Ahad, 15 April 2012

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


pemikiranku...: program motivasi <b>di Bukit Mertajam</b> High School

Posted: 31 Mar 2012 06:42 PM PDT

assalamualaikum...

jumaat dan sabtu lepas, saya telah mengikuti program motivasi di Bukit Mertajam High School (BMHS)
untuk pengetahuan, sekolah ni merupakan sekolah premier, yg sedang berusaha ntuk mencapai sekolah kluster dan sekolah berprestasi tinggi
saya ke sana atas tiket fasi ntuk program Rancangan Khidmat Masyarakat (RKM) USM walaupun saya sbnrnya bukanlah ahli RKM

berikut saya senaraikan beberapa bnda yg sedap dan x sedap dipandang sepanjang kami beraktiviti di sana

1. BMHS telah mencatat rekod akademik yg sangat cemerlang. ntuk tahun lepas, sekolah ini berjaya mendapatkan 100 pelajar straight A ntuk PMR dan lebih 20 pelajar straight A ntuk SPM

2. pelajar2 di sana boleh mendapat biasiswa drpd alumni sekolah tu (yg nmpknya mcm aktif). jumlah biasiswa yg ditaja itu adalah sebanyak RM 1 000 000!

3. pada saya, pelajar BMHS terlalu manja. mereka merungut keadaan tmpt tidur yg x selesa (diorg tidur dlm dewan. tp kbykn diorg saya tgk pakat bawak tikar dgn toto ntuk tidur pd malam tu) sedangkan kami para fasi, tidur beralaskan sejadah je. yg tidur atas lantai pun ada

4. budaya sekolah itu yg menjadikan angkat tangan kanan sebagai arahan fizikal menyuruh budak2 senyap adalah sangat saya sukai

5. sekolah ini terlalu mendidik pelajar2nya speaking, sehingga apabila saya meminta mereka ntuk menyanyikan lagu bahasa melayu, mereka x tahu lgsg, sebaliknya meminta lagu bahasa inggeris! serius, jika budaya ini x diubah, bahasa melayu akan terus jatuh dan dipandang rendah

6. mereka menjadikan head prefect diorg dari kalangan lelaki non-muslim, seolah2 menunjukkan yg lelaki melayu muslim semuanya gagal dan x berguna. malah, dlm kalangan pengawas, kelab pncegah jenayah dan pembimbing rakan sebaya yg ada, kurg 10 org drpd 140 peserta yg ada adalah dari kalangan lelaki melayu muslim!

7. pemandangan di sekolah itu sangat cantik. ketika kami dtg, bunga2 kuning yg berada di atas pokok yg menghiasi sekolah itu gugur apabila ditiup angin, menjadikan seolah2 kami sedang berada di musim luruh di negara barat

8. cikgu2 di sana tidak efisyen. lain yg dijanjikan kpd kami sebelum kami dtg, lain pula yg berlaku semasa program. hal ini menjadikan kami sgt x senang hati. yg plg best, ada cikgu yg minx kami benarkan bdk2 balik pada program jumaat mlm sabtu dan dtg semula pada pg sabtu tu. mcm tu ke kem??

kesimpulannya, ada beberapa bnda yg wajar kita perhatikan sebaik2nya. kadangkala, bnda2 yg kita nmpk small matter itu adalah bnda yg menentukan nasib kita dan generasi pelapis pada masa hadapan

zuhair; memenuhi kamera org dgn gmbr sendiri. heheh

09 di Ceruk Tok Kun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Ceruk Tok Kun - Google Blog Search


CITYBLOGGER..PENAFIAN Laman ini tidak bertanggungjawab atas <b>...</b>

Posted: 15 Apr 2012 06:29 AM PDT

Bahtera Merdeka: Nuar Berahim Rela Menjadi Pelacur China DAP Untuk ...: Dipetik dari  anwaraidc Kenapa Tiada Rekod Salasilah Anwar Ibrahim ? Email dari Ceruk Tok Kun – Anwar Ibrahim banyak menerbitkan karya-k...

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


Tentang kita.....: bercanda <b>di Batu Ferringhi</b>

Posted: 28 Mar 2012 06:42 PM PDT





nie peristiwa minggu lepas. bawa pengantin baru jalan2. saje gatai nak kacau orang hornymoon. aci tak? =D
kysha yang memang semestinya suka air, dalam kereta lagi dah tunjuk2 jerit "sea!sea!".
tengok je udah. tak boleh mandi. tapi, tu pun dah cukup buat anak dara tu senyum gembira.
bila kysha happy, daddy dan mommy pun senang hati :)

Wedding Zarul & Nur (<b>Batu Ferringhi</b>, Penang) - Jurugambar <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2012 09:30 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Wedding Zarul & Nur (Batu Ferringhi, Penang). Majlis resepsi yg diadakan belah pihak lelaki terlebih dahulu di kawasan masjid Batu Feringhi. Outdoor di tepi pantai Batu Ferringhi. Photobucket ...

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


LYSSA with BEN ASHAARI <b>di Bukit Jambul</b> , Penang !! | ! LYSSA <b>...</b>

Posted: 24 Oct 2011 05:09 AM PDT

Gadis Kidal Berceloteh...

Peacee ^_^v
Tokk . Tokk . Tokk . Heyy , you guys ! Ahaa~ Kisah ini , sambungan dari ENTRI INI !
Tadi , petang kan Lyssa ada kata nak sambung kan ? Cerita mengenai ENTRI INI lah kan ~

Okeyy , macam mana Lyssa boleh "terjumpa"  dan "berjumpa" dengan BEN ASHAARI , blogger otai kita nehh ? Nak tahu ke . Jom lah baca sampai mata jadi juling . JOM !!
Orait . Sebenarnya , kami nak jumpa 'ber-dating' sama - sama neyyh , dah lama dah . Memang dah rancang time BEN ASHAARI belum datang penang lagi . haha . Pastu , baru hari ni comfirm balik , jadi or tak nak jumpa kan ? Memang eksaited terlebih lah aku neyy kan . Mana tak nye . 1st time nih nak jumpa blogger hebakk . huhu ~ Lyssa mana pernah jumpa before ni . Even pergi event ape2 ek , gathering ke , tak pernah pun ! SUMPAH ! Teringin . Tapi , nak buat macam mana kan . haha . Dah dok penang . Kalau dok KL lain lah . haha .
Okeyy. Tak pe lah . Lyssa bertolak dari rumah dalam pukul 1.45 macam tuh . Drive kereta sendiri pergi Bukit Jambul yang berjambul - jambul tuh ler ~ Memang penat lah nak kena redah hutan balik pulau tu , semata - mata nak jumpa blogger otai kita nih . haha~ Puihh~
Serius , penat , nasib Cik Nynna my besties nak temankan . Kalau takkk ? Errr ~
Lyssa sampai kul 2 lebih macam tuh . Sampai - sampai , terus cari parking . Arghh ! Tidakkk . Tak de parking .!!!  Dalam kepala otak Lyssa ,
" Aduhh , abiss lah . Macam mana ni , tak de parking . Macam mana nak jumpa BEN ASHAARI?"
Dalam dok pikir tuh , last - last ada jugakk . Fuhhh . Nasebb baik . haha . Okeyy . Lepas tuh , sampai lah Lyssa dalam BJ tuh , tanya BEN dekat mana . Dia on the way ~ Lega dengar . haha . Then , dia tanya tunggu kat mana ? Lyssa tak tahu lah pulak nak tunggu dekat mana . Ishkk . Ape lah . Setiap minggu g BJ pun tak tahu pulak mana nak tunggu yer . haha .
Lyssa cakap , Lyssa ada dekat area kedai Gurdian , dok tengok tudung . Dari jauh , dah nampak BEN otw ke kedai tu . Alamakk . Err . Terketaqq lutut dah . haha . Nampak pulak , ada sorang budak sekolah nih tegur BEN . Ishk . Ishk . Pemess betul BEN . haha~
Nampak pulak BEN bawak keluar handphone dia . Cehh . Nak call Lyssa lah tuh . Dia tak perasan Lyssa dah ada kat depan dia dahh . Haaaaa~ Tokojoitttt ! hehe~ Tiba - Tiba BEN kata :
"Ishk ! Tension ~ Tension ~"
Yang aku ni dok rasa bersalah cakap dalam hati :
"Tension sebab aku ker ? Errr . Apa salah aku ? Tolongggggggg ! "
Hee . Bukanlah . Bukan sebab Lyssa ~ Tension sebab , BEN takk bawak duit . hehe . Kalau korang tengok muka BEN time tuh . Serius . Kelakar lah . Aiyoo . Ingat ke tension pasal ape lah . haha . Aduhh . Macam - macam . Buat macam Lyssa nih , tak de duit nak belanje . kehkeh ~
Tapi tak pe , sampai je Food Court , order je lah . Ingat BEN nak makan , baru nak belanja . aduhhh ~ "Errr . Nak minum je ker" . Melepas aku nak belanja blogger otai ^^ hehe .
HEHE . Lepak - lepak kat situ je lah . Sembang sampai 2 jam  . Err . Sembang pasal apa lah tuh . haha . Macam - macam . Err . Dalam pukul 4.20 macam tuh , masing - masing belah .
p/s : Serius ! Kenangan manis betul , bila dapat bertemu dengan BEN ASHAARI ! Btw , thanks to BEN ASHAARI sebab sudi jugak jumpa Lyssa . You are the best lah :)

JOM baca Entry Daripada Ben Ashaari !! KLIK SINI RAMAI-RAMAI !


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Lyssa ! Like Kalau Suka ! ♥

09 di seberang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di seberang jaya - Google Blog Search


IRENA KOSMETIK: RAWATAN RESDUNG <b>DI SEBERANG JAYA</b>

Posted: 11 Apr 2012 08:08 AM PDT



SALON IRENA KOSMETIK TERLETAK DI :

N0.49, LENGKOK SIAKAP 3,
TAMAN SIAKAP, 13700
SEBERANG JAYA

PELANGGAN TETAP BOLEH MENDAPAT DISKAUN UNTUK SETIAP SEISI RAWATAN.
HARGA BIASA : RM35.00 per seisi
HARGA PROMOSI : RM60.00 untuk 4 seisi rawatan

PENYELESAIAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN WAJAH ANDA!

Khas Untuk Hilangkan Jeragat, Bintik Hitam, Pigmentasi,

Kesan Parut Serta Mencerahkan Kulit Wajah

Untuk Wanita & Lelaki

Tanpa Kemerahan Atau Pengelupasan

BERKESAN!

SILA VIEW article 2009

HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT:

JAMILAH - 0134303292

Khas Untuk Hilangkan Jeragat, Bintik Hitam, Pigmentasi, Kesan Parut Serta Mencerahkan Kulit Wajah

Untuk Wanita & Lelaki
Tanpa Kemerahan Atau Pengelupasan
BERKESAN!
1) Set Kunyit 3 in 1
Krim Kunyit / Sunblock / Cleanser
Best Buy : RMxx / Pasaran : RM60

SALAH SEORANG PELANGGAN SEDANG MENJALANKAN RAWATAN DI SALON IRENA KOSMETIK SEBERANG JAYA

ULAT RESDUNG KELIHATAN TIMBUL SETELAH RAWATAN DIJALANKAN


BAGI PELANGGAN YANG INGIN MENDAPAT RAWATAN SETIAP BULAN BOLEH MENGHUBUNGI SAYA SENDIRI BAGI MENDAPATKAN HARGA YANG LEBIH ISTIMEWA!

JAMILAH, TEL : 013-4303292/0142404706
APA YANG MENARIK, SEMUA PELANGGAN TETAP SAYA AKAN BERPELUANG MENDAPATKAN
RAWATAN MENCERAH DAN MENCANTIKKAN WAJAH DALAM JANGKA MASA YANG SINGKAT SEKALI!

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved