Selasa, 17 April 2012

09 di Batu uban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu uban - Google Blog Search


Kondominium untuk dijual <b>di Batu Uban</b>, Pulau Pinang.( Berdekatan <b>...</b>

Posted: 20 Mar 2012 12:18 AM PDT


12jaj's Avatar
 

Join Date: May 2011

Posts: 485

Poster Rank: #3952


Assalamualaikum & salam sejahtera kepada semua warga CG. Di sini saya ada 1 lot kondominium untuk dijual. Kondo ni adalah milik sedara saya. Lokasi kondominum tersebut adalah di Batu Uban, Pulau Pinang (berdekatan tapak pesta pulau pinang, stesen bas sungai nibong pulau pinang, USM, dan beberapa minit sahaja ke queensbay mall,eastin hotel dan Tesco).

berikut adalah detail kondominium tersebut:

lokasi: tingkat 15, the uban residence
projek oleh: cleansion sdn. bhd
tenure: freehold
keluasan: 4,298 square ft
bilik: terdapat 5 bilik utama dan 1 bilik untuk orang gaji, dan 6 bilik air
carpark: 4 carpark.
pengubahsuaian: diubahsuai sepenuhnya dengan kabinet di living area, wet kitchen, wardrobe untuk semua bilik, air cond siap dipasang, water heater untuk setiap bilik air
kemudahan: swimming pool, sauna, taman permainan dan gymnasium di tingkat 1, taman landskap, kad access untuk sekuriti, dewan komuniti.

Unit kondominium ini mempunyai pemandangan yang cantik, menghadap pulau jerjak dan jambatan Pulau Pinang. Dari balkoni boleh nampak Eastin Hotel n Queensbay Mall.

Harga jualan- RM 1,750,000.00 @ RM 407 / sq. ft. Harga reasonable sebab freehold dan lebih murah berbanding apartment berdekatan yg dijual ngan harga RM 450-RM 600/sq.ft. Sila lihat gambar di bawah untuk keterangan lanjut:

Berikut ialah gambar:

Gymnasium

Swimming pool

Taman

Berminat sila hubungi saya di:

email: b_boymill@yahoo.com
atau PM je inbox

PERHATIAN!! SERIOUS BUYER ONLY!!! KAMI TAK MAHU AGEN DSB SEBAB HARGA DAH MARK UP. HARGA BERBALOI. GOOD FOR INVESTMENT ALSO, MEMANG X RUGI BELI UNIT NIE..


Last edited by 12jaj; 21-03-2012 at 11:52 PM.


kasyah's Avatar
 

Join Date: Jun 2008

Location: Bandar Tasik Selatan

Posts: 1,095

Poster Rank: #2144


salam bro,

sila nyatakan harga and attach gambar.

thanks.


12jaj's Avatar
 

Join Date: May 2011

Posts: 485

Poster Rank: #3952


Quote:

salam bro,

sila nyatakan harga and attach gambar.

thanks.

ws, gambar tgh diuplodkan. ttg harga saya ingt nak PM ja, tp since berminat xpa saya updatekn. maaf ya

 

Join Date: Nov 2011

Posts: 193

Poster Rank: #6880


menara berkembar pulau pinang...dekat dengan USM, MSN.


12jaj's Avatar
 

Join Date: May 2011

Posts: 485

Poster Rank: #3952


Quote:

menara berkembar pulau pinang...dekat dengan USM, MSN.

ni bukan menara bkembaq tu, tp mmg dekat la ngan kondo ni.

 

Join Date: Mar 2008

Posts: 819

Poster Rank: #2654


RM1.7mil...next offer pls.
hehehe...


belakepare's Avatar
 

Join Date: Apr 2008

Posts: 2,009

Poster Rank: #1234


Maintenance fee berapa sebulan utk unit ni


akusam's Avatar
 

Join Date: Oct 2011

Location: Official Introducing Broker Trading Point Utara

Posts: 1,613

Poster Rank: #1521


Quote:

Maintenance fee berapa sebulan utk unit ni

aku baru nak tanya..
__________________
Rebate? PM saya.

P3T3R's Avatar
 

Join Date: Feb 2006

Location: Palouge,Sudan <=> Tg Karang

Posts: 383

Poster Rank: #4569


huiii 1.75 Juta... hoho.. Gudluck pada pembeli.. free bump utk TT

__________________
First rule of business, protect your investment - Etiquette of the Banker 1775


akusam's Avatar
 

Join Date: Oct 2011

Location: Official Introducing Broker Trading Point Utara

Posts: 1,613

Poster Rank: #1521


Quote:

menara berkembar pulau pinang...dekat dengan USM, MSN.

bukan...
ni building yg tnggi tu, depan dia ada bungalow 3 tngkat ngadap laut
__________________
Rebate? PM saya.


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules

You may not post new threads

You may not post replies

You may not post attachments

You may not edit your posts


HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 12:32 PM.


Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE

09 di tanjung tokong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung tokong - Google Blog Search


PHOTOGRAPHY, SNAP AND SHARE: beutiful <b>Tanjung Tokong</b> <b>...</b>

Posted: 27 Feb 2012 02:16 AM PST

Hari Sabtu 25/2/12. aku dengan suamiku pi memancing di Tanjung Tokong, di mana tempat aku dibesarkan. Kami memancing dekat tokong cina, restaurant ketam rebus. Kat situlah selalu aku tengok wayang cina masa aku kecik2 dulu. Tapi semua sudah berubah, belakang pentas wayang cina ada pantai, dulu xdak pantai. ada timbunan batu dibina selepas tsunami, mungkin nak elak dari ombak kut kalau2 terjadi tsunami lagi. Memang cantik, port yang baik untuk memancing di atas batu. Tetapi kalau nak naik batu tu, kena lah tunggu ayaq surut sebab kalau ayaq pasang akan naik tinggi tak boleh naik batu itu. Oleh kerana kami memang tahu air pasang penuh pukul 3 petang, jadi pukul 11.00 pagi ketika ayaq surut kami pun naik siap2 di atas sambil memancing. sebelum tu aku sudah pi dekat flat tanjung tokong beli makanan secukupnya ration sehingga petang. sebab Tanjung Tokong tempat jatuh bangun aku, so tak dak masaalah kat mana aku nak beli nasi ke ayaq ke. boleh kata 3/4 orang tanjung tokong asal semua aku kenai, Balik kepada memancing, aku dan suamiku mula lah baling rod. yang tinggal atas batu tu aku dengan suami ku sahaja. sapa pun xdak. Kami macam Kaho Na Pyar pula, stranded atas batu hehehehe. Suami dapat 6 ekor ikan duri besar2 juga, ikan gelama dan ikan ketuka, aku cuma dapat 2 ekor gelama saja. satu gelama tengkerong, satu gelama papan. yang penatnya, tarik saja yang dapat ulat bulu laut atau bristle worm. tak boleh pegang dia dengan tangan memang gatal kalau tercucuk bulu dia ke isi kita, mula2 aku ingat tak apa lah, pegang konon, mak oi gatai nak mampus. ishhhh bahaya ulat ni, dah lah asyik makan umpan kami. menyusahkan pula nak buang dia memang payah kalau dah tercakuk mata kail. Petang pula hujan, sib baik renyai renyai saja. boleh lah lindung di bawah papan yang orang buat untuk berteduh. Lebih kurang pukul 6.30 ayaq pun surut tapi tak surut completely, kena lah randuk ayaq takat lutut, nak balik kira apa randuk saja lah, Suami ku ternampak 2 ekor belangkas, itu pun kami kutip bawa balik. Sekian lah saja pengalaman memancing di Tanjung Tokong tempat yang aku selalu rindu.






09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


jawatan kosong kerajaan: Jawatan kosong <b>di</b> Kompleks <b>Bukit Jambul</b>

Posted: 19 Feb 2012 10:53 PM PST

Jawatan kosong di Kompleks Bukit Jambul

Jawatan kosong Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul
Closing date 3 March 2012

Kompleks Bukit Jambul although built in 1997 is still a household name in the Northern Region with a total built-up of 1.1 million sq ft. The 6 storey complex features 413 shops with MyDin Hypermarket, COURTS, KAMDAR and few more being the anchor tenants. Furthermore the complex is renowned for its affordable prices and the availability of the latest wide range of Computers and Mobile phone technology with its accessories and also the trendiest boutiques in the market. With the increasing foot traffic nowadays, each tenant is enjoying a very brisk business at KBJ.

In line with our expansion and rapid business growth in the market, we would like to invite high motivated individual for the postions of :

1.Graphic Designer / Display Artist

Complete advertisement relating this post Jawatan kosong di Kompleks Bukit Jambul

09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


MMI: LIVE Dari Karnival SkillsMalaysia Tasek <b>Gelugor</b> Pulau Pinang !!

Posted: 01 Apr 2012 12:44 AM PDT

Karnival SkillsMalaysia Zon Utara yang telah masuk hari kedua dan terakhir cukup meriah dengan kehadiran orang ramai yang berkunjung membuatkan suasana menjadi gamat dengan pelbagai bahan yang disediakan.
Karnival yang diberi nama SkillsMalaysia Koridor Utara 2012 bertempat di Dewan Besar Sungai Dua Tasek Gelugor Pulau Pinang turut membariskan pelbagai agensi dan jabatan seperti Jab. Pelajaran Negeri Pulau Pinang,Jab. Tenaga Kerja Negeri Pulau Pinang,Jab. Kebajikan Masyarakat Pulau Pinang,Institut Latihan Jabatan Tenaga Manusia Wilayah Utara,Institusi Kemahiran Belia Negara,Kementerian Belia & Sukan,Pusat Latihan Pengajar & Kemahiran Lanjutan (CIAST),Pusat Latihan KEDA,MODENAS Sdn Bhd,Radio Televisyen Malaysia (RTM),Jabatan Pertahanan Awam (JPAM),Polis Di Raja Malaysia (PDRM),RELA,Tenaga Nasional Berhad,TV3,ROKE Enterprise,Pusat Latihan SP INN,RFC Enterprise,Penworld Machinery Marketing,Telekom Malaysia,NESTLE,Federation Of JPK Accredited Centres (FEMAC),Federation Of Malaysian Manufacturer (FMM) Penang,Bahagian Pendidikan Teknik Vokasional KPM,Penang Skills Development Centre (PSDC),Stella In Advanced Aesthetics Academy,Sime Darby Nursing And Health Science College,RAPID Penang Sdn Bhd dan semua agensi dan syarikat-syarikat yang turut dijemput dan mengambil bahagian.
MMI bawakan live kepada anda gambar-gambar di Karnival SkillsMalaysia sehingga jam 1.00 petang tadi.
Amacam ? Kepada yang berada di sekitar sini anda masih berpeluang untuk hadir dan saksikan sendiri kemeriahan yang terdapat disini.So Apa tunggu lagi ??
MMI Live dari Dewan Besar Sungai Dua.

09 di bagan ajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di bagan ajam - Google Blog Search


DINNER AT TEO CHEW FAMOUS CENDOL <b>BAGAN AJAM</b>

Posted: 06 Apr 2012 07:42 AM PDT

Assalamualaikum...

Salam sayang untuk semua rakan2 di blog...Wah ayat pertama macam berlagak jer bunyinya. Bukan apa macam la blog aku ni famous sangat ahaksss.. Ditimpa perasaan la pula aku ni. Nak buat macam mana kan dah nama pun perempuan LAGAK tu kena la ada hehehehe....sabar jer la Kak Jenab oiiii....:-)

Hari ni aku nak share citer tentang menu kami malam ni. Memang sedap la UOLSS terangkat giler dengan Mee Jawanya...Cik Abang I layan Mee Kari. Bukan apa Mee Jawa I tu lengkap dengan pedasnya, masam nya, kepekatan kuahnya fuhhh!! memang MARVELOUS la :-) So korang nanti kalau ada yg terlalu kat area ni jom la singgah. Bukan apa sebab sedap so kena la share kan :-)

Restoren ni ada banyak cawangan. Bermula dengan kereta roda tiga meniaga di sekitar Penang Road di Penang Island, kini mampu berdiri megah dengan beberapa cawangan Restoren yg semakin maju, salah satunya dekat ngan rumah aku la di Bagan Ajam Butterworth.

Mula2 aku masuk Restoren ni pada awal pembukaannya rasa takut la juga maklum la nama Cina, lepas tu tak der la pekerja melayu atau pelanggan melayu yg masuk, tapi sijil HALAL terlekat di dinding. Aku dan suami masuk la juga sebab teringin nak makan cendol special huhuhu...

So kini Restoren ni dah semakin maju, kebanyakkan staf kat situ melayu, dan yg bestnya berbilang bangsa yg makan kat situ. So boleh la kita menjamu selera kat di situ tanpa WAS2 hehehehe...

So kawan2, kalau ada yg terlalu atau tersesat di area Bagan Ajam ni, jom la singgah pasti anda akan berpuas hati...SELAMAT MENJAMU MATA yer :-)

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved