Jumaat, 8 Jun 2012

09 di jelutong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di jelutong - Google Blog Search


SEPUL: Nasi Dalca Pak Din <b>Jelutong</b>

Posted: 03 Jun 2012 06:12 PM PDT

Sebelum kaki melangkah keluar dari Pulau Pinang, seorang sahabat duk ajak pi lunch dengan dia. Mula-mula duk ingat tak boleh dah sebab takut tak sempat tapi tiba-tiba keadaan memihak kepada kami untuk berjumpak.
Aku memang duk teringin nak makan nasi dalca. Jadi ke sini lah kami. Tapi parking di sini memang super payoh. Tambahan pulak di hari Jumaat yang mulia.
Terletak di tepi jalan berhampiran jejantas di Jelutong. Berhampiran dengan Deen Nasi Kandaq Jelutong cuma gerai berada di seberang jalan.
Pelbagai pilihan lauk duk ada.
Aku suka tengok periuk yang ada kesan gulai kat tepi-tepi dia. Seolah-olah memberi gambaran gulai tu memang sedap.
Ya mari-mari cik adik mari-mari cik abang.
Sedap ! Rasa dia macam nasi kenduri. Nasi ni jugak ada orang panggil nasi hujan panas. Puas makan.
Ayaq sirap limau yang sedap.
Sembang-sembang makan-makan pastu balik.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved