Isnin, 11 Februari 2013

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


MY LOVELY DIARY: Konvensyen Sunnah <b>di Bukit Mertajam</b>, Penang

Posted: 23 Dec 2012 05:40 AM PST

Tempat: Dewan al-Qayyim, bukit Mertajam, Penang
Akhirnya Allah s.w.t perkenankan doa aku untuk menghadiri Konvensyen Sunnah 2012...Jika nak tahu MASUK adalah percuma dan makanan disediakan ( Kata dr MAZA ''apa makanan yang kita letak semua habis'') ...maksud beliau bukan datang sebab nak makan tapi  takde pembaziran makanan sepanjang program berjalan......
Akhirnya dapat juga aku dengar ceramah Dr MAZA secara Live......Insha Allah ada rezeki nak datang lagi tahun depan.
Bangunan 2 tingkat ini adalah Dewan al-Qayyim di Bukit Mertajm, Penang
Aku sampai pada hari Jumaat jam 12.30 tgh dan terus check in di Hotel Summit.....bertolak dari rumah jam 4.00 pagi drive sendiri bersama 3 orang rakan yang lain....kemudian 5.30 ptg terus ke dewan al-Qayyim,.....mula2 masuk terus disapa oleh Bapa dr MAZA, pakcik tu sangat peramah ..
                       Pakcik nie adalah bapa kepada Dr MAZA....dibelakang tu rumah Dr MAZA
Brother Kamaruddin b. Abdullah - ceramah yg disampaikan sungguh bertenaga dan terkesan. 
beliau juga telah menubuhkan Islamic Propagation Society International di Georgetown Penang.
Maklumat lanjut bolek klik disini
Terasa malu apabila brother Kamaruddin kata '' KENAPA KITA TIDAK JELASKAN TENTANG ISLAM YANG SEBENAR KEPADA ORANG BUKAN ISLAM''.....kerna, semua itu akan ditanya oleh Allah s.w.t......adakah kita sanggup melihat mereka masuk api neraka......akhir sekali kata-kata beliau ialah '' PASTIKAN ANDA DAPAT MENARIK ORANG BUKAN ISLAM MENGUCAP KALIMAH  SYAHADAH SEKURANG KURANGNYA SEORANG SEBELUM  MATI''.......
Ya Allah aku malu dengan diriku sendiri, mulai hari ini aku kena berdakwah dengan orang bukan islam dan menerangkan tentang keindahan islam
Read Al-Quran ....God's final revelation to mankind
hari terakhir di dewam al-Qayyim....sangat berat hati nak tinggalkan....Insha Allah moga 2013 aku datang lagi.....yang paling penting aku dapat berjumpa dan bercakap dengan Dr MAZA......

09 di Butterworth - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di jelutong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di jelutong - Google Blog Search


Pemimpin PAS negeri nak lupuskan perkuburuan Islam <b>di</b> - Lantak <b>...</b>

Posted: 18 Jan 2013 05:39 PM PST


Kira-kira 120 batu nisan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Jamek Jelutong, di sini, didakwa dialihkan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) atas arahan seorang pemimpin PAS negeri.

Pemimpin terbabit yang juga Ahli Majlis MPPP turut didakwa mengarahkan pihak berkuasa tempatan itu melupuskan kira-kira 40 batu nisan yang dialihkan itu di tapak pembuangan sampah berdekatan saluran najis.
Tindakan itu mengundang kemarahan 200 penduduk Kampung Pokok Asam, Jelutong yang mendakwa pemimpin berkenaan tidak prihatin ayat suci al-Quran pada batu nisan. Penduduk juga mendakwa tindakan itu dilakukan tanpa pengetahuan waris.

Pengerusi Persatuan Bertindak Penduduk Jelutong Timur, Zarus Yusof, berkata pengalihan dan pelupusan batu nisan berkenaan dilakukan 11 Januari lalu oleh kontraktor MPPP, menyebabkan pihaknya memaklumkan perkara itu kepada Jabatan Agama Islam Pulau Pinang (JAIPP), Khamis lalu selain membuat dua laporan di Balai Polis Jelutong.

"Mereka mengalihkan nisan senyap-senyap, tapi penduduk tahu dan menghalang.
Bagaimanapun kira-kira 40 batu nisan sudah pun dilupuskan dekat tempat najis itu. Orang MPPP sendiri memberitahu kami pemimpin PAS itu mengarahkan tindakan terbabit," katanya.
Sementara itu, Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Dakwah Islamiah Daerah Barat Daya, Mohd Hussein Suhai Buden, berkata pemimpin parti yang kononnya memperjuangkan Islam tidak seharusnya mengeluarkan arahan melupuskan batu nisan yang mengandungi kalimah Allah dan ayat suci al-Quran.

"Sepatutnya dibina stor khusus menyimpan batu nisan yang mungkin lama dan tidak digunakan lagi, bukan mengalihkan sesuka hati dan kemudian melupuskannya di tempat pembuangan sampah," katanya.

BH kemudian mendapatkan Ahli Majlis MPPP, Yusof Mohd Noor yang dikaitkan dengan perkara itu, namun beliau menafikan mengeluarkan arahan sedemikian kepada MPPP, kecuali meminta membersihkan sampah di sekitar tanah perkuburan berkenaan.

Sambil menambah dakwaan dilemparkan terhadapnya itu sama sekali tidak benar, beliau tidak menolak kemungkinan mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan itu.

09 di tasek gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tasek gelugor - Google Blog Search


IdaMan: Rahman Mydin Berucap Di Pentas PAS, <b>Di Tasek Gelugor</b>

Posted: 03 Dec 2012 05:13 AM PST


TASEK GELUGOR: Bekas Pengerusi Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM), Datuk Seri Rahman Maidin bersedia jadi ombak untuk memghempas benteng pantai sehingga pecah.
(Rahman Mydin berucap di pentas PAS di Tasek Gelugor)

Ujarnya, "biar pecah benteng lama yang sudah tidak kukuh.  Kita bina kembali dengan benteng yang kuat dan padu.

"Jika digambarkan suasana di lautan saya pilih ombak sebab ombak dia boleh bersihkan pantai bahkan bukan setakat bersih dia boleh hancurkan benteng yang tak kukuh, " ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditanya selepas berucap di majlis makan malam anjuran Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pulau Pinang dengan kerjasama PAS Kawasan Tasek Gelugor di Taman Desa Murni, Sungai Dua Semalam.

Ini adalah antara majlis awal Rahman selepas mengumumkan penyertaannya ke dalam PAS.

Rahman menyerahkan borang penyertaannya ke dalam PAS malam Ahad lalu di Batu Pahat, Johor.

Kemasukannya ke dalam PAS memberikan semangat baru berdasarkan pengalaman luas beliau dalam perniagaan dan juga media.

Rahman pernah menjadi Pengerusi MRCB, syarikat yang mengawal media utama negara ketika itu.

Benteng usang

"Sudah sampai masanya, benteng usang diganti supaya rumah atau pokok yang ada berdekatan pantai dapat diselamatkan.

"Jika ombak kuat berlaku di tengah lautan pun tegasnya, alunanya boleh menenggelamkan kapal besar yang muatanya berlebihan.

"Kemasukan saya dalam PAS bukan untuk apa-apa tujuan melainkan ingin membantu PAS bersama Pakatan Rakyat menjatuhkan Barisan Nasional (BN) pada pilihanraya umum ke 13 nanti, " katanya yang juga bekas Pengerusi Dewan Perniagaan Melayu Pulau Pinang.

Berucap sama dalam program tersebut ialah Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu, Ahli Parlimen Batu, Tian Chua dan Pengerusi DHPP Pusat, Hu Pang Chau. harakahdaily

09 di tanjung tokong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung tokong - Google Blog Search


Homestay penang - Iklan <b>di</b> Mudah PERCUMA

Posted: 24 Jan 2013 08:50 AM PST

This homestay suitable for those to have holidays or any other activities where we provide 3 bedrooms.

Facilities:

- 2 queen size beds & 1 single bed
- Table and chairs
- Iron & ironing board
- Electric kettle
- TV
- Body shampoo
- Fan (no aircond sorry)
- Hanger
- Cooking
- Fridge

Places of interest:

* 45 minutes to Bayan Lepas Airport
* 5 minutes walk to Tesco Sri Pinang
* 5 minutes drive to Gurney Drive
* 5 minutes drive to Waterfall
* 15 minutes drive to Butterfly Park
* 20 minutes drive to Komtar
* 15 minutes drive to Padang kota
* 2 minutes drive to TESCO
* 2 minutes drive to station petrol (Petronas, Shell, Caltex)

Additional information:

* Lifts
* Shop, dobi, saloon, etc
* Children playground
* Free parking lots
* 24 hours security

30 minutes traveling time to places such as:

* Gurney Plaza
* Little India
* Fort Cornwallis
* Botanical Garden
* Youth Park
* Batu Feringghi beaches
* Hard Rock
* Floating Mosque
* Toys Museum
* Spice Garden
* Penang Hill
* Kek Lok Si
* Chowrasta market
* Komtar / Prangin Mall / 1 Avenue
* Butterfly farm
* Forest Recreational Park and Museum
* National Park
* Tropical fruit farm
* Craft Batik
* Tanjong City Marina
* State museum / Kapitan Keling
* P.Ramlee house
* Precint 10
* TESCO
* Straits Quay

* Check in: 2 pm
* Check out: 12 pm
* No REFUND

Adress:
7a palm court, jalan seri tanjung pinang tanjung tokong 10470 penang

call: 0183790056 , yana

Incoming search terms:

  • mudah com hotel (2)
  • iklan penginapan (1)
  • iklan percuma homestay (1)
  • Jual Laptop murah di tanjung tokong (1)
  • mudah com hotel in penang (1)


09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Sep 2012 11:40 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Inspirasi Emas - Rumah terbuka Public Gold, Public Safe, Relau

Posted: 16 Sep 2012 05:01 AM PDT

Pada 8 & 9 September yang lepas, Public Gold hampir di seluruh cawangan di Malaysia ada buat Rumah Terbuka khas untuk semua customer, dealer2 dan juga famili2/ kawan2. So saya ada sempat menjemput dealer2 saya dan rakan2 juga customer untuk hadir majlis tersebut.

Ada yang reply msg kata x boleh hadir, ada yang reply msg kata boleh hadir dan ada yang senyap terus pon ada. hehe so taktau la masih wujud ke x nombor phone diorg2 yg senyap tu :)

Untuk makluman, bagi di negeri Pulau Pinang, tak dibuat di Bukit Jambul, di Bishop pon tak juga..tapi kali ni di Public Safe, Relau, (berhadapan dengan PISA)

Public Gold Bukit Jambul berpindah tempat

Apa?? ada yang masih tak tau?? Public Gold di Bukit Jambul sebenarnya telah pindah ke Public Safe, Relau

So kalau ada yang pi kat bukit jambul tu mungkin terkejut la tengok Public Gold dah tutup sebab berpindah tempat bukan sebab 'bankrap' hehe

Apa yang menariknya, lepas ni seminar tidak lagi dibuat kat Bishop, sebab ramai kata kat bishop tu agak jauh sikit..so kalini semua seminar akan dibuat di Public Safe tingkat 3. Pernah tengok tak camna rupa Public Safe ni?

Public Safe

Untuk maklumat lanjut tentang Public Safe ni sebenarnya anda smua boleh cek kat website  Public Safe http://www.publicsafe.com.my

Saya sendiri pon dah tempah peti simpanan kat sini, ada yang tanya saya, boleh tak nak simpan emas company lain? nak simpan silver boleh tak? sebenarnya, nak simpan apa pon boleh. tak kisah pon.. janji bukan bahan terlarang.

So saya harap lepas ni takda la orang takut2 nak simpan emas ok :) sebab apa?? sebab dah ada peti simpanan khas untuk anda sewa. Murah je.. maklumat lanjut boleh cek kat web saya bagi tadi ok

Rumah Terbuka

Buat julung kalinya, Public Gold buat rumah terbuka khas untuk kita semua pada 8&9 September yang lepas.

Alhamdulillah ramai juga yang datang ke majlis tersebut. Makan free je..rugi sapa tak mai..hehe

Tapi saya betul2 respek la diorg ni sanggup datang walaupun hujan lebat sangat hari tu.

ni ha muka2 dealer, customer dan kawan2 saya yang datang pada hari tu.

Dealer-dealer, customer dan rakan2 yang hadir, yang dukung anak tu la orang yang kenalkan saya dengan dunia emas. Tq :)

Pasangan suami isteri yang bersemangat kental..penuh dengan idea diorg ni.. :)

Sempat bergambar dengan Dato' Louis Ng, founder emas Public Gold. Cayala Dato' sporting gila.. :) en Syukor jutawanemas pon turut hadir majlis memeriahkan majlis tersebut. tapi kan tak sangka pulak ada reporter yang turut hadir pada masa tu. taktau pon kata dia tu reporter hehe..

kira ok la kan, pi makan FREE ja, tapi boleh masuk paper..tapi taktau la paper ni cerita pasai apa kan..hahaha

Dealer Kawin

Saya juga nak ucapkan tahniah kat Dealer saya ni, en Ismail Hakimi, yang berkahwin hari ni 16 September 2012. Tahniah sekali lagi dan semoga bahgia hingga ke akhir hayat :)

sama cantik sama padan :) Congrats!!

Dealer Baru

Ok la, sebenarnya saya nak update sikit, Dealer terbaru inspirasi emas, orang MELAKA

jom kita berkenalan dengan Dealer baru ni.

Nama : Azahar Nordin

Status : Dealer (PG026600)

No Tel : 016-3121685 / 017-6791685 / 019-6606022

Kawasan : Seluruh Melaka / Tampin

email : tadbiremas@gmail.com

Jadi kepada mereka yang nak beli emas di negeri Melaka atau Tampin, boleh la contact si abg hensem kita ni En Azahar. InsyaAllah dia sedia bantu anda smua :)

Sekian saja dulu, Assalamualaikum..

Amir Firdaus Bin Abdul Aziz

Master Dealer (PG000330)

012-5853035

inspirasiemas@gmail.com

09 di bagan ajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di bagan ajam - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di bagan ajam</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2013 01:11 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di bagan ajam</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jan 2013 01:49 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di bagan ajam</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di bagan ajam</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Sep 2012 01:45 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

DINNER AT TEO CHEW FAMOUS CENDOL <b>BAGAN AJAM</b>

Posted: 06 Apr 2012 07:42 AM PDT

Assalamualaikum...

Salam sayang untuk semua rakan2 di blog...Wah ayat pertama macam berlagak jer bunyinya. Bukan apa macam la blog aku ni famous sangat ahaksss.. Ditimpa perasaan la pula aku ni. Nak buat macam mana kan dah nama pun perempuan LAGAK tu kena la ada hehehehe....sabar jer la Kak Jenab oiiii....:-)

Hari ni aku nak share citer tentang menu kami malam ni. Memang sedap la UOLSS terangkat giler dengan Mee Jawanya...Cik Abang I layan Mee Kari. Bukan apa Mee Jawa I tu lengkap dengan pedasnya, masam nya, kepekatan kuahnya fuhhh!! memang MARVELOUS la :-) So korang nanti kalau ada yg terlalu kat area ni jom la singgah. Bukan apa sebab sedap so kena la share kan :-)

Restoren ni ada banyak cawangan. Bermula dengan kereta roda tiga meniaga di sekitar Penang Road di Penang Island, kini mampu berdiri megah dengan beberapa cawangan Restoren yg semakin maju, salah satunya dekat ngan rumah aku la di Bagan Ajam Butterworth.

Mula2 aku masuk Restoren ni pada awal pembukaannya rasa takut la juga maklum la nama Cina, lepas tu tak der la pekerja melayu atau pelanggan melayu yg masuk, tapi sijil HALAL terlekat di dinding. Aku dan suami masuk la juga sebab teringin nak makan cendol special huhuhu...

So kini Restoren ni dah semakin maju, kebanyakkan staf kat situ melayu, dan yg bestnya berbilang bangsa yg makan kat situ. So boleh la kita menjamu selera kat di situ tanpa WAS2 hehehehe...

So kawan2, kalau ada yg terlalu atau tersesat di area Bagan Ajam ni, jom la singgah pasti anda akan berpuas hati...SELAMAT MENJAMU MATA yer :-)

BLOG PENANG: 09 <b>di bagan ajam</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di bagan ajam</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di bagan ajam</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2012 01:32 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Eynda&#39;s Diary: Makan Angin <b>Di</b> Pantai Bersih, Butterworth...

Posted: 04 Jun 2012 08:20 PM PDT

Assalamualaikum....hai semua!!
Eynda baru balik dari kampung... Alhamdulillah sampai rumah 10.30pm last nite.... anggaran 6 jam jugak la atas lebuhraya.... banyak kenderaan...syukur dipermudahkan perjalanan balik utara & kembali ke shah alam.... balik utara Jumaat lepas....seronok sangat bila berada di kampung halaman walaupun tak lama....
Hari ahad petang saje bawak anak2 makan angin di Pantai Bersih..... tempat eynda selalu pegi sejak kecik lagi... macam2 kenangan ada kat situ.... dah agak lama tak jejak kaki kat situ.... last sekali rasanyer masa Adam umur bawah 4 tahun....
Tapi Pantai Bersih dah banyak berubah....nak cari jalan agak2 ikut signboard aje.... nasib baik jumpa jugak.... cuma masa tak mengizinkan duduk lama2 tepi pantai sebab dah hampir senja.... sempat snap gambar skit...

Hannah sukaaaa dapat main kat beach.... takmau balik.... baju persalinan lupa nak bawak, seluar dia basah sebab main air laut....tapi sempat kering skit la sebelum naik kete hehe...

Tengah main tepi pantai adam terjumpa sekor kumbang kelemasan dlm air laut tepi gigi pantai.... kira adam penyelamat la... adam kata adam picit2 skit badan kumbang tu...baru kumbang tu bergerak.... ala-ala bagi CPR kat kumbang konon hehe....kami tunggu sampai kumbang tu kering bergerak-gerak macam nak terbang baru kami letak kat area batu2...harap selamat la dia ye...
Nak kena bawak bercuti kat tepi pantai ni... :-D

Kawan Hannah pun ikut.... basah dia sebab Hannah mandikan dlm air laut....
Silau matahari nak turun... jenuh bukak mata besar2....belakang tu pelabuhan kapal...

Lepas tengok matahari terbenam kami bertolak balik ke Sungai Petani.... kami parking area RNR Bagan Ajam... wahhhh time tu kan Maghrib.... kita kelam kabut nak balik rumah tapi tak sangka waktu tu la anak2 muda berkumpul nak merempit dgn motor.... berpuluh-puluh motorsikal..... No komen.... cuma dalam hati berharap semoga diaorg tu berubah la... sepatutnyer time2 macam tu lagi bagus ada di rumah atau di masjid/surau kan....
Melepasi RNR Bagan Ajam nak masuk highway ke Sungai Petani baru la nampak kedudukan Pantai Bersih, lokasi yg original.... tapi tak sempat nak berhenti.... lain kali Insyaallah pegi lagi kalau balik kampung.... masih teringat pakcik yg jual kueteow sup bawah pokok tepi pantai.... berhadapan kawasan apartment...tempat feveret eynda.... ntah masih berniaga kat situ atau tidak....
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved