disebabkan malas nak buat kerja, maka aku nak curik tulang sat untuk update belog. Ehehe. Hari ni nak gebang kat semua pasal keterujaan aku pergi hiking petang semalam. Lepas habes waktu ofis, aku dengan Enny (ofismate) decide nak pergi hiking kat Kawasan Mendaki Bukit Jambul. Selalu kami jogging je dalam kawasan USM ni lepas waktu kerja. Kengkonon nak kuruskan badan la. Yang nak kurus tu aku je sebab aku yang dah jadi gemuk. Enny dah sedia ada kurus. Dia cuma temankan aku. (-_-")

Best oo hiking semalam. Dah lama kot tak mendaki bukit. Last aktif dengan aktiviti hiking pun masa kerja jadi Pembantu Makmal tahun 2004 dulu. Bawa student USM yang ambil jurusan Kajihayat buat kerja lapangan kat dalam hutan. Owh. Dulu aku pernah kerja jadi Pembantu Makmal kat Pusat Pengajian Sains Kajihayat USM. Kerja ni la yang aku bagitahu dalam entri ini aku berhenti sebab nak sambung belajar. Kerja jawatan tetap tapi sebab nak belajar aku berhenti. Nanti2 la aku cerita eh. Entri ni nak cerita pasal aku p hiking semalam. (^_^)

Perghhh. Semalam tu aku agak pancit jugak la. Memang stamina dah lari mencicit-cicit tak ketahuan hala. Baru daki separuh bukit dah semput. Jantung tak payah cakap la. Dup dap dup dap laju nak mampus. Nafas pun dah tercungap-cungap. Nampak sangat dah lama tak workout. Kui3. Masa berhenti kat separuh bukit tu memang aku dah give up nak naik sampai atas. Siap halau Enny p naik sorang2 dia. Aku nak tunggu kat situ ja. Ahaha.

Tapi bila tengok ada 3 orang anak cina dengan seorang apek tua selamba badak je panjat sampai atas, terus rasa tercabar. Bebudak kecik dengan orang tua boleh takkan la aku tak boleh kan? Terus bertekad nak naik sampai atas jugak. Berhenti kat banyak tempat jugak la aku sebab nak stabilkan nafas. Siap ada sorang lelaki tegur aku, "Kawan dah tunggu kat atas tu. Adik tak sampai lagi." Aku renyih je la. Sebok betul. Huh!

Daki punya daki, jumpa Enny sebab dia dah patah balik nak turun. Pastu dia bagi semangat suruh aku naik sampai atas. Siap dia naik balik sebab nak temankan aku. Gile stamina kuat betul minah ni. Lastly sampai jugak aku kat puncak. SERONOK nak mampus sebab akhirnya aku berjaya cabar diri aku sendiri naik sampai atas. Huahuahua. Tapi sampai-sampai kat atas tu terus terkedang menjulur kaki sebab lenguh nak mati. Turun bawah pulak kaki terus ketar2 macam kena Parkinson. Ahaha. Takpe. First time naik. Lepas ni dah biasa dia stabil la. ;p

Cantik gila view dari atas bukit tu. Lepas ni nak pergi lagi la. Dalam seminggu nak set 2-3 kali mesti pergi hiking. Hiking lagi best dari jogging sebab lagi banyak peluh aku keluar. Maka senang la lemak-lemak degil kat paha dengan bontot aku ni nak pecah. Boleh jadi selim melim balik macam dulu. Kui3. Sebenarnya aktiviti riadah macam ni bagus sangat. Bukan je dapat jaga kesihatan tapi dapat meluangkan masa yang ada dengan aktiviti berfaedah macam ni. Dapat geng yang sekepala lagi best. Dapat eratkan hubungan persahabatan.

Setakat yang aku perhatikan, dari dulu sampai sekarang yang banyak buat aktiviti riadah (jogging @ hiking) kebanyakannya orang cina. Semalam pun, orang cina yang ramai. Yang India dengan Melayu berapa kerat je. Boleh kira dengan jari. Dulu masa muda2 aku aktif pergi jogging kat Mengkuang Dam pun banyak orang cina je yang jogging. Yang Melayu banyak pergi bercinta je kat situ. Ambil gambar dan bermesra-mesra tepi tasik. Uhuhu.

Apa2pun, hiking kat Bukit Jambul ni memang best! Puas hati walaupun jalan hiking berliku-liku. Yang penting bila sampai kat atas, rasa macam segala penat tu hilang terus. Kalau nak tahu ada gym kecik dan percuma boleh guna kat atas tu tau. Taman rekreasi pun ade. Kalau korang penat tapi tak bawak air masa hiking, kat atas tu ada disediakan 3 tong air untuk semua orang minum. FREE! Tapi kena tawakal la masa nak minum. Baca je Bismillah dengan Allahhuma Bariklana. Hehe. Nak amik gambar kat atas tu pun cantik.

Masa untuk mendaki dalam 20-30 minit ikut kemampuan dan stamina. Average dalam sejam jugak la untuk naik dan turun. Kepada yang tinggal sekitar Pulau Pinang, sesiapa yang nak mencuba kelainan, nak beralih arah dari jogging kepada aktiviti yang lebih mencabar, pergi je hiking kat Bukit Jambul tu. Kawasan Mendaki Bukit Jambul ye. Jangan pulak p hiking kat Kompleks Bukit Jambul. Kat situ bukan keluar peluh bakar lemak, tapi keluar peluh bakar duit. Kui3.

Bisik2:: Majulah hiking untuk kuruskan badan! *tetiba.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 11:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

<b>Bukit Jambul</b> | Blog du chef

Posted: 08 Aug 2011 04:02 AM PDT

Locations of curiosity :: Bukit Jambul is one of tourist places and vacation spot in Bali, because of the harmonious combination of hilly land, rice fields, valleys and the attractive sea panorama in a distance, below is the information. Ref: Villa in Legian

Bukit Jambul is renown as an impressive natural tourist vacation spot due to the harmonious combination of hilly land, rice fields, valleys and the beautiful sea panorama in a distance. From excessive land, we will witness the fantastic thing about the nature beneath. A stunning fertile rice fields terrace surrounding the area of Bukit Jambul has long enjoyed its fame as a vacationer destination. A shocking fertile rice fields terrace surrounding the world of Bukit Jambul has long enjoyed its popularity as a vacationer destination. With a cool air and pleasant atmosphere, Bukit Jambul is an ideal place to unwind and rejuvenate. Ref: Villa in Nusa Dua

Bukit Jambul is positioned at Pesaban traditional village, Nongan village, Rendang district. It is roughly eight kms from Klungkung regency to the north, and about 51 kms . This highway around 15 kms continues to Besakih Temple and Rendang.There are a number of restaurants here that gives buffet lunches.Many people stop here after visiting Besakih Temple to benefit from the stunning view and have lunch at the restaurant.

Bukit Jambul is situated at Pesaban traditional village, Nongan village, Rendang district. It's approximately 8 kms from Klungkung regency to the north, and about fifty one kms . This street around 15 kms continues to Besakih Temple and Rendang.There are several eating places here that gives buffet lunches.Many individuals cease here after visiting Besakih Temple to benefit from the stunning view and have lunch on the restaurant. Ref: Villa in Petitenget

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 03:57 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 11:09 AM PDT

Assalamualaikum. Hai!

Disebabkan malas nak buat kerja, maka aku nak curik tulang sat untuk update belog. Ehehe. Hari ni nak gebang kat semua pasal keterujaan aku pergi hiking petang semalam. Lepas habes waktu ofis, aku dengan Enny (ofismate) decide nak pergi hiking kat Kawasan Mendaki Bukit Jambul. Selalu kami jogging je dalam kawasan USM ni lepas waktu kerja. Kengkonon nak kuruskan badan la. Yang nak kurus tu aku je sebab aku yang dah jadi gemuk. Enny dah sedia ada kurus. Dia cuma temankan aku. (-_-")

Best oo hiking semalam. Dah lama kot tak mendaki bukit. Last aktif dengan aktiviti hiking pun masa kerja jadi Pembantu Makmal tahun 2004 dulu. Bawa student USM yang ambil jurusan Kajihayat buat kerja lapangan kat dalam hutan. Owh. Dulu aku pernah kerja jadi Pembantu Makmal kat Pusat Pengajian Sains Kajihayat USM. Kerja ni la yang aku bagitahu dalam entri ini aku berhenti sebab nak sambung belajar. Kerja jawatan tetap tapi sebab nak belajar aku berhenti. Nanti2 la aku cerita eh. Entri ni nak cerita pasal aku p hiking semalam. (^_^)

Perghhh. Semalam tu aku agak pancit jugak la. Memang stamina dah lari mencicit-cicit tak ketahuan hala. Baru daki separuh bukit dah semput. Jantung tak payah cakap la. Dup dap dup dap laju nak mampus. Nafas pun dah tercungap-cungap. Nampak sangat dah lama tak workout. Kui3. Masa berhenti kat separuh bukit tu memang aku dah give up nak naik sampai atas. Siap halau Enny p naik sorang2 dia. Aku nak tunggu kat situ ja. Ahaha.

Tapi bila tengok ada 3 orang anak cina dengan seorang apek tua selamba badak je panjat sampai atas, terus rasa tercabar. Bebudak kecik dengan orang tua boleh takkan la aku tak boleh kan? Terus bertekad nak naik sampai atas jugak. Berhenti kat banyak tempat jugak la aku sebab nak stabilkan nafas. Siap ada sorang lelaki tegur aku, "Kawan dah tunggu kat atas tu. Adik tak sampai lagi." Aku renyih je la. Sebok betul. Huh!

Daki punya daki, jumpa Enny sebab dia dah patah balik nak turun. Pastu dia bagi semangat suruh aku naik sampai atas. Siap dia naik balik sebab nak temankan aku. Gile stamina kuat betul minah ni. Lastly sampai jugak aku kat puncak. SERONOK nak mampus sebab akhirnya aku berjaya cabar diri aku sendiri naik sampai atas. Huahuahua. Tapi sampai-sampai kat atas tu terus terkedang menjulur kaki sebab lenguh nak mati. Turun bawah pulak kaki terus ketar2 macam kena Parkinson. Ahaha. Takpe. First time naik. Lepas ni dah biasa dia stabil la. ;p

Cantik gila view dari atas bukit tu. Lepas ni nak pergi lagi la. Dalam seminggu nak set 2-3 kali mesti pergi hiking. Hiking lagi best dari jogging sebab lagi banyak peluh aku keluar. Maka senang la lemak-lemak degil kat paha dengan bontot aku ni nak pecah. Boleh jadi selim melim balik macam dulu. Kui3. Sebenarnya aktiviti riadah macam ni bagus sangat. Bukan je dapat jaga kesihatan tapi dapat meluangkan masa yang ada dengan aktiviti berfaedah macam ni. Dapat geng yang sekepala lagi best. Dapat eratkan hubungan persahabatan.

Setakat yang aku perhatikan, dari dulu sampai sekarang yang banyak buat aktiviti riadah (jogging @ hiking) kebanyakannya orang cina. Semalam pun, orang cina yang ramai. Yang India dengan Melayu berapa kerat je. Boleh kira dengan jari. Dulu masa muda2 aku aktif pergi jogging kat Mengkuang Dam pun banyak orang cina je yang jogging. Yang Melayu banyak pergi bercinta je kat situ. Ambil gambar dan bermesra-mesra tepi tasik. Uhuhu.

Apa2pun, hiking kat Bukit Jambul ni memang best! Puas hati walaupun jalan hiking berliku-liku. Yang penting bila sampai kat atas, rasa macam segala penat tu hilang terus. Kalau nak tahu ada gym kecik dan percuma boleh guna kat atas tu tau. Taman rekreasi pun ade. Kalau korang penat tapi tak bawak air masa hiking, kat atas tu ada disediakan 3 tong air untuk semua orang minum. FREE! Tapi kena tawakal la masa nak minum. Baca je Bismillah dengan Allahhuma Bariklana. Hehe. Nak amik gambar kat atas tu pun cantik.

Masa untuk mendaki dalam 20-30 minit ikut kemampuan dan stamina. Average dalam sejam jugak la untuk naik dan turun. Kepada yang tinggal sekitar Pulau Pinang, sesiapa yang nak mencuba kelainan, nak beralih arah dari jogging kepada aktiviti yang lebih mencabar, pergi je hiking kat Bukit Jambul tu. Kawasan Mendaki Bukit Jambul ye. Jangan pulak p hiking kat Kompleks Bukit Jambul. Kat situ bukan keluar peluh bakar lemak, tapi keluar peluh bakar duit. Kui3.

Bisik2:: Majulah hiking untuk kuruskan badan! *tetiba.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 11:13 AM PDT

URL Sumber Asal :-

MENIKMATI KULINER WISATA <b>BUKIT JAMBUL</b>

Posted: 30 Jun 2011 07:29 AM PDT

Obyek wisata Bukit Jambul, terletak di Desa Pesaban, Rendang, Karangasem, Bali. Setiap harinya obyek wisata dengan latar belakang pegunungan yang indah dengan udara sejuknya tersebut, selalu ramai disinggahi oleh para wisatawan.


Obyek wisata yang terletak sekitar 60 Kilometer sebelah Timur Denpasar itu, pada jaman penjajahan merupakan tempat persinggahan para pejabat belanda tersebut, terlihat asri dan alami serta masih disinggahi wisatawan, yang ingin beristirahat, sambil menikmati sensasi makan di puncak Bukit Jambul.

Di puncak bukit terdapat sebuah pura yang disebut Pura Pucak Sari yang dikelilingi oleh pepohonan besar. Sementara, di bawah kompleks pura terdapat panorama persawahan yang memukau. Ini membuat pepohonan terlihat seperti jambul sehingga bukit ini di beri nama Bukit Jambul.

Keindahan alam pegunungan dan hamparan sawah terasering, serta udaranya yang sejuk, semakin menambah kenikmatan, serta menjadi sensasi tersendiri, bagi wisatawan, sembari menikmati hidangan nikmat, menu khas yang ditawarkan di sejumlah restaurant di obyek wisata ini.

Sejumlah menu spesial, seperti gado-gado, ayam goreng, nasi goreng spesial, seafood, serta menu makan eropa, dan tradisional bali, yang disajikan dalam bufee, menjadi pilihan yang bisa di nikmati wisatawan.

Jika Anda ingin merasakan sensasi makan dipuncak bukit, obyek wisata Bukit Jambul, mungkin bisa menjadi pilihan tujuan wisata Anda dan keluarga.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 di balik pulau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


<b>Balik Pulau</b> 022 | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 07 Aug 2011 12:00 AM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 di nibong tebal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di nibong tebal - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di nibong tebal</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di nibong tebal</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di nibong tebal</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 04:50 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di nibong tebal</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di nibong tebal</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jul 2011 03:13 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Walkabout BN P.Pinang <b>di</b> pasar awam <b>Nibong Tebal</b> ~ MyPenangOnline

Posted: 10 Jul 2011 09:18 PM PDT

Dato Zainal Abidin Osman bersama kepimpinan BN PP mengedarkan beg 

BN semasa Walkabout di pasar kering Nibong Tebal 

pemimpin BN PP menjamu selera di sebuah gerai pasar Nibong Tebal 

Mesyuarat BN Nibong Tebal dipengerusikan oleh Datuk Teng Hock Nan 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 di bagan ajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di bagan ajam - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di bagan ajam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jul 2011 01:45 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Sepetang <b>Di Bagan Ajam</b> | BlogSempoi.Com

Posted: 24 Jul 2011 05:21 PM PDT

Sepetang Di Bagan Ajam

Bagan Ajam

Menikmati Pemandangan

Ku Lihat Sinar

Menghitung Senja

Termenung

Bagan Ajam is a small town in Penang, Malaysia. It is best known for its morning market, where most residents will be, especially on weekends. Pantai Bagan Ajam  is a beach here that is popular among the locals. Bagan Ajam and the whole of Butterworth have gone through changes with construction of the Butterworth Outer Ring Road.

.. Info : Bagan Ajam.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 05:47 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Jul 2011 02:37 AM PDT

Masjid <b>Gelugor</b>, Pulau Pinang | Portal Berita Terkini

Posted: 25 Apr 2011 03:07 AM PDT

Assalamualaikum kepada semua para pembaca, salam sejahtera. Untuk kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua sebuah masjid yang tersergam indah di Gelugor, Pulau Pinang. Perjalanan yang mengambil masa kurang sejam dari Taiping amat memuaskan hati tatkala masuk ke dalam masjid ini. Walaupun boleh dikatakan masjid ini terletak di tengah pekan penuh dengan kenderaan lalu-lalang yang tidak berhenti semenjak pagi namun, apabila masuk ke dalam masjid, satu perasaan yang lain dapat saya rasakan, suasana di dalam yang tenang, agak sejuk berbanding tika berada di luar perkarangan masjid.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di</b> tasek <b>gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2011 12:00 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 12:00 AM PDT

01. 05. 2011 : Majlis kenduri kahwin dirumah Saudara Omar bin Othman
                     : Kenduri tahlil arwah dirumah Cikgu Atan bin Shafie ( malam )
02. 05. 2011 : AJK Biro Pendidikan mengadakan gotong-royong di Balai Masjid sebagai persiapan untuk
                      Lawatan Mini Perpustakaan
05. 05. 2011 : Lawatan Pengerusi Perpustakaan Negeri ke tapak bilik Mini Perpustakaan di Balai Masjid
05. 05. 2011 : Sepetang bersama Koperasi Kampung Tenai Air Gelugor Berhad
05. 05. 2011 : Mesyuarat kenduri-kendara dirumah Puan Hamidah Omar
06. 05. 2011 : Kenduri tahlil arwah ke 100 hari dirumah Saudara Zulbahari Paim
08. 05. 2011 : Mesyuarat Permufakatan kampung / membincangkan kedatangan Menteri Besar NS.
11. 05. 2011 : Jam 8 pagi - Taklimat Operasi Membasmi Musuh Tanaman bersama Pejabat Daerah ( Unit
                      Keselamatan ), Pegawai RELA Daerah Tampin dan Pegawai Perhilitan dihadiri seramai 20
                      orang.
11. 05. 2011 : Gotong-royong mengecat Masjid
12. 05. 2011 : Kenduri tahlil arwah dirumah Puan Hamidah Omar
12. 05. 2011 : Majlis bacaan Yassin di Masjid untuk Saudara Ibrahim Haji Ali yang sakit tenat
13. 05. 2011 : Majlis pernikahan anak  Puan Hamidah Omar selepas Zuhur
13. 05. 2011 : Majlis bacaan Yassin dirumah Haji Ali  selepas Mahgrib.
14. 05. 2011 : Majlis pertunangan anak Saudara Shafie Md Zin
15. 05. 2011 : Majlis kenduri kahwin dirumah Puan Hamidah Omar
16. 05. 2011 : Sambutan hari guru di Sekolah Kebangsaan Sungai Dua dihadiri sama JKKK Kampung
                      Tenai. Majlis bermula pada jam 11 pagi hingga 1 tengahhari.
17. 05. 2011 : Saudara Ibrahim Haji Ali meninggal dunia kerana kanser hati dan dikebumikan di Tanah
                      Perkuburan Air Gelugor. Jabatan Kesihatan memberikan kerjasama. Tahlil arwah dilakukan
                      3 hari berturut-turut.
18. 05. 2011 : Taklimat penggalak susu getah dan baja subsidi daripada RISDA untuk TSB dibawah Projek
                      Kampung Teknologi
19. 05. 2011 : Mesyuarat jawatankuasa kerja Ceramah Perdana Sempena Sambutan Israk dan Mikraj
19. 05. 2011 : Majlis bacaan yassin dirumah Haji Hashim bin Manggis
25. 05. 2011 : Mesyuarat khas kenduri krndara Persatuan Wanita di Balairaya Tenai
27. 05. 2011 : Berkampung dirumah Haji Ibrahim Maakmor.
28. 05. 2011 : Majlis kenduri kahwin dirumah Haji Ibrahim maakmor. YB ADUN turut hadir bersama isteri.
29. 05. 2011 : Kenduri tahlil arwah dirumah Haji Nordin Manja
29. 05. 2011 : Gotong royong membersih Balairaya oleh Persatuan Belia 4B.
30. 05. 2011 : Program penyemain benih dan baja oleh Jabatan Pertanian Daerah Tampin
31. 05. 2011 : Mesyuarat khas berkaitan lawatan YAB MB yang tidak hadir kerana masa terhad. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 06:41 AM PDT

LAPORAN AKTIVITI JKKK KAMPUNG TENAI AIR GELUGOR SEPANJANG BULAN JUN 2011.

01. 06. 2011 - Program gotong-royong membersihkan Masjid Kg Tenai anjuran Wanita UMNO Cawangan.


02. 06. 2011 - Majlis bacaan Yassin dan tahlil Arwah untuk keluarga Haji Abdullah Manap


04. 06. 2011 - Kenduri tahlil Arwah dirumah Haji Shukor Imbar


05. 06. 2011 - Pertandingan Futsal Piala Ketua Pemuda UMNO Bahagian Tampin di Padang Futsal Kg Tenai pada jam 9 pagi.


06. 06. 2011 - Lawatan ke Pulau Langkawi dan Pulau Pinang anjuran JKKK


11. 06. 2011 - Kemduri tahlil Arwah dirumah Cikgu Aminah dan pada sebelah petang gotong-royong menyiang dan memasak daging lembu


13. 06. 2011 - Mesyuarat Jawatankuasa Induk Ceramah Perdana Peringkat DUN Gemencheh di Balairaya Kg Tenai pada jam 2.30 petang dan dirasmikan oleh YB Dato; Mohd Kamil Abd Aziz


18. 06. 2011 - Mesyuarat Jawatankuasa Kerja bagi Ceramah Perdana di Balai Masjid Kg Tenai jam 9 malam


20. 06. 2011 - Gotong-royong memasang khemah memasak di Balai Masjid Kg Tenai


21. 06. 2011 - Gotong-royong membersih Jalan Tenai Tengah


22. 06. 2011 - Rombongan Peserta Risda dari Kota Belut Sabah melawat Projek TSB Tenai pada jam 11 pagi


25. 06. 2011 - Kenduri tahlil Arwah dirumah Haji Abdul Hadi


28. 06. 2011 - Majlis Ceramah Perdana Sempena Israk dan Mikraj Peringkat DUN Gemencheh oleh Penverah Ustaz Long bin Kechik dan dirasmikan oleh YB Dato Mohd Kamil Abd Aziz dan dihadiri bersama Ybhg Datin. Kehadiran dianggarkan seramai 500 orang.


30. 06. 2011 - Program bacaan Yassin di Surau Tenai Hilir anjuran Perkumpulan Wanita Kg Tenai.




Aduan Awam : 


23. 06. 2011 - Melaporkan kepada TNB Gemas mengenai tiang LJK Tenai Tengah tidak menyala. Maklum balas dari TNB Gemas ianya bibawah seliaan Tnb Tampin.


29. 06. 2011 - Membuat aduan kepada Jabatan Perhilitan mengenai seorang penorehgetah menjumpai 3 ekor harimau kumbang. Tindak balas dari Jabatan Perhilitan membuat siasatan mendapati menjumpai tapak kaki harimau kumbang, harimau belang , tapir dan bigfoot di Kawasan Tanah Pinggir Air Gelugor 1.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Anak Seberang: Ummi Menghentam Anwar Al-Juburi <b>di</b> Tasek <b>...</b>

Posted: 03 Jul 2011 12:00 AM PDT


Selepas Ummi hafilda datang ke Nibong Tebal pada bulan lepas, kali ni beliau meneruskan roadshownya untuk menceritakan siapa sebenarnya Anwar Ibrahim.

Kehadiran orang Tasek Gelugor pada majlis Pentas Pemuda di Perkarangan Dewan Perda Permatang Tok Jaya agak memberangsangkan dimana dianggarkan 1000 orang hadirr bagi mendengar pendedahan siapa sebenarnya Anwar Al Juburi ini yang disampaikan oelh Ummi Hafilda.

Orang Tasek Gelugor semalam yang mai mesti terkejut dengan pelbagai gelaran dan pendedahan tentang Anwar oleh Umi Hafilda . Dari kisah Azizan kena balun 17 kali oleh Anwar , surat kepada Tun M sehingga lah kepada skandal Shamsidar dengan Anwar . Berani sungguh Umi membuat tuduhan terhadap Anwar termasuk lah keluarga abangnya Azmin - Shamsidar .

Umi jawab mudah saja... dalam dunia ini hanya 2 orang sahaja Anwar tidak berani ambik tindakan atau saman iaitu Umi Hafilda dan Datuk Nalakaruppan . Kerana mereka ini mempunyai bukti dan tahu tembelang siapa sebenarnya Anwar Raja Drama ini .


Teruskan Cikgu Hasbul selaku Ketua PPUBTG bagi meneruskan misi menyampaikan maklumat sebenar kepada rakyat agar tidak tertipu dengan agenda jahat pakatan haram!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

KG TENAI AIR <b>GELUGOR</b> , GEMENCHEH: LAPORAN JKKK KAMPUNG TENAI AIR <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2011 07:01 AM PDT

01. 05. 2011 : Majlis kenduri kahwin dirumah Saudara Omar bin Othman
                     : Kenduri tahlil arwah dirumah Cikgu Atan bin Shafie ( malam )
02. 05. 2011 : AJK Biro Pendidikan mengadakan gotong-royong di Balai Masjid sebagai persiapan untuk
                      Lawatan Mini Perpustakaan
05. 05. 2011 : Lawatan Pengerusi Perpustakaan Negeri ke tapak bilik Mini Perpustakaan di Balai Masjid
05. 05. 2011 : Sepetang bersama Koperasi Kampung Tenai Air Gelugor Berhad
05. 05. 2011 : Mesyuarat kenduri-kendara dirumah Puan Hamidah Omar
06. 05. 2011 : Kenduri tahlil arwah ke 100 hari dirumah Saudara Zulbahari Paim
08. 05. 2011 : Mesyuarat Permufakatan kampung / membincangkan kedatangan Menteri Besar NS.
11. 05. 2011 : Jam 8 pagi - Taklimat Operasi Membasmi Musuh Tanaman bersama Pejabat Daerah ( Unit
                      Keselamatan ), Pegawai RELA Daerah Tampin dan Pegawai Perhilitan dihadiri seramai 20
                      orang.
11. 05. 2011 : Gotong-royong mengecat Masjid
12. 05. 2011 : Kenduri tahlil arwah dirumah Puan Hamidah Omar
12. 05. 2011 : Majlis bacaan Yassin di Masjid untuk Saudara Ibrahim Haji Ali yang sakit tenat
13. 05. 2011 : Majlis pernikahan anak  Puan Hamidah Omar selepas Zuhur
13. 05. 2011 : Majlis bacaan Yassin dirumah Haji Ali  selepas Mahgrib.
14. 05. 2011 : Majlis pertunangan anak Saudara Shafie Md Zin
15. 05. 2011 : Majlis kenduri kahwin dirumah Puan Hamidah Omar
16. 05. 2011 : Sambutan hari guru di Sekolah Kebangsaan Sungai Dua dihadiri sama JKKK Kampung
                      Tenai. Majlis bermula pada jam 11 pagi hingga 1 tengahhari.
17. 05. 2011 : Saudara Ibrahim Haji Ali meninggal dunia kerana kanser hati dan dikebumikan di Tanah
                      Perkuburan Air Gelugor. Jabatan Kesihatan memberikan kerjasama. Tahlil arwah dilakukan
                      3 hari berturut-turut.
18. 05. 2011 : Taklimat penggalak susu getah dan baja subsidi daripada RISDA untuk TSB dibawah Projek
                      Kampung Teknologi
19. 05. 2011 : Mesyuarat jawatankuasa kerja Ceramah Perdana Sempena Sambutan Israk dan Mikraj
19. 05. 2011 : Majlis bacaan yassin dirumah Haji Hashim bin Manggis
25. 05. 2011 : Mesyuarat khas kenduri krndara Persatuan Wanita di Balairaya Tenai
27. 05. 2011 : Berkampung dirumah Haji Ibrahim Maakmor.
28. 05. 2011 : Majlis kenduri kahwin dirumah Haji Ibrahim maakmor. YB ADUN turut hadir bersama isteri.
29. 05. 2011 : Kenduri tahlil arwah dirumah Haji Nordin Manja
29. 05. 2011 : Gotong royong membersih Balairaya oleh Persatuan Belia 4B.
30. 05. 2011 : Program penyemain benih dan baja oleh Jabatan Pertanian Daerah Tampin
31. 05. 2011 : Mesyuarat khas berkaitan lawatan YAB MB yang tidak hadir kerana masa terhad. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved