Sabtu, 10 November 2012

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


Tiga Anggota Polis &#39;Kenduri&#39; Wanita Indonesia <b>di</b> Balai <b>Bukit Mertajam</b>

Posted: 11 Oct 2012 12:00 AM PDT

Seorang pekerja kedai makan warga Indonesia mendakwa dia dirogol tiga anggota polis di sebuah balai polis dekat sini semalam.

Mangsa berusia 25 tahun mendakwa ditahan oleh tiga orang anggota polis berusia lingkungan 20-an sehingga 30-an pada jam 6.20 pagi di Perai dan kemudian dibawa ke balai polis.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abd Rahim Hanafi yang dihubungi berkata, pihaknya akan mengambil tindakan tegas mengikut lunas perundangan jika benar dakwaan itu.

Menurut mangsa, ketika ditahan dia berada dalam kereta sewa bersama seorang pemandu teksi tempatan selepas menghantar seorang rakan perempuannya yang tinggal di kawasan itu .

"Tidak lama selepas itu, sebuah kereta peronda polis jenis proton Wira menahan kereta yang kami naiki dan dua anggota polis yang memakai uniform polis meminta kami menunjukkan kad pengenalan.

"Ketika itu, saya hanya membawa salinan pasport. Jadi, anggota polis itu tidak mahu menerima salinan pasport dan mengatakan akan membawa kami ke balai polis.

"Bagaimanapun, saya merayu kepada dua anggota polis ini dan meminta mereka melepaskan pemandu teksi yang ketika itu digari," katanya yang ditemui di Pejabat MCA Bukit Mertajam, pagi tadi.

Turut hadir, Penyelaras Barisan Nasional (BN) Bukit Mertajam, Lau Chiek Tuan dan Pengerusi Wanita MCA Bukit Mertajam, Goh Swee Gim.

Mangsa berkata, selepas pemandu teksi dilepaskan, dia telah dibawa oleh tiga anggota polis tadi ke balai.

Menurutnya, sebelum dirogol beg tangannya digeledah dan dia diberitahu akan dimasukkan ke lokap.

"Saya merayu sekali lagi supaya mereka melepaskan saya dan bertanya apa yang mereka mahukan. Setelah memberitahu saya tidak mempunyai wang, seorang anggota polis meminta saya melayan nafsu mereka.

"Kerana takut, saya terpaksa mengikut kehendak mereka dan saya dirogol bergilir-gilir oleh mereka di dalam sebuah bilik di kawasan balai polis," katanya.

Menurut mangsa, dia kemudiannya dihantar pulang ke Taman Impian Alma pada sekitar jam 7.50 pagi dengan menaiki  kereta milik salah seorang anggota polis.

Malah, katanya, dia turut diugut supaya menyembunyikan hal itu.

Mangsa yang berasal dari Jawa Tengah dan tinggal di Malaysia sejak hampir dua tahun lalu terus membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Tengah, pada jam 3 petang semalam.

Sementara itu, Chiek Tuan berkata, kes seperti ini menjejaskan imej polis yang selama ini dipandang baik melakukan tugas menjaga keselamatan negara.

"Kes ini tidak sepatutnya berlaku di kalangan anggota polis. Pihak polis sewajarnya memandang serius kes seperti ini dan mengambil tindakan tegas ke atasnya," katanya. – SinarHarian

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })(); .

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Oct 2012 11:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Char Kuey Teow Best <b>Di Bukit Mertajam</b>, Penang | phreak-id.com

Posted: 19 Jun 2012 09:57 PM PDT

Baru-baru ni, phreak-id pergi berkursus di Penang selama 2 hari dan bermalam di The Summit Hotel Bukit Mertajam. Memandangkan di siang hari 8am-5pm berkursus, di sebelah petang, terpaksa la menemani little phreak and mummy dia jalan-jalan. Mummy little phreak memang suka Char Kuey Teow. Memandangkan kami dah berada di Penang, maka tercari-cari juga lah Char Kuey Teow yang paling best di Bukit Mertajam ni. 

Bila check google map, dekat aje kedainya dengan hotel ni. Maka secara automatiknya ini destinasi utama pilihan kami. Kedainya biasa aje dari luar. And bila kami order Char Kuey Teow special yang berharga Rm6 (dah naik harga berbanding review dalam blog di atas), apa yang kami dapat sama sperti gambar yang diatas. Nampak tak menarik dan biasa aje.

Tapi disebabkan rasa ingin tahu yang tinggi, phreak-id korek-korek. Dan akhirnya....   tadaaaa..

Ada udang disebalik mee rupanya. 4 ketul udang besar disebalik mee tersebut. Anyway, rasa dia serius memang terbaik. Sambil tu phreak-id order Laichi Kang. Tapi rupanya pelik sikit. Meriah berwarna-warni pulak. But still rasa dia not bad.

Anyway, nama kedainya Ismal @ Ismail (tak sure yang mana satu, excited nak makan, lupa nak check nama kedai) beralamat di (berhadapan dengan Pejabat Pos Bukit Mertajam)  :

Ismal Char Koay Teow

Jalan Bunga Raya,

14000 Bukit Mertajam

Klik pada gambar untuk lihat dengan lebih jelas


Disebabkan phreak-id pergi pada waktu malam minggu, banyak kereta dan susah nak parking, tak sempat nak ambil gambar kedai dari luar/depan. Anyway korang boleh tengok gambar kedai dari http://www.vkeong.com/ ni :-


Nota kaki : Sebelum balik, sempat tapau sikit sebab nak repeat balik kat Hotel nanti. Malu nak makan 2 pinggan kat kedai. Hahaha
comments

09 di Ceruk Tok Kun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Ceruk Tok Kun - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Ceruk Tok Kun</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Sep 2012 11:42 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Ceruk Tok Kun</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Sep 2012 11:49 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Ceruk Tok Kun</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Sep 2012 11:23 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Anwar Arkitek Ekonomi Majukan Malaysia | MyNewsHub

Posted: 27 Sep 2012 02:11 AM PDT

SEKITAR tengah hari tadi penulis berjumpa dengan beberapa orang rakan seperjuangan. Sudah tentulah perbincangannya menjurus kepada pembentangan bajet Pakatan Rakyat yang dilakukan Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam.

Rata-rata kami berbangga dengan pembentangan tersebut kerana ia jelas sekali menyerap semua masalah dan kesusahan rakyat – kalau dapat dilaksanakan.

Bukan rahsia rakyat begitu terbeban dengan pelbagai kos sara hidup yang tinggi akibat dari pengurusan kewangan negara yang tidak cermat oleh kerajaan BN dan bajet yang dibentangkan semalam adalah jawapan kepada semua masalah tersebut.

Kami juga bersetuju bahawa Anwar adalah seorang pemimpin yang benar-benar memahami aspirasi dan kesusahan rakyat. Tidak pasti bila, tapi penulis tahu Anwar meluangkan begitu banyak masa melihat masalah rakyat, mungkin melalui beberapa siri jelajahnya yang semakin kerap kebelakangan ini.

Tidak hairan kenapa bajet Pakatan Rakyat semalam benar-benar kena dengan sasarannya – untuk mengurangkan bebanan rakyat.

Siapa sangka, penggerak reformasi berasal dari Ceruk Tok Kun Pulau Pinang ini mempunyai visi yang melangkaui pemikiran begitu ramai orang di negara dan dunia ini, termasuk mereka yang pakar dalam bidang ekonomi sekalipun….Baca Selanjutnya Di Sini

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

Pihak Pembelaan Anwar Menutup Kes, Tiada Saksi Baru

Dato' Seri Anwar Wajar Bertanding Di Putrajaya

Sampai Hati The Economist Tuduh Anwar Begitu...

Anwar Bertopengkan Islam Tutup Peribadi Sebenar

Apa Kaitan Kes Razak Baginda?

Mahu Peguam Anwar Dikenakan Tindakan

28 Feb: Pengurusan Kes Anwar Saman Utusan

Apabila Sang Tikus Takutkan Tikus Yang Lain

Kumpulan Nuklear Akan Gempur Anwar!

Wanita Misteri Tampil Beri Penjelasan

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Jet Peribadi: Kemewahan Yang Anwar Tidak Mahu Rakyat Tahu <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2012 09:43 PM PDT

September 24, 2012   ·   47 Comments

SELANGOR-1

KALAU ikut ironi, Anwar Ibrahim sekarang hanya kurang 1 jenis pengangkutan awam yang belum berada dalam pemilikannya, iaitu kapal laut dan yang seumpama dengannya.  Lain dari itu, semua jenis sudah ada, bas, treler, kereta, 4WD dan terbaru, jet peribadi.

Itupun rasanya, akan datang dapat jugalah kita lihat kapal dengan muka Anwar padanya, dilihat dari jumlah sumbangan dana yahudi kepada NGO-NGO haram yang ada kaitan dengan Anwar dan Pakatan Rakyat seperti SUARAM, IKD dan Bersih (sekadar menyebut beberapa).  Dana yang khabarnya sudah mencecah nilai jutaan ringgit kalau dihimpunkan semua sekali.

Alasannya nanti, senang Anwar dan rombongannya nak melawat pulau-pulau di negara ini untuk berkempen memenangkan Pakatan Rakyat dalam pilihanraya umum akan datang.  Hakikatnya, Pakatan Rakyat tak daftar pun.

Mewah tak mewah Anwar tu ya.

Tapi hari ini penulis lebih minat nak cerita soal jet peribadi itu dulu sebab gambar Anwar dalam jet itu dah ada depan mata, kapal belum lagi, dah ada besok kita ceritalah.

Rasanya takat duit-duit kumpul dari tin milo ni mungkin tak seberapa sangat nilainya, cukup-cukup nak bayar upah penceramah sajalah kot.  Itupun tak boleh nak kata juga sebab Bendahari PAS, Dr. Mohd Hatta Ramli juga digambarkan bersama-sama dalam jet peribadi tersebut.

Kita tak mahulah berspekulasi kenapa dalam ramai-ramai pemimpin PAS yang ada, Bendahari PAS sahaja yang diberi penghormatan untuk naik pesawat mewah tersebut. 

Terserah kepada semua orang untuk menilainya macam mana sebab yakinlah, lepas kecoh-kecoh ni, tak siapa di antara pemimpin yang terlibat nak buka mulut pasal isu ini lagi dah.

Tapi apa pun macai PAS yang bodoh-bodoh menghulurkan 'derma jihad' dalam tin milo di ceramah-ceramah, boleh berbangga sedikit sebanyak sebab wang derma macai semua sudah mampu menyewa jet peribadi yang di datangkan khas dari Amerika Syarikat sana untuk bawa Anwar dan juak-juaknya berjalan ke Sabah, Sarawak dan Labuan.

Diri sendiri ada yang tak mampu nak naik kapal terbang sekalipun, apatah lagi jet peribadi tapi sebab bodoh punya pasal, orang lain yang merasa kenikmatan dari 'derma jihad' yamg macai semua hulurkan.

Walaupun Tien Chua dipetik NST hari ini sebagai berkata "The private jet in which Anwar had flown last week was 'quite cheap' to charter" (Jet peribadi yang digunakan Anwar untuk terbang minggu lepas adalah 'agak murah' untuk disewa), itu tidak mengurangkan kemarahan rakyat Malaysia yang rata-rata sakit hati dengan sikap hipkorasi Anwar dan juak-juaknya.

Jet peribadi tu, berapa murah yang kita cakapkan sekarang  ni?  RM 1 juta atau RM 2 juta, berapa murah?  Ingat ya, jet itu disewa dari sebuah syarikat di New York sana dan berada di Malaysia beberapa hari untuk mengangkut Anwar dan rombongannya.

Jadi berapa murahkah yang dimaksudkan?  Yang pasti bukan RM 1000 ke bawah punya nilai.

Oh ya, sebelum terlupa, soal Anwar menyewa jet peribadi 'murah' ini tidak ada kaitan dengan sesiapa ya, sebab tidak ada gambar.  Jadi gebang banyak-banyak pun menuduh orang sana, menuduh orang sini pun guna jet peribadi, tidak ada gunanya sebab tidak ada bukti.

Sedangkan yang jet peribadi 'murah' yang kita cakapkan sekarang ini, ada bukti, ada gambar, dipostkan pulak di Twitter pemimpin PKR sendiri, bukan pandai-pandai buat cerita.

By


Anwar Arkitek Ekonomi Majukan Malaysia | Free MalaysiaKini

Posted: 27 Sep 2012 11:15 PM PDT

SEKITAR tengah hari tadi penulis berjumpa dengan beberapa orang rakan seperjuangan.  Sudah tentulah perbincangannya menjurus kepada pembentangan bajet Pakatan Rakyat yang dilakukan Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam.

Rata-rata kami berbangga dengan pembentangan tersebut kerana ia jelas sekali menyerap semua masalah dan kesusahan rakyat – kalau dapat dilaksanakan.

Bukan rahsia rakyat begitu terbeban dengan pelbagai kos sara hidup yang tinggi akibat dari pengurusan kewangan negara yang tidak cermat oleh kerajaan BN dan bajet yang dibentangkan semalam adalah jawapan kepada semua masalah tersebut.

Kami juga bersetuju bahawa Anwar adalah seorang pemimpin yang benar-benar memahami aspirasi dan kesusahan rakyat.  Tidak pasti bila, tapi penulis tahu Anwar meluangkan begitu banyak masa melihat masalah rakyat, mungkin melalui beberapa siri jelajahnya yang semakin kerap kebelakangan ini.

Tidak hairan kenapa bajet Pakatan Rakyat semalam benar-benar kena dengan sasarannya – untuk mengurangkan bebanan rakyat.

Siapa sangka, penggerak reformasi berasal dari Ceruk Tok Kun Pulau Pinang ini mempunyai visi yang melangkaui pemikiran begitu ramai orang di negara dan dunia ini, termasuk mereka yang pakar dalam bidang ekonomi sekalipun.

Justifikasi berkata demikian ialah, ketika begitu banyak pihak meramalkan kemerosotan ekonomi dunia yang teruk pada 2013, Anwar tampil dengan pembentangan bajet yang dikelaskan banyak pihak sebagai 'berani'.

Berani dari segi, yakin dengan kemampuan untuk meneroka potensi sebenar kekayaan negara ini yang kemudian nanti akan dipulangkan semula kepada rakyat dalam bentu manfaat yang pelbagai.

Selain peningkatan subsidi kerajaan, Anwar turut menaikkan gaji kakitangan perkhidmatan awam dan menetapkan gaji minimum sebanyak RM 1,100 yang akan memberi kesan besar kepada kemampuan rakyat berbelanja.

Seterusnya menggerakkan ekonomi domestik.

Tidak ada pakar ekonomi dunia mana pun yang akan bersetuju kalau kerajaan membelanjakan 50% daripada hasilnya untuk menampung kebajikan rakyat dalam bentuk peningkatan subsidi, tapi Anwar berbeza.

Sebagai bekas Menteri Kewangan, sudah tentu beliau tahu dimana tersimpannya punca sebenar kekayaan negara ini untuk menampung semua peningkatan subsidi yang disebutkan di atas disamping menampung kehilangan hasil bagi membiayai semua peningkatan kos tersebut.

Pemansuhan hutang PTPTN, lebuhraya percuma, minyak murah dan harga makanan yang rendah adalah 'mimpi' yang diharapkan rakyat di banyak negara di dunia.  Memang ada negara yang yang minyaknya murah, tapi pendidikannya mahal, begitu juga dengan harga makanan murah tapi kos pengangkutannya tinggi.

Macam-macam.

Tapi dengan pembentangan bajet semalam, kelihatannya Anwar mampu menghimpunkan semua itu di negara ini.  Tidak keterlaluan kalau penulis katakan, Malaysia dibawah pemerintahan Anwar Ibrahim adalah model kepada 'syurga dunia' yang diidamkan ramai orang.

Mana tidaknya, dikala orang lain mengeluh dengan kos bahan api yang meningkat, rakyat Malaysia tidak perlu bimbang dengan itu.  Begitu juga dengan harga bahan makanan (termasuk yang diimport), harganya akan kekal stabil dan murah walaupun berlaku kenaikan mendadak di pasaran dunia.

Semuanya kerana kehebatan Anwar sebagai artikek sebenar ekonomi yang disegani di dunia.

Mungkin ada pihak-pihak di luar sana yang ragu-ragu dengan keupayaan Anwar.  Untuk golongan ini, penulis nak ingatkanlah, siapa Menteri Kewangan ketika Malaysia mencapai kejayaan ekonomi terbesarnya pada awal dan pertengahan 90-an, kalau bukan Anwar Ibrahim?

Ketika itu ekonomi negara berkembang pesat pada kadar 8 – 10% – kejayaan yang tidak mampu diulang mana-mana Menteri Kewangan negara ini selepas itu.

Itu sahaja bukti yang cukup meyakinkan kenapa rakyat tidak perlu ragu-ragu dengan bajet yang dibentangkan Anwar semalam.  Tidak ada alasan untuk menolaknya kerana ia akan mengubah taraf sosioekonomi rakyat hampir serta merta sebaik dilaksanakan.

Pakatan Rakyat sebenarnya beruntung memiliki genius ekonomi seperti Anwar.  Ada satu kajian menunjukkan, manusia seperti Anwar hanya lahir satu dari sejuta kelahiran. Bersyukurlah kita bahawa satu yang unik itu sedang berada di negara kita, memimpin Malaysia menjadi kuasa ekonomi dunia!!

Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=48895

Jet Peribadi: Kemewahan Yang Anwar Tidak Mahu Rakyat Tahu <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2012 09:43 PM PDT

September 24, 2012   ·   47 Comments

SELANGOR-1

KALAU ikut ironi, Anwar Ibrahim sekarang hanya kurang 1 jenis pengangkutan awam yang belum berada dalam pemilikannya, iaitu kapal laut dan yang seumpama dengannya.  Lain dari itu, semua jenis sudah ada, bas, treler, kereta, 4WD dan terbaru, jet peribadi.

Itupun rasanya, akan datang dapat jugalah kita lihat kapal dengan muka Anwar padanya, dilihat dari jumlah sumbangan dana yahudi kepada NGO-NGO haram yang ada kaitan dengan Anwar dan Pakatan Rakyat seperti SUARAM, IKD dan Bersih (sekadar menyebut beberapa).  Dana yang khabarnya sudah mencecah nilai jutaan ringgit kalau dihimpunkan semua sekali.

Alasannya nanti, senang Anwar dan rombongannya nak melawat pulau-pulau di negara ini untuk berkempen memenangkan Pakatan Rakyat dalam pilihanraya umum akan datang.  Hakikatnya, Pakatan Rakyat tak daftar pun.

Mewah tak mewah Anwar tu ya.

Tapi hari ini penulis lebih minat nak cerita soal jet peribadi itu dulu sebab gambar Anwar dalam jet itu dah ada depan mata, kapal belum lagi, dah ada besok kita ceritalah.

Rasanya takat duit-duit kumpul dari tin milo ni mungkin tak seberapa sangat nilainya, cukup-cukup nak bayar upah penceramah sajalah kot.  Itupun tak boleh nak kata juga sebab Bendahari PAS, Dr. Mohd Hatta Ramli juga digambarkan bersama-sama dalam jet peribadi tersebut.

Kita tak mahulah berspekulasi kenapa dalam ramai-ramai pemimpin PAS yang ada, Bendahari PAS sahaja yang diberi penghormatan untuk naik pesawat mewah tersebut. 

Terserah kepada semua orang untuk menilainya macam mana sebab yakinlah, lepas kecoh-kecoh ni, tak siapa di antara pemimpin yang terlibat nak buka mulut pasal isu ini lagi dah.

Tapi apa pun macai PAS yang bodoh-bodoh menghulurkan 'derma jihad' dalam tin milo di ceramah-ceramah, boleh berbangga sedikit sebanyak sebab wang derma macai semua sudah mampu menyewa jet peribadi yang di datangkan khas dari Amerika Syarikat sana untuk bawa Anwar dan juak-juaknya berjalan ke Sabah, Sarawak dan Labuan.

Diri sendiri ada yang tak mampu nak naik kapal terbang sekalipun, apatah lagi jet peribadi tapi sebab bodoh punya pasal, orang lain yang merasa kenikmatan dari 'derma jihad' yamg macai semua hulurkan.

Walaupun Tien Chua dipetik NST hari ini sebagai berkata "The private jet in which Anwar had flown last week was 'quite cheap' to charter" (Jet peribadi yang digunakan Anwar untuk terbang minggu lepas adalah 'agak murah' untuk disewa), itu tidak mengurangkan kemarahan rakyat Malaysia yang rata-rata sakit hati dengan sikap hipkorasi Anwar dan juak-juaknya.

Jet peribadi tu, berapa murah yang kita cakapkan sekarang  ni?  RM 1 juta atau RM 2 juta, berapa murah?  Ingat ya, jet itu disewa dari sebuah syarikat di New York sana dan berada di Malaysia beberapa hari untuk mengangkut Anwar dan rombongannya.

Jadi berapa murahkah yang dimaksudkan?  Yang pasti bukan RM 1000 ke bawah punya nilai.

Oh ya, sebelum terlupa, soal Anwar menyewa jet peribadi 'murah' ini tidak ada kaitan dengan sesiapa ya, sebab tidak ada gambar.  Jadi gebang banyak-banyak pun menuduh orang sana, menuduh orang sini pun guna jet peribadi, tidak ada gunanya sebab tidak ada bukti.

Sedangkan yang jet peribadi 'murah' yang kita cakapkan sekarang ini, ada bukti, ada gambar, dipostkan pulak di Twitter pemimpin PKR sendiri, bukan pandai-pandai buat cerita.

By


di negeri pulau pinang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


My Kerjaya Online: Kerjaya di Kerajaan <b>Negeri Pulau Pinang</b>

Posted: 22 Oct 2012 09:15 PM PDT

Kekosongan di Kerajaan Negeri Pulau Pinang
2. PENGAWAL KESELAMATAN KP11
Tarikh Tutup: 31 Oktober dan 5 November 2012

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


Jawatan Kosong Jabil Purchasing Officer <b>di Bayan Lepas</b>

Posted: 29 Sep 2012 08:40 AM PDT


At Jabil, success begins with the contribution of each individual employee. Every employee has the opportunity to make the maximum impact each day – and that makes Jabil a great place to work. Opportunities span every aspect of our business with locations across Asia and in major world markets; Jabil offer employees growth without borders.

Opportunity awaits you now at our Bayan Lepas, Penang facility. (Main Plant – Sg. Hilir Keluang – Phase 4)

Purchasing Officer – Fresh Graduate
Jawatan kosong di Penang – Bayan Lepas

Responsibilities:
Manage & negotiate with Suppliers in meeting Jabil's requirements & expectations i.e. to able to support Customer's orders
Liaise with Sites for any issues and effectively solve problem highlighted
Attend weekly meeting for any outstanding purchasing metrics (ref to data integrity report) that require closure.
Always respond with excellent support and service to any mails or calls received from sites / Customers

Requirements:
Degree in any discipline.
Fresh graduate are encourage to apply.
Strong communication and analytical skills. Demonstrate negotiation and problem solving abilities.
Must be able to work Independantly or in a team (when required)
Proficient in Bahasa Malaysia, English & mandarin (spoken & written)

To learn more about Jabil, and to apply for this position,
visit our web site at www.jabil.com/JabilCareers.

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Jawatan Kosong Berhubungan

09 di permatang pauh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di permatang pauh - Google Blog Search


Addin: Beranikah Najib Bertanding <b>Di Permatang Pauh</b>, Ajak Debat <b>...</b>

Posted: 08 Nov 2012 04:04 AM PST

KUALA LUMPUR 8 Nov: Pemimpin Umno dinasihati tidak cuba menentukan kerusi Parlimen mana bakal ditandingi Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika Datuk Seri Najib Razak sendiri takut menyahut cabaran debat, apatah lagi bertanding di kerusi Parlimen lain.Sebagai Perdana Menteri, Presiden Kelab Anwar Ibrahim (AIC), Saifuddin Shafi Muhammad, berkata Najib yang sepatutnya berani bertanding mana-mana kerusi sebagai bukti dasar dan 'transformasi' yang beliau canang, diterima ramai.
"Pemimpin Umno patut malu atas keengganan Najib berdebat  isu negara. Perbahasan Bajet 2013 di Parlimen pun Najib gagal hadir."Ia contoh Najib lemah, tidak fokus dan tidak punya keupayaan memimpin di saat ekonomi tidak stabil dan hutang negara mencecah ratusan bilion ringgit," katanya pada kenyataan media, hari ini.
Saifuddin berkata demikian mengulas kenyataan Ketua Umno Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee yang mencadangkan  Ketua Umum KEADILAN itu bertanding di Parlimen Pekan.Setiusaha Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Selangor itu turut menyifatkan cabaran itu bertujuan mengalih pandangan umum terhadap skandal penyelewengan pemimpin Umno yang didedah Pakatan Rakyat.
"Umno bankrap isu untuk dimainkan, terlalu banyak isu dasar yang diabai pemerintah sekarang dan terus menjerumuskan Malaysia ke arah kehancuran," katanya. ~kd

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2012 11:40 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Sep 2012 11:21 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Program Promosi <b>di</b> Mydin <b>Bukit Jambul</b> & Naza Cafe Pulau Pinang!

Posted: 09 Jun 2012 08:10 PM PDT

Alhamdulillah..program promosi filem MOMOK Jangan Cari Pasal pada 9hb Jun di Mydin Bukit Jambul dan Naza Cafe di Pulau Pinang berjalan dengan lancar dan jayanya. bagi pihak produksi filem MOMOK..Jangan Cari Pasal, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih pada Sayang N. Azian, Afisz Aris, Lan M. Nasir, Deejay Ringgo , Sdra Naza, Hemee Wara Dato, Masmunaliza, Pihak Pengurusan Mydin Bukit Jambul, Rakan yang yang tidak dapat saya sebutkan nama mereka di sini dan para peminat di Pulang Pinang dan mereka2 yang telah menjayakan program ini secara langsung dan tidak langsung. Pihak kami akan berada selama sehari lagi (1ohb Jun) di Pulau Pinang dan akan meneruskan program promosi kami di negeri2 sebelah Pantai Timur dan di ikuti sebalah Selatan tanahair. Letih..tapi amat menyeronokkan kerana semua sporting! Terima kasih atas sokongan dan teruskan sokongan anda kepada filem MOMOK..Jangan Cari Pasal.

PROGRAM JERAYAWARA BAHASA <b>DI</b> SMK <b>BUKIT JAMBUL</b>, PULAU

Posted: 01 Jun 2012 07:47 PM PDT


Masa: 8.30 pagi - 1.00 tengah hari
Tempat: Dewan SMK Bukit Jambul, Pulau Pinang
Terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan kepada sahabat saya Cikgu Wan Sajiri Wan Hassan (GPK 1), Puan Atikah Mohd. Ariffin (GKMP Bahasa), Datin Noraini Ahmad (Ketua Panitia Bahasa Melayu), guru-guru Bahasa Melayu termasuk guru jemputan dari sekolah berdekatan, serta para pelajar yang terlibat kerana memberi ruang dan peluang untuk saya mengendalikan Program Jerayawara Bahasa di SMK Bukit Jambul, Pulau Pinang. Semoga kalian mendapat manfaat daripada tip dan taklimat yang disampaikan. 

09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


Kronologi: Roboh Binaan &#39;HARAM&#39; <b>Di</b> Sg.<b>Gelugor</b> Selepas 5 Tahun <b>...</b>

Posted: 09 Nov 2012 01:47 PM PST



SEKUMPULAN Direktoran Penguatkuasaan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) kelmarin menjadi mangsa keganasan 10 pemuda - dipercayai penyokong Umno - gara-gara mahu merobohkan sebahagian binaan tambahan tnpa kebenaran membabitkan sebuah rumah milik Melatu di Sungai Gelugor, Sungai Pinang.

Seorang pemandu jentera turut dikasar selain cermin jenteranya dipecah oleh pemuda-pemuda misteri berkenaan.

Kekecohan yang berlaku kira-kira jam 10.00 pagi itu tergendala sehinggan jam 11.30 pagi sebeum menerima campurtangan polis.

Read More

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved