Rabu, 8 Februari 2012

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Nov 2011 07:00 PM PST

URL Sumber Asal :-

Penang <b>Tanjung Bungah</b> Goreng Pisang » ammibear.com

Posted: 30 Nov 2011 07:01 PM PST

Kalau korang jalan-jalan kat Penang Balik Pulau, dan jika masa tu korang ada di Tanjung Bungah, Ammi nak mengesyorkan atau kata lain menyarankan pada korang untuk luangkan masa sedikit pergi jalan-jalan cari makan…

cari makan yang Ammi maksudkan tu adalah jenis makanan kuih tradisional orang melayu yang mana pada Ammi ia telah di ubahsuai sedikit bagi menambah baikkan kesedapan kuih tradisi orang Malaysia ni…

tak susah pun.. sebab ia bukan kedai atau restoran-restoran mewah.. cuma lori bergerak.. di tepi jalan sahaja….

Nama yang diberi oleh tuan punya lori adalah:

PENANG TANJUNG BUNGAH GORENG PISANG

Status :

HALAL

Klik :

HOTEL DI PENANG

Lori putih tu yang Ammi maksudkan.. bukan yang jual air tu.. hehe..

P/S : pakcik~~ sorry yer Ammi tak tolong promote gerai pak cik… mohon ampun… hehe

Kuih yang cantik, bersih dan sangat menyelerakan…

harga Jenih kuih goreng yang dijual memang ada sedikit mahal… tapi bagi Ammi ianya sangat berbaloi sebab kuih yang esklusif memang la mahal sikitkan.. yang penting kualiti dan kesedapan kuih tu…

masa ni Ammi tak beli semua,, hanya beli kuih yang dicadangkan oleh orang istimewa.. jadi Ammi hanya beli Goreng Pisang dan Kuih Bakul..

OO MY GOD!!! memang sedap… terutamanya Kuih Bakul.. bila gigit jer kuih tu akan mengalir cream like Kaya dalam kuih tu… dap dap dap…

Harga utuk Kuih Bakul tu SATU RM1.50Goreng Pisang pulak RM1.30.. rasa kedua-dua kuih tu memang terbaik..

ini adalah Landmark yang korang akan jumpa di Tanjung Bungah… kalau nampak jer sila meliarkan mata anda untuk mencari Lori Bergerak ni yer…

Semoga korang jumpa… dan selamat mencuba… (n_n)

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

PROGRAM LATIHAN KEMAHIRAN <b>DI</b> GIATMARA BUKIT BENDERA <b>...</b>

Posted: 18 Nov 2011 07:30 PM PST

Post on 19 November 2011 by admin in Events

GIATMARA Bukit Bendera menawarkan pengambilan pelatih baru sesi Januari 2012 bagi dua kursus kemahiran iaitu:

  1. Kursus Fashion & Dressmaking
  2. Kursus Teknologi Sistem Komputer

Kursus dijalankan sepenuh masa selama 6 bulan dan peltih diberi elaun RM200 sebulan. Syarat-syarat kemasukan ialah:

  1. Warganegara
  2. Bumiputera
  3. Umur 16 tahun ke atas
  4. Boleh membaca, menulis dan minat (3M)

Untuk keterangan lanjut dan borang permohonan, sila hubungi:

GIATMARA Bukit Bendera (Sebelah Maybank Tanjung Bungah)
2-G & 2-1, Jalan Lembah Permai
11200 Tanjung Bungah
Pulau Pinang

Tel: 04-899 1700 & 04-899 9835

Email: gmbukitbendera@giatmara.edu.my

Full content generated by Get Full RSS.

hamirdin: MASJID TERAPUNG <b>TANJUNG BUNGAH</b> REVISITED

Posted: 17 Nov 2011 05:37 PM PST

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Singgah solat zohor di Masjid Terapung Tanjung Bungah, Batu Feringghi, Pulau Pinang. Ia mengembalikan memori sebelum semasa ke sini buat pertama kali. Tiada ada yang spesiol di sini,. Bersih diri, wudhu dan solat. tu aje.

Cuma sehari sebelum tu aku menghadhiri sebuah conference. Kau tau suasana conference kan?
Pengerusi seorang diri di atas pentas,Peserta yang penuh sesak dalam dewan melangok Full content generated by Get Full RSS.

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Feb 2012 10:33 AM PST

URL Sumber Asal :-

Malaysia Zoom » 30 pengunjung pusat hiburan diperiksa

Posted: 05 Feb 2012 03:01 PM PST

PULAU PINANG 5 Feb. – Polis memeriksa seramai 30 pengunjung pusat-pusat hiburan di sekitar Jalan Sri Bahari, Jalan Penang serta Tanjung Bungah dalam Ops Noda dan Ops Cantas malam tadi.

Dalam operasi bermula pukul 11 malam hingga 4 pagi itu, kesemua mereka berusia dalam lingkungan 20 hingga 40 tahun dan diarah menjalani ujian air kencing mengikut Seksyen 105 Kanun Prosedur Jenayah.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Gan Kong Meng berkata, sebanyak 12 premis diperiksa dan diambil tindakan kerana beberapa kesalahan.

Menurutnya, seorang lelaki dan seorang perempuan ditahan di dua pusat hiburan berasingan kerana membenarkan pelanggan bawah umur memasuki premis berkenaan.

"Mereka akan disiasat di bawah Seksyen 11 (3) Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1998.

"Seorang lagi lelaki ditahan dan peralatan audio video dirampas di sebuah premis kerana tiada lesen hiburan dan ia akan disiasat di bawah Seksyen 6 (2) Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1998," katanya kepada pemberita di Jalan Sri Bahari di sini hari ini.

Jelasnya, seramai 70 pegawai dan anggota dari Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7), Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut; Balai Polis Air Itam dan Balai Polis Tanjung Tokong menyertai operasi berkenaan.

Tambah beliau, operasi tersebut diadakan bertujuan membanteras kegiatan penyalahgunaan dadah dan maksiat di premis-premis hiburan di sekitar negeri ini.

Dipetik dari Utusan Malaysia

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved