Sabtu, 26 Mei 2012

09 di permatang pauh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di permatang pauh - Google Blog Search


Restoran Fais <b>Permatang Pauh</b> - Western Food terbaik | CeLoteh MJ

Posted: 21 May 2012 08:20 PM PDT

Sesiapa yang tinggal di sekitar Pulau Pinang (Mainland) pastinya mengenali restoran Fais yang terletak di Permatang Pauh ni, pelbagai hidangan disediakan terutama Western Food dengan harga berbaloi, portion besar dan pastinya sedap :)  Kalau 3 ciri tersebut yang dicari, maka tempat inilah yang patut dipilih ;) Kedai beroperasi pada setiap hari dari pukul 8malam sehingga 12 tengah malam.. Kedai ditutup pada setiap hari Ahad. Inilah antara menu yang dihidangkan kepada para pelanggan, yang sebelah kanan semuanya untuk Western Food pelbagai pilihan, manakala sebelah kiri untuk makanan seperti Nasi Goreng dan pelbagai lagi.  Ha korang jangan terkejut pulak tengok 2 menu yang bawah tu - GADAI Nyawa :-) Tapi MJ belum mencuba, setakat ni pilihan di hati tetap Western Food disini :)  My Mum tengah khusyuk menanya mengenai menu, yang best pasal restoran ni adalah keramahan TOKEY kedai yang sangat mesra melayan pelanggan, membuatkan pengunjung rasa seronok nak makan disini.

Bila kita sampai di meja, makanan pertama akan dihidangkan tanpa dipesan ialah OTAK-OTAK, berapa kita ambik untuk makan, nanti kena bayarlah, kalau takmau makan tinggalkan jela dalam bekas tu ;)
1 = RM 0.50 (sedap juga rasanya menurut kata en suami)
Moi Sup untuk Firas - kemain nganga lagi mulut nak makan, 

 Yee Mee Sizzling yang sememangnya sedap-tak rugi mencuba, lain dari tempat lain yang MJ penah makan - HIGHLY RECOMENDED
Siap BOLD kaler merah lagi, heheee :)

 Dan ni Grilled Balck Pepper Chicken berharga RM 8.00, nampak besar kan portion ayam tu, dengan roti beserta coleslow dan kentang dihidangkan bersama, kalau kata nak syer makan berdua pun boleh-pasti kenyang ;) (Tapi pada yang belum makan pastinya tak cukup..heheee)
Kalau nak tau Restoran ni terletak berdekatan dengan Masjid Permatang Janggus, kalau pada sesiapa yang tidak tahu dan nak tahu dimana lokasi kedai ni :-
Dari Roundabout Seberang Jaya, ambik laluan ke BKE (Butterworth Kulim Expressway menghala Kulim) ikut susur keluar Permatang Pauh dan belok kiri, terus dalam 200M dan kedainya terletak di sebelah kanan.
Orang memang sentiasa ramai kat kedainya, kalau ada yang nak menempah terlebih dahulu sebelum ke kedai boleh terus roger tokey kedai ni En Faisal 012-4602035

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved