Jumaat, 24 Februari 2012

09 di balik pulau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


Membesarkan Perut Di Laksa Janggus <b>Balik Pulau</b> | Cinta Hatiku <b>...</b>

Posted: 10 Feb 2012 05:00 PM PST

Salam semua,

Rasanya sapa yang pernah berkunjung ke Balik Pulau Penang mesti tahu dekat mana kedai laksa janggus ni.. Kalau tak tahu juga.. Korang google je.. Banyak cerita pasal laksa janggus yang popular di Balik Pulau ni.

Korang heran ke.. Pasal apa aku asik update cerita pasal makan je.. Ni blog cerita pasal makanan ke.. Hehe.. Sebenarnya idea nak menulis pasal isu semasa takda.. Nak sembang pasal politik.. Nanti ada yang kata aku condong pada parti XXX tu... So ada baiknya aku kongsi jelah pasal makanan dalam blog ni.. Sebab rasanya semua orang suka makan.. Hehe

Sebelum makan kena beratur dulu.. Kedai ni takda pelayan yg akan datang ambil order.. Semua layan diri.. Pilih nak kaunter mana.. Lepas order n dapat makan terus bayar.. Senangkan..

Order ais kacang dulu.. Baru nak gi order laksa.. Lama tak pekena laksa dekat sini

kuey teow teng pilihan cik malarang...

Aku mestilah nak rasa laksa... Cik malarang ambil bau laksa je.. Hehe.. Sebab masih dalam pantang.. Katanya bisa makan laksa ni.. Takpe sayang habis pantang kita suruh ibu buat laksa power...hehe



Sebelum balik snap dulu sekeping gambar suasana di laksa janggus ni... Tak pernah kering dari pengunjung...

Rasanya apa rahsia kedai ni begitu laris ye... Kalau nak tahu.. Kena datang test sendiri ye.. Hehe.

Published with Blogger-droid v2.0.4

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved