Ahad, 9 Jun 2013

09 di balik pulau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


Detik-detik kehidupanKu: BERJALAN <b>DI BALIK PULAU</b>, PULAU <b>...</b>

Posted: 06 Jun 2013 09:10 PM PDT

ASSALAMUALAIKUM...

kali nieyh nk update mengenai jalan2 di pulau pinang..hehehe

cane kami boleh berjalan..kami ke utara sebb kwn kami akad nikah, jadi alang2 dh smpai sana kan, berjalan la..hehehe klo ikutkan, sepanjang aku pregnant nieyh, blm merasa g jalan jauh2..dlu time Mu'az, kjanya berjalan je..huhuhu

husband suh apply cuti ari jumaat(31/5/2013), sbbnya dia nk bertolak pada khamis malam..so, malam tue boleh tdo kejap kt Kg. Gunung Semanggol..

khamis mlam, dlm kul 10.30 kami bertolak dri KL-  Perak..sepanjang jalan, ujan renyai2..husband pn xde la bwa laju sgt..bahaya kan..lagipn, kami bukan naik Alza, tpi naik Vios..aduhai, sakit tulang temulang ku ini..mna xnya, dh biasa naik keta tinggi, empuk, skali naik keta sedan, rendah..huhuhu sgt2 xslesa dengan keadaan berbadan dua nieyh..

tpi, xkn nk rungut kt husband plak kan..cumanya, husband kna tegur dri aku je la everytime bwa laju..huhuhu

kami smpai di kg. dlm kul 12.30 pagi..tdo smalam, pas solat jumaat bru kami bertolak ke Kepala Batas..smpai Kepala Batas, kami xterus check in, after attend akad nikah kawan kami, dlm kul 7.00 petang, kami chek in di Hotel Seri Malaysia, Kepala Batas..

bangunannya berada di tengah2 shop lot, husband cam pndang jengkel je, ye la dikelilingi rumah kedai kan, tpi bila smpai di Lobby, fuhhhh, grand gak..ok pa, walaupn xde kolam renang..hehehe


tgk bilik kami, selesa kan..kami booked 2 hari, booking time promotion, dpt RM100.00 satu malam, including breakfast...sgt2 selesa, tapi sian kt husband, dia tdo bawah..next time nk g berjalan kna booking king bed..baru suma boleh tdo atas katil.. anakku Muhammad Mu'az, awal sungguh dia bgn..nk ikut g bfast la tue..hehehe sibuk plak tue ngendong beg ubat dia...
lepas bfast, kami lepak dlm bilik je, ye la kt kepala batas tue mna da tempat nk berjalan..then, dh nk tghari, kami pindah bilik, sbbnya, aku booking hotel hari yang berlainan..jadinya xdpt nk stay sama bilik..

nasib baik dpt sama tingkat, tpi dpt 2 single bed room..jadi la kan, so, husband boleh tdo atas katil..pas solat zohor, kami bersiap2 tuk ke majlis kawin...dlm masa yg sama, husband bincang ngan aku, tuk check in kt balik pulau..katanya, klo pas majlis, g balik pulau, then malam tdo Seri Malaysia, blm tentu esok tue nk ke balik pulau smula..rugi masa..

aku ada ckit bengang la, sbb dri mula lagi, aku dh tnya nk stay bape mlm, then aku dh cari hotel kt balik pulau, tpi husband xnk, dia suh booking kt seri malaysia gak..last minute jadi canie plak..so, bilik nieyh, kami bagi pengantin yang duduk..

smpai Balik Pulau, kami terus cari hotel...walk in check in je..mula2 kami cari area Gurney Road..1st kami cari Evergreen Hotel, husband g tnya, tpi nasib x baik, fully booked..ada la dlm 2-3 hotel area Gurney Road kami cari, tpi suma penuh..last, kami pusing ke Georgetown..pusing2 terus nmpk Bayview Hotel, aku g tnya..reception tue kata tnggl Premier suite..harganya RM552.00, Ya Allah mahal btol..aku terus gtau husband, ok, kita pusing lagi..kami cari kt Cititel ngan Hotel Malaysia..suma fully booked..
so, husband pusing smula ke Bayview, dan husband tnya smula..lama sgt husband dlm tue, rupanya husband dh siap check in...dpt murah ckit plak tue, dlm RM450.00 smalam, premier suite..
alhamdulillah, dpt gak hotel..


tgk hotel dia, pttla mahal, grand rupanya..standard international lak tue..huhuhu..bilik kami tingkat 15, pergh seram je laluan nk ke bilik, tpi bila masuk bilik, Ya Allah, sgt2 la puas hati..mmg besar...mu'az pn, smpai mati kutu xtau nk buat apa..hehehe..toilet plak ada bath tub, suka la mu'az mandi..dpt katil king, bfast plak special, bfast kt premier lounge lagi..
mlm, pas solat maghrib, kami gegas kuar, mna xnya, bekejar nk ke Gurney drive plak..hehehe
area gurney drive tue, mmg la jammed..kuar kul 8.00, kul 9.30 bru smpai..pusing2 cari parking lagi, cari tempat duduk lagi, kul bape lak nk mkn..huhuhu
tpi sumanya dipermudahkan..alhamdulillah..kami dpt park kt roundbout, dan selamat kluarga kami kecik, dpt la duk 1 table tepi warung yg xbuka..dekat plak tue ngan pasembor..ok, sumanya lancar..kami makan pasembur,husband beli laksa..then bawa balik satay..dlm kul 10.00 mlm kami balik hotel..xnk lama2 nnti mu'az ragam  lagipn mu'az kecik lagi, xsuai kuar lewat ml m kt tempt xbiasa..

alhamdulillah, lepas hajat nk mkn kt gurney drive nieyh..seb bek husband melayan..hehehe
dlm keta, mu'az dh moody, dia ngantuk, tpi husband xkasi dia tdo, husband suh aku layan dia macam2..urmm layan tue boleh la, tpi kejap je ok, xlma tue ragam dh..aduh aku yg xlarat..
pas pusing2 cari bank, kami terus balik hotel..
masuk je hotel, elok plak dia, xde ragam pn, rupany, dia dh pk, nak main je..ya allah, saba je la anak..
elok senyum2 pusing sana sini..



dekat pkl 12.00 mlm gak mu'az tdo, tue pn kami yg paksa, klo dilayan, mmg lama lagi la tdo..
pagi tue kami bersiap2 tuk bfast kt premier lounge, ceh, pakai casual gitew..hahaha..tmpt standard kan..
elok smpai atas, mmg exclusive la tmptnya, tpi bfast dia sgt sederhana...alahai, dlm hati aku berkata, xkn nieyh je mknnya..husband pn cam xlalu je nk mkan..husband kata, nnti kita turun, tgk mknn apa ada..hehehe..
lepak2 mkn jap, mnum2 pas tue kami trun plak..hahaha

skali smpai bawah, masyaAllah, bnyak btol mknn..aku plak yg dh kekenyangan, husband cuma amik roti canai je..aku pusing2 amik roti croassaint ngan bubur mu'az tue je..tpi yg pasti kami lepak lama kt bwh tue..hehehe...ye la, nk bwa mu'az mandi kolam xdpt, sebb ujan renyai2...

dh bwa mu'az g tempat kolam, kami lepak lam bilik...tgk la tv, nk kuar xdpt..plan b4 nieyh mmg baik pnya, nk ke bukit bendera la, mana la..tpi satu pn xjadi..xpe xde rezeki..
kami amik la mood tdo, sbb ujan kan..hahaha
dlm kul 12.00 husband kejut, suh packing barang, sbb nk check out then bjalan2 b4 balik..igt dpt la jalan outdoor, tpi still ujan, so, kami ke shopping complex la..
kami terus tuju ke gurney plaza..hehehe

mmg dri Kl lagi aku dh mnta husband handbeg, btolkan jam ngan kasut mu'az..so, husband tau la nk beli apa

smpai je gurney plaza, kami pusing2 dlu, skali jmpa plak Poney..besar kedai tue, ada less plak tue..husband pusing2 dlm tue, terus husband tnya, xnk beli tuk baby ke??
aku pn pilih la 2 helai baju..urmm tue pn dlm rm100++..

ok, pas tue kami rondan lagi, alamak husband xnk toyRus plak..klo nmpk, mmg aku ajak singgah, tpi husband straight je, last2 masuk parkson..
tempat yg dituju kasut mu'az..
kami pusing2 pilih kasut, last2 kami beli kasut mu'az atas pilihan anakku cndri..husband kata beli 2 pn xpe..wah!!! taste anakku, merah gitew..dpt la mu'az sandle ngan kasut..
jadi, smntara sale nieyh, aku amik kesempatan, beli brg baby ckit..pilih la mna yg perlu, tue pn xdpt bnyak..
dh puas memilih, husband bayar..dlm 1 beg tue pn, kna gak RM400++..wah terkejut husband..

pas tue husband ajak cari handbeg, bila dh kna mahal cam tue, aku dh tawar hati nk beli handbeg, tpi husband ajak gak..
so, tujuan utama, husband masuk Bonia, aku xnk, tpi masuk gakla..bila tnya harga, dlm RM600++, aku terus xjadi..sian kt husband, nk beli pn pada2 gakla..bnyak lagi brg nk kena beli balik KL nnti..
so, pusing2, igt nk cari beg Guess, tpi cam budak2 plak, jadinya aku masuk butik Carlo Rino, ok, bnyak beg yg cantik2..kira aku pilih paling murah la.. tapi husband tnya, napa xnk beg yg 1st aku tgk,,sbnrnya aku nk lowkan baget dia..hehehe
tpi husband kata, stakat beza RM40, xpe la..so aku amik la yg pilihan pertama..hehehe

setelah bayar & combine resit aku dpt voucher RM40.00 dn dpt buat card free..kira VIP card la..mna xnya, belanja kt Parkson je dh nk habis RM1000.00..hahaha


lepas abis shopping bru terasa lapa..hahaha..senget btol..kuar plaza gurney, husband pusing kt gurney drive tuk beli passembor tuk bwa balik..sbb cadangnya nk singgah bukit merah..
pas beli, terus tuju ke Komtar, tuk beli jajan dibawa balik KL..
smpai Komtar, husband tnya, penah masuk ke..aku jwb la xpenah..hahaha..dengan cnfident je kata beli jajan kt komtar..hahaha..
masuk komtar, aku tnya salesgirl, mana nk cari jeruk bagai, dia kta kt Chowrasta..
so, kami kuar smula, husband GPS la apa lagi..last2 jmpa la bazarnya, dan beli ckit tuk di bwa pulang

dh setel suma, kami pn pulang, tpi singgah solat dlu, pas tue baru kuar dri jmbatan..dlu kul 5.30 gak kami kuar, alhamdulillah, smpai bukit merah dlm kul 6.30petang, tpi xde sapa plak kt umah...jadinya kami melilau kt pekan tuk cari susu mu'az..igt pas dh beli susu mu'az nk singgah makn, sbb dh kelaparan, tpi dh maghrib plak, so, kami kuar highway, masuk R&R gunung semanggol tuk singgah solat..
lama kami lepak petronas, solat, rehat jap, alas perut, mandikan mu'az,dlm kul 8.30mlm bru kami gerak KL, kuar highway je, jalan jammed..ya ALLAH jammed gerak, tpi ckit2 je...perut dh lapar nieyh, husband plak keletihan..seb bek mu'az dh tdo, klo x, nk layan ragam dia,mmg aku xlarat la..
husband nk singgah kt R&R tapah, tpi jauh lagi, aku suh singgah R&R sg.perak je..sbb husband mmg xlarat dh..
smpai R&R kami makan, husband solat, rehat2 jap, then smbung jalan..tpi jammed mmg teruk la..aku dh keletihan, tpi tahan mata, temnkn husband drive,,sian dia klo sorang2..kami sembang2..kdg2 aku terlelap gak, bila tersedar aku smbang balik..hehehe

kami smpai umah dlm 2.30 pagi..husband trunkan brng dlu, masak air, bru cari parking,smpai umah mu'az plak dh berjaga..tpi aku setelkan mu'az,smntara husband kemas brg apa yg ptt..
dlm kul 3pagi baru kami tdo..sian husband kepenatan..
trima kasih sayang, sbb layan saya..habiskan duit belanja saya..nnt voucher RM40.00 tue kita beli brg awak ye..klo xckp, saya top up..hehehe
luv u sayang..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved