Ahad, 7 April 2013

09 di balik pulau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


AJAIB!!! Lembu BOLEH BERCAKAP ditemui <b>di Balik Pulau</b>.. ~ MPP <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2013 06:30 PM PST

Memang ajaib beb.. Semalam secara tiba-tiba seekor lembu telah mengeluarkan suara sehingga mengejutkan ramai penduduk Balik Pulau.. Ini merupakan kejadian yang amat menakjubkan kerana lembu tersebut dikatakan boleh bersuara sebaik saja selesai konsert PSY di Penang..

Yang paling best, lembu tu pandai pulak bercerita pasal konsert Gangnam Style oleh PSY di Padang Kolej Han Chiang baru-baru ni..

Malangnya, lembu tu bukan cerita pasal kemurahan hati BN yang sediakan konsert free sambil makan-makan kepada rakyat, sebaliknya lembu tu bising pasal kos konsert tersebut..

Adoi laaaa..., kalau dah lembu tu lembu jugak laa.. Walaupun dia teringin nak jadi bewak, tapi dia still lembu yang ekornya bergelumang taik..

Berapa kali nak explain bahawa kos tajaan PSY ke Penang ditanggung oleh Syarikat Swasta, bukannya guna duit kerajaan.. Bodoh betul laa lembu sekor nih kann!!!

Gua harap masyarakat Balik Pulau akan "korbankan" lembu yang sekor ni masa PRU nanti di Parlimen tu.. Lembu bodoh macam ni simpan pun tak guna beb.., mengabihkan rumput je..

Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusoff gesa Perdana Menteri bentangkan penyata kos tajaan artis pop Korea Selatan, Psy yang mendapat bayaran semahal RM2 juta.

Ia ekoran kenyataan Datuk Seri Najib Razak dalam twitter kononnya persembahan penyanyi yang popular dengan lagu 'Oppa Gangnam Stlye' di majlis Rumah Terbuka BN Pulau Pinang itu semalam tidak menggunakan wang rakyat.

"Isunya bukan pasal duit siapa, tetapi sikap penanggungjawaban dan urus tadbir kerajaan. Ketika rakyat dihimpit bebanan ekonomi, kerajaan bazirkan wang begitu saja untuk bawa masuk artis luar negara," kata Yusmadi.

"Jika benar ada pihak yang menanggung kos untuk persembahan itu, kenapa perlu dimasukkan dalam agenda BN? Sedangkan kita tahu di Pulau Pinang, Najib memang menerapkan slogan '1Malaysia'. Ini jelas ia agenda BN," katanya ketika dihubungi.

Pengerusi Biro Antarabangsa KEADILAN itu mempersoal kehadiran Najib semasa Psy membuat persembahan sempena sambutan Tahun Baru Cina.

"Adakah Najib bercakap atas kapasiti Perdana Menteri atau Presiden Umno? Sebagai Perdana Menteri, ia pasti melibatkan dana dan kepentingan awam," katanya.

"Apa pun alasan Najib, beliau kena bentangkan penyata dan jelaskan siapa penaja konsert dan berapa bayarannya," sambung Yusmadi.


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved