Sabtu, 11 Februari 2012

09 di Butterworth - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Butterworth - Google Blog Search


KISAH NEGERI PINANG SEBATANG: PEMBINAAN TAMAN <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 05 Dec 2011 03:04 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Penang Economic Monthly: Cadangan pembinaan taman tepi laut di Butterworth. Butterworth (bagan) merupakan hub pengangkutan kereta api, bas dan feri yang amat penting. namun apa yang dapat saya lihat ialah ...

PKG <b>BUTTERWORTH</b>: PEMANTAUNAN BAGI PENGGUNAAN <b>...</b>

Posted: 29 Jan 2012 06:07 PM PST

Sukacita dimaklumkan satu program pemantauan mengenai penggunaan bahan digital Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris MBMMBI akan dijalankan untuk sekolah menengah kawasan PKG Butterworth.
Antara sekolah yang terlibat adalah :-

  • SMJK CHUNG LING BUTTERWORTH
  • SMK MAK MANDIN
  • SMK BAGAN JAYA
  • SMK CONVENT BUTTERWORTH
  • SMK KAMPONG KASTAM
  • MAKTAB WAN JAH
Sehubungan dengan itu, diminta guru yang terlibat untuk mengisi borang yang dilampirkan dan di hantar ke PKGBW melalui E-mel (soft copy) serta hard copy yang disahkan perlu dihantar terus ke PKGBW.
Tarikh akhir pemantauan ini adalah 24/2/2012

>>>Muat Turun Borang Pemantauan MBMMBI

KERJASAMA SEKOLAH AMAT DIHARGAI. SEBARANG MASALAH BOLEH TERUS MENGHUBUNGI PKG BUTTERWORTH - 043333499

di negeri pulau pinang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


Jawatan Kosong di Kerajaan <b>Negeri Pulau Pinang</b>

Posted: 06 Feb 2012 06:38 AM PST

[KLIK] KONGSIKAN KEPADA RAKAN ANDA DI FACEBOOK

Negeri Pulau Pinang mula dijajah oleh lnggeris yang diketuai oleh Captain Francis Light pada tahun 1786. Bahagian Pulau Pinang yang mula-mula dibangunkan ialah di Kawasan Tanjung di George Town yang dikenali dengan nama Tanjung Penaigre. Pekan untuk perniagaan yang mula-mula dimajukan oleh Captain Light terletak di antara Lebuh Light, Lebuhraya Beach di pinggir pantai, Lebuhraya Malabar (dikenali sebagai Lebuh Chulia kemudiannya) dan Lebuh Pitt. Di dalam kawasan ini rangkaian jalan-jalan dibina secara bersegi-segi menurut sistem blok perumahan dengan jalan-jalan kecil melintang di antara satu sama lain. Rangkaian jalan-jalan yang telah dibina masih kekal hingga ke hari ini.

Permohonan adalah dipelawa daripada Waraganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Pentadbiran Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

1. Pengarah MSN

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan:20 Februari 2012

09 di jelutong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di jelutong - Google Blog Search


BADAR SUCI: PASCA E13 : DEMO AMAN <b>DI</b> HADAPAN MASJID <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2012 04:44 PM PST

BK menerima sms dari seorang yang  sahabat menyatakan petang ini selepas solat jumaat, akan diadakan demo aman bagi membantah tindakan pengurusan qariah membentuk jawatankuasa masjid yang baru bagi tahun 2012. perlantikan ini menyebabkan sebahagian besar anak qariah yang juga jemaah masjid jelutong berasa kurang berpuas hati dengan tindakan ini. menurut sumber, tindakan ini adalah susulan perancangan PR untuk melaksanakan pilihanraya masjid yang telah gagal. memandangkan pengerusi qariah kawasan ini ialah en yusof yang BK telah laporkan semalam berkaitan dengan rumahnya di serbu polis, maka jawatankuasa baru masjid sudah pastilah dipengaruhi oleh politik kerajaan negeri.
sedih BK melihat apabila institusi masjid pun di politikkan sebegitu teruk. sepatutnya pihak pengurusan masjid seharusnya membawa perkara ini ke peringkat perbincangan anak qariah. pun begitu ada di antara anak qariah menyatakan puak umno pun bukan mai sembahyang. depa cakap ajer.....perkara ini dinafikan oleh sebahagian besar ahli umno dengan kenyataan mereka " apa depa ingat kami masuk sembahyang ini kena habaq dekat tok imam kami ni orang umno dah mai sembahyang . jadi makmum tok imam la ni."
BERIKUT DI PAPARKAN SENARAI NAMA PIMPINAN QARIAH SEBELUM INI DAN YANG MELANJUTKAN TEMPOH PERKHIDMATAN  
PENGERUSI : MOHAMED YUSOF B MOHAMED NOOR
JUGA MERUPANA TIM YANG DIPERTUA PAS KAWASAN JELUTONG
TIMB PENGERUSI : MOHD ALI B MD ISMAIL
TARIKH LANTIKAN : 1/1/2012
NAMA :KHAIRIL ANUAR BIN KAMARUDIN
TARIKH LANTIKAN : 1/1/2012
1)AJK MERANGKAP PENGERUSI BIRO KEBAJIKAN, KESELAMATAN & PENGADUAN AWAM KARIAH
2)S/U PKR CABANG JELUTONG
3)TIMB. KETUA AMK JELUTONG
4)PENGERUSI JKKK MEDAN TENGKU KOTA GIAM
5)TIMB. S/U PKR P. PINANG & PENGARAH PILIHANRAYA AMK P. PINANG
TARIKH LANTIKAN : 1/1/2012

09 di Batu maung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu maung - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu maung</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 03:33 PM PST

URL Sumber Asal :-

ORANG KECIL ORANG BESAR: Pulau Jerjak & Briyani Peha <b>...</b>

Posted: 10 Jan 2012 05:08 AM PST

Pulau Jerjak & Briyani Peha Kambing Puncak Mutiara

Bulan lepas selama 2 hari aku berulang-alik menaiki bot ke Pulau Jerjak. Hari pertama naik bot berhawa dingin, hari kedua naik bot (ala feri) berhawa semula jadi. Mulanya aku ingat naik di jeti berhampiran Queens Bay itu tetapi rupa-rupa jeti di situ menghala ke resort. Assignment aku ke Penang Shipyard yang mana jetinya di Batu Maung.

Dari Queens Bay berenangpun boleh kalau hendak ke Pulau Jerjak ini. Kalau dari Batu Maung, bot akan berpusing meredah laut melalui bawah projek pembinaan jambatan kedua yang sedang dibina sebelum sampai ke jeti Pulau Jerjak.

Selepas habis assignment hari kedua dan terakhr aku terperangkap hampir 2 jam di dalam kesesakan lalulintas dari Batu Maung dan Jambatan Pulau Pinang. Rupa-rupanya begitulah keadaan setiap petang Jumaat. Hujan pula menambahkan kesesakan lagi.

Malamnya aku ke Kampung Pelek bersama orang rumah aku seorang itu dan anak jantan aku seorang itu. Memang sudah lama aku ingin mencuba menu di Restoran Puncak Mutiara di Kampung Pelek, Bukit Mertajam ini. Ada pelbagai menu dari kambing, ayam kampung, burung unta, rusa, dan sebagainya. Terdapat juga menu barat dan ala Thai di sini.

Apapun (pada pandangan peribadi aku) menu yang kami cuba biasa-biasanya. Mungkin aku sudah hilang semangat makan-makan dek cerita Man vs. Food.

lukmanw@gmail.com
http://orangkecilorangbesar.blogspot.com/

Full content generated by Get Full RSS.

JOM PEGANG PENYU |

Posted: 26 Jan 2012 06:01 PM PST

Sejak semalam saya berada di Pulau Pinang menghabiska masa meninjau beberapa potensi untuk menulis entry baru dan juga melakukan serba sedikit liputan. Sebenarnya saya terlupa yang orang ramai masih dalam mood bercuti untuk Tahun Baru Cina. Punyalah sesak jalan di sekitar Pulau Pinang. Terpaksa saya bermalam di Butterworth selepas beberapa jam mencari penginapan di George Town. Di Pulau Pinang, korang pernah pergi tak Akuarium Pulau Pinang yang diuruskan oleh Institut Penyelidikan Perikanan (FRI) Pulau Pinang. Kalau belum, baik korang pergi ke sana kalau ada masa.

Dengan tiket semurah RM5 untuk dewasa dan kadang-kadang mereka buat promosi RM2 untuk seorang dewasa untuk ke sana. Untuk memberi didikan berkenaan ikan kepada anak korang, memang patut korang ke sana. Apa yang menarik sebelum korang balik, korang boleh menyentuh dua ekor penyu agar yang diletakkan di dalam sebuah kolam di luar bangunan Akuarium.

Inilah antara salah seekor penyu agar yang saya maksudkan. Wajahnya yang comel dan cantik pasti akan menarik minat anak korang untuk melihatnya dengan lebih dekat lagi. Ada dua ekor penyu agar dalam kolam ini yang akan sentiasa berenang menghampiri anda kalau korang menjenguk ke dalam kolam. Kalau korang sentuh cangkerangnya perlahan-lahan tak jadi masalah buat sesiapa yang tidak pernah menyentuh penyu. Korang boleh dapatkan paket makanan palet dengan harga RM1 sebungkus dan diberi makan kepada penyu-penyu ini.

Dalam ruang akhir bangunan akuarium ini juga ada satu tangki besar yang memuatkan super besar Ikan Kerapu yang kalau korang makan seekor memang korang akan mati pecah perut sebab besar sangat. Tapi dek kerana umur ikan ini yang sudah tua ia berenang dengan kelajuan yang amat perlahan. Pastikan korang berhati-hati takut anak korang takut lak nak tengok ikan besar macam tu.

Tengoklah saiz ikan kerapu tu dengan orang yang mengambil gambar di hadapan tangkinya itu. Besar kan?? Hahaha.. Tapi untuk melihat serba sedikit tentang hal ehwal ikan ni boleh lah korang datang ke sini di Akuarium Pulau Pinang diuruskan oleh FRI di Batu Maung lokasi sebenarnya.

Teh"O"Suam : Besarnya ikan!!

nuffnang_bid = "f75b493126bcce94d087125518971d2a"; // ]]>

Full content generated by Get Full RSS.

PERASMIAN SEKOLAH AGAMA RAKYAT <b>BATU MAUNG</b>

Posted: 26 Oct 2011 02:12 AM PDT

TEKS UCAPAN
YB DATO' MANSOR BIN OTHMAN,

TIMBALAN KETUA MENTERI PULAU PINANG 1
SEMPENA MAJLIS PERASMIAN
SEKOLAH AGAMA RAKYAT BATU MAUNG
PADA 14 OKTOBER 2011M / 16 ZULKAEDAH 1432H.

Full content generated by Get Full RSS.

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


PENAGA DAILY: PANAS <b>DI Bayan Lepas</b>, PP Pada 10 Feb 2012.

Posted: 11 Feb 2012 08:00 AM PST

As salam dan Salam Sejahtera.... Sekarang  ini kita masih lagi dalam "Mode" menyambut MauIidul Rasul dimana-mana.....ALHAMDULILLAH....  
Pada 10 Feb 2012 (Jumaat), admin berkesempatan menyertai satu lagi program Ceramah Khas Maulidul Rasul. Bertempat diperkarangan Dewan JKKK Bayan Lepas, Pulau Pinang selepas Solat Isyak.


Macam biasa, gambar & cerita berbicara, silakan..:


dari kiri : Cikgu Hasnah, Ust Rosidi dan Tn Hj Rahim.
Ust kita ni terlalu sibuk waktu siangnya, malam baru dapat buka paper kut.. 
"Twit" je Ustaz....kikiki!!!
Ciku Hasnah :
komen pasal HUTANG negara yg dah sampai 450 billion...
sampai MATI tak habis bayar...biar cicit kita bayar je yang tolong bayarkan cikgu oiii....kikki!!!
Bantuan Pelajar darjah 1 & 4, juga tingkatan 1 & 4 insaALLAH dapat Mac ini..TQ CMLGE.
Pejabat Penyelaras Kadun  di Dewan JKKK Bayan Lepas buka tiap Isnini & Rabu...
ada problem mai jumpa Cikgu...sebelah dewan aje tu....
Antara Tetamu yg hadir... "Org Muda Geng Kita"...
Kiri sekali : Ust Fauzi Md Yusuf malu-malu bila ana nak ambil gambar dia...kikiki!!
Ana suka "usik" Ust Fauzi ni....maaf Ustaz Fauzi ye...
Bro Zulkefli Lazim (yang with out kopiah tu)..Pengerusi majlis...
Pengarah Pilihanraya PAS PP : dapat pembesar suara aje siap hang pa..kikiki!!!
PRU dah dekat betul..Media yg sokong kerajaan makin MENIPU, sebar maklumat palsu..
sampai malu dgn wartawan luar negara bila minta kita komen...aduhhhhh.
DHA bukan ahli PAS lagi, apa dia cakap pasal PAS no poin...lupakan dia, 
....kesiannnn dia meroyan hari2..
Dalam PAS ada "LAW" (peguam, mestilah cakap pasal law)..
*Ikhwan Muslimin pun pernah pecat BIG BOSS mereka, 
komen dari ahli Ikhwan Muslimin :
"Mungkin DIA lebih ALIM dan WARAK dari kita, 
tapi ada "LOW" yg wajib JAMAAH patuhi".
**Intipati Mualidul Rasul : 
 1. Era Nabi saw diputerakan : Jangan sombong macam Abrahah, nak lawan ALLAH, 
askar udara (burung) VS askar darat (gajah), jadi daun dimakan ulat akhirnya!!
Warning pada kerajaan yg engkar & sombong kat Malaysia...
Atuk Nabi saw cakap, Kaabah ALLAH swt yg punya..biar ALLAH yg jaga...
2. Era Nabi saw dakwah 13 tahun diMakkah, titik berat kebajikan anak yatim dan org miskin.
3. Era terakhir, Nabi wafat : hanya ingat..Ummati...Ummati...Ummati dan As'solah ...As'solah...As'solah
90% pengudi Cina sokong PR...CM LGE tak sentuh duit ZAKAT pun
19 feb, CM LGE debat dgn Big Boss MCA..
RM 1.08 Trilion duit rakyat TIRIS di takbir Pusat...
Kebangkitan Mahaiswa Malaysia : Adam Adli anak Penaga, Penang
bangkit lawan AUKU dan kezaliman penguasa..
Rakyat dah sedar...kita ajen perubahan..
TGHHA rasmi Laman Ilmu Penaga, nak ikut Dataran Ilmu di Kelantan & Terengganu.
Minta Petugas "PACAR" siap sedia..
(panjang Tuan Peguam/Ust kita berbicara malam ni)...kikiki!!
Ust Fauzi : insaALLAH Bayan Lepas ni PAS yg tanding PRU13..
Negara Berkebajikan, plan dan gagasan bawa rakyat kearah yg lebih baik.
rakan kita dari umno guna DHA untuk tabur fitnah pada PAS.
Jaga2 dgn sifat2 Fasik dari sebelah sana...
Projek umno banyak kenyangkan KRONI aje, rakyat makan kuah...
TAK payah masuk PAS, tapi PANGKAH Pakatan Rakyat buat mulakan perubahan hidup.
(Ceramah pendek, senang admin tulis)..kikiki!!!
Hello...Hello..Ust Badrulamin dah sampai belum??..kikiki!!!
Tadi tak cukup clear wajahnya...ni baru cantik..
Handsome lagi Ust ni...kikiki!!
Sedikit Sumbangan dari Yang Prihatin kepada Tabung Pilihanraya PAS Bayan Lepas..
TQ Shiekh...Syukran Jazilan...
Abg Zul... Lu memang Mantop....ALLAHHUAKBAR.
Malam ni Ana banyak program, so Ana cakap sikit je (2jam boleh tak??..kikiki!!)
Kongsi Semangat Perjuangan Tetamu yg datang...
Masalah kita paling BESAR/BERAT..: Tak Ikut Nasihat NABI saw.
Pemimpin tak Amanah..negara sampai bila tak kaya..
tak perlu Hutang sampai RM450 Billion = Sifat Boros Penguasa Pusat.
RM 1 Trillion dibawa keluar dari Malaysia secara HARAM 
PR dapat bayar hutang & dapat pula agih lebihan Baget kepada Rakyat.
RM700 juta subsidi air diSelangor, kerajaan PR bayar pada PBA negeri (air percuma)
Masa BN perintah jual pasir dapat 3 juta setahun....
TAPI bila PR jaga, dapat 20 juta setahun..
Rakyat derita...pemimpin sebelah sana berPOYA2 dgn duit rakyat..
Hapuskan TOL : buat lebuhraya 6 billion, KINI dah kutip balik 24 billion = untung 18 billion,
Tapi lanjut lagi kontrak kutip tol sampai 2038...cicit pun ikut bayar..
Hati dah tertutup pada kebenaran
Ahli umno akar umbi bukan musuh kita...yg kita lawan, pemimpin umno Kurapsi..
so SEBAR maklumat dalam Media Baru, 
susun kerja parti semua peringkat..
hati-hati dgn penipuan dalam PRU... 
KDN, JPN dikesan tipu beri IC pada pendatang baru tiba sampai 1juta
Yang SPR pula luluskan daftar undi...
Jika tak TELUS juga...jangan sampai BERSIH3.0 diadakan..
Banduan, Siapa yang undikan?? IC siapa pegang??
KUATIR, walaupun Rakyat dah Sedar & Bangkit, Penipuan dlm PRU masih ujud...
(kata nak cakap sikit Ust?? penat juga ana catatkan)..kikiki!!!
Masa Untuk Bergambar bersama pemimpin




Maaf panjang sikit...nak buat macamana, dah Penceramah rajin, admin "mode" rajin juga..kikiki!!!


**Dari Surah Ar-Rum : ayat 57 yang bermaksud : " Maka pada hari itu tidak berguna lagi bagi orang-orang yang zalim, sebarang alasan yang mereka kemukakan untuk membebaskan diri, dan mereka pula tidak diberi peluang untuk memohon keredhaan ALLAH."


wallahhualam..terima kasih... As'salam. 

09 di balik pulau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di balik pulau</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Feb 2012 03:39 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di balik pulau</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2012 03:03 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di balik pulau</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Feb 2012 03:28 AM PST

URL Sumber Asal :-

Lost... in translation: Air Itam -> <b>Balik Pulau</b>

Posted: 15 Jan 2012 08:38 PM PST

I hiked what seems to be the most scenic trail in Penang yesterday and I did not have a single picture to prove it! :(  
The trail is from Air Itam dam to Balik Pulau, the distance is almost similar to the longest route from Teluk Bahang to Penang Hill, only this one is easier, more scenic and definitely have more people using it (mountain bikers, fruit vendors) and less scary. At least I don't have to worry about tiger jumping on me out of sudden from the bushes or something :P
We went with another older couple in their 60s and 70s, it was their first time (also my first time) and I think we nearly 'killed' them with the heat and distance :P They were initially told that it's going to be a 3 hour walk to and fro but little did they know we ended up walking 3 hours one way (cause they're not as fast as us and we stopped quite a bit for the wife to take pictures and chatted a bit with some locals and owners of fruit orchards).
 This time around, we made sure we brought enough water and some food just in case but they only brought 500ml water to share between them @_@ Anyway, it was a good thing that we stopped to refresh and rehydrate ourselves at one of the coffeeshop in Balik Pulau before making the trip back again.
I love love love the trail! The slopes aren't as steep as the route going up Penang hill but there are so many of them that after a while, you just need to stop and take a rest for the sake of the knees. And there were quite a few things to see along the way, mainly fruits still attached to their trees (the route goes past a few fruit orchards). We saw pumpkins, gourds, pineapples, bananas, papayas, cempedak, mangosteen, coconuts, jackfruits, rambutans and many different species of flowers growing along the way. Very nice and relaxing! Too bad  it's no longer durian season or I'm sure the route will be filled with aroma of durian, another added plus to the hike.
How come no one told me about this route before?! (*flashes a piercing look at the bf*) We're always going up the blardy Penang Hill every week and now that I know bout this route, even though it's longer than going up Penang Hill, it's much nicer and there are more things to see. I'll definitely attempt this trail again soon.
In total, I was told that we walked about 10miles (about 16km) coz someone took the trouble to check the map. Great achievement alright. I did feel a difference after that, my legs were aching quite a bit, must be the different levels of terrains along the way but I'm not complaining and I'm proud I did it. So am I proud of the older couple who did it with us, I've never seen such fit couple like them before. They took their time and walked on their own pace but they tried their best to push it to the end. You see, when it comes to fitness, it's the attitude that matters!
Anyway if you plan to attempt the trail, here's a link *click* you can get some reference on.
As satisfied as I felt after the hike, the good feeling was shortlived after I checked the content of what I consumed for dessert after...
21g of fat FML

09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jan 2012 10:22 AM PST

URL Sumber Asal :-

UMNO Bukit <b>Gelugor</b> bimbang Kampung Melayu Batu Uban bakal <b>...</b>

Posted: 05 Jan 2012 10:40 PM PST

Sebuah lagi kampung tradisi di negeri ini bakal lenyap atas faktor pembangunan.

Kali ini, Kampung Melayu Batu Uban di Gelugor dekat sini akan mengalami nasib sama seperti Kampung Buah Pala iaitu 'hilang' dari peta Pulau Pinang apabila kerja-kerja pembinaan kawasan perumahan baru sedang dilaksanakan.

Ketua UMNO Bahagian Bukit Gelugor, Datuk Omar Faudzar berkata, perkembangan tersebut merupakan satu perkara yang menyedihkan di negeri itu.

"Sekarang apa yang boleh kita lakukan ialah memohon kepada kerajaan negeri supaya menjadikan kawasan itu sebagai kampung tradisi tanpa dimajukan.

"Jika pembangunan diteruskan, maka kampung itu yang merupakan penempatan orang Melayu tertua di negeri ini akan lenyap. Apa yang lebih merisaukan saya, di situ juga terdapat sebuah masjid tertua di negeri ini," katanya di sini hari ini.

Beliau mengulas mengenai projek perumahan berkembar tiga tingkat mengandungi lapan unit di Batu Uban yang telah bermula apabila sebahagian daripada kawasan itu dipagar.

Berdasarkan maklumat pada papan tanda, pemilik projek tersebut ialah sebuah syarikat yang beralamat di negeri ini manakala syarikat kontraktor pula berpangkalan di Sungai Petani, Kedah dan tanah itu dimiliki oleh Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP).

Projek itu dikatakan bermula pada 30 Mac 2011 namun tidak dinyatakan tarikh siap serta kerja pembinaan belum bermula.

Full content generated by Get Full RSS.

MPP Online: MENGERIKAN !!! Video Pontianak mengilai <b>di</b> Tasek <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2011 10:30 PM PST


Memang real beb!!! Mungkin inilah video penampakan Pontianak yang paling jelas serta clear di dalam negara. Bukan senang woo nak ambik video clear gila macam ni.. Salute pada tukang rakam.

Yang paling best , pontianak di Tasek Gelugor tu bukan saja pandai mengilai, tapi beliau pandai jugak berucap pasal politik..

Siap boleh berbahasa cina dan tamil lagi beb..

Tak percaya? Korang tengok sendiri je lah video penampakan Pontianak tu kat bawah ni.. Ngeri betul beb!!

Full content generated by Get Full RSS.

Fast 2 Feed <b>di Gelugor</b> Pulau Pinang ~ Donate For Ummah

Posted: 21 Aug 2011 06:03 PM PDT


Lokasi: Dewan JKKK, Sungai Gelugor, Pulau Pinang
Tarikh: 20 Ogos 2011
Program: Fast 2 Feed anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia
Diraikan: 80 Keluarga fakir miskin

Alhamdulillah, program Fast 2 Feed di Gelugor Pulau Pinang selesai dengan jayanya. Program F2F kali ini juga telah mendapat tajaan dari Pusat Urus Zakat Pulau Pinang yang telah memberikan bantuan makanan kering untuk setiap wakil keluarga fakir dan miskin. Pihak JKKK Sungai Gelugor juga telah memberi sumbangan dalam bentuk duit raya kepada semua yang diraikan.





Pihak Muslim Aid mengucapkan jutaan terima kasih kepada dermawan yang telah menyumbang bagi program Fast 2 Feed di Gelugor ini. Moga diberkati olehNya selalu. InsyaAllah program F2F seterusnya akan ke Simpang Empat, Perlis dengan meraikan 50 buah keluarga fakir dan miskin.

Muhammad bin Kamarulazizi Full content generated by Get Full RSS.

09 di bagan ajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di bagan ajam - Google Blog Search


Toyol Curi Duit Penduduk <b>Bagan Ajam</b>, Seberang Perai | ceritera.com

Posted: 07 Jan 2012 03:18 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Bagan Ajam, Seberang Perai Utara - Lebih 100 keluarga di tiga kampung dekat sini hidup dalam keadaan tertekan dan keresahan berikutan wang simpanan mereka semakin kerap hilang. Dakwa mereka, kehilangan itu ...
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved