Rabu, 8 Ogos 2012

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 02:22 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pada keesokkan harinya- Ahad 25 RabiulAkhir 1433H bersamaan 18 Mac 2012, kami meneruskan agenda bersama Ustaz Don yang telah sebulan disusun oleh seluruh AJK Surau Raudhotul Ulum, Taman Bukit Jambul, ...

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2012 11:31 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 11:49 AM PST

URL Sumber Asal :-

BEN ASHAARI: Bersama Lyssa Faizureen <b>di Bukit Jambul</b>

Posted: 23 Oct 2011 05:00 PM PDT

Arghh .. Tekanan jiwa aku weh .. nanti citee .. bersama dia , kawan dia .. Nina ..

Nanti aku cerita nape eh ..

Published with Blogger-droid v1.7.4
Full content generated by Get Full RSS.

Desa Tegak: Pagi <b>di Bukit Jambul</b>

Posted: 01 Feb 2012 02:07 AM PST


     Meskipun Bukit Jambul terletak di wilayah karangasem tp jaraknya kurang lebih 3km dari desa Tegak,maka tidak mengherankan apabila banyak warga desa tegak yang sering mengunjungi tempat ini khususnya di pagi atau sore hari. selain udaranya yang sejuk,bukit jambul juga memiliki panorama alam yang sangat memikat. di sebelah timur kita bisa menyaksikan deretan perbukitan yang hijau,sedangkan disebelah selatan kita bisa melihat persawahan,perkebunan penduduk,dan sebagian pemandangan Bali selatan. terdapat juga dua buah rumah makan yang sering disinggahi oleh wisatawan mancanegara yang akan berkunjung ke pura Besakih. Full content generated by Get Full RSS.

LYSSA with BEN ASHAARI <b>di Bukit Jambul</b> <b>...</b> - ! LYSSA FAIZUREEN !

Posted: 24 Oct 2011 05:09 AM PDT

Gadis Kidal Berceloteh...
Peacee ^_^v
Tokk . Tokk . Tokk . Heyy , you guys ! Ahaa~ Kisah ini , sambungan dari ENTRI INI !
Tadi , petang kan Lyssa ada kata nak sambung kan ? Cerita mengenai ENTRI INI lah kan ~

Okeyy , macam mana Lyssa boleh "terjumpa"  dan "berjumpa" dengan BEN ASHAARI , blogger otai kita nehh ? Nak tahu ke . Jom lah baca sampai mata jadi juling . JOM !!
Orait . Sebenarnya , kami nak jumpa 'ber-dating' sama - sama neyyh , dah lama dah . Memang dah rancang time BEN ASHAARI belum datang penang lagi . haha . Pastu , baru hari ni comfirm balik , jadi or tak nak jumpa kan ? Memang eksaited terlebih lah aku neyy kan . Mana tak nye . 1st time nih nak jumpa blogger hebakk . huhu ~ Lyssa mana pernah jumpa before ni . Even pergi event ape2 ek , gathering ke , tak pernah pun ! SUMPAH ! Teringin . Tapi , nak buat macam mana kan . haha . Dah dok penang . Kalau dok KL lain lah . haha .
Okeyy. Tak pe lah . Lyssa bertolak dari rumah dalam pukul 1.45 macam tuh . Drive kereta sendiri pergi Bukit Jambul yang berjambul - jambul tuh ler ~ Memang penat lah nak kena redah hutan balik pulau tu , semata - mata nak jumpa blogger otai kita nih . haha~ Puihh~
Serius , penat , nasib Cik Nynna my besties nak temankan . Kalau takkk ? Errr ~
Lyssa sampai kul 2 lebih macam tuh . Sampai - sampai , terus cari parking . Arghh ! Tidakkk . Tak de parking .!!!  Dalam kepala otak Lyssa ,
" Aduhh , abiss lah . Macam mana ni , tak de parking . Macam mana nak jumpa BEN ASHAARI?"
Dalam dok pikir tuh , last - last ada jugakk . Fuhhh . Nasebb baik . haha . Okeyy . Lepas tuh , sampai lah Lyssa dalam BJ tuh , tanya BEN dekat mana . Dia on the way ~ Lega dengar . haha . Then , dia tanya tunggu kat mana ? Lyssa tak tahu lah pulak nak tunggu dekat mana . Ishkk . Ape lah . Setiap minggu g BJ pun tak tahu pulak mana nak tunggu yer . haha .
Lyssa cakap , Lyssa ada dekat area kedai Gurdian , dok tengok tudung . Dari jauh , dah nampak BEN otw ke kedai tu . Alamakk . Err . Terketaqq lutut dah . haha . Nampak pulak , ada sorang budak sekolah nih tegur BEN . Ishk . Ishk . Pemess betul BEN . haha~
Nampak pulak BEN bawak keluar handphone dia . Cehh . Nak call Lyssa lah tuh . Dia tak perasan Lyssa dah ada kat depan dia dahh . Haaaaa~ Tokojoitttt ! hehe~ Tiba - Tiba BEN kata :
"Ishk ! Tension ~ Tension ~"
Yang aku ni dok rasa bersalah cakap dalam hati :
"Tension sebab aku ker ? Errr . Apa salah aku ? Tolongggggggg ! "
Hee . Bukanlah . Bukan sebab Lyssa ~ Tension sebab , BEN takk bawak duit . hehe . Kalau korang tengok muka BEN time tuh . Serius . Kelakar lah . Aiyoo . Ingat ke tension pasal ape lah . haha . Aduhh . Macam - macam . Buat macam Lyssa nih , tak de duit nak belanje . kehkeh ~
Tapi tak pe , sampai je Food Court , order je lah . Ingat BEN nak makan , baru nak belanja . aduhhh ~ "Errr . Nak minum je ker" . Melepas aku nak belanja blogger otai ^^ hehe .
HEHE . Lepak - lepak kat situ je lah . Sembang sampai 2 jam  . Err . Sembang pasal apa lah tuh . haha . Macam - macam . Err . Dalam pukul 4.20 macam tuh , masing - masing belah .
p/s : Serius ! Kenangan manis betul , bila dapat bertemu dengan BEN ASHAARI ! Btw , thanks to BEN ASHAARI sebab sudi jugak jumpa Lyssa . You are the best lah :)

JOM baca Entry Daripada Ben Ashaari !! KLIK SINI RAMAI-RAMAI !


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Lyssa ! Like Kalau Suka ! ♥

Full content generated by Get Full RSS.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2012 11:47 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Oct 2011 11:28 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Sep 2011 12:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 12:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 11:33 AM PDT

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jul 2011 11:32 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

RM 250/ 3DAYS Promoters : Penang <b>Bukit Jambul</b> & Perangin Mall by <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2011 07:32 AM PDT

Promoter needed for location as per below

KL

1) Low Yat
2) Plaza Shah Alam
3) Subang Parade

Pahang (b)

4) Berjaya Megamall

Melaka (b)

5)Melaka International Trade Center

Penang (d)

6) Bukit Jambul
7) Perangin Mall

Sabah (b)

8) Centre Point Sabah

Ipoh (b)

9) Kinta City

Johor (b)

10) KSL City

Date: 29/7-31/7

Day : Friday till Sunday

Payment: RM 250

Time : 8 hours

Promote/sell devices. Promoter with experience of android phones will be an advantage.

Kindly send your profile to u1evento.mgmt@gmail.com with the title Low Yat 29/7 for low yat and subang parade 29/7 for subang parade and etc. Kindly attach ur latest picture.

Mobile 0163013383 Salary RM 250/ 3DAYS
Location Bukit Jambul & Perangin Mall Working Hours TBC
Onsite No Needed Skills Promotion
Start Date 2011/07/29
Duration 3 days
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 11:13 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

MENIKMATI KULINER WISATA <b>BUKIT JAMBUL</b>

Posted: 30 Jun 2011 07:29 AM PDT

Obyek wisata Bukit Jambul, terletak di Desa Pesaban, Rendang, Karangasem, Bali. Setiap harinya obyek wisata dengan latar belakang pegunungan yang indah dengan udara sejuknya tersebut, selalu ramai disinggahi oleh para wisatawan.


Obyek wisata yang terletak sekitar 60 Kilometer sebelah Timur Denpasar itu, pada jaman penjajahan merupakan tempat persinggahan para pejabat belanda tersebut, terlihat asri dan alami serta masih disinggahi wisatawan, yang ingin beristirahat, sambil menikmati sensasi makan di puncak Bukit Jambul.

Di puncak bukit terdapat sebuah pura yang disebut Pura Pucak Sari yang dikelilingi oleh pepohonan besar. Sementara, di bawah kompleks pura terdapat panorama persawahan yang memukau. Ini membuat pepohonan terlihat seperti jambul sehingga bukit ini di beri nama Bukit Jambul.

Keindahan alam pegunungan dan hamparan sawah terasering, serta udaranya yang sejuk, semakin menambah kenikmatan, serta menjadi sensasi tersendiri, bagi wisatawan, sembari menikmati hidangan nikmat, menu khas yang ditawarkan di sejumlah restaurant di obyek wisata ini.

Sejumlah menu spesial, seperti gado-gado, ayam goreng, nasi goreng spesial, seafood, serta menu makan eropa, dan tradisional bali, yang disajikan dalam bufee, menjadi pilihan yang bisa di nikmati wisatawan.

Jika Anda ingin merasakan sensasi makan dipuncak bukit, obyek wisata Bukit Jambul, mungkin bisa menjadi pilihan tujuan wisata Anda dan keluarga.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 11:09 AM PDT

Assalamualaikum. Hai!

Disebabkan malas nak buat kerja, maka aku nak curik tulang sat untuk update belog. Ehehe. Hari ni nak gebang kat semua pasal keterujaan aku pergi hiking petang semalam. Lepas habes waktu ofis, aku dengan Enny (ofismate) decide nak pergi hiking kat Kawasan Mendaki Bukit Jambul. Selalu kami jogging je dalam kawasan USM ni lepas waktu kerja. Kengkonon nak kuruskan badan la. Yang nak kurus tu aku je sebab aku yang dah jadi gemuk. Enny dah sedia ada kurus. Dia cuma temankan aku. (-_-")

Best oo hiking semalam. Dah lama kot tak mendaki bukit. Last aktif dengan aktiviti hiking pun masa kerja jadi Pembantu Makmal tahun 2004 dulu. Bawa student USM yang ambil jurusan Kajihayat buat kerja lapangan kat dalam hutan. Owh. Dulu aku pernah kerja jadi Pembantu Makmal kat Pusat Pengajian Sains Kajihayat USM. Kerja ni la yang aku bagitahu dalam entri ini aku berhenti sebab nak sambung belajar. Kerja jawatan tetap tapi sebab nak belajar aku berhenti. Nanti2 la aku cerita eh. Entri ni nak cerita pasal aku p hiking semalam. (^_^)

Perghhh. Semalam tu aku agak pancit jugak la. Memang stamina dah lari mencicit-cicit tak ketahuan hala. Baru daki separuh bukit dah semput. Jantung tak payah cakap la. Dup dap dup dap laju nak mampus. Nafas pun dah tercungap-cungap. Nampak sangat dah lama tak workout. Kui3. Masa berhenti kat separuh bukit tu memang aku dah give up nak naik sampai atas. Siap halau Enny p naik sorang2 dia. Aku nak tunggu kat situ ja. Ahaha.

Tapi bila tengok ada 3 orang anak cina dengan seorang apek tua selamba badak je panjat sampai atas, terus rasa tercabar. Bebudak kecik dengan orang tua boleh takkan la aku tak boleh kan? Terus bertekad nak naik sampai atas jugak. Berhenti kat banyak tempat jugak la aku sebab nak stabilkan nafas. Siap ada sorang lelaki tegur aku, "Kawan dah tunggu kat atas tu. Adik tak sampai lagi." Aku renyih je la. Sebok betul. Huh!

Daki punya daki, jumpa Enny sebab dia dah patah balik nak turun. Pastu dia bagi semangat suruh aku naik sampai atas. Siap dia naik balik sebab nak temankan aku. Gile stamina kuat betul minah ni. Lastly sampai jugak aku kat puncak. SERONOK nak mampus sebab akhirnya aku berjaya cabar diri aku sendiri naik sampai atas. Huahuahua. Tapi sampai-sampai kat atas tu terus terkedang menjulur kaki sebab lenguh nak mati. Turun bawah pulak kaki terus ketar2 macam kena Parkinson. Ahaha. Takpe. First time naik. Lepas ni dah biasa dia stabil la. ;p

Cantik gila view dari atas bukit tu. Lepas ni nak pergi lagi la. Dalam seminggu nak set 2-3 kali mesti pergi hiking. Hiking lagi best dari jogging sebab lagi banyak peluh aku keluar. Maka senang la lemak-lemak degil kat paha dengan bontot aku ni nak pecah. Boleh jadi selim melim balik macam dulu. Kui3. Sebenarnya aktiviti riadah macam ni bagus sangat. Bukan je dapat jaga kesihatan tapi dapat meluangkan masa yang ada dengan aktiviti berfaedah macam ni. Dapat geng yang sekepala lagi best. Dapat eratkan hubungan persahabatan.

Setakat yang aku perhatikan, dari dulu sampai sekarang yang banyak buat aktiviti riadah (jogging @ hiking) kebanyakannya orang cina. Semalam pun, orang cina yang ramai. Yang India dengan Melayu berapa kerat je. Boleh kira dengan jari. Dulu masa muda2 aku aktif pergi jogging kat Mengkuang Dam pun banyak orang cina je yang jogging. Yang Melayu banyak pergi bercinta je kat situ. Ambil gambar dan bermesra-mesra tepi tasik. Uhuhu.

Apa2pun, hiking kat Bukit Jambul ni memang best! Puas hati walaupun jalan hiking berliku-liku. Yang penting bila sampai kat atas, rasa macam segala penat tu hilang terus. Kalau nak tahu ada gym kecik dan percuma boleh guna kat atas tu tau. Taman rekreasi pun ade. Kalau korang penat tapi tak bawak air masa hiking, kat atas tu ada disediakan 3 tong air untuk semua orang minum. FREE! Tapi kena tawakal la masa nak minum. Baca je Bismillah dengan Allahhuma Bariklana. Hehe. Nak amik gambar kat atas tu pun cantik.

Masa untuk mendaki dalam 20-30 minit ikut kemampuan dan stamina. Average dalam sejam jugak la untuk naik dan turun. Kepada yang tinggal sekitar Pulau Pinang, sesiapa yang nak mencuba kelainan, nak beralih arah dari jogging kepada aktiviti yang lebih mencabar, pergi je hiking kat Bukit Jambul tu. Kawasan Mendaki Bukit Jambul ye. Jangan pulak p hiking kat Kompleks Bukit Jambul. Kat situ bukan keluar peluh bakar lemak, tapi keluar peluh bakar duit. Kui3.

Bisik2:: Majulah hiking untuk kuruskan badan! *tetiba.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Denpasar Cultures: <b>Bukit Jambul</b>

Posted: 11 Aug 2011 02:44 AM PDT

Bukit Jambul is located in the Village Pesaban, Nongan Village, District Rendang, Karangasem regency Regional Level II, Bali,The distance is approximately 12 km from Klungkung or 51 miles from the city of Denpasar and the major roads impassable to Besakih. this obyek is situated on the hill, the appeal of this object lies in the combination of panoramic hills, fields, valleys and sea panorama. From this altitude where tourists can witness the stunning natural beauty. Lane road winding uphill and can be seen that plots of terraced rice fields and clove trees that subur.Di eastern hill towering look at the Sidemen and the southern rice fields look Klungkung regency and the surrounding seas and scenery in the South Klungkung. Bukit Jambul many tourists who stop off to go to Besakih or on the returns from there.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 11:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

<b>Bukit Jambul</b> | Blog du chef

Posted: 08 Aug 2011 04:02 AM PDT

Locations of curiosity :: Bukit Jambul is one of tourist places and vacation spot in Bali, because of the harmonious combination of hilly land, rice fields, valleys and the attractive sea panorama in a distance, below is the information. Ref: Villa in Legian

Bukit Jambul is renown as an impressive natural tourist vacation spot due to the harmonious combination of hilly land, rice fields, valleys and the beautiful sea panorama in a distance. From excessive land, we will witness the fantastic thing about the nature beneath. A stunning fertile rice fields terrace surrounding the area of Bukit Jambul has long enjoyed its fame as a vacationer destination. A shocking fertile rice fields terrace surrounding the world of Bukit Jambul has long enjoyed its popularity as a vacationer destination. With a cool air and pleasant atmosphere, Bukit Jambul is an ideal place to unwind and rejuvenate. Ref: Villa in Nusa Dua

Bukit Jambul is positioned at Pesaban traditional village, Nongan village, Rendang district. It is roughly eight kms from Klungkung regency to the north, and about 51 kms . This highway around 15 kms continues to Besakih Temple and Rendang.There are a number of restaurants here that gives buffet lunches.Many people stop here after visiting Besakih Temple to benefit from the stunning view and have lunch at the restaurant.

Bukit Jambul is situated at Pesaban traditional village, Nongan village, Rendang district. It's approximately 8 kms from Klungkung regency to the north, and about fifty one kms . This street around 15 kms continues to Besakih Temple and Rendang.There are several eating places here that gives buffet lunches.Many individuals cease here after visiting Besakih Temple to benefit from the stunning view and have lunch on the restaurant. Ref: Villa in Petitenget

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 03:57 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 11:09 AM PDT

Assalamualaikum. Hai!

Disebabkan malas nak buat kerja, maka aku nak curik tulang sat untuk update belog. Ehehe. Hari ni nak gebang kat semua pasal keterujaan aku pergi hiking petang semalam. Lepas habes waktu ofis, aku dengan Enny (ofismate) decide nak pergi hiking kat Kawasan Mendaki Bukit Jambul. Selalu kami jogging je dalam kawasan USM ni lepas waktu kerja. Kengkonon nak kuruskan badan la. Yang nak kurus tu aku je sebab aku yang dah jadi gemuk. Enny dah sedia ada kurus. Dia cuma temankan aku. (-_-")

Best oo hiking semalam. Dah lama kot tak mendaki bukit. Last aktif dengan aktiviti hiking pun masa kerja jadi Pembantu Makmal tahun 2004 dulu. Bawa student USM yang ambil jurusan Kajihayat buat kerja lapangan kat dalam hutan. Owh. Dulu aku pernah kerja jadi Pembantu Makmal kat Pusat Pengajian Sains Kajihayat USM. Kerja ni la yang aku bagitahu dalam entri ini aku berhenti sebab nak sambung belajar. Kerja jawatan tetap tapi sebab nak belajar aku berhenti. Nanti2 la aku cerita eh. Entri ni nak cerita pasal aku p hiking semalam. (^_^)

Perghhh. Semalam tu aku agak pancit jugak la. Memang stamina dah lari mencicit-cicit tak ketahuan hala. Baru daki separuh bukit dah semput. Jantung tak payah cakap la. Dup dap dup dap laju nak mampus. Nafas pun dah tercungap-cungap. Nampak sangat dah lama tak workout. Kui3. Masa berhenti kat separuh bukit tu memang aku dah give up nak naik sampai atas. Siap halau Enny p naik sorang2 dia. Aku nak tunggu kat situ ja. Ahaha.

Tapi bila tengok ada 3 orang anak cina dengan seorang apek tua selamba badak je panjat sampai atas, terus rasa tercabar. Bebudak kecik dengan orang tua boleh takkan la aku tak boleh kan? Terus bertekad nak naik sampai atas jugak. Berhenti kat banyak tempat jugak la aku sebab nak stabilkan nafas. Siap ada sorang lelaki tegur aku, "Kawan dah tunggu kat atas tu. Adik tak sampai lagi." Aku renyih je la. Sebok betul. Huh!

Daki punya daki, jumpa Enny sebab dia dah patah balik nak turun. Pastu dia bagi semangat suruh aku naik sampai atas. Siap dia naik balik sebab nak temankan aku. Gile stamina kuat betul minah ni. Lastly sampai jugak aku kat puncak. SERONOK nak mampus sebab akhirnya aku berjaya cabar diri aku sendiri naik sampai atas. Huahuahua. Tapi sampai-sampai kat atas tu terus terkedang menjulur kaki sebab lenguh nak mati. Turun bawah pulak kaki terus ketar2 macam kena Parkinson. Ahaha. Takpe. First time naik. Lepas ni dah biasa dia stabil la. ;p

Cantik gila view dari atas bukit tu. Lepas ni nak pergi lagi la. Dalam seminggu nak set 2-3 kali mesti pergi hiking. Hiking lagi best dari jogging sebab lagi banyak peluh aku keluar. Maka senang la lemak-lemak degil kat paha dengan bontot aku ni nak pecah. Boleh jadi selim melim balik macam dulu. Kui3. Sebenarnya aktiviti riadah macam ni bagus sangat. Bukan je dapat jaga kesihatan tapi dapat meluangkan masa yang ada dengan aktiviti berfaedah macam ni. Dapat geng yang sekepala lagi best. Dapat eratkan hubungan persahabatan.

Setakat yang aku perhatikan, dari dulu sampai sekarang yang banyak buat aktiviti riadah (jogging @ hiking) kebanyakannya orang cina. Semalam pun, orang cina yang ramai. Yang India dengan Melayu berapa kerat je. Boleh kira dengan jari. Dulu masa muda2 aku aktif pergi jogging kat Mengkuang Dam pun banyak orang cina je yang jogging. Yang Melayu banyak pergi bercinta je kat situ. Ambil gambar dan bermesra-mesra tepi tasik. Uhuhu.

Apa2pun, hiking kat Bukit Jambul ni memang best! Puas hati walaupun jalan hiking berliku-liku. Yang penting bila sampai kat atas, rasa macam segala penat tu hilang terus. Kalau nak tahu ada gym kecik dan percuma boleh guna kat atas tu tau. Taman rekreasi pun ade. Kalau korang penat tapi tak bawak air masa hiking, kat atas tu ada disediakan 3 tong air untuk semua orang minum. FREE! Tapi kena tawakal la masa nak minum. Baca je Bismillah dengan Allahhuma Bariklana. Hehe. Nak amik gambar kat atas tu pun cantik.

Masa untuk mendaki dalam 20-30 minit ikut kemampuan dan stamina. Average dalam sejam jugak la untuk naik dan turun. Kepada yang tinggal sekitar Pulau Pinang, sesiapa yang nak mencuba kelainan, nak beralih arah dari jogging kepada aktiviti yang lebih mencabar, pergi je hiking kat Bukit Jambul tu. Kawasan Mendaki Bukit Jambul ye. Jangan pulak p hiking kat Kompleks Bukit Jambul. Kat situ bukan keluar peluh bakar lemak, tapi keluar peluh bakar duit. Kui3.

Bisik2:: Majulah hiking untuk kuruskan badan! *tetiba.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Golfers pleads Guan Eng to intervene <b>Bukit Jambul</b> Country Club <b>...</b>

Posted: 08 Feb 2012 02:21 AM PST

Following the dispute over the Bukit Jambul Country Club management decision to require golfers to use payable electric buggies on its 18-hole golf course, the members staged a demonstration and pleaded Penang CM, Lim Guan Eng to intervene and resolve the issue.

According to one of the golfers, Adrian Ho, he hoped that something can be done to resolve this as they are ready to compromise with the management, if they are going to charge for a walking fees.

Ho also said that the management set off the water sprinklers at the green today to prevent them from walking.

He also stressed that they are mulling take legal action against the management if the issue remained unsolved.

Many aggrieved members feel that such requirement to pay for electric buggies are unfair as they are already paying a regular fees to the club.

Bayan Baru parliament coordinator, Por Joo Tee said that the issue started from a notice saying that the golfers privileges of walking has been cancelled.

Por also added that during professional golf tournaments the golfers would walk to the selective holes instead of using buggy.

Komunitikini earlier tried to reach Bukit Jambul Country Club management for a response but the Chief Operating Officer, Johnny Khoo said that response can only be given once the management company CEO, Dato' Eiro Sakamoto arrives from Kuala Lumpur later today.

Bukit Jambul Country Club is a subsidiary of Penang Development Corporation (PDC) and is currently managed by Taiyo Resort (KL) Berhad.

Source: Source: Komunitikini

Related post:

BJCC Golf and Country Club News

0.000000 0.000000

Advertisement

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2012 11:47 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Oct 2011 11:28 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Sep 2011 12:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 12:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 11:33 AM PDT

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jul 2011 11:32 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

RM 250/ 3DAYS Promoters : Penang <b>Bukit Jambul</b> & Perangin Mall by <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2011 07:32 AM PDT

Promoter needed for location as per below

KL

1) Low Yat
2) Plaza Shah Alam
3) Subang Parade

Pahang (b)

4) Berjaya Megamall

Melaka (b)

5)Melaka International Trade Center

Penang (d)

6) Bukit Jambul
7) Perangin Mall

Sabah (b)

8) Centre Point Sabah

Ipoh (b)

9) Kinta City

Johor (b)

10) KSL City

Date: 29/7-31/7

Day : Friday till Sunday

Payment: RM 250

Time : 8 hours

Promote/sell devices. Promoter with experience of android phones will be an advantage.

Kindly send your profile to u1evento.mgmt@gmail.com with the title Low Yat 29/7 for low yat and subang parade 29/7 for subang parade and etc. Kindly attach ur latest picture.

Mobile 0163013383 Salary RM 250/ 3DAYS
Location Bukit Jambul & Perangin Mall Working Hours TBC
Onsite No Needed Skills Promotion
Start Date 2011/07/29
Duration 3 days
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 11:13 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

MENIKMATI KULINER WISATA <b>BUKIT JAMBUL</b>

Posted: 30 Jun 2011 07:29 AM PDT

Obyek wisata Bukit Jambul, terletak di Desa Pesaban, Rendang, Karangasem, Bali. Setiap harinya obyek wisata dengan latar belakang pegunungan yang indah dengan udara sejuknya tersebut, selalu ramai disinggahi oleh para wisatawan.


Obyek wisata yang terletak sekitar 60 Kilometer sebelah Timur Denpasar itu, pada jaman penjajahan merupakan tempat persinggahan para pejabat belanda tersebut, terlihat asri dan alami serta masih disinggahi wisatawan, yang ingin beristirahat, sambil menikmati sensasi makan di puncak Bukit Jambul.

Di puncak bukit terdapat sebuah pura yang disebut Pura Pucak Sari yang dikelilingi oleh pepohonan besar. Sementara, di bawah kompleks pura terdapat panorama persawahan yang memukau. Ini membuat pepohonan terlihat seperti jambul sehingga bukit ini di beri nama Bukit Jambul.

Keindahan alam pegunungan dan hamparan sawah terasering, serta udaranya yang sejuk, semakin menambah kenikmatan, serta menjadi sensasi tersendiri, bagi wisatawan, sembari menikmati hidangan nikmat, menu khas yang ditawarkan di sejumlah restaurant di obyek wisata ini.

Sejumlah menu spesial, seperti gado-gado, ayam goreng, nasi goreng spesial, seafood, serta menu makan eropa, dan tradisional bali, yang disajikan dalam bufee, menjadi pilihan yang bisa di nikmati wisatawan.

Jika Anda ingin merasakan sensasi makan dipuncak bukit, obyek wisata Bukit Jambul, mungkin bisa menjadi pilihan tujuan wisata Anda dan keluarga.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 11:09 AM PDT

Assalamualaikum. Hai!

Disebabkan malas nak buat kerja, maka aku nak curik tulang sat untuk update belog. Ehehe. Hari ni nak gebang kat semua pasal keterujaan aku pergi hiking petang semalam. Lepas habes waktu ofis, aku dengan Enny (ofismate) decide nak pergi hiking kat Kawasan Mendaki Bukit Jambul. Selalu kami jogging je dalam kawasan USM ni lepas waktu kerja. Kengkonon nak kuruskan badan la. Yang nak kurus tu aku je sebab aku yang dah jadi gemuk. Enny dah sedia ada kurus. Dia cuma temankan aku. (-_-")

Best oo hiking semalam. Dah lama kot tak mendaki bukit. Last aktif dengan aktiviti hiking pun masa kerja jadi Pembantu Makmal tahun 2004 dulu. Bawa student USM yang ambil jurusan Kajihayat buat kerja lapangan kat dalam hutan. Owh. Dulu aku pernah kerja jadi Pembantu Makmal kat Pusat Pengajian Sains Kajihayat USM. Kerja ni la yang aku bagitahu dalam entri ini aku berhenti sebab nak sambung belajar. Kerja jawatan tetap tapi sebab nak belajar aku berhenti. Nanti2 la aku cerita eh. Entri ni nak cerita pasal aku p hiking semalam. (^_^)

Perghhh. Semalam tu aku agak pancit jugak la. Memang stamina dah lari mencicit-cicit tak ketahuan hala. Baru daki separuh bukit dah semput. Jantung tak payah cakap la. Dup dap dup dap laju nak mampus. Nafas pun dah tercungap-cungap. Nampak sangat dah lama tak workout. Kui3. Masa berhenti kat separuh bukit tu memang aku dah give up nak naik sampai atas. Siap halau Enny p naik sorang2 dia. Aku nak tunggu kat situ ja. Ahaha.

Tapi bila tengok ada 3 orang anak cina dengan seorang apek tua selamba badak je panjat sampai atas, terus rasa tercabar. Bebudak kecik dengan orang tua boleh takkan la aku tak boleh kan? Terus bertekad nak naik sampai atas jugak. Berhenti kat banyak tempat jugak la aku sebab nak stabilkan nafas. Siap ada sorang lelaki tegur aku, "Kawan dah tunggu kat atas tu. Adik tak sampai lagi." Aku renyih je la. Sebok betul. Huh!

Daki punya daki, jumpa Enny sebab dia dah patah balik nak turun. Pastu dia bagi semangat suruh aku naik sampai atas. Siap dia naik balik sebab nak temankan aku. Gile stamina kuat betul minah ni. Lastly sampai jugak aku kat puncak. SERONOK nak mampus sebab akhirnya aku berjaya cabar diri aku sendiri naik sampai atas. Huahuahua. Tapi sampai-sampai kat atas tu terus terkedang menjulur kaki sebab lenguh nak mati. Turun bawah pulak kaki terus ketar2 macam kena Parkinson. Ahaha. Takpe. First time naik. Lepas ni dah biasa dia stabil la. ;p

Cantik gila view dari atas bukit tu. Lepas ni nak pergi lagi la. Dalam seminggu nak set 2-3 kali mesti pergi hiking. Hiking lagi best dari jogging sebab lagi banyak peluh aku keluar. Maka senang la lemak-lemak degil kat paha dengan bontot aku ni nak pecah. Boleh jadi selim melim balik macam dulu. Kui3. Sebenarnya aktiviti riadah macam ni bagus sangat. Bukan je dapat jaga kesihatan tapi dapat meluangkan masa yang ada dengan aktiviti berfaedah macam ni. Dapat geng yang sekepala lagi best. Dapat eratkan hubungan persahabatan.

Setakat yang aku perhatikan, dari dulu sampai sekarang yang banyak buat aktiviti riadah (jogging @ hiking) kebanyakannya orang cina. Semalam pun, orang cina yang ramai. Yang India dengan Melayu berapa kerat je. Boleh kira dengan jari. Dulu masa muda2 aku aktif pergi jogging kat Mengkuang Dam pun banyak orang cina je yang jogging. Yang Melayu banyak pergi bercinta je kat situ. Ambil gambar dan bermesra-mesra tepi tasik. Uhuhu.

Apa2pun, hiking kat Bukit Jambul ni memang best! Puas hati walaupun jalan hiking berliku-liku. Yang penting bila sampai kat atas, rasa macam segala penat tu hilang terus. Kalau nak tahu ada gym kecik dan percuma boleh guna kat atas tu tau. Taman rekreasi pun ade. Kalau korang penat tapi tak bawak air masa hiking, kat atas tu ada disediakan 3 tong air untuk semua orang minum. FREE! Tapi kena tawakal la masa nak minum. Baca je Bismillah dengan Allahhuma Bariklana. Hehe. Nak amik gambar kat atas tu pun cantik.

Masa untuk mendaki dalam 20-30 minit ikut kemampuan dan stamina. Average dalam sejam jugak la untuk naik dan turun. Kepada yang tinggal sekitar Pulau Pinang, sesiapa yang nak mencuba kelainan, nak beralih arah dari jogging kepada aktiviti yang lebih mencabar, pergi je hiking kat Bukit Jambul tu. Kawasan Mendaki Bukit Jambul ye. Jangan pulak p hiking kat Kompleks Bukit Jambul. Kat situ bukan keluar peluh bakar lemak, tapi keluar peluh bakar duit. Kui3.

Bisik2:: Majulah hiking untuk kuruskan badan! *tetiba.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Denpasar Cultures: <b>Bukit Jambul</b>

Posted: 11 Aug 2011 02:44 AM PDT

Bukit Jambul is located in the Village Pesaban, Nongan Village, District Rendang, Karangasem regency Regional Level II, Bali,The distance is approximately 12 km from Klungkung or 51 miles from the city of Denpasar and the major roads impassable to Besakih. this obyek is situated on the hill, the appeal of this object lies in the combination of panoramic hills, fields, valleys and sea panorama. From this altitude where tourists can witness the stunning natural beauty. Lane road winding uphill and can be seen that plots of terraced rice fields and clove trees that subur.Di eastern hill towering look at the Sidemen and the southern rice fields look Klungkung regency and the surrounding seas and scenery in the South Klungkung. Bukit Jambul many tourists who stop off to go to Besakih or on the returns from there.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 11:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

<b>Bukit Jambul</b> | Blog du chef

Posted: 08 Aug 2011 04:02 AM PDT

Locations of curiosity :: Bukit Jambul is one of tourist places and vacation spot in Bali, because of the harmonious combination of hilly land, rice fields, valleys and the attractive sea panorama in a distance, below is the information. Ref: Villa in Legian

Bukit Jambul is renown as an impressive natural tourist vacation spot due to the harmonious combination of hilly land, rice fields, valleys and the beautiful sea panorama in a distance. From excessive land, we will witness the fantastic thing about the nature beneath. A stunning fertile rice fields terrace surrounding the area of Bukit Jambul has long enjoyed its fame as a vacationer destination. A shocking fertile rice fields terrace surrounding the world of Bukit Jambul has long enjoyed its popularity as a vacationer destination. With a cool air and pleasant atmosphere, Bukit Jambul is an ideal place to unwind and rejuvenate. Ref: Villa in Nusa Dua

Bukit Jambul is positioned at Pesaban traditional village, Nongan village, Rendang district. It is roughly eight kms from Klungkung regency to the north, and about 51 kms . This highway around 15 kms continues to Besakih Temple and Rendang.There are a number of restaurants here that gives buffet lunches.Many people stop here after visiting Besakih Temple to benefit from the stunning view and have lunch at the restaurant.

Bukit Jambul is situated at Pesaban traditional village, Nongan village, Rendang district. It's approximately 8 kms from Klungkung regency to the north, and about fifty one kms . This street around 15 kms continues to Besakih Temple and Rendang.There are several eating places here that gives buffet lunches.Many individuals cease here after visiting Besakih Temple to benefit from the stunning view and have lunch on the restaurant. Ref: Villa in Petitenget

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2011 03:57 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2011 11:09 AM PDT

Assalamualaikum. Hai!

Disebabkan malas nak buat kerja, maka aku nak curik tulang sat untuk update belog. Ehehe. Hari ni nak gebang kat semua pasal keterujaan aku pergi hiking petang semalam. Lepas habes waktu ofis, aku dengan Enny (ofismate) decide nak pergi hiking kat Kawasan Mendaki Bukit Jambul. Selalu kami jogging je dalam kawasan USM ni lepas waktu kerja. Kengkonon nak kuruskan badan la. Yang nak kurus tu aku je sebab aku yang dah jadi gemuk. Enny dah sedia ada kurus. Dia cuma temankan aku. (-_-")

Best oo hiking semalam. Dah lama kot tak mendaki bukit. Last aktif dengan aktiviti hiking pun masa kerja jadi Pembantu Makmal tahun 2004 dulu. Bawa student USM yang ambil jurusan Kajihayat buat kerja lapangan kat dalam hutan. Owh. Dulu aku pernah kerja jadi Pembantu Makmal kat Pusat Pengajian Sains Kajihayat USM. Kerja ni la yang aku bagitahu dalam entri ini aku berhenti sebab nak sambung belajar. Kerja jawatan tetap tapi sebab nak belajar aku berhenti. Nanti2 la aku cerita eh. Entri ni nak cerita pasal aku p hiking semalam. (^_^)

Perghhh. Semalam tu aku agak pancit jugak la. Memang stamina dah lari mencicit-cicit tak ketahuan hala. Baru daki separuh bukit dah semput. Jantung tak payah cakap la. Dup dap dup dap laju nak mampus. Nafas pun dah tercungap-cungap. Nampak sangat dah lama tak workout. Kui3. Masa berhenti kat separuh bukit tu memang aku dah give up nak naik sampai atas. Siap halau Enny p naik sorang2 dia. Aku nak tunggu kat situ ja. Ahaha.

Tapi bila tengok ada 3 orang anak cina dengan seorang apek tua selamba badak je panjat sampai atas, terus rasa tercabar. Bebudak kecik dengan orang tua boleh takkan la aku tak boleh kan? Terus bertekad nak naik sampai atas jugak. Berhenti kat banyak tempat jugak la aku sebab nak stabilkan nafas. Siap ada sorang lelaki tegur aku, "Kawan dah tunggu kat atas tu. Adik tak sampai lagi." Aku renyih je la. Sebok betul. Huh!

Daki punya daki, jumpa Enny sebab dia dah patah balik nak turun. Pastu dia bagi semangat suruh aku naik sampai atas. Siap dia naik balik sebab nak temankan aku. Gile stamina kuat betul minah ni. Lastly sampai jugak aku kat puncak. SERONOK nak mampus sebab akhirnya aku berjaya cabar diri aku sendiri naik sampai atas. Huahuahua. Tapi sampai-sampai kat atas tu terus terkedang menjulur kaki sebab lenguh nak mati. Turun bawah pulak kaki terus ketar2 macam kena Parkinson. Ahaha. Takpe. First time naik. Lepas ni dah biasa dia stabil la. ;p

Cantik gila view dari atas bukit tu. Lepas ni nak pergi lagi la. Dalam seminggu nak set 2-3 kali mesti pergi hiking. Hiking lagi best dari jogging sebab lagi banyak peluh aku keluar. Maka senang la lemak-lemak degil kat paha dengan bontot aku ni nak pecah. Boleh jadi selim melim balik macam dulu. Kui3. Sebenarnya aktiviti riadah macam ni bagus sangat. Bukan je dapat jaga kesihatan tapi dapat meluangkan masa yang ada dengan aktiviti berfaedah macam ni. Dapat geng yang sekepala lagi best. Dapat eratkan hubungan persahabatan.

Setakat yang aku perhatikan, dari dulu sampai sekarang yang banyak buat aktiviti riadah (jogging @ hiking) kebanyakannya orang cina. Semalam pun, orang cina yang ramai. Yang India dengan Melayu berapa kerat je. Boleh kira dengan jari. Dulu masa muda2 aku aktif pergi jogging kat Mengkuang Dam pun banyak orang cina je yang jogging. Yang Melayu banyak pergi bercinta je kat situ. Ambil gambar dan bermesra-mesra tepi tasik. Uhuhu.

Apa2pun, hiking kat Bukit Jambul ni memang best! Puas hati walaupun jalan hiking berliku-liku. Yang penting bila sampai kat atas, rasa macam segala penat tu hilang terus. Kalau nak tahu ada gym kecik dan percuma boleh guna kat atas tu tau. Taman rekreasi pun ade. Kalau korang penat tapi tak bawak air masa hiking, kat atas tu ada disediakan 3 tong air untuk semua orang minum. FREE! Tapi kena tawakal la masa nak minum. Baca je Bismillah dengan Allahhuma Bariklana. Hehe. Nak amik gambar kat atas tu pun cantik.

Masa untuk mendaki dalam 20-30 minit ikut kemampuan dan stamina. Average dalam sejam jugak la untuk naik dan turun. Kepada yang tinggal sekitar Pulau Pinang, sesiapa yang nak mencuba kelainan, nak beralih arah dari jogging kepada aktiviti yang lebih mencabar, pergi je hiking kat Bukit Jambul tu. Kawasan Mendaki Bukit Jambul ye. Jangan pulak p hiking kat Kompleks Bukit Jambul. Kat situ bukan keluar peluh bakar lemak, tapi keluar peluh bakar duit. Kui3.

Bisik2:: Majulah hiking untuk kuruskan badan! *tetiba.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Golfers pleads Guan Eng to intervene <b>Bukit Jambul</b> Country Club <b>...</b>

Posted: 08 Feb 2012 02:21 AM PST

Following the dispute over the Bukit Jambul Country Club management decision to require golfers to use payable electric buggies on its 18-hole golf course, the members staged a demonstration and pleaded Penang CM, Lim Guan Eng to intervene and resolve the issue.

According to one of the golfers, Adrian Ho, he hoped that something can be done to resolve this as they are ready to compromise with the management, if they are going to charge for a walking fees.

Ho also said that the management set off the water sprinklers at the green today to prevent them from walking.

He also stressed that they are mulling take legal action against the management if the issue remained unsolved.

Many aggrieved members feel that such requirement to pay for electric buggies are unfair as they are already paying a regular fees to the club.

Bayan Baru parliament coordinator, Por Joo Tee said that the issue started from a notice saying that the golfers privileges of walking has been cancelled.

Por also added that during professional golf tournaments the golfers would walk to the selective holes instead of using buggy.

Komunitikini earlier tried to reach Bukit Jambul Country Club management for a response but the Chief Operating Officer, Johnny Khoo said that response can only be given once the management company CEO, Dato' Eiro Sakamoto arrives from Kuala Lumpur later today.

Bukit Jambul Country Club is a subsidiary of Penang Development Corporation (PDC) and is currently managed by Taiyo Resort (KL) Berhad.

Source: Source: Komunitikini

Related post:

BJCC Golf and Country Club News

0.000000 0.000000

Advertisement

Jawatan Kosong <b>Di</b> Badan Pengurusan Bersama Kompleks <b>Bukit</b> <b>...</b>

Posted: 20 Feb 2012 10:06 PM PST

Posted by  in Tuesday, February 21st 2012   

Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul

Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul – Kompleks Bukit Jambul although built in 1997 is still a household name in the Northern Region with a total built-up of 1.1 million sq ft. The 6 storey complex features 413 shops with MyDin Hypermarket, COURTS, KAMDAR and few more being the anchor tenants. Furthermore the complex is renowned for its affordable prices and the availability of the latest wide range of Computers and Mobile phone technology with its accessories and also the trendiest boutiques in the market. With the increasing foot traffic nowadays, each tenant is enjoying a very brisk business at KBJ.

In line with our expansion and rapid business growth in the market, we would like to invite high motivated individual for the postions of :

1.Graphic Designer / Display Artist

Unlock the content with a Like, a Tweet or a +1.

Untuk Teruskan, Sila Klik "LIKE"@"TWEET"@" +1" Di Atas

kerja kerajaan 300x251 Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul

Anda suka jawatan ini? Jangan lupa klik "LIKE"

Tidak Sesuai/Berminat Dengan Jawatan Diatas! Inginkan Jawatan Lain?Taip Dibawah Untuk Jawatan Pilihan Anda Dapat Maklumat Terkini Jawatan Kosong Kerajaan Terus Ke Email...

Sila periksa EMAIL sekarang untuk pengesahan subscribe ini

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 11:51 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Jawatan Kosong <b>Di</b> Badan Pengurusan Bersama Kompleks <b>Bukit</b> <b>...</b>

Posted: 21 Feb 2012 03:30 AM PST

Jawatan Kosong Di Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul - Kompleks Bukit Jambul although built in 1997 is still a household name in the Northern Region with a total built-up of 1.1 million sq ft. The 6 storey complex features 413 shops with MyDin Hypermarket, COURTS, KAMDAR and few more being the anchor tenants. Furthermore the complex is renowned for its affordable prices and the availability of the latest wide range of Computers and Mobile phone technology with its accessories and also the trendiest boutiques in the market. With the increasing foot traffic nowadays, each tenant is enjoying a very brisk business at KBJ.
In line with our expansion and rapid business growth in the market, we would like to invite high motivated individual for the postions of :
1.Graphic Designer / Display Artist

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Apr 2012 11:26 AM PDT

URL Sumber Asal :-

FaRieda si kiCik: fajar <b>di</b> Puncak <b>Bukit Jambul</b>

Posted: 20 Apr 2012 12:11 PM PDT

Assalamualaikum
Salam Keindahan

Fajar di Bukit Jambul
kenangan Pertama kalinya ber'hiking kat Bukit Jambul
dan menikmati keindahan alam ciptaan Allah
Subhanallah,
tak hentihenti aku memuji keindahanNya dalam hati
and untuk itu, jom aku kongsikannya dengan kalian

7.00 pagi - bergerak dari USM ke BJ (Bukit Jambul).
Xsampai 10minit pun nak kesana.
Kami di sambut dengan anjing anjing yang jinak (ke?) yang menunggu kedatangan pengunjung.
Cik Farah Wahida nebes tak sudasuda tengok anjing anjing tu padahal depa (anjing) buat relaks saje.
hahahaha..punyela fobia anjing.. (actually, aku pon cerin jugak. cume buat muke macho je)

8.00 pagi - bermulanya ekspidisi hiking kami.
bermula dengan warming up yang diketuai oleh guider yang berwibawa Incek Keith Tan (name glemer beliau)
dan dihaktui'i oleh kami. (ngehehehe)



dan akhirnya, sampai jugak kaki kami di puncak Bukit Jambul
 Dah alang alang ade kat atas tu, kami tak lepaskan peluang untuk menikmati keindahan ciptaan Tuhan. dalam hati tak henti henti memuji. cantik sangat lukisan alam ni. Jadi, untuk abadikan kenangan, kami pon snap la beberapa gambar untuk kenangan. ^^,
subhanallah!! cantek kan? =)
9.00 pagi - tibelah saatnye untuk kami ucapkan selamat tinggal kat Bukit Jambul. Alhamdulillah, arini aku dapat tengok fajar menyinsing dengan penuh kesyukuran (biasenye time time gini masih ngorok lagi kat bilik). Thank you Allah sebab beri peluang untuk aku melihat indahnya dunia.
9.30 pagi - maka habislah penjelajahan pertama kalinye hiking kat Penang dan kedua kalinya pengalaman hiking. Berbeza sangat masa hiking kat Gunung Angsi. Track kat Bukit Jambul sangat curam dan letih lututlutut nak naik. kalau silap langkah boleh cerera (cedera). Alhamdulillah kami dapat menghabiskan hiking kami. Cume guider kami yang nakai sikit cedera sebab mainmain dengan keta sorong yang dah berkarat. kan dah luka. nasib baik takda pape. hehehe. Jadi, bile dah penat, perut pon mintak diisi. Apelagi, serbu kedai makan!!!
Akhir kalam, hiking kali ni mengajar aku erti tak berputus asa dan sentiasa bersemangat. Selagi kita tak cuba mencabar diri kita, kita akan sentiasa rasa diri kita lemah. betul tak kawankawan? 
psstt : Rasa tercabar dengan uncle and auntie yang sangat relax naik dan turun bukit tanpa berhenti di tengah jalan.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Apr 2012 11:14 AM PDT

URL Sumber Asal :-

LYSSA with BEN ASHAARI <b>di Bukit Jambul</b> , Penang !! | ! LYSSA <b>...</b>

Posted: 24 Oct 2011 05:09 AM PDT

Gadis Kidal Berceloteh...
Peacee ^_^v
Tokk . Tokk . Tokk . Heyy , you guys ! Ahaa~ Kisah ini , sambungan dari ENTRI INI !
Tadi , petang kan Lyssa ada kata nak sambung kan ? Cerita mengenai ENTRI INI lah kan ~

Okeyy , macam mana Lyssa boleh "terjumpa"  dan "berjumpa" dengan BEN ASHAARI , blogger otai kita nehh ? Nak tahu ke . Jom lah baca sampai mata jadi juling . JOM !!
Orait . Sebenarnya , kami nak jumpa 'ber-dating' sama - sama neyyh , dah lama dah . Memang dah rancang time BEN ASHAARI belum datang penang lagi . haha . Pastu , baru hari ni comfirm balik , jadi or tak nak jumpa kan ? Memang eksaited terlebih lah aku neyy kan . Mana tak nye . 1st time nih nak jumpa blogger hebakk . huhu ~ Lyssa mana pernah jumpa before ni . Even pergi event ape2 ek , gathering ke , tak pernah pun ! SUMPAH ! Teringin . Tapi , nak buat macam mana kan . haha . Dah dok penang . Kalau dok KL lain lah . haha .
Okeyy. Tak pe lah . Lyssa bertolak dari rumah dalam pukul 1.45 macam tuh . Drive kereta sendiri pergi Bukit Jambul yang berjambul - jambul tuh ler ~ Memang penat lah nak kena redah hutan balik pulau tu , semata - mata nak jumpa blogger otai kita nih . haha~ Puihh~
Serius , penat , nasib Cik Nynna my besties nak temankan . Kalau takkk ? Errr ~
Lyssa sampai kul 2 lebih macam tuh . Sampai - sampai , terus cari parking . Arghh ! Tidakkk . Tak de parking .!!!  Dalam kepala otak Lyssa ,
" Aduhh , abiss lah . Macam mana ni , tak de parking . Macam mana nak jumpa BEN ASHAARI?"
Dalam dok pikir tuh , last - last ada jugakk . Fuhhh . Nasebb baik . haha . Okeyy . Lepas tuh , sampai lah Lyssa dalam BJ tuh , tanya BEN dekat mana . Dia on the way ~ Lega dengar . haha . Then , dia tanya tunggu kat mana ? Lyssa tak tahu lah pulak nak tunggu dekat mana . Ishkk . Ape lah . Setiap minggu g BJ pun tak tahu pulak mana nak tunggu yer . haha .
Lyssa cakap , Lyssa ada dekat area kedai Gurdian , dok tengok tudung . Dari jauh , dah nampak BEN otw ke kedai tu . Alamakk . Err . Terketaqq lutut dah . haha . Nampak pulak , ada sorang budak sekolah nih tegur BEN . Ishk . Ishk . Pemess betul BEN . haha~
Nampak pulak BEN bawak keluar handphone dia . Cehh . Nak call Lyssa lah tuh . Dia tak perasan Lyssa dah ada kat depan dia dahh . Haaaaa~ Tokojoitttt ! hehe~ Tiba - Tiba BEN kata :
"Ishk ! Tension ~ Tension ~"
Yang aku ni dok rasa bersalah cakap dalam hati :
"Tension sebab aku ker ? Errr . Apa salah aku ? Tolongggggggg ! "
Hee . Bukanlah . Bukan sebab Lyssa ~ Tension sebab , BEN takk bawak duit . hehe . Kalau korang tengok muka BEN time tuh . Serius . Kelakar lah . Aiyoo . Ingat ke tension pasal ape lah . haha . Aduhh . Macam - macam . Buat macam Lyssa nih , tak de duit nak belanje . kehkeh ~
Tapi tak pe , sampai je Food Court , order je lah . Ingat BEN nak makan , baru nak belanja . aduhhh ~ "Errr . Nak minum je ker" . Melepas aku nak belanja blogger otai ^^ hehe .
HEHE . Lepak - lepak kat situ je lah . Sembang sampai 2 jam  . Err . Sembang pasal apa lah tuh . haha . Macam - macam . Err . Dalam pukul 4.20 macam tuh , masing - masing belah .
p/s : Serius ! Kenangan manis betul , bila dapat bertemu dengan BEN ASHAARI ! Btw , thanks to BEN ASHAARI sebab sudi jugak jumpa Lyssa . You are the best lah :)

JOM baca Entry Daripada Ben Ashaari !! KLIK SINI RAMAI-RAMAI !


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Lyssa ! Like Kalau Suka ! ♥

09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2012 01:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 09 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 09 May 2012 01:44 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 08 May 2012 01:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

MMI: Anwar Bakal Berdepan Umi Hafilda <b>Di</b> Tasek <b>Gelugor</b> ???

Posted: 29 Mar 2012 09:55 PM PDT

Umi Hafilda satu nama yang tidak asing lagi dalam dunia politik tanahair kita.Kelantangan dan pendedahan yang telah beliau lakukan di seluruh negara membuatkan Anwar Ibrahim semakin tertekan bahkan sehingga ke hari ini Anwar Ibrahim masih tidak menyaman Umi Hafilda di atas setiap pendedahan dan pembongkaran berkenaan siapa Anwar sebenarnya.
Jika dilihat daripada momentum Anwar hari ini siapa saja yang dilihat menyerang beliau pastinya notis saman akan sampai yang bernilai jutaan ringgit.Namun lain halnya dengan Umi Hafilda,Anwar Ibrahim dilihat seolah-olah takut untuk bersuara malah jauh sekali untuk menyaman.Apakah sebenarnya yang di takuti oleh Anwar Ibrahim untuk menyaman Umi Hafilda ?
Jika dikira cakap-cakap orang lama sekiranya tiada apa-apa tindakan diambil bermakna pembongkaran oleh Umi Hafilda mengenai Anwar Ibrahim adalah benar.Sejauh mana kebenarannya?
Jom hadir beramai-ramai pada 31 Mac 2012 jam 9.00 malam bertempat di Pokok Sena Tasek Gelugor Pulau Pinang untuk mendengar sendiri pendedahan dan pembongkaran siapa Anwar Ibrahim oleh Umi Hafilda.
Datang sendiri dan dengar sendiri pendedahan tersebut kemudian anda semua nilailah.Paling penting jangan lepaskan peluang ini kerana kebenaran akan ditegakkan pada malam 31 Mac 2012.Mai jangan tak mai.
Anwar Ibrahim nak berdepan Umi Hafilda ?? Nak saman pun tak berani !!
Pssstt Anwar takut dengan Umi Hafilda!!

Jengka 19: Kosmo Online - Komuniti Kita

Posted: 08 May 2012 03:47 PM PDT


Hari sukan WKE Gelugor meriah

Posted:

Hari sukan WKE Gelugor meriah

SEKUMPULAN kanak-kanak dari WKE bersemangat melakukan perbarisan sebelum memulakan acara pada hari sukan di Gelugor baru-baru ini.


SEMANGAT. Hari sukan Wawasan Kejayaan Educare (WKE) di Gelugor, Pulau Pinang baru-baru ini disambut meriah dan penuh semangat kesukanan oleh kanak-kanak berusia enam dan lima tahun serta ibu bapa yang terlibat.

Kanak-kanak terbabit yang dibahagikan kepada tiga pasukan iaitu rumah hijau, kuning dan merah mengambil bahagian dalam tujuh acara antaranya lari berganti-ganti, tarik tali dan lari bawa bola ping pong dalam sudu.

Acara bermula dengan perbarisan masuk, nyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah selain bacaan ikrar yang diketuai oleh sekumpulan pelajar terpilih.

Selain itu, beberapa acara melibatkan ibu bapa turut diadakan bagi mengeratkan silaturahim seterusnya membina keyakinan diri mereka.

Kosmo! Pulau Pinang dikunjungi media Indonesia

Posted:

Kosmo! Pulau Pinang dikunjungi media Indonesia

ZAKI (dua dari kiri) menerangkan sesuatu kepada Firdaus mengenai akhbar Kosmo! semasa melawat Loji Percetakan Seri Utusan Seberang Jaya, Pulau Pinang baru-baru ini.


TUKAR PANDANGAN. Rombongan sekumpulan 18 ahli Persatuan Wartawan Indonesia (PWI) Cabang Banten, Jawa Barat berkunjung ke pejabat Biro Kosmo! serta Loji Percetakan Seri Utusan Seberang Jaya, Pulau Pinang baru-baru ini.

Ketua PWI Cabang Banten, Firdaus HM yang mengetuai lawatan itu turut disertai wakil Pegawai Bahagian Komunikasi Kabupaten Tanggarang, Yayip Adang Anwar yang menghabiskan kira-kira dua jam meninjau operasi akhbar kompak berkenaan.

Mereka diberi taklimat oleh Penolong Ketua Biro Kosmo! Pulau Pinang, Zaki Salleh dan selain bertukar-tukar pandangan dengan para wartawan yang bertugas di Pulau Mutiara itu.

Menurut Firdaus, lawatan itu sebahagian daripada program PWI untuk meningkatkan kemahiran ahli-ahlinya mengenai bidang berita dengan membandingkan organisasi terpilih di negara jiran.

"Kosmo! menjadi pilihan kami di Malaysia kerana merupakan akhbar paling pantas berkembang dan diminati golongan muda," katanya.

Menurutnya, mereka juga menemui wakil beberapa syarikat organisasi akhbar lain sepanjang lawatan mereka ke negara ini.

ATM, PDRM bekerjasama dalam program ronda di Sarawak

Posted:

ATM, PDRM bekerjasama dalam program ronda di Sarawak

KHALID (kiri) bersalaman dengan salah seorang anggota ATM semasa majlis pelancaran rondaan bersama PDRM dan ATM di Kuching baru-baru ini.


KERJASAMA. Anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) menjalankan rondaan bersama di Tebingan Kuching, Sarawak.

Majlis pelancarannya disempurnakan oleh Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar dan Panglima Medan Tentera Darat, Datuk Zulkiple Kassim di Kuching baru-baru ini.

Seramai 40,000 anggota PDRM dan ATM diletakkan di seluruh negara terutama di beberapa bandar terpilih bagi mengurangkan peratusan kegiatan jenayah.

Rondaan bersama itu adalah Strategi Lautan Biru bagi mengukuhkan kerjasama di antara kedua-dua badan uniform itu.

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 01:45 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Terdahulu, Zaharah memaklumkan, sejurus mendapat berita gempa dan terasa gegaran di Gelugor, dia segera menghubungi kesemua nelayan Sungai Gelugor yang berada di tengah laut. Menurutnya, sehingga jam 6 ...

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Apr 2012 01:13 AM PDT

URL Sumber Asal :-

MMI: Berita Dari Tasek <b>Gelugor</b> - Ribuan Gamatkan Forum Perdana <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2012 09:11 PM PDT

Alhamdulillah itulah ungkapan yang keluar dari hati dan mulut MMI semalam apabila hampir 7000 orang hadir bagi sama-sama mengikuti Forum Perdana yang membariskan ahli-ahli panel terdiri daripada Prof Dr Ridhuan Tee,Ustaz Fathul Bhari dan Ustaz Kazim Elias dengan satu perbincangan bertajuk "Memperkasakan Akidah Ummat Satu Jihad" yang cukup menarik malah membuatkan semua yang hadir tidak mahu berganjak bagi mengikuti dengan penuh minat setiap hujah yang dikemukakan oleh barisan panel.
Sekalung tahniah MMI ucapkan kepada YB Dato' Jasmin Mohamed selaku ADUN Sungai Dua selaku tuan rumah yang telah berjaya membawa satu program yang cukup baik kepada seluruh rakyat khususnya dalam suasana politik negara yang dilihat semakin hebat dengan pelbagai tohmahan serta fitnah yang dilemparkan sesama sendiri sehinggakan bangsa Melayu itu sendiri dilihat berpecah.
Jutaan terima kasih juga harus diberikan kepada ICU dan PERDA selaku penganjur bersama yang memilih Masjid Simpang Empat Permatang Buloh Sungai Dua sebagai tuan rumah dalam penganjuran sebaik ini.
Melihat kepada barisan panel yang dijemput sejak awal-awal lagi MMI cukup yakin masyarakat dan orang ramai pasti hadir untuk tidak melepaskan peluang menyaksikan sendiri mereka beraksi didepan mata secara langsung.Kekuatan yang ada pada setiap dari panel yang dijemput tidak dapat dinafikan lagi kerana masing-masing mempunyai pengikut dan cara tersendiri dalam menyampaikan ceramah mahupun hujah masing-masing.
Lihat saja bagaimana Ustaz Fathul Bhari yang cukup terkenal dan dilihat sebagai salah seorang penceramah muda yang mempunyai karisma tersendiri malah disenangi oleh anak muda hari ini.Jika diikuti rakaman ceramah-ceramahnya dalam carian YouTube cukup membanggakan dengan jumlah mereka yang membuat carian begitu ramai sekali.
Prof Dr Ridhuan Tee seorang ahli panel yang tidak asing lagi terutamanya dalam siri-siri Forum Perdana dan beliau juga sebenarnya mempunyai kekuatan tersendiri malah diikuti dengan penuh minat oleh kebanyakkan orang muda.Beliau bukan saja bijak mengendalikan satu-satu majlis ilmu sebegini malah lawak dan tindakan spontannya cukup menceriakan sesiapa saja yang menngikutinya.Bagi kebanyakkan mereka yang banyak terlibat dalam dunia maya melalui penulisan blog,Prof Dr Ridhuan Tee bukanlah satu nama asing bagi kebanyakkan mereka.Paling hebat mengenai Prof Dr Ridhuan Tee beliau merupakan seorang mualaf tetapi berbicara dan mempertahankan soal Bangsa dan Agama Islam lebih hebat dari kita orang Melayu.
Ustaz Kazim Elias satu nama yang tidak asing lagi kepada masyarakat Malaysia kerana beliau hari ini merupakan seorang Ustaz yang boleh diangap sebagai selebriti malah nama beliau hari ini pasti mencetuskan tsunami atau gelombang kehadiran orang ramai untuk hadir mendengar ceramah beliau.Keupayaan yang ada pada Ustaz Kazim mampu memastikan mereka yang hadir tidak akan berganjak sehingga selesai ceramah.Itulah kekuatan Ustaz Kazim dan beliau dilihat menggunakan mekanisma baru dalam setiap siri penyampaian ceramahnya yang bukan saja diminati oleh golongan orang tua tetapi hari ini turut diminati oleh golongan muda.
Itulah antara tiga barisan panel yang telah beraksi semalam di pentas Forum Perdana di Masjid Simpang Empat Permatang Buloh Sungai Dua yang cukup mengujakan setiap daripada mereka yang hadir mengikuti perjalanan forum.MMI yakin dan percaya program sebegini seharusnya diperluas dan diperbanyakkan supaya masyarakat Melayu khususnya dapat sama-sama dalam satu perjuangan   menyelamatkan akidah seluruh umat Islam di Malaysia.
Sebaik selesai program semalam kelihatan orang ramai berpusu-pusu ke pentas utama untuk bertemu dengan ketiga-tiga ahli panel.Mereka tidak melepaskan peluang untuk bersalaman,bergambar malah ada yang mendapatkan nombor telefon untuk dihubungi selepas ini bagi mengadakan program yang sama ditempat masing-masing.Melihat kepada keadaan ini jelas sekali program ilmu sebegini sebenarnya cukup dinantikan oleh masyarakat keseluruhannya.
Ayuh semua sama-sama kita berikan sokongan kepada perjuangan ini.

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 09 May 2012 01:44 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 08 May 2012 01:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

MMI: Anwar Bakal Berdepan Umi Hafilda <b>Di</b> Tasek <b>Gelugor</b> ???

Posted: 29 Mar 2012 09:55 PM PDT

Umi Hafilda satu nama yang tidak asing lagi dalam dunia politik tanahair kita.Kelantangan dan pendedahan yang telah beliau lakukan di seluruh negara membuatkan Anwar Ibrahim semakin tertekan bahkan sehingga ke hari ini Anwar Ibrahim masih tidak menyaman Umi Hafilda di atas setiap pendedahan dan pembongkaran berkenaan siapa Anwar sebenarnya.
Jika dilihat daripada momentum Anwar hari ini siapa saja yang dilihat menyerang beliau pastinya notis saman akan sampai yang bernilai jutaan ringgit.Namun lain halnya dengan Umi Hafilda,Anwar Ibrahim dilihat seolah-olah takut untuk bersuara malah jauh sekali untuk menyaman.Apakah sebenarnya yang di takuti oleh Anwar Ibrahim untuk menyaman Umi Hafilda ?
Jika dikira cakap-cakap orang lama sekiranya tiada apa-apa tindakan diambil bermakna pembongkaran oleh Umi Hafilda mengenai Anwar Ibrahim adalah benar.Sejauh mana kebenarannya?
Jom hadir beramai-ramai pada 31 Mac 2012 jam 9.00 malam bertempat di Pokok Sena Tasek Gelugor Pulau Pinang untuk mendengar sendiri pendedahan dan pembongkaran siapa Anwar Ibrahim oleh Umi Hafilda.
Datang sendiri dan dengar sendiri pendedahan tersebut kemudian anda semua nilailah.Paling penting jangan lepaskan peluang ini kerana kebenaran akan ditegakkan pada malam 31 Mac 2012.Mai jangan tak mai.
Anwar Ibrahim nak berdepan Umi Hafilda ?? Nak saman pun tak berani !!
Pssstt Anwar takut dengan Umi Hafilda!!

Jengka 19: Kosmo Online - Komuniti Kita

Posted: 08 May 2012 03:47 PM PDT


Hari sukan WKE Gelugor meriah

Posted:

Hari sukan WKE Gelugor meriah

SEKUMPULAN kanak-kanak dari WKE bersemangat melakukan perbarisan sebelum memulakan acara pada hari sukan di Gelugor baru-baru ini.


SEMANGAT. Hari sukan Wawasan Kejayaan Educare (WKE) di Gelugor, Pulau Pinang baru-baru ini disambut meriah dan penuh semangat kesukanan oleh kanak-kanak berusia enam dan lima tahun serta ibu bapa yang terlibat.

Kanak-kanak terbabit yang dibahagikan kepada tiga pasukan iaitu rumah hijau, kuning dan merah mengambil bahagian dalam tujuh acara antaranya lari berganti-ganti, tarik tali dan lari bawa bola ping pong dalam sudu.

Acara bermula dengan perbarisan masuk, nyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah selain bacaan ikrar yang diketuai oleh sekumpulan pelajar terpilih.

Selain itu, beberapa acara melibatkan ibu bapa turut diadakan bagi mengeratkan silaturahim seterusnya membina keyakinan diri mereka.

Kosmo! Pulau Pinang dikunjungi media Indonesia

Posted:

Kosmo! Pulau Pinang dikunjungi media Indonesia

ZAKI (dua dari kiri) menerangkan sesuatu kepada Firdaus mengenai akhbar Kosmo! semasa melawat Loji Percetakan Seri Utusan Seberang Jaya, Pulau Pinang baru-baru ini.


TUKAR PANDANGAN. Rombongan sekumpulan 18 ahli Persatuan Wartawan Indonesia (PWI) Cabang Banten, Jawa Barat berkunjung ke pejabat Biro Kosmo! serta Loji Percetakan Seri Utusan Seberang Jaya, Pulau Pinang baru-baru ini.

Ketua PWI Cabang Banten, Firdaus HM yang mengetuai lawatan itu turut disertai wakil Pegawai Bahagian Komunikasi Kabupaten Tanggarang, Yayip Adang Anwar yang menghabiskan kira-kira dua jam meninjau operasi akhbar kompak berkenaan.

Mereka diberi taklimat oleh Penolong Ketua Biro Kosmo! Pulau Pinang, Zaki Salleh dan selain bertukar-tukar pandangan dengan para wartawan yang bertugas di Pulau Mutiara itu.

Menurut Firdaus, lawatan itu sebahagian daripada program PWI untuk meningkatkan kemahiran ahli-ahlinya mengenai bidang berita dengan membandingkan organisasi terpilih di negara jiran.

"Kosmo! menjadi pilihan kami di Malaysia kerana merupakan akhbar paling pantas berkembang dan diminati golongan muda," katanya.

Menurutnya, mereka juga menemui wakil beberapa syarikat organisasi akhbar lain sepanjang lawatan mereka ke negara ini.

ATM, PDRM bekerjasama dalam program ronda di Sarawak

Posted:

ATM, PDRM bekerjasama dalam program ronda di Sarawak

KHALID (kiri) bersalaman dengan salah seorang anggota ATM semasa majlis pelancaran rondaan bersama PDRM dan ATM di Kuching baru-baru ini.


KERJASAMA. Anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) menjalankan rondaan bersama di Tebingan Kuching, Sarawak.

Majlis pelancarannya disempurnakan oleh Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar dan Panglima Medan Tentera Darat, Datuk Zulkiple Kassim di Kuching baru-baru ini.

Seramai 40,000 anggota PDRM dan ATM diletakkan di seluruh negara terutama di beberapa bandar terpilih bagi mengurangkan peratusan kegiatan jenayah.

Rondaan bersama itu adalah Strategi Lautan Biru bagi mengukuhkan kerjasama di antara kedua-dua badan uniform itu.

BLOG PENANG: 09 <b>di</b> tasek <b>gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2012 03:17 PM PDT

URL Sumber Asal :-

MMI: Mampukah UMNO & BN <b>Tasek Gelugor</b> Terus Bertahan ?

Posted: 20 Jun 2012 02:42 AM PDT

Melihat akan gambar diatas sudah semestinya mengingatkan kita kepada pilihan raya ke12 yang lalu apabila YB Tan Sri Nor Mohamed Yakcop telah berjaya memenangi kerusi Parlimen Tasek Gelugor dengan majoriti 4547 undi mengalahkan calon Pas Cikgu Ismail Salleh.
Jelas terpancar wajah kegembiraan pada setiap mereka kerana Barisan Nasional Tasek Gelugor masih dipertahankan walaupun pada ketika ini keputusan banyak yang tidak memihak kepada Barisan Nasional sehinggakan negeri Pulau Pinang jatuh ke tangan Pakatan Haprak.
Apa pun Tasek Gelugor tetap menjadi kubu kuat kepada UMNO dan Barisan Nasional termasuklah jiran sebelahnya Kepala Batas.
Bertitik tolak dari sinilah juga jawatan Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugor bertukar tangan daripada Datuk Seri Shariff Omar yang juga bekas Ahli Parlimen Tasek Gelugor kepada YB Shabudin Yahya ADUN Permatang Berangan Tasek Gelugor.
Maka bermulah era baru kepimpinan UMNO di Tasek Gelugor dengan pelbagai usaha rancak dilakukan oleh semua pihak termasuklah mendekati para pengundi dan masyarakat seterusnya membuktikan Tasek Gelugor sememangnya kubu kuat kepada UMNO dan Barisan Nasional.
Tetapi kini segalanya mungkin berubah ! Di saat seluruh negara menantikan tarikh keramat pilihan raya ke13 yang masih menjadi tanda tanya terdapat usaha pelbagai pihak untuk menonjolkan diri sebagai apa yang kita gelarkan "winnable candidate".
Sebenarnya MMI melihat kepada sudut yang lebih positif kerana "winnable candidate" terbuka kepada semua pihak yang merasakan diri mereka layak untuk memimpin rakyat Tasek Gelugor.Bekerjalah sebaik mungkin untuk rakyat kerana mereka yang benar-benar ikhlas dalam perjuangan ini pastinya bakal dipilih oleh pucuk pimpinan sebagai "winnable candidate" kelak.
Namun dalam usaha ini kita sebenarnya perlu melihat kepada perkara yang lebih besar iaitu sejauh mana UMNO dan Barisan Nasional mampu dipertahankan?
Melihat kepada pengumuman oleh Datuk Seri Sharif Omar bekas Ahli Parlimen Tasek Gelugor dan mantan Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugor untuk kembali menawarkan diri sebagai calon dalam pilihan raya ke 13 nanti membuktikan bahawa beliau masih berkeinginan untuk berbakti kepada rakyat Tasek Gelugor.
Ini merupakan satu tamparan yang cukup hebat kepada YB Tan Sri Nor Mohamed Yakcop selaku Ahli Parlimen Tasek Gelugor namun beliau dilihat cukup profesional apabila menyatakan terserah kepada YAB Perdana Menteri untuk menentukan siapa saja calon yang bakal bertanding sebagai Ahli Parlimen dalam pilihan raya nanti dan menghormati keputusan Datuk Seri Sharif Omar menawarkan diri.
Mungkin sebahagian daripada kita melihat senario yang berlaku ini merupakan perkara biasa dalam saat-saat kita menghadapi pilihan raya.Tetapi dari pemerhatian MMI ianya sebenarnya mampu merosakkan reputasi individu atau institusi tertentu.
Melihat kepada satu perhimpunan baru-baru ini di Dewan Besar Sungai Dua yang dianjurkan oleh PERKASA Tasek Gelugor jelas ianya merupakan satu pentas yang disediakan untuk mengangkat Datuk Seri Sharif Omar sebagai calon untuk pilihan raya nanti.Persoalannya apakah relevannya menjemput bangsa India dan Cina ke program yang dianjurkan oleh PERKASA walaupun ianya dibuat atas nama Sambutan Hari Bapa 1 Malaysia ? 
Dalam masa yang sama berlaku pertikaian bila mana gerak kerja YB Tan Sri Nor Mohamed Yakcop selaku Ahli Parlimen di persoalkan kerana beliau pernah berjanji untuk memajukan Tasek Gelugor yang sehingga kini masih samar.
Begitu juga dengan mereka-mereka yang terlibat secara langsung diperingkat UMNO Bahagian Tasek Gelugor yang sudah mula mempertikaikan tindakan-tindakan pihak tertentu yang membelakangkan bahagian.
Kemudiannya timbul pula kenyataan-kenyataan di laman media sosial yang mempertikaikan tindakan badan-badan tertentu yang kesemuanya mengundang kepada perpecahan.
Apakah setiap tindakan yang berlaku ini mampu memberikan UMNO dan Barisan Nasional kekuatan ? Apakah yang berlaku hari ini mampu mengelakkan perpecahan ? 
Mungkin ada sesetengah pihak akan menuding jari kepada MMI dan menuduh yang bukan-bukan dengan tersiarnya artikel ini.Namun percayalah niat MMI sebenarnya untuk melihat satu angkatan UMNO dan Barisan Nasional yang paling ampuh dipersiapkan di Tasek Gelugor bagi menghadapi Pakatan Haprak dalam pilihan raya yang bakal tiba.
Cumanya setelah nama calon diumumkan nanti mampukah kumpulan-kumpulan ini bersatu ?
Persoalannya mampukah UMNO dan Barisan Nasional mempertahankan Tasek Gelugor dalam pilihan raya ke 13 nanti ?

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2012 01:25 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di</b> tasek <b>gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2012 03:17 PM PDT

URL Sumber Asal :-

MMI: Mampukah UMNO & BN <b>Tasek Gelugor</b> Terus Bertahan ?

Posted: 20 Jun 2012 02:42 AM PDT

Melihat akan gambar diatas sudah semestinya mengingatkan kita kepada pilihan raya ke12 yang lalu apabila YB Tan Sri Nor Mohamed Yakcop telah berjaya memenangi kerusi Parlimen Tasek Gelugor dengan majoriti 4547 undi mengalahkan calon Pas Cikgu Ismail Salleh.
Jelas terpancar wajah kegembiraan pada setiap mereka kerana Barisan Nasional Tasek Gelugor masih dipertahankan walaupun pada ketika ini keputusan banyak yang tidak memihak kepada Barisan Nasional sehinggakan negeri Pulau Pinang jatuh ke tangan Pakatan Haprak.
Apa pun Tasek Gelugor tetap menjadi kubu kuat kepada UMNO dan Barisan Nasional termasuklah jiran sebelahnya Kepala Batas.
Bertitik tolak dari sinilah juga jawatan Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugor bertukar tangan daripada Datuk Seri Shariff Omar yang juga bekas Ahli Parlimen Tasek Gelugor kepada YB Shabudin Yahya ADUN Permatang Berangan Tasek Gelugor.
Maka bermulah era baru kepimpinan UMNO di Tasek Gelugor dengan pelbagai usaha rancak dilakukan oleh semua pihak termasuklah mendekati para pengundi dan masyarakat seterusnya membuktikan Tasek Gelugor sememangnya kubu kuat kepada UMNO dan Barisan Nasional.
Tetapi kini segalanya mungkin berubah ! Di saat seluruh negara menantikan tarikh keramat pilihan raya ke13 yang masih menjadi tanda tanya terdapat usaha pelbagai pihak untuk menonjolkan diri sebagai apa yang kita gelarkan "winnable candidate".
Sebenarnya MMI melihat kepada sudut yang lebih positif kerana "winnable candidate" terbuka kepada semua pihak yang merasakan diri mereka layak untuk memimpin rakyat Tasek Gelugor.Bekerjalah sebaik mungkin untuk rakyat kerana mereka yang benar-benar ikhlas dalam perjuangan ini pastinya bakal dipilih oleh pucuk pimpinan sebagai "winnable candidate" kelak.
Namun dalam usaha ini kita sebenarnya perlu melihat kepada perkara yang lebih besar iaitu sejauh mana UMNO dan Barisan Nasional mampu dipertahankan?
Melihat kepada pengumuman oleh Datuk Seri Sharif Omar bekas Ahli Parlimen Tasek Gelugor dan mantan Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugor untuk kembali menawarkan diri sebagai calon dalam pilihan raya ke 13 nanti membuktikan bahawa beliau masih berkeinginan untuk berbakti kepada rakyat Tasek Gelugor.
Ini merupakan satu tamparan yang cukup hebat kepada YB Tan Sri Nor Mohamed Yakcop selaku Ahli Parlimen Tasek Gelugor namun beliau dilihat cukup profesional apabila menyatakan terserah kepada YAB Perdana Menteri untuk menentukan siapa saja calon yang bakal bertanding sebagai Ahli Parlimen dalam pilihan raya nanti dan menghormati keputusan Datuk Seri Sharif Omar menawarkan diri.
Mungkin sebahagian daripada kita melihat senario yang berlaku ini merupakan perkara biasa dalam saat-saat kita menghadapi pilihan raya.Tetapi dari pemerhatian MMI ianya sebenarnya mampu merosakkan reputasi individu atau institusi tertentu.
Melihat kepada satu perhimpunan baru-baru ini di Dewan Besar Sungai Dua yang dianjurkan oleh PERKASA Tasek Gelugor jelas ianya merupakan satu pentas yang disediakan untuk mengangkat Datuk Seri Sharif Omar sebagai calon untuk pilihan raya nanti.Persoalannya apakah relevannya menjemput bangsa India dan Cina ke program yang dianjurkan oleh PERKASA walaupun ianya dibuat atas nama Sambutan Hari Bapa 1 Malaysia ? 
Dalam masa yang sama berlaku pertikaian bila mana gerak kerja YB Tan Sri Nor Mohamed Yakcop selaku Ahli Parlimen di persoalkan kerana beliau pernah berjanji untuk memajukan Tasek Gelugor yang sehingga kini masih samar.
Begitu juga dengan mereka-mereka yang terlibat secara langsung diperingkat UMNO Bahagian Tasek Gelugor yang sudah mula mempertikaikan tindakan-tindakan pihak tertentu yang membelakangkan bahagian.
Kemudiannya timbul pula kenyataan-kenyataan di laman media sosial yang mempertikaikan tindakan badan-badan tertentu yang kesemuanya mengundang kepada perpecahan.
Apakah setiap tindakan yang berlaku ini mampu memberikan UMNO dan Barisan Nasional kekuatan ? Apakah yang berlaku hari ini mampu mengelakkan perpecahan ? 
Mungkin ada sesetengah pihak akan menuding jari kepada MMI dan menuduh yang bukan-bukan dengan tersiarnya artikel ini.Namun percayalah niat MMI sebenarnya untuk melihat satu angkatan UMNO dan Barisan Nasional yang paling ampuh dipersiapkan di Tasek Gelugor bagi menghadapi Pakatan Haprak dalam pilihan raya yang bakal tiba.
Cumanya setelah nama calon diumumkan nanti mampukah kumpulan-kumpulan ini bersatu ?
Persoalannya mampukah UMNO dan Barisan Nasional mempertahankan Tasek Gelugor dalam pilihan raya ke 13 nanti ?

gerakan jatuhkan Karpal & Rayer <b>di</b> Bkt <b>Gelugor</b> ? | GENERASI <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2012 07:25 AM PDT

Mengapa gambar banner kerajaan Dap ini hanya dikoyakkan muka Karpal Singh dan Rayer ? Itu yang menjadi tanda tanya dan wajah Guan Eng dan Mansor tidak pulak kena.

Adakah banner yang digantung di Parlimen Bkt Gelugor terkoyak ini kerja musuh dalaman dalam Dap yang mahu jatuhkan Karpal dan Rayer? Nampaknya krisis dalaman DAP pun bermasalah di PP sama seperti PKr di Selangor.

BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2012 01:15 AM PDT

URL Sumber Asal :-

HURAIRA AL-HADY: PAS <b>DI</b> TASEK <b>GELUGOR</b> TERDUDUK <b>...</b>

Posted: 22 May 2012 12:30 AM PDT

Ceramah Agama oleh penceramah terkenal dari Perak ini iaitu Ustaz Kazim Elias pada malam minggu yang lalu telah berjaya menarik minat hampir 7000 rakyat tasek gelugor.  Memang hebat sambutan ceramah Ustaz Kazim Elias ini di SK Ara Rendang yang dianjurkan PIBG SMK Pokok Sena . 
Turut hadir ke majlis ini ialah Adun Prmtg Berangan , YB Ustaz Shabudin Yahya ketua umno bahagian tasek gelugor serta tetamu istimewa Mufti P.Pinang SS Datuk Seri Hj Hassan Ahmad . 
tahniah kepada UMNO bahagian tasek gelugor kerana berjaya mengadakan majlis ceramah tersebut dan membongkar parti pas supaya rakyat di beri maklumat yang benar. 

Pusat Judi Kuda Bercambah <b>Di</b> Tasek <b>Gelugor</b> !! Apa Sebabnya - MMI

Posted: 20 Jul 2012 03:18 AM PDT

Lambakan pusat-pusat judi kuda dilihat semakin membimbangkan.Sedar bahawa manusia khususnya mereka yang beragama Islam akan sentiasa disesatkan oleh syaitan maka menjadi satu tanggungjawab yang besar kepada sesiapa saja khususnya yang beragama Islam untuk sama-sama memastikan orang Melayu Islam tidak terus disesatkan.
MMI fokuskan artikel kali ini kepada apa yang sedang berlaku di Tasek Gelugor walaupun dikawasan-kawasan lain turut mengalami masalah yang sama.
Bayangkanlah semenjak berpuluh tahun yang lalu Tasek Gelugor merupakan satu kawasan yang majoriti penduduknya adalah mereka yang berbangsa Melayu.Maka kerana itulah suasana di Tasek Gelugor agak berbeza dengan kawasan-kawasan lain kerana masyarakatnya yang mementingkan kesepaduan dan amalan sihat seperti mana yang diterapkan dalam ajaran Islam dapat hidup penuh harmoni.
Untuk melihat premis-premis perjudian beroperasi secara terbuka merupakan satu perkara yang mustahil walaupun pada ketika itu terdapat juga mereka-mereka yang terlibat dalam perjudian namun ianya dilakukan secara tersembunyi kerana tahu masyarakat Tasek Gelugor menolak amalan perjudian mahupun yang sewaktu dengannya.
Namun kini semuanya sudah berubah.Apakah kerana kesan kepada kemajuan yang sedang Malaysia usahakan ? Atau ianya berlaku kerana proses tranformasi yang sedang pihak kerajaan laksanakan ?
Ianya dilihat mula bertapak semenjak 2008 yang lalu.Tatkala seluruh rakyat Tasek Gelugor terkejut dan sedih dengan keputusan pilihan raya 2008 yang menyaksikan Pulau Pinang jatuh ke tangan Pakatan Haprak maka di saat itulah bermulanya apa yang MMI gelarkan sebagai pencerobohan terancang yang sebenarnya didokong oleh kerajaan pimpinan DAPigs dan Pakatan Haprak sehingga ke hari ini.
Gambar diatas adalah bukti bahawa premis perjudian kuda beroperasi secara terbuka di Tasek Gelugor.Apakah pusat operasi judi kuda ini di buka secara haram ? Melalui pemantauan MMI sendiri sehingga kini terdapat lebih daripada 3 pusat perjudian kuda ini yang telah dikenal pasti beroperasi di Tasek Gelugor.
Sehingga artikel ini ditulis tidak ada langsung tindakan mahupun serbuan oleh pihak berkuasa terhadap premis-premis ini bahkan ianya beroperasi seolah-olah dihalalkan oleh pihak-pihak tertentu.
Siapa agaknya yang menghalalkan pusat perjudian ini ? 
Sebagai sebuah kerajaan negeri yang mempunyai pihak berkuasa tempatan @ MPSP seharusnya tindakan telah pun diambil.
MPSP lah yang bertanggungjawab terhadap pengeluaran lesen tersebut dan di mana pemantauan daripada pihak berkuasa ?
Jika dulunya MPSP begitu hebat dalam soal pemantauan dan gerak kerja menurunkan bendera-bendera parti politik mengapa dalam soal ini seolah-olah buta,pekak dan bisu ? Klik Sini ,  Sini dan Sini
Paling memalukan adalah Ahli Majlis MPSP yang dilantik.Apakah yang mereka lakukan sehingga kini ? Mengapa dalam soal premis judi kuda ini tidak ada langsung tindakan yang diambil ?
Ini merupakan satu lagi bukti sikap double standard ataupun pak turut ahli-ahli majlis MPSP yang takut kepada Guan Eng Ketua Menteri paling celaka.
MMI bawakan gambar mereka-mereka yang sepatutnya kedepan dalam isu ini malah mereka ini terdiri daripada orang-orang Melayu dan beragama Islam.Ada dikalangan mereka ini yang MMI cukup kenali malah semuanya berdiri atas kapasiti juak-juak penjilat Pakatan Haprak.
Jika melihat kepada gambar-gambar yang beranak panah itu cukup jelas menunjukkan mereka berbangsa Melayu serta beragama Islam.Malah beralamat di daerah Seberang Perai Utara dimana Tasek Gelugor merupakan salah satu kawasan dalam daerah tersebut.
Paling dekat sekali dengan Tasek Gelugor adalah Ahli Majlis bernama Ahmad Tarmizi Abdullah yang tinggal di kampung Pongsu Seribu.
Beliau merupakan antara penyokong perjuangan Pas walaupun lantikan beliau sebagai Ahli Majlis MPSP di buat atas kapasiti NGO.Namun dalam soal premis perjudian ini apa tindakan yang beliau dan rakan-rakan lakukan ? 
Apa mungkin mereka-mereka ini menerima bayaran tertentu sebagai suapan untuk diam dan menghalalkan premis-premis ini untuk terus beroperasi ?
Tidak cukup dengan itu MMI bawakan pula senarai anggota jawatankuasa mengikut tugas masing-masing seperti di atas.Melihat kepada pengagihan tugas saja sudah cukup untuk membuktikan bahawa Ahli Majlis MPSP yang dilantik sebenarnya tidak manjalankan tugas mereka dengan baik.
Persoalan yang perlu di jawab oleh puak-puak ini khususnya yang berbangsa Melayu dan beragama Islam,adakah anda telah melaksanakan tanggungjawab dengan meletakkan amanah sebagai keutamaan ?
Rumusannya adalah Ahli Majlis MPSP selama ini hanya memekak telinga,membutakan mata dan tutup mulut diam seribu bahasa khususnya dalam soal kewujudan premis-premis judi kuda yang semakin berleluasa.
Hanya kerana jawatan dan takutkan Khalifah Umar Abdul Aziz @ Guan Eng amanah yang sepatutnya dilaksanakan diabaikan.
Pastinya semua masih ingat sewaktu negeri Pulau Pinang dibawah kerajaan Barisan Nasional tidak pernah wujud premis-premis  perjudian kuda secara terbuka seperti mana yang dapat diihat hari ini di Tasek Gelugor.
Ini baru pegang kerajaan negeri,belum lagi negara ! Bayangkanlah apa akan berlaku sekiranya Pakatan Haprak memerintah negara ?
Dalam masa yang sama dikhabarkan pihak polis juga seolah-olah tidak melakukan apa-apa berkenaan isu premis judi kuda ini.Apa dah jadi ni ??
Pssstt dengar cakap-cakap kata pusat-pusat judi ni ada bayar sebagai perlindungan ? Betul ke ?

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved