Sabtu, 22 Disember 2012

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


myMetroLelaki maut ditembak <b>di Bukit Mertajam</b>

Posted: 21 Dec 2012 12:30 AM PST

thumbnail

TERLALU banyak 'sengketa' dilakukan mahasiswa sepanjang tahun ini terutama isu hak kebebasan bersuara yang sedikit sebanyak meninggalkan tempias kepada pihak lain.

»

LAGI . BESTARI
 • Berkayak ke Satun

  SELEPAS menakluki kebanyakan pulau dan sungai di Semenanjung Malaysia, Kelab Kenu UUM mengorak langkah melangkaui sempadan apabila berjaya berkayak ke Satun, selatan Thailand, baru-baru ini.

 • UTeM menang anugerah keusahawanan

  UNIVERSITI Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) terus melakar kegemilangan di peringkat nasional apabila dipilih pemenang kategori Keusahawanan Staf Inovatif di majlis Anugerah Keusahawanan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) 2012, baru-baru ini.

 • Isi ruang masa cuti sekolah

  CUTI penggal akhir persekolahan kini semakin ke penghujung. Apakah anak anda lakukan sepanjang dua bulan bercuti, adakah sekadar menonton televisyen atau bermain?

thumbnail

PELBAGAI persepsi boleh didapati jika bertanya kepada pengguna jalan raya negara ini mengenai ...

»

LAGI . VROOM
 • Tawar jentera jimat petrol

  PAMERAN Auto Los Angeles (PALS) yang melabuh tirai pada hujung minggu lalu mencatat sejarah tersendiri apabila melancarkan tujuh model kenderaan pada peringkat global.

 • Integra tambah pilihan

  MOTOSIKAL skuter bersesaran 670 cc, Honda Integra bakal mengorak langkah baru dalam industri automotif negara ini apabila ia dilancarkan pada akhir November lalu.

 • Pandu Uji: Mantap dengan SOHC

  REPUTASI Honda Civic memang hebat kerana ia mempunyai aura tersendiri untuk bersaing dengan kenderaan kategori segmen C.

thumbnail

TAHUN 2012 bakal berakhir tidak lama lagi dengan meninggalkan kita 1,001 memori berkaitan teknologi ...

»

LAGI . it@METRO
 • Produk Baru: Akhirnya tiba

  RAMAI menunggu Apple melancarkan tablet iPad versi kompak yang memudahkan pengguna memasukkannya dalam beg kecil malah poket seluar sekalipun pasti lega dengan pengumuman baru di seluruh Malaysia baru-baru ini.

 • Produk Baru: Helikopter rakam video

  SALAH satu idea untuk menghabiskan baki cuti sekolah pastinya boleh dilakukan dengan bermain helikopter mini yang mampu terbang di angkasa dengan dikawal sepenuhnya menggunakan iPhone atau peranti Android anda.

 • Produk Baru: Teknologi mantap Aspire S7

  SELEPAS cemerlang dengan siri Acer Aspire S5 yang diperkenalkan beberapa bulan lalu, penampilan ultrabook terbaru S7 kali ini pula menjanjikan sesuatu yang cukup mantap baik daripada segi rekaan mahu pun fungsinya.

thumbnail

TANGGAL 12.12.2012 baru-baru ini menjadi saksi ikatan suci perkahwinan beratus pasangan kekasih di ...

»

LAGI . SANTAI
 • Cabaran tidur dalam pesawat

  SELEPAS perjalanan jauh, berbaring di atas katil dan tidur cukup nikmat. Namun, bagaimana jika waktu tidur anda habis di dalam pesawat?

 • Susuri sungai waktu malam

  PANTAI Cherating, Pahang memang cukup dikenali kerana popularitinya menjangkaui sempadan antarabangsa.

 • Francaisi RHSM perlu berani

  BUAT julung kalinya, Rangkaian Hotel Seri Malaysia Sdn Bhd (RHSM) mengadakan majlis Makan Malam Korporat 2012 bagi meraihkan 15 francaisnya di seluruh negara, baru-baru ini.

thumbnail

UMAT Islam kini berdepan pelbagai isu membabitkan akidah dan iman. Fahaman pluralisme dan ...

»

LAGI . AD-DIN
 • Beribadah sambil ziarah

  MASholidays adalah pengendali pakej-pakej percutian bagi Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) merangkumi keseluruhan rangkaian penerbangan MAS untuk lebih 100 destinasi di seluruh dunia.

 • Ganjaran imarah masjid

  SEJARAH pembinaan masjid bermula ketika penghijrahan Rasulullah s.a.w bersama kaum Muslimin ke Madinah. Ketika sampai di perkampungan Quba, Baginda mendirikan masjid yang hingga kini kekal dan menjadi kunjungan umat Islam.

 • Zakat, cukai tak sama

  PERSOALAN sering berlegar di kotak pemikiran kita ialah bolehkah zakat disamakan dengan cukai?

thumbnail

APABILA berbicara mengenai landskap, terbayang di mata kita keindahan panorama semula jadi yang ...

»

LAGI . DEKOTAMAN
 • Pancuran air Bali

  SELAIN menjadi sumber alam semula jadi yang penting dalam kehidupan, air juga sering dikaitkan dengan sifat yang nyaman dan menyejukkan.

 • Pelihara tekstil warisan

  NEGARA kita memang kaya dengan pelbagai jenis tekstil warisan yang banyak menyimpan sejarah perkembangan tamadun bangsa.

 • Pembangunan berpusat

  LATAR landskap dan seni bina yang menarik antara tarikan projek hartanah terbaru, Lavender Heights yang terletak di Senawang, Negeri Sembilan.

Tiada ulasan:

Catat Komen