Selasa, 24 April 2012

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


pemikiranku...: program motivasi <b>di Bukit Mertajam</b> High School

Posted: 31 Mar 2012 06:42 PM PDT

assalamualaikum...

jumaat dan sabtu lepas, saya telah mengikuti program motivasi di Bukit Mertajam High School (BMHS)
untuk pengetahuan, sekolah ni merupakan sekolah premier, yg sedang berusaha ntuk mencapai sekolah kluster dan sekolah berprestasi tinggi
saya ke sana atas tiket fasi ntuk program Rancangan Khidmat Masyarakat (RKM) USM walaupun saya sbnrnya bukanlah ahli RKM

berikut saya senaraikan beberapa bnda yg sedap dan x sedap dipandang sepanjang kami beraktiviti di sana

1. BMHS telah mencatat rekod akademik yg sangat cemerlang. ntuk tahun lepas, sekolah ini berjaya mendapatkan 100 pelajar straight A ntuk PMR dan lebih 20 pelajar straight A ntuk SPM

2. pelajar2 di sana boleh mendapat biasiswa drpd alumni sekolah tu (yg nmpknya mcm aktif). jumlah biasiswa yg ditaja itu adalah sebanyak RM 1 000 000!

3. pada saya, pelajar BMHS terlalu manja. mereka merungut keadaan tmpt tidur yg x selesa (diorg tidur dlm dewan. tp kbykn diorg saya tgk pakat bawak tikar dgn toto ntuk tidur pd malam tu) sedangkan kami para fasi, tidur beralaskan sejadah je. yg tidur atas lantai pun ada

4. budaya sekolah itu yg menjadikan angkat tangan kanan sebagai arahan fizikal menyuruh budak2 senyap adalah sangat saya sukai

5. sekolah ini terlalu mendidik pelajar2nya speaking, sehingga apabila saya meminta mereka ntuk menyanyikan lagu bahasa melayu, mereka x tahu lgsg, sebaliknya meminta lagu bahasa inggeris! serius, jika budaya ini x diubah, bahasa melayu akan terus jatuh dan dipandang rendah

6. mereka menjadikan head prefect diorg dari kalangan lelaki non-muslim, seolah2 menunjukkan yg lelaki melayu muslim semuanya gagal dan x berguna. malah, dlm kalangan pengawas, kelab pncegah jenayah dan pembimbing rakan sebaya yg ada, kurg 10 org drpd 140 peserta yg ada adalah dari kalangan lelaki melayu muslim!

7. pemandangan di sekolah itu sangat cantik. ketika kami dtg, bunga2 kuning yg berada di atas pokok yg menghiasi sekolah itu gugur apabila ditiup angin, menjadikan seolah2 kami sedang berada di musim luruh di negara barat

8. cikgu2 di sana tidak efisyen. lain yg dijanjikan kpd kami sebelum kami dtg, lain pula yg berlaku semasa program. hal ini menjadikan kami sgt x senang hati. yg plg best, ada cikgu yg minx kami benarkan bdk2 balik pada program jumaat mlm sabtu dan dtg semula pada pg sabtu tu. mcm tu ke kem??

kesimpulannya, ada beberapa bnda yg wajar kita perhatikan sebaik2nya. kadangkala, bnda2 yg kita nmpk small matter itu adalah bnda yg menentukan nasib kita dan generasi pelapis pada masa hadapan

zuhair; memenuhi kamera org dgn gmbr sendiri. heheh

09 di kepala batas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di kepala batas - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Hotel Seri Malaysia <b>Kepala Batas</b> ~ info kerjaya <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2012 06:03 AM PDT

1. Kitchen Helper (Jabatan Kitchen)
-Mempunyai pengalaman kerja di Hotel
-Mahir dalam pelbagai jenis makanan
-Kreatif dalam menyediakan makanan
-Mempunyai sikap yang matang, bertanggungjawab, berkepimpinan, dan berfikiran positif
Kepada sesiapa yang berminat, sila menghatar resume anda bersama-sama siji kelulusan dan yang berkaitan ke alamat berikut :-
Hotel Seri Malaysia Kepala Batas
No.2 Jalan Usahawan 5
Pusat Perniagaan Kepala Batas
13200 Kepala Batas
Seberang Perai Utara
Pulau Pinang

Tel: 04-5756700
Fax: 04-5750630
E-mail : hotel.smkbt@yahoo.com

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


Tentang kita.....: bercanda <b>di Batu Ferringhi</b>

Posted: 28 Mar 2012 06:42 PM PDT





nie peristiwa minggu lepas. bawa pengantin baru jalan2. saje gatai nak kacau orang hornymoon. aci tak? =D
kysha yang memang semestinya suka air, dalam kereta lagi dah tunjuk2 jerit "sea!sea!".
tengok je udah. tak boleh mandi. tapi, tu pun dah cukup buat anak dara tu senyum gembira.
bila kysha happy, daddy dan mommy pun senang hati :)

09 di tanjung tokong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung tokong - Google Blog Search


Geng Jamban dicekup <b>di</b> Pulau Pinang. - UtaraNews

Posted: 23 Apr 2012 03:18 PM PDT

GEORGETOWN: Gelaran Geng Jamban sesuai untuk dua lelaki yang menjadikan pengguna tandas sebagai mangsa dengan mencuri pelbagai barang berharga dalam poket seluar yang digantung.

Bagaimanapun, perbuatan mereka itu terbongkar apabila mereka ditahan jam 10 malam kelmarin selepas polis melakukan pemeriksaan dan menemui pelbagai dokumen dan juga barang milik mangsa mereka.

Dua lelaki terbabit masing-masing berusia 34 dan 21 tahun, ditahan anggota polis ketika berada dalam kenderaan di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (LTAPP) kerana kelihatan mencurigakan.

Difahamkan, seorang daripada mereka adalah bekas pelajar kolej di Seberang Prai, tetapi diberhentikan kerana masalah disiplin.

Menurut sumber, dua lelaki berkenaan menjadi buruan sejak hampir setahun lalu kerana aktif menjalankan kerja samun dengan menyasar pengguna tandas awam di masjid, lapangan terbang dan hentian rehat dan rawat (R&R).

"Kebanyakan mangsa mereka adalah pengguna tandas yang menggantung seluar ketika berada dalam tandas dan lelaki berusia 21 tahun terbabit dianggap pakar menyeluk poket seluar tanpa disedari pemiliknya.

"Rakannya yang berusia 34 tahun menunggu dalam kereta dan selepas memperoleh barang berharga, mereka terus melarikan diri," katanya.

Menurutnya, ketika ditahan, polis menemui beberapa dokumen penting dan kad kredit milik mangsa.

"Polis juga menemui dokumen lain iaitu kad pengenalan milik dua mangsa dengan satu daripadanya dilaporkan hilang oleh pemiliknya di Masjid Wilayah Jalan Duta, Kuala Lumpur.

"Satu lagi milik seorang lelaki yang membuat laporan selepas kad kreditnya yang hilang, digunakan di sebuah pasar raya di Tanjung Tokong," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Mohd Hatta Mohd Zain ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan dan penahanan dua lelaki berkenaan.

"Setakat ini kami masih menjalankan siasatan lanjut berhubung pembabitan kedua-dua suspek terbabit dalam kes samun dan curi ini. Mereka kini direman untuk siasatan lanjut.

"Hasil siasatan awal, kami tidak menolak kemungkinan mereka aktif melakukan kegiatan curi dengan menyasarkan pengguna tandas awam," katanya.

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Badan Pengurusan Bersama Kompleks <b>Bukit</b> <b>...</b>

Posted: 20 Feb 2012 10:06 PM PST

Posted by  in Tuesday, February 21st 2012   
Dapat Maklumat Terkini Jawatan Kosong Kerajaan Terus Ke Email...

Sila periksa EMAIL sekarang untuk pengesahan subscribe ini

TIPS BANTUAN UNTUK ANDA YANG MASIH MENCARI KERJA DAN GAGAL TEMUDUGA468x60 Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul

ban1 Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul

4ca9c4a008fce468x60 Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul

jawatankosongkerajaan2020.1 Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul

Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul

Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul – Kompleks Bukit Jambul although built in 1997 is still a household name in the Northern Region with a total built-up of 1.1 million sq ft. The 6 storey complex features 413 shops with MyDin Hypermarket, COURTS, KAMDAR and few more being the anchor tenants. Furthermore the complex is renowned for its affordable prices and the availability of the latest wide range of Computers and Mobile phone technology with its accessories and also the trendiest boutiques in the market. With the increasing foot traffic nowadays, each tenant is enjoying a very brisk business at KBJ.

In line with our expansion and rapid business growth in the market, we would like to invite high motivated individual for the postions of :

1.Graphic Designer / Display Artist

Unlock the content with a Like, a Tweet or a +1.

Untuk Teruskan, Sila Klik "LIKE"@"TWEET"@" +1" Di Atas

kerja kerajaan 300x251 Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul

Anda suka jawatan ini? Jangan lupa klik "LIKE"

Dapat Maklumat Terkini Jawatan Kosong Kerajaan Terus Ke Email...

Sila periksa EMAIL sekarang untuk pengesahan subscribe ini

09 di balik pulau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


Tanah <b>Di Balik Pulau</b> Untuk Dijual | Tanah Malaysia

Posted: 04 Apr 2012 10:11 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Tanah Di Balik Pulau Untuk Dijual. RM330000. Description. Tanah berukuran 16000 kaki persegi untuk dengan ... Raja. Pulau Pinang. April 5, 2012 5:11 am. 0123222765. Contact Ad Owner. Name: Email: Subject: Re: Tanah Di Balik Pulau ...
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved