Selasa, 29 Mei 2012

09 di jelutong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di jelutong - Google Blog Search


My LoVe: Kenduri kahwin <b>Di</b> Bukit <b>Jelutong</b>

Posted: 16 May 2012 02:58 AM PDT

Assalamualaikum semua...

Hari ahad last week sempat attend kenduri kahwin di Bukit Jelutong, Shah Alam dan Taman Ibu Kota, Setapak.

Dah lama tak makan nasi kenduri...sangat excited,  pukul 11 dah siap...ready to go!!!!

Pukul 12 sampai.... tetamu dah ada, tapi belum ramai lagi

Masuk dalam dewan ni...sejuk je mata....tema warna yang sangat "cool"
Kek yang dah tersedia di atas meja...tunggu nak ngappp je...;p
Majlis perkahwinan yang simple tanpa pelamin...i like !!!
Menu hari tu...ada ayam goreng berempah, daging salai masak lemak, kerabu pucuk paku, ikan masin n sambal belacan
Thanks kepada Miza and family sebab menjemput :)
Habis je makan n borak-borak jap...kitaorang ke Setapak pulak....next entry :)

Kedai mamak harga melampau <b>di</b> Bukit <b>Jelutong</b> | Aduan Rakyat <b>...</b>

Posted: 15 May 2012 10:06 PM PDT

Salam sejahtera,

Baru-baru ni saya telah berkunjung ke rumah kawan di area Bukit Jelutong, Shah Alam. Saya mengambil kesempatan untuk menikmati makan malam di restoran mamak berdekatan sambil berborak-borak. Saya telah memesan sup campur, roti potong dan juga teh-o ais. Setelah selesai makan, saya ke kaunter pembayaran untuk membuat pembayaran. Semasa di kaunter saya dapati ada pelanggan yang tidak berpuas hati meninggalkan kaunter dengan mimik muka yang marah dan masam. Saya tertanya-tanya mengapa pelanggan tersebut berkelakuan sedemikian mungkin sebab harga, servis dan sebagainya.

Taukeh kedai mengira harga makanan yang saya pesan. Saya begitu terkejut dengan harga yang dikenakan. Harga untuk sup campur sahaja RM9.00. Roti potong 3 keping RM1.00 dan teh ais RM1.80. Harga yang sangat melampau bagi sebuah restoran yang kurang bersih dan perkhidmatan pelanggan yang kurang baik. Saya rasa marah dan sedikit tertipu dengan harga tersebut patutla ramai pelanggan yang merungut tidak puas hati.

Saya berharap pihak yang berkuasa dapat mengambil tindakan sewajarnya agar peniaga tidak menaikkan harga makanan terlalu tinggi.

By: mohd fazlizan

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved