Isnin, 11 November 2013

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


rainbow paradise beach resort, <b>tanjung bungah</b>, penang.....

Posted: 06 Nov 2013 11:31 PM PST

Sempena cuti Deepavali dan Awal Muharam baru ni kami ambil kesempatan untuk bercuti di Penang selama 3 hari 2 malam. Satu perkara mengenai Penang, pergi banyak kalipun tak pernah jemu...kami memang suka sangat bercuti ke Pulau Mutiara ini.....tak pernah mengecewakan....macam-macam ada....bulan March hari tu kami baru jer ke SINI....tahun lepas pun kami ke SINI...setiap kali pergi mesti akan cuba tempat yang baru...termasuk la tempat penginapan....yang terkini kami menginap di Rainbow Paradise Beach Resort, Tanjong Bungah, Penang. Dahulu hotel ini dikenali dengan nama Sandy Paradise Beach Resort..lokasi amat mudah di cari...tepi jalan besar....kalau datang dari jambatan Pulau Pinang ikut jer signboard menuju ke Tanjung Bungah...sama jalan nak ke Batu Feringhi....hotel terletak sebelah kanan....akan jumpa Four Point Hotel dulu....depan sikit dah nampak Rainbow Paradise yang bersebelahan dengan Flamingo Hotel. Dari jauhpun dah nampak logo hotel gambar pelangi....

Ini gambar hotel dari tepi pantai....
Reception yang luas......cuti panjangkan...kami sampai pukul 1 tengahari dah ramai yang check in...sajer jer cek in....ingat tak dapat kunci sebab kalau ikutkan check in pukul 3...tak sangka dapat kunci terus.....:))

Ruang lobby yang luas....tak ada gambar la plak....tengok gambar tangga jer la yerrr....huhuhu...
ini la bilik kami......:))
Bilik agak luas...memang selesa...
Tea & Coffee complimentary

Mini pantry....ada mini bar ..safety box...standard basic semua ada....

Toilet. yang selesa....hair dryer pun ada.....

Ruang balkoni.....tempat lepak-lepak tengok laut yang luas....

View dari balkoni...cantik sangat pada waktu malam.....

Swimming pool yang besar....ada swimming khas untuk kanak-kanak sebelah situ..... 

sempat berendam sekejap.....:))

Oleh kerana hotel penuh dengan pengunjung ruang parkir kereta memang jadi masalah utama....untuk malam pertama kami menginap di sini kami decide dinner kat hotel jer....bukannya apa...takut keluar kereta nanti balik dah tak ada tempat nak masuk....ingatkan kami jer fikir macam tu...rupanya ramai yang tak keluar juga....bila kami sampai dah penuh dengan pengunjung....terpaksa kami duduk makan di luar...not bad...fresh air....:))
Menu utama dinner BBQ....not bad....kami dapat discount 20% as in house guest...:))
Lamb Chop....1st choice...very tender.....:))

Satay....ikan bakar......

Fried rice....beef sizzling....mix vegi....

nak makan mesti happy.....hihihihi.....

Layan seafood plak.......
Seafood soup.....not bad...rasa macam makan sharkfin soup...






Dessert corner.....tak banyak sangat pilihan....


Pagi kami breakfast di hotel juga....memang dah termasuk dalam harga bilik....

Nasi lemak pantang jumpakan....tapi aku pelik sebab dalam nasi lemak ada kulit kayu manis....buah pelaga....bunga lawang...memang pelik rasanya.....
Fried rice and mee goreng....nothing special

bee hoon tomyam.....boleh laaa...
Hari kedua kami breakfast di sini tiba-tiba terdengar orang menjerit-jerit....ingatkan apa....rupanya ada sorang tetamu ni yang menjerit-jerit kat staff hotel sebab pinggan tak ada......semua tetamu hotel terhenti makan sekejap termasuk la mat/minah salleh coz dia menjerit in english...hi yaaa anne.......cuti panjang ...hotel ramai orang maaa......kena sabar la kan.....mana-mana hotelpun kalau time "peak season" memang coffee house penuh maaa.......memang la pinggan yang disediakan cepat habis kerana orang terlalu ramai tapi tak lama lepas tu pihak hotel dah sediakan semula..... sabarrrr.....

lepas breakfast mulakan aktiviti luar.....
Keseluruhan hotel ini tidak akan mengecewakan anda...memang seronok cuma menu breakfast dia kureng sikit....kalau ikut selera aku la....pantai pun cantik....banyak aktiviti ada....tak berbatu....yes.....kami enjoy menginap di sini!!!!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved