Isnin, 10 September 2012

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


MAJLIS PERUJIAN TILAWAH QURAN & NASYID <b>DI</b> IKBN <b>BUKIT</b> <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 05:49 AM PDT

Ditulis oleh Administrator   
Isnin, 10 September 2012 20:49

alt

Kumpulan Nasyid Al-Intisar

 

BUKIT MERTAJAM, 8 SEPTEMBER 2012- Satu pertandingan perujian tilawah Al-quran dan nasyid peringkat IKBN SeMalaysia telah diadakan di Institut Kemahiran Belia Negara Bukit Mertajam. Sebanyak 34 peserta memperdengarkan bacaan suci Al-quran dan 18 kumpulan nasyid yang bertanding pada kali ini. Al-Intisar adalah wakil Nasyid Institut Kemahiran Belia Negara Pagoh seramai 12 orang dan wakil qari dan qariah pula seramai 2 orang.

Pertandingan yang bermula pada 8 September ini dimulakan dengan pertandingan perujian tilawah Al-quran sehingga pukul 4 petang. Selepas itu pertandingan nasyid bermula. Kumpulan Al-Intisar memulakan pertandingan dengan lagu bertajuk Ummah Wawasan. Lirik dan melodi adalah hasil ciptaan Cikgu Samsuri. Ucapan tahniah diberikan kepada saudara Mu'az bin Kamaruddin kerana memenangi tempat kedua perujian tilawah Al-quran. Beliau membawa balik wang tunai RM300 ringgit diiringi piala iringan. Semoga pertandingan ini dapat diteruskan lagi bagi mencungkil bakat-bakat baru di IKBN.

alt

LAST_UPDATED2

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


PERASAN MODEL BAYWATCH <b>DI BATU FERRINGHI</b>

Posted: 03 Aug 2012 12:58 AM PDT

Sambung cerita kursus HRMIS...
Perut lapor giler sebab tak lunch lagik. Roger2 geng huru-hara ajak jalan2 carik makan. Secara automatic Shiela jadik mastermind merangkap jurupandu arah merangkap jugak Lady Driver sebab dia sorang je yang bawak kereta. Kitorang kan menumpang bawak badan ngan bagasi berbondong2 je... Hu3...
Actually, aku ok je nak makan apa/kat mana pun... Janji halal la kan... Of cos, bebeh! ;P
Fast food ke... nasik kandar ke... nasik campur ke... western pun aku layan je. Asalkan aku kenyang & aku boleh telan makanan yang aku pilih tuh.


Eh, bukan senyum je tau! Badan pun! Melebar & kembang setaman, noks! Ha3...


















Nampak macam ok je pantai Batu Ferringhi tuh. Aku, Kak Nana & Shiela pun explore2 la... Konon2 nak amik shot duduk kat atas batu sambil bersantai2 la kan... So, kami pun berjalan mencarik batu2 yang sesuai.
Tetibaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................
Mencicit tikus mondok lalu depan kaki kami! Terjerit2 la kami kat situ! Badan pulak menggeletis kegelian. Ikutkan hati rasa macam nak tembak je tikus2 mondok tuh. Tapi, geli la pulak. Terus cancel nak tembak. Adeh3...
Bukan seekor, hokay..! Tapi, berekor2! Gemuk gebu-gebas pulak tuh. Pandai dia nyorok celah batu ngan celah akar pokok besor sebab warna kulit pun dah lebih kurang sama. So, susah kita nak perasan.
Rasanya, pihak2 yang berkenaan kena buat sesuatu kot. Sebab tikus kan bahaya! Nak2 pulak kalau tourists datang. Malu kot kalau diorang disambut oleh tikus2 mondok yang debab2 tuh. Hu3...

Rumah Peranginan <b>Batu Ferringhi</b>, Pulau Pinang|Great Teacher <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2012 04:28 AM PDT

Weekend lepas, sempatla bercuti di Pulau Pinang dan menginap di Rumah Peranginan Batu Ferringhi, milik syarikat. Lokasinya agak strategik,betul-betul sebelah Hard Rock Hotel, salah satu hotel popular di sana.
Company Resort. Memang cantik

Eyriqazz book yang dua bilik satu rumah :
Ruang tamu, agak selesa..Luas
Dapur. Ada peti sejuk,alat memasak dan kelengkapan memasak serta pinggan mangkuk
Salah satu bilik. Toilet di luar
Master Bedroom. Toilet di dalam
How much it cost? Umm, kurang dari RM20 semalam. Kalau dapat booking selalu tentu best kan? Apakan daya, maksimum boleh booking sekali je setahun. Peluang sama rata untuk staff lain bercuti juga kan?Overall, memang tersangat puas hati menginap di sini. Lokasi strategik, harga berpatutan, berbaloi-baloi....

SUATU CATATAN PERJALANAN: LONE PINE <b>BATU FERRINGHI</b>

Posted: 28 Aug 2012 04:25 PM PDT


ALHAMDULILLAH

Long Pine ni di bawah satu bumbung sama towkeynya dengan E&O Penang di Lebuh Farquhar tu. Sebelum tu aku pernah menginap kat E&O tu yang siap ada private butler lagi bagi setiap penginap. Tapi E&O cuma takda pantai berpasir je berbanding Long Pine ni yang memang betul2 kat pantai Battu Ferringhi. Lagi pun aku rasa berpuluh tahun dulu masa aku bujang , aku sampai kat Batu Ferringhi ni . Jadi aku ambil keputusan menginap di sini .


Resort ni kira dedulu bangunan lama telah beroperasi sejak tahun 1948 dan ubahsuai baru2 ini mana yang patut mengikut citarasa mereka .Jadi senireka zaman kolonial British masih lagi mereka kekalkan . Kalau tak salah aku baru setahun dua ni dibuka semula dengan berwajah baru dan ada ciri moden .

Mujur malam masa tidur hantu Franchis light atau hantu jepun tak datang kacau aku.Maklumlah, bekas bangunan lama , karang kalau dia mintak "kopi secawen " , mana aku nak carik tetengah malam hehehe

Kami sampai dan terus check in disambut dengan welcome drink , kalau ada tukang picit kaki sekali kan best pasal kaki aku "capek" mengayuh tadi hehehe

Dua bilik sebelah menyebelah tanpa "connection door" telah ditempah awal dulu .

Biasalah jika tempahan melalui internet yang akan menggunakan nama "sir name" dan bukan "given name" , jadi depa dok panggil nama aku dengan nama arwah bapak aku. Tersedak arwah tu setiap kali namanya dipanggil ...

Kalau kat kampung orang panggil kita dengan nama bapak, mau kena pelempang hehehe

Memang kami memilih penginapan berserta sarapan pagi nanti, tapi apa yang memeranjatkan aku , tempahan yang aku buat melalui internet siap sekali "complimentary" dengan pakej makan malam di Matsu Restoran . Rupanya restoran makanan Jepun .

Jadi dinner malam ni tak perlu risau .Menjepunkan diri le gamaknya.


Check in bilik dan jalankan tanggungjawab yang perlu dulu sebelum kami ambil keputusan nak pi cari Mamu Kassim Mustapha kat Lebuh Chulia . Aku memang sepatah haram pun tak tahu selok belok jalan di pulau ni , main redah je ikut google maps yang anak jantan aku dok google dalam kereta hingga membawa kami sampai town .

Biasalah jalan dalam town yang kecik berselirat dengan kenderaan dan motor . Nampak dah kedai mamu jual nasi kandar , tapi ke depan sikit pasal masalah nak cari parking untuk kuda aku tu . Pengabis aku berpusing entah sampai ke mana dan pengabis dah sampai kat area Komtar tu.


Kebetulan ada pulak parking kat tepi . Parking kat sini masih guna tiket lagi macam dedulu , setengah jam 40 sen je . Keunikan tu masih dikekalkan kat sini, kurang2 ada juga depa keja jadi budak jaga parking .

Kira nasib baik le pasal ramai dok cuti raya lagi, jadi kesesakkan tak seserius kalau hari biasa . Yang aku tak tahan , jalan dia banyak sangat lorong yang entah ke mana bawak nanti , tapi pusing2 kat situ jugak . Tu kira Ciku Dinas punya area dan pasti dia tahu cerok lorong kat situ .

Minta maaf ciku, anak cucu tumpang lalu hehehe

09 di kepala batas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di kepala batas - Google Blog Search


Dapatkan "NASI LEMAK DARA PUJAAN" <b>di Kepala Batas</b>

Posted: 11 Aug 2012 10:14 PM PDT


Datuk L. Ramlie tidak ketinggalan gigih menjalankan perniagaan sekeluarga sepanjang bulan puasa dengan membuka gerai Ramadhan yang menjual nasi daging, nasi tomato, dalca, pajeri dan aneka jenis lauk pauk di hadapan rumahnya di Jalan Maju, Taman Haji Abdullah Fahim, Kepala Batas, Seberang Perai Utara.
Beliau sebelum ini menjual Nasi Lemak yang dikenali sebagai 'Nasi Lemak Dara Pujaan' sangat popular di Kepala Batas sepopular lagunya. Semoga masyarakat menyokong perniagaan keluarga beliau dan didoakan bertambah rezeki. (sumber maklumat: Omara)

MMI: Kebakaran <b>Di Kepala Batas</b> - Terima Kasih Abang BOMBA

Posted: 19 Jul 2012 01:31 AM PDT

KEPALA BATAS – Lima keluarga di Kampung Kovil di sini tinggal sehelai sepinggang selepas rumah papan mereka musnah dalam satu kebakaran semalam.
Jurucakap Bomba dan Penyelamat Kepala Batas berkata lima jentera dengan 30 anggota bomba masing-masing dari Kepala Batas, Tasek Gelugor, Butterworth, Perai dan Kuala Muda mengambil masa setengah jam untuk mengawal kebakaran.
Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dan punca kebakaran yang berlaku 8.40 malam itu masih disiasat.
Semasa kejadian, kebanyakan mangsa tiada di rumah.Sumber Bernama.
Apakah punca kebakaran ini juga angkara UMNO ? Maklumlah juak-juak puaka Pakatan Haprak ni serba serbi tuduh UMNO.Silap sikit saja UMNO,salah sikit saja UMNO dah tak ada modal lain dah.
Apa yang MMI nak kongsikan disini adalah betapa usaha gigih anggota bomba yang bertungkus lumus dalam kejadian kebakaran tersebut seharusnya di berikan penghargaan.
MMI yakin anggota bomba yang bertugas tidak terdetik pun di hati untuk masyarakat menyanjungi mereka tetapi sebagai masyarakat dan rakyat kita seharusnya berterima kasih kepada mereka kerana saban waktu sentiasa bersiap sedia bagi menjalankan tugas menyelematkan harta benda dan nyawa.
Malah juak-juak Pakatan Haprak juga perlu tahu bahawa semua anggota bomba tu merupakan penjawat awam dan gaji mereka di bayar oleh kerajaan persekutuan.
Jadi jangan dok melalak sana sini kata kerajaan tak bagus.
Awat juak-juak Pas dengan Pakatan Haprak ada bomba sendiri ka ??
Psstt teringat masa berkhatan dulu bomba mai sembur air bagi mandi syok oooo...

MIMPI SENJA: Pakatan Rakyat Bakal Takluk <b>Kepala Batas</b> <b>...</b>

Posted: 07 Aug 2012 11:38 PM PDT

Ini hakikat yang diketahui semua orang.
Tapi dengan jangkaan bahawa Abdullah akan mengundurkan diri dari politik dalam pilihanraya umum akan datang setelah melepaskan jawatan Perdana Menteri pada April 2009, jangan terkejut kalau penulis katakan bahawa Pakatan Rakyat berpeluang besar untuk menang di kawasan tersebut.
Penulis guna perkataan 'jangkaan' sebagai ayat berlapik sahaja, hakikatnya, mana pernah terjadi dalam sejarah negara ini Perdana Menteri yang meletakkan jawata kembali bertanding dalam pilihanraya.  Takut nanti dikatakan orang gila kuasa atau paling tidak, tak ikhlas semasa melepaskan jawatan.
Serentak dengan pengunduran Abdullah, ura-ura Ketua Pemuda Bahagian merangkap Ketua Penerangan Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Reezal Merican Naina Merican akan dicalonkan untuk bertanding di kerusi parlimen tersebut dalam pilihanraya umum ke-13 akan datang bagi menggantikan tempat Abdullah, menjadi semakin kuat.
Abdullah sendiri pun dikatakan bersungguh-sungguh mahu Reezal menggantikan beliau.
Reezal, walaupun lantang dan kedepan dalam banyak isu berkaitan pentadbiran Ketua Menteri, Lim Guan Eng di Pulau Pinang, sebenarnya tidak mempunyai hubungan baik dengan masyarakat setempat di Kepala Batas, selain dikatakan seorang yang sombong.
Penyokong UMNO dikawasan tersebut dikatakan lebih berminat dengan Setiausaha UMNO Bahagian Kepala Batas, Datuk Ahmad Darus yang telah lama berkhidmat di bahagian tersebut dibandingkan dengan Reezal yang hanya bergantung kepada menantu Abdullah, Khairy Jamaludin untuk menyinar dalam politik.
Sebagai bekas Ketua Pemuda Bahagian sendiri (sebelum dirampas Reezal), Ahmad Darus lebih dekat dengan masyarakat disitu selain hakikat bahawa beliau bukan terdiri daripada keturunan 'mamak'.  Ramai penyokong UMNO dan penduduk Pulau Pinang yang sudah bosan dengan kebanjiran keturunan 'mamak' dalam politik negeri itu.
'Mamak' menurut mereka, hanya layak menjual nasi kandar, nasi beriani dan seumpama dengannya.
Sejarah membuktikan, hanya perpecahan dalam UMNO dan Barisan Nasional sahaja yang mampu memberi keuntungan besar kepada pembangkang di negara ini.  Kalau nak dirujuk kepada sejarah itu, sila kaji keputusan pilihanraya umum bermula dari 1990, 1998 dan 2008.
Pada 1990, perpecahan team A dan team B membawa kepada kemuncula S46 pimpinan Tengku Razaleigh Hamzah.  1998, pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan 2008, protes berterusan penyokong UMNO terhadap kepimpinan Tun Abdullah.
Keadaan yang berlaku di Kepala Batas sekarang ini pun begitu jugalah, yang mana penulis yakin akan berlaku perpecahan antara penyokong Reezal dan Ahmad Darus.
Walaupun tidak mempunyai hubungan baik dengan pengundi yang lebih ramai jumlahnya, Reezal masih mempunyai sokongan yang kuat diperingkat cawangan UMNO, kalau tidak bagaimana pula dia boleh menang sebagai Ketua Pemuda Bahagian?
Walaupun PAS telah banyak berubah untuk disesuaikan dengan kepelbagaian kaum di Malaysia, tapi ada sesetengah pendapat merasakan perubahan PAS itu tidak ikhlas dan masih mencetus rasa curiga pengundi bukan Melayu terhadap parti tersebut.
Justeru, untuk menjamin kemenangan Pakatan Rakyat, calon dari PKR perlu diketengahkan.  Mungkin YB Yusmadi Yusof yang diketahui berhadapan masalah mengekalkan kerusi di Balik Pulau, boleh di pindahkan ke kawasan ini dalam pilihanraya umum ke-13 nanti.
Pada yang tidak tahu, penulis ingin memaklumkan disini bahawa Yusmadi hanya diletakkan sebagai calon dalam pertimbangan untuk kerusi Balik Pulau, walaupun beliau adalah penyandang kerusi tersebut sekarang.
Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=38667

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


Gambar Remaja Yang Maut Dalam Kemalangan <b>Di Bayan Lepas</b> <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 02:35 AM PDT

Inilah gambar remaja perempuan berusia 17 tahun yang maut dalam kemalangan di Bayan Lepas apabila motosikal yang dinaiki di rempuh oleh sebuah lori ais. Mangsa, Nur Syazana Azemi, 17 mati di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala dan beberapa anggota badan yang lain.

Rakan karib mangsa, Amira Ayuni Mohd Kaharudin Ihsan, 17 berkata, Nur Syazana merupakan seorang yang amat periang.

"Kami mulai rapat sejak tingkatan tiga dan Jumaat merupakan kali terakhir kami berjumpa selepas selesai menduduki peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

"Semalam (kelmarin) sekolah ada buat jamuan Aidilfitri dan saya diberitahu yang arwah beria-ria mengajak rakan-rakan bergambar bersama. Saya tak sangka kejadian ini akan menimpa rakan baik sendiri dan berasa amat sedih," katanya.

Marilah sama-sama kita sedekahkah Al-Fatihah kepada allahyarham dan semoga roh allahyarham ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…Al-Fatihah.

(GAMBAR) Remaja 17 Tahun Maut Dirempuh Lori Ais

Incoming search terms:

Sign up free email newsletter

Stay Updates with this Blog. Get Free email newsletter updates, Enter your Email here:

Don't forget to confirm your email subcription

Leave a Reply to this Post

09 di Batu kawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu kawan - Google Blog Search


UMNO Online - Projek Solar <b>Di Batu Kawan</b> Bukti DAP, Guan Eng <b>...</b>

Posted: 28 Mar 2012 02:20 AM PDT

Kategori Berita Pilihan

Projek Solar Di Batu Kawan Bukti DAP, Guan Eng Kaki Putar Alam

Oleh : Ropikah Ahmad

BATU KAWAN, 28 Mac – Kerajaan DAP Pulau Pinang telah terbukti tidak bertanggungjawab apabila membelakangkan kepentingan rakyat tempatan khususnya di Batu Kawan sendiri apabila meluluskan pembinaan projek kilang solar biarpun ia memberi kesan buruk kepada alam sekitar.

Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan, Datuk Mohd Nordin Mohd Kassim membidas tindakan dangkal kepimpinan kerajaan negeri yang diketuai oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng selaku Ketua Menteri.

"Fikirkan sendiri bagaimana tindakan DAP apabila loji pemprosesan Lynas di Pahang mahu diusahakan maka mereka buat bantahan sehinggakan demonstrasi besar-besaran digerakkan bukan saja di negeri terbabit tetapi di Padang Kota juga dibuat sedangkan dalam diam mereka ini menggerakkan satu projek yang lebih berbahaya," katanya kepada UMNO-Online.

Dilaporkan, Bosch Group dari Jerman akan melabur RM2.2 bilion bagi membina kilang pengeluaran panel solar di Pulau Pinang selepas perjanjian memorandum yang dibuat kerajaan negeri.

"Sepatutnya hal-hal sedemikian dibincangkan dengan penduduk di sini terlebih dahulu dan mereka perlu memberi penjelasan kepada rakyat khususnya penduduk di Batu Kawan berhubung projek kilang Solar yang akan dibina di kawasan berkenaan.

"Persoalannya kenapa Lynas di Pahang diperbesar-besarkan sedangkan projek kilang solar yang diluluskan oleh pentadbiran negeri disembunyikan? Apa motif sebenar tindakan tersebut dibuat?"

Tegas beliau lagi, penduduk Batu Kawan sendiri tidak bersetuju dengan pembinaan kilang berkenaan yang bukan saja akan mencemarkan alam sekitar tetapi juga itu akan menjejaskan aktiviti harian penduduk di situ.

"Kawasan Batu Kawan bukan besar mana pun malahan penduduknya pun tidaklah seramai mana jadi sewajarnya kepimpinan negeri bukan saja menjaga hati penduduk tetapi juga mengambil berat akan apa yang berlaku kepada persekitaran mereka," katanya.

Jelas beliau, kajian yang telah dijalankan mendapati bahawa proses solar ini akan mengeluarkan lebih 10 bahan kimia dan bahan-bahan ini dikhuatiri akan menjejaskan punca pendapatan penduduk termasuklah ternakan ikan yang terjejas.

"Jika projek Lynas yang telah disahkan tidak memberi kesan berbahaya diprovokasikan dan dijadikan bahan proganda tetapi mengapa pula projek solar yang memberi kesan negatif kepada rakyat dibiarkan dibina?"

Pada 26 Februari lalu, satu demonstrasi Hijau telah digerakkan oleh pakatan pembangkang di Kuantan, Kuala Lumpur manakala di Pulau Pinang diketuai sendiri oleh Ketua Menterinya sebagai protes terhadap pembangunan kilang pemprosesan nadir bumi (rare earth) di Gebeng, Kuantan, Pahang milik syarikat Lynas Coporations LTD dengan mengatakan ia akan menghasilkan radioaktif yang membahayakan kesihatan dan boleh memberi kesan buruk terhadap manusia dan alam sekitar.

Namun begitu, hasil kajian didapati bahan nadir bumi adalah unsur penting dalam industri elektronik terutama sekali untuk penghasilan barangan seperti Ipad, komputer, Galaxy Tab, kipas helikopter, telefon mudah alih, turbin angin dan lain-lain malah mengikut data ekonomi, sebahagian besar bahan nadir bumi diimport dari China bagi memenuhi 90% hingga 97% permintaan industri elektronik di seluruh dunia yang semakin berkembang pesat.

Bukan itu saja, saintis pembangkang iaitu Dr Che Rosli Che Mat dari Pas juga telah menjelaskan bahawa operasi kilang pemprosesan nadir bumi tersebut adalah selamat dan tidak mendatangkan mudarat. – MediaUMNO.

Berita Bertarikh Pada 5:20 PM

mi1: Angkara Barisan Nasional <b>di</b> Pulau Pinang

Posted: 07 Sep 2012 01:47 PM PDT

GEORGE TOWN – Kerajaan UMNO-Barisan Nasional telah menjual sebanyak 980 ekar di Tanjung Tokong, 325 ekar di Lebuhraya Jelutong dan 750 ekar di Batu Kawan kepada Abad Naluri Sdn Bhd.
Demikian kata Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dalam kenyataan medianya hari ini; sambil menyebut bahawa penjualan tanah oleh Pakatan Rakyat tidak mampu menyaingi kehebatan UMNO-BN menjual tanah.
Menurut beliau, UMNO-BN Pulau Pinang sengaja membesarkan isu penjualan tanah sebanyak 1.1 ekar di Jalan Zainal Abidin. Pada masa yang sama UMNO Barisan Nasional enggan memberikan penjelasan ke atas keuntungan sebanyak RM5 juta yang telah dikaut oleh pemimpin-pemimpin UMNO pada tahun ini dalam masa tiga setengah bulan menjadi 'broker tanah' bagi 31 pemilik tanah Melayu di Batu Kawan.
Guan Eng dalam kenyataannya juga memberitahu, UMNO Barisan Nasional telah menjual tanah utama di Tanjong Tokong pada harga RM1 sekaki persegi dan tanah tebusguna Lebuhraya Jelutong pada harga RM20 sekaki persegi.
Tambah Ketua Menteri Pulau Pinang ini lagi, penjualan secara tender terbuka oleh kerajaan negeri pimpinan Pakatan rakyat terbukti berjaya mendapat harga yang paling tinggi melebihi harga pasaran.
"Sebaliknya penjualan tanah yang dilakukan oleh UMNO Barisan Nasional tidak begitu".
"Perjanjian penebusguna dan memajukan Tanjong Tokong yang bertarikh 1990 dan 1999, pemaju hanya diberi hak untu menebusguna dan memajukan sebanyak 980 ekar tanah dipersisiran Tanjong Tokong pada harga RM1 sekaki persegi." Kata Guan Eng.
"Lebuhraya Jelutong pula, dibawah perjanjian bertarikh 1997, 2002 dan 2003, pihak pemaju diberi hak untuk menebusguna sebanyak 325 ekar tanah sebagai gantian untuk pembinaan Lebuhraya Jelutong dengan kos anggaran RM300 juta dan bayaran RM25.4 juta. Dalam erti kata lain, jumlah kos RM325.4 juta untuk 325 ekar tanah". Jelas Guan Eng dalam kenyataannya.
Jumlah ini bersamaan dengan RM1 juta seekar ataupun RM20 sekaki persegi, pemaju boleh membayar RM25.4 juta dalam jangka masa 10 tahun dari 2005 hingga 2015.
Guan Eng turut mengulas bahawa, pemimpin Barisan Nasional, termasuk Pengerusi BN Teng Chang Yeow, enggan memberi penjelasan tentang keuntungan RM5 juta yang dikaut oleh pemimpin UMNO sebagai broker tanah atau kenapa tanah negeri dijual dengan begitu murah semasa mereka masih berkuasa.
"Jika pemimpin-pemimpin BN boleh menjual tanah dengan begitu murah semasa berada di tampuk kuasa, apakah mereka tidak akan melakukannya lagi sekiranya kembali berkuasa?" ujar Guan Eng… 

Mat Sabu hampir pasti bertanding <b>di</b> Parlimen <b>Batu Kawan</b>

Posted: 31 May 2012 12:16 AM PDT

Demam pilihanraya semakin terasa. Setiap hari ada saja yang bertanya pada sharpshooter bila bubar parlimen? Jawabnya mudah..tanyalah BN (Bini Najib)

Semakin dekat dengan pilihanraya semakin banyak spekulasi tentang calon-calon yang akan bertanding dan pastinya calon hebat seperti Mat Sabu tidak terlepas dari perbualan hangat politik rakyat. Ramai yang bertanya, Mat Sabu akan bertanding di mana?

Khabar angin kini yang bertiup kencang dari Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang adalah Mat Sabu hampir pasti menjadi calon di Parlimen Batu Kawan. Guan Eng merupakan sahabat baik Mat Sabu di kamar penjara. Bukan lagi rahsia hubungan akrab Mat Sabu dan Guan Eng ibarat 'isi dan kuku.'

Sharpshooter selaku Pengarah Pilihanraya Dun Bukit Tengah merangkap Ketua Penerangan Keadilan Batu Kawan, sudah pasti berita ini ibarat 'pucuk dicita..ulam mendatang..tidak cukup tapak tangan..Stadium Batu Kawan kami tadahkan..'

Pimpinan PAS di Kawasan Batu Kawan amat berharap Mat Sabu akan bertanding di Parlimen Batu Kawan akan menjadi kenyataan. Parlimen Batu Kawan kini adalah YB Prof Ramasamy TKM 2 merangkap Adun Perai.

Malam ini jangan lupa bersama Mat Sabu dan Chegubard di Kg Tok Panjang, Dun Bukit Tengah, Parlimen Batu Kawan. Ceramah gelombang KUNING ke Putrajaya..jumpa di sana..

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

09 di tanjung tokong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung tokong - Google Blog Search


Pejuang agama <b>Tokong Tanjung</b> berperang dengan bala tentera <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2012 12:17 AM PDT

Pejuang agama Tokong Tanjung berperang dengan bala tentera iblis

Ogos 25, 2012 at 3:17 pm

Pemuja-pemuja kultus (cult) Tokong berniat mem'BERSIH'kan tanahair kita ini dengan usaha mengusir keluar syaitan.

Para pengikut kultus Tokong yakin diri mereka malaikat. Mereka juga percaya bahawa dalam seketika lagi musuh mereka – iaitu dajjal yang durjana – akan kiamat.

Kultus tokong ini berpusat di Tanjung. Rumah ibadahnya terpacak gah di kawasan daerah Komtar. Ia juga mempunyai satu cawangan di Subang Jaya.

Anda kenal siapa DAPSubangJaya bukan?

Alahai. Satu akaun Twitter tidak mencukupi bagi sesetengah orang. Ini ketagih tahap kronik ni.

Pengikut kultus (cult) tokong memuja dewa-dewi yang dipanggil Papa dan Mama.

Ciri-ciri kultus Tokong adalah seperti berikut:
.

Pohon agar Tuhan Tokong akan mengampuni si Rasis.

Moga-moga si Rasis yang telah dipesongkan oleh penunggu di Penanti tidak akan disembelih sebagai korban nanti.

Namun mereka selalu menuduh pihak lain yang bertanggungjawab memupuk perasaan Benci.

Kultus menyembah tokong ini didakwah ajaran-ajarannya di kalangan golongan Twits.

Puji-pujian yang dinyanyikan para penganut dikumpulkan sebagai lagu taksub setiap minggu dalam kitab suci Buletin Mutiara dan Selangor Times.

Seperti juga sesetengah penganut Kristian yang menggantung gambar wali-wali (saints) agama mereka di dinding, banyak gambar dewa-dewi kultus Tokong juga disediakan bagi pengikut yang wala kepada Tokong supaya boleh digantung di rumah.

Bersambung daripada:

Cocky, arrogant tokong: Kalau ada pita, nanti bagaimana pula?

Punca orang Cina menyembah Guan Eng bagai 'tokong'

Entry filed under: Mama DAPster. Tags: , , , .

PENDEDAHAN TERBARU!!! UMNO/BN jual 980 ekar <b>di Tanjung</b> <b>...</b>

Posted: 03 Sep 2012 08:23 PM PDT

GEORGE TOWN, 3 SEPTEMBER: Kerajaan UMNO-Barisan Nasional telah menjual sebanyak 980 ekar di Tanjung Tokong, 325 ekar di Lebuhraya Jelutong dan 750 ekar di Batu Kawan kepada Abad Naluri Sdn Bhd.

Demikian kata Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dalam kenyataan medianya hari ini; sambil menyebut bahawa penjualan tanah oleh Pakatan Rakyat tidak mampu menyaingi kehebatan UMNO-BN menjual tanah.

Menurut beliau, UMNO-BN Pulau Pinang sengaja membesarkan isu penjualan tanah sebanyak 1.1 ekar di Jalan Zainal Abidin. Pada masa yang sama UMNO Barisan Nasional enggan memberikan penjelasan ke atas keuntungan sebanyak RM5 juta yang telah dikaut oleh pemimpin-pemimpin UMNO pada tahun ini dalam masa tiga setengah bulan menjadi 'broker tanah' bagi 31 pemilik tanah Melayu di Batu Kawan.

Guan Eng dalam kenyataannya juga memberitahu, UMNO Barisan Nasional telah menjual tanah utama di Tanjong Tokong pada harga RM1 sekaki persegi dan tanah tebusguna Lebuhraya Jelutong pada harga RM20 sekaki persegi.

Tambah Ketua Menteri Pulau Pinang ini lagi, penjualan secara tender terbuka oleh kerajaan negeri pimpinan Pakatan rakyat terbukti berjaya mendapat harga yang paling tinggi melebihi harga pasaran.

"Sebaliknya penjualan tanah yang dilakukan oleh UMNO Barisan Nasional tidak begitu".

"Perjanjian penebusguna dan memajukan Tanjong Tokong yang bertarikh 1990 dan 1999, pemaju hanya diberi hak untu menebusguna dan memajukan sebanyak 980 ekar tanah dipersisiran Tanjong Tokong pada harga RM1 sekaki persegi." Kata Guan Eng.

"Lebuhraya Jelutong pula, dibawah perjanjian bertarikh 1997, 2002 dan 2003, pihak pemaju diberi hak untuk menebusguna sebanyak 325 ekar tanah sebagai gantian untuk pembinaan Lebuhraya Jelutong dengan kos anggaran RM300 juta dan bayaran RM25.4 juta. Dalam erti kata lain, jumlah kos RM325.4 juta untuk 325 ekar tanah". Jelas Guan Eng dalam kenyataannya.

Jumlah ini bersamaan dengan RM1 juta seekar ataupun RM20 sekaki persegi, pemaju boleh membayar RM25.4 juta dalam jangka masa 10 tahun dari 2005 hingga 2015.

Guan Eng turut mengulas bahawa, pemimpin Barisan Nasional, termasuk Pengerusi BN Teng Chang Yeow, enggan memberi penjelasan tentang keuntungan RM5 juta yang dikaut oleh pemimpin UMNO sebagai broker tanah atau kenapa tanah negeri dijual dengan begitu murah semasa mereka masih berkuasa.

"Jika pemimpin-pemimpin BN boleh menjual tanah dengan begitu murah semasa berada di tampuk kuasa, apakah mereka tidak akan melakukannya lagi sekiranya kembali berkuasa?" ujar Guan Eng. – Roketkini.com

Straits Quay, <b>Tanjung Tokong</b> | -Visualize-

Posted: 22 Jul 2012 03:53 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Strait Quay merupakan tarikan baru di Penang yang terletak di Tanjung Tokong. Disini ditempatkan pemandangan marina dimana yacht serta bot-bot mewah berlabuh. Kalau datang disiang hari, you guys can have a good ...

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


PENYEJUK HATI UMMI & DADDY: Sekolah ultraman <b>di bukit jambul</b>

Posted: 19 Aug 2012 08:34 AM PDT

1-6 bulan : hanya susu ibu diberikan secara berpanjangan.

genap 6 bulan : memperkenalkan makanan tambahan secara beransur-ansur dan cermat. Elakkan telur, ikan, kacang soya, kekacang, buah sitrus, gandum, coklat, tomato dan saderi.

8 -12 bulan : secara perlahan, tambahkan makanan suplemen tetapi masih elakkan susu segar, telur, kacang, buah sitrus, coklat atau koko, kacang soya, kacang pi, tomato dan saderi.

Selepas hari jadi pertama: secara beransur-ansur, perkenalkan makanan yang lebih meluas seperti makanan dewasa tetapi kurangkan garam.

Genap 6 bulan (jarang reaksi alergi) - nasi, prun, epal, pear, lobak merah.

Genap 6 bulan (kadang-kadang reaksi alergi) - gandum, oat, barli, daging lembu, daging kambing, ayam, brokoli, kubis, ubi kentang, bayam, jagung (dan minyak jagung), aprikot, pisang, ceri, pic, plum, turnip.

Bulan ke-9 - buah beri (strawberi dan raspberi), ikan, legum (kacang soya, kacang), kuning telur (mesti dimasak sepenuhnya).

Bulan ke-12 - makanan laut (udang, ketam, kapis segar), kacang tanah, putih telur.

Program Promosi <b>di</b> Mydin <b>Bukit Jambul</b> & Naza Cafe Pulau Pinang!

Posted: 09 Jun 2012 08:10 PM PDT

Alhamdulillah..program promosi filem MOMOK Jangan Cari Pasal pada 9hb Jun di Mydin Bukit Jambul dan Naza Cafe di Pulau Pinang berjalan dengan lancar dan jayanya. bagi pihak produksi filem MOMOK..Jangan Cari Pasal, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih pada Sayang N. Azian, Afisz Aris, Lan M. Nasir, Deejay Ringgo , Sdra Naza, Hemee Wara Dato, Masmunaliza, Pihak Pengurusan Mydin Bukit Jambul, Rakan yang yang tidak dapat saya sebutkan nama mereka di sini dan para peminat di Pulang Pinang dan mereka2 yang telah menjayakan program ini secara langsung dan tidak langsung. Pihak kami akan berada selama sehari lagi (1ohb Jun) di Pulau Pinang dan akan meneruskan program promosi kami di negeri2 sebelah Pantai Timur dan di ikuti sebalah Selatan tanahair. Letih..tapi amat menyeronokkan kerana semua sporting! Terima kasih atas sokongan dan teruskan sokongan anda kepada filem MOMOK..Jangan Cari Pasal.

Mendaki <b>Bukit Jambul</b> | Warm Bite Blog

Posted: 12 Jun 2012 01:03 AM PDT

Assalammua'laikum.

Hari ni rasa bersemangat betul nak bersukan. Sekarang adalah musim mengayuh basikal, tetapi Ayri selalu tidak sempat untuk lakukan. Tambahan bila bekerja pada siang hari, balik rumah saja dah lewat dan penat, dalam fikiran mulalah malas nak lakukan aktiviti berbasikal walaupun sebenarnya ia boleh dilakukan pada waktu malam juga.

Sebagai altenatif, otak ni mulalah memberikan idea untuk bersukan mendaki bukit. Maklumlah kerja normal shif ni balik kerja saja kena mengadap kesesakan trafik pula dan biasanya sampai rumah pun dah nak malam. So, waktu terbaik untuk melakukan aktiviti tersebut adalah selepas balik kerja terus lakukan. Lepas bersukan barulah mengadap kesesakan lalulintas coz selalu saja jem/trafik perlahan di Jambatan Pulau Pinang nih.

Hiking Bukit Jambul [www.blog.warmbite.com]

Hiking Bukit Jambul

Singgah kedai beli kasut sukan dulu. Lagi pun masa nak pergi kerja pagi tadi memang tak ready apa pun untuk aktiviti nih, masa kerja baru idea datang. Kasut sukan adalah penting semasa mendaki, sebabnya klu mendaki dengan selipar boleh tergelincir dan merbahayakan.

Inilah aktiviti Ayri suatu masa dulu-dulu. Tapi dulu biasa pergi dengan kawan-kawan, sekarang ni banyak kawan-kawan yang aktif sukan nih dah bertukar tempat bekerja di luar Pulau Pinang. Klu dulu kerap juga mendaki Bukit Jambul, rasanya sekarang nih dalam 3 tahun termasuk hari ni baru mendaki sebanyak 2 kali sahaja. Dah lama tinggal sukan nih, otot-otot malas pun dah mula menguasai diri..huhu.

Ayri akan ceritakan pada korang pasal bestnya mendaki di Bukit Jambul nih. Pertamanya, enviroment kat sini fresh, natural dan menenangkan. Di puncak bukit pula dapat melihat dari sudut atas sekitar bandar-bandar di Pulau Pinang termasuk juga Jambatan Pulalu-Pinang. Betapa indahnya pemandangan dari situ, sejuk mata memandang. Hari ini pemandangan tidak begitu baik kerana keadaan jerebu nipis yang mengaburkan pemandangan disini.

Hiking Bukit Jambul 2 [www.blog.warmbite.com]

Hiking Bukit Jambul 2

Di atas puncak Bukit Jambul ada ada tempat riadah dan alat untuk bina badan. Sesiapa yang berminat dengan aktiviti bina badan dan bila sampai saja ke puncak boleh terus capai alat tersebut. Tiada bayaran dikenakan untuk menggunakan alat-alat bina badan disini. Cuma sedikit sumbangan ikhlas digalakkan untuk menambahbaik peralatan-peralatan pada masa akan datang. Sesiapa yang penat mendaki bolehlah duduk disekitar kawasan ini kerana terdapat banyak tempat duduk rehat. Selain itu ada juga peralatan lain yang dikelaskan sebagai alat sukan yang turut boleh digunakan.
Hiking Bukit Jambul 3 [www.blog.warmbite.com]

Hiking Bukit Jambul 3

Disebabkan Ayri sudah lama tidak aktif sukan, maka pedakian ini dianggap paling tercorot sebab banyak kali pancit dan berehat sebentar bersama kit-kat..hehe. Mengalahkan orang tua, punya le penat sampai beberapa kali berhenti rehat. Padahal sebelum ni (dulu-dulu) tak de lah seteruk nih. Tak apalah, yang penting semangat masih ada untuk teruskan perjuangan sehingga mencapai puncak kejayaan…hehe
Hiking Bukit Jambul 4 [www.blog.warmbite.com]

Hiking Bukit Jambul 4


Sampai saja di atas, Ayri duduk berehat sekejap sambil menikmati pemandang dari puncak Bukit Jambul sambil mengambil gambar kawasan disitu dan pemandangan sekeliling. Lenjun badan Ayri dengan peluh. Lepas tengok orang main gym sekejap, terus balik ke tanah besar Semenanjung Malaysia dan memandu di jalan yang agak sesak. Penat juga aktiviti hari, tapi sangat berpuas hati :)
Hiking Bukit Jambul 5 [www.blog.warmbite.com]

Hiking Bukit Jambul 5

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 di nibong tebal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di nibong tebal - Google Blog Search


Anak Seberang: Antara 2 Darjat <b>Di Nibong Tebal</b> @dzainalabidin

Posted: 22 Aug 2012 12:02 AM PDT

2 Banner diatas ialah banner dari pemimpin pakatan rakyat. 
Mereka kelihatan begitu angkuh dan besar kepala bila memerintah negeri Pulau Pinang. 
Pihak Berkuasa Tempatan iaitu majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) di bawah telunjuk mereka takkan ambil tindakan punya untuk menurunkan banner tersebut. Cuba kalau orang lain buat.
Apatah lagi lokasi banner tersebut terletak di kawasan sibuk di tengah-tengah Pekan Nibong Tebal.


Bandingkanlah 2 banner ini pula. Yang di sebelah kiri adalah ucapan hari raya dari Dato Zainal Abidin Bin Osman dan isteri manakala sebelah kanan pula dari kepimpinan UMNO Bahagian Nibong Tebal.
UMNO sentiasa mematuhi undang-undang yang ditetapkan.
Permit kebenaran memasang banner yang berwana hijau dilekatkan tanda sebagai UMNO menghormati setia garis panduan dari PBT.

Lihatlah.. Begitulah angkuh dan juahnya bila pakatan rakyat memerintah.

Bagaimana pula seandainya mereka memerintah Malaysia?
Lagilah banyak undang-undang yang dibuat akan dibakulsampahkan oleh mereka sendiri.

Anak Seberang: Bukti @chegubard Nak &#39;Berskandal&#39; <b>di Nibong Tebal</b>?

Posted: 24 Aug 2012 06:02 PM PDT

Sebelum ini aku pernah menulis satu entry di SINI berkenaan hajat besar si chegubard ini yang bersungguh-sungguh buat kerja nak tunjuk kat Brader Anwar Bin Ibrahim  yang dia memang nak bertanding di kerusi Parlimen Nibong Tebal.

Kali ni chegubard muncul lagi di bumi Nibong Tebal untuk buat onar, fitnah dan menghasut rakyat Nibong Tebal.
Terdesaknya dia untuk dikenali di Nibong Tebal sehinggakan terpaksa menggunakan platform NGO bodoh iaitu SAMM untuk buat rumah terbuka peringkat kebangsaan.

Ditambah pula untuk daya tarikan maka dia terpaksa usung si katak yang kuciwa dari Sabah iaitu Lajim Ukin untuk bagi ceramah politik.
Dan lebih menggelikan hati, depa terpaksa mewar-warkan untuk memberi 3,000 cenderahati dan persembahan khas sebagai tarikan untuk menarik orang ramai.
Lihatlah begitu desperadenya si Bad ni..
UMNO yang berpuluh-puluh tahun dah buat  jamuan aidilfitri di Nibong Tebal tak pernah la pulak pukui canang nak bagi 'cenderahati' nak tarik 'crowd'!

Nak buat jamuan Aidilfitri tu bagus, tapi tak perlulah nak jadikan ia sebagai medan politik untuk mencetus adu domba dan kebencian sesama umat Islam. Itu celaka namanya..
Naik menyampah aku tengok. Puak pakatan haram jadah ni memang kerjanya 24 jam asyik pikir politik saja tanpa memikirkan sensitiviti kemuliaan bulan Syawal ini. Baghal betul!

Lagi satu aku nak pesan, elok pi berambus la buat kat tempat lain! Padang Taman Seri Acheh tu sempit tempatnya. Taman Seri Acheh tu pun tak sebesar mana. Buat kacau orang taman tu saja.
Aku tau sangat tempat ni. Ataupun ini satu cara nak tunjuk crowd ramai di tempat yang sempit?? Haha
Ubah le tempat kat Padang Awam Jawi yang luas tu, tadak sapa nak kacau.Ada paham!

Kerusi DUN Sungai Acheh yang sebelum ni ditandingi PKR nampaknya pakai nganga sajalah lepas ni terlepas kat hamPAS.
Hj Wan dan Rizal Hamid boleh gigit jari la nak mimpi jadi calon.
PAS nampaknya dah sungguh-sungguh nak bertanding di situ dengan buat pelbagai gerak kerja takkan bagi peluang kepada PKR punya. Berkelahi teruklah hangpa!

Tulisan Blog Lawyer Garang: Tunggu Anwar <b>Di Nibong Tebal</b>....

Posted: 06 Jul 2012 06:00 PM PDT

Anwar Ibrahim selama ini dianggap sebagai tali penghubung antara parti-parti dalam pakatan pembangkang. Tanpa Anwar, DAP dan PAS tidak akan bekerjasama malah tanpa Anwar juga, PKR tidak membawa erti apa-apa.

Ini kerana, PKR wujud kerana Anwar, bukan kerana rakyat dan bukan kerana menuntut keadilan. Ia semata-mata kerana Anwar ingin menjadi Perdana Menteri atau Presiden Republik Malaysia baru dan Pakatan Rakyat pula wujud atas matlamat yang sama tetapi memperjudikan nasib kepada puak chauvinis DAP yang ingin menjajah dan mengCinakan negara ini.

PAS pula adalah pak turut yang selamanya kabur dan kosong yang hidup atas dasar bencikan UMNO dan matlamatnya hanyalah untuk menghapuskan saudara sebangsa dan seagama di dalam UMNO.

Namun, akhir-akhir ini, Anwar nampaknya bukan lagi satu 'faktor' penting dalam Pakatan Rakyat. Ramai yang mula meragui sejauh mana 'Anwar' mampu mempengaruhi undi dalam pilihanraya.

Dalam banyak perkara Anwar dianggap liabiliti atau beban yang menyusahkan PR. Walaupun beliau masih ada pengaruh di kalangan LGBT dan liberal serta golongan yang fanatik terhadapnya secara buta tuli, tetapi memandangkan kumpulan ini hanya mewakili segelintir rakyat Malaysia maka ia tidak membawa apa-apa signifikan kepada pilihanraya.

Pendek kata, kekuatan dan kelemahan PR hari ini bukan bergantung kepada faktor 'Anwar' lagi.

Sejak hujung tahun lepas lagi, Anwar dilihat semakin lemah walaupun di kawasannya sendiri, iaitu Permatang Pauh. Ini dapat dibuktikan dari ceramahnya pada 21 Oktober 2011 di situ yang hanya dihadiri oleh jiran-jiran dan saudara mara berdekatan serta mungkin juga beberapa pengikut tegar yang datang dari jauh. Walhal, Permatang Pauh adalah kubu kuatnya.

Sebagai seorang politikus berpengalaman, Anwar pasti tidak akan membiarkan dirinya kalah dan dimalukan di kubu kuatnya. Logiknya, beliau akan lari ke tempat lain untuk bertanding.

Dari apa yang diperhatikan, nampaknya Anwar akan memilih Nibong Tebal mengikut congakan sokongan berdasarkan kedudukannya di pinggir bandar, merangkumi DUN Sungai Acheh, Sungai Bakap dan Jawi. Dan Sungai Bakap merupakan tempat kelahiran Anwar.

Pada PRU 2008, kerusi Nibong Tebal merekodkan 47,540 pengundi berdaftar dengan pecahan Melayu 43.6%, Cina 40.5% dan India 15.9%. Kerusi ini dimenangi oleh Tan Tee Beng dari PKR yang memperolehi 20,210 undi mengalahkan Ketua UMNO Negeri, Zainal Abidin Osman yang mendapat 17,123 undi.

Bagaimanapun, Tan, pada 1 Mac 2010 telah mengumumkan keluar dari PKR apabila dikenakan tindakan disiplin kerana mengkritik Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng. Beliau kini menjadi Ahli Parlimen Bebas dan mesra BN.

Dari apa yang dilihat, tidak mustahil UMNO akan meletakkan calon yang sama. Jika benar Anwar akan lari ke Nibong Tebal maka kita bakal menyaksikan pertandingan antara Ketua Pembangkang dengan Ketua UMNO Negeri Pulau Pinang dalam PRU ke-13 nanti

09 di balik pulau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


BUJANG SENANG BN: LELAKI DITEMUI MATI <b>DI BALIK PULAU</b>

Posted: 26 Aug 2012 04:51 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Balik Pulau- Seorang lelaki ditemui mati dengan kedua belah tangan terikat dan leher dikelar dalam sebuah rumah di Kampung Sungai Pinang -- 501Awani (@501Awani). hak milik bujangsenang at Sunday, August 26, 2012 ...

Remaja Perempuan Maut Dirempuh Lori Ais <b>Di Balik Pulau</b> - Hafiz <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 12:50 AM PDT


BAYAN LEPAS: Seorang remaja perempuan yang dalam perjalanan pulang ke rumah selepas menemui rakannya di Bayan Lepas maut akibat tersepit selepas dirempuh sebuah lori ais di Jalan Bayan Lepas/Bukit Belah, di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi, mangsa, Nur Syazana Azemi, 17, dalam perjalanan ke rumahnya di Taman Desa Mutiara, Balik Pulau.

Jurucakap polis berkata, kemalangan membabitkan tiga kenderaan iaitu motosikal mangsa, sebuah motosikal lain dan lori ais.
Menurutnya, kemalangan dipercayai berlaku ketika sebuah Perodua Viva dipandu seorang lelaki berusia 28 tahun cuba memotong sebuah kereta lain sebelum hilang kawalan dan melintang di tengah jalan.

Katanya, dua motosikal dari arah sama gagal mengelak lalu merempuh pintu kiri kereta itu sebelum sebuah lori ais dari arah sama merempuh kedua-dua penunggang motosikal menyebabkan seorang terpelanting ke tepi jalan manakala Nur Syazana tersepit antara kereta dan lori.

"Motosikal mangsa mengalami kerosakan teruk dan terperosok di bawah lori dan mangsa meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah manakala penunggang sebuah lagi motosikal parah dan dihantar ke Hospital Pulau Pinang (HBP) untuk rawatan lanjut manakala pemandu lori dan kereta tidak mengalami sebarang kecederaan," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Mohd Hatta Mohd Zin ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan berkata mayat mangsa dibawa ke Hospital Balik Pulau (HBP) untuk bedah siasat.

Beliau berkata, hasil bedah siasat mendapati mangsa meninggal dunia akibat kecederaan teruk dan mayat mangsa sudah dituntut keluarganya dan dibawa pulang ke rumahnya untuk urusan pengebumian.

Katanya, polis sudah mengambil keterangan daripada semua yang terbabit kecuali penunggang motosikal yang parah dan siasatan dilakukan mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 iaitu memandu dalam keadaan merbahaya sehingga menyebabkan kematian.

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

Pilihan Anda: Isi halau penduduk <b>di Balik Pulau</b> terbongkar dengan <b>...</b>

Posted: 06 Jul 2012 12:07 AM PDT

|

Di dalam propaganda Lim Guan Eng DAP dan jentera media beliau selama ini memburuk-burukkan parti UMNO dan BN, Setiausaha Agung DAP itu terpaksa juga akur dengan perancangan murni kerajaan BN Malaysia.

Yang terbaru ialah hasrat murni kerajaan BN Malaysia untuk membantu projek Asian Women Leadership University (AWLU). Dan Lim Guan Eng DAP sendiri mengeluarkan kenyataan menyokong penuh hasrat kerajaan BN Malaysia.

Baguslah kerana Guan Eng DAP sedar dengan visi mantap UMNO/BN, lawan beliau yang kerap dituduh dan diburuk-burukkan.

Dalam kenyataan itu, Guan Eng DAP juga berkata bahawa Smith College, partner AWLU, lebih terkenal jika dibandingkan dengan Universiti Sains Malaysia (USM), universiti awam di negeri Pulau Pinang.

Dan DS Khaled Noordin sendiri telah mengesahkan menerima permohonan organisasi antarabangsa untuk membina Insitusi Pengajian Tinggi Swasta di Kampung Genting, Balik Pulau.

Lihat dokumen dan surat dari SUK Penang di dR MiM


PERINGATAN: Pilihan Anda tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Post Berkaitan : POLITIK, TERKINI, ULASAN


Share/Bookmark comments
Posted by Desperado on 5:01 PM. Filed under , , .
© 2008 - 2012 Desperado, Hakcipta Terpelihara.

Semua tulisan, pendapat, komen dan foto yang ada di blog ini MILIK ASAL PENULISNYA yang dikutip dari pelbagai sumber di dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. PENULIS tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada blog ini.

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved