Ahad, 28 Julai 2013

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


<b>Batu Ferringhi</b> | diary zahidah wahid

Posted: 21 Apr 2013 06:26 PM PDT

Balik dari Rumah Kelahiran P. Ramlee, perjalanan diteruskan menuju ke Batu Ferringhi pulak. Saja nak pergi sini coz roommate kata teringin nak tengok restoran kapal.

Actually dekat area Batu Ferringhi ni ada banyak tempat yang boleh di pergi. Antaranya Taman Rama-Rama, Craft Batik, Taman Belia, Taman Botanical, Tropical Spice Garden, Penang Tropical Fruit Farm etc. Tapi semua tu dah kena reject coz just taman-taman je. Butterfly Farm kena reject coz mahal.

Sebelum meneruskan perjalanan, singgah makan di Zarie Famous Laksa House since semua dah kelaparan lepas turun dari Bukit Bendera plus hari pun dah nak tengah hari. Memang patut pun.

DSCN1725

laksa penang RM5

pesembor RM4

pesembor RM4

ABC RM5

ABC RM5

Seriously terasa mahal gilak harga dia. Coz dekat atas Bukit Bendera tadi pun price for laksa Penang just RM4. Bak kata Pooja kena tipu ke apa ni? Rasanya? Lagi sedap yang kakak ipar ChentaFatma buat.

Before this actually aku tak makan laksa Penang. Tapi lepas pekena yang kakak ipar ChentaFatma buat jadi suka pulak.

Dah kenyang makan pergi Batik Craft. Tak berapa nak best sangat pun. Boleh buat batik sendiri tapi kena buat appointment.

DSCN1732

DSCN1730

Lepas dari Batik Craft kitaorang patah balik turun menuju ke restoran kapal and Hard Rock Hotel. Then singgah solat di Masjid Terapung. Sayangnya air tak pasang, so tak nampak sangatlah rupa masjid ni terapung.

DSCN1745

DSCN1754

DSCN1758

DSCN1759

Balik dari Batu Ferringhi, kami teruskan perjalanan ke Georgetown balik. Nak jalan-jalan dekat street dia, misi mencari Street Art dan membeli jeruk. Haruslah kan jeruk, Penang ma.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved