Isnin, 18 Februari 2013

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


DEPA-KATA: DEPA KATA "Konsert Carlsberg <b>di Batu Ferringhi</b> yang <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2013 11:34 PM PST


DEPA KATA..., " Konsert Carlsberg di Batu Ferringhi November tahun lepas yang mendapat tajaan dari Carlsberg dan mendapat sokongan dari kerajaan Negeri Pulau Pinang, telah diperakui oleh pemimpin-pemimpin PAS tempatan sebagai 'harus' kerana diadakan untuk tujuan yang murni iaitu meningkatkan imej perlancongan negeri tersebut di kalangan pelancong asing, berbeza dengan persembahan penyanyi yang popular dengan lagu Gangnam-Style, Psy di majlis Sambutan Tahun Baru Cina BN di Pulau Pinang 2 hari lepas kerana merosakkan moral anak muda."

Iskkk...!!!



Wal haram mu, wal halal ku ?, itu lah istilah baru puak totok PAS,

DAP Jangan &#39;Buat-Buat Lupa&#39; Konsert Arak RM3 Juta <b>Di Batu</b> <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2013 02:53 AM PST

- Feb 13, 2013 18:53:17.

konsert arak dap

mynewshub - SEMALAM Barisan Nasional (BN) berjaya mengumpulkan hampir 100,000 orang pengunjung ke majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina di Pulau PinangPROJEK DAP PIKAT MELAYU GAGAL, BAKAL KECUNDANG PADA PRU13. Read more ... ».

Ia terbuka dan bukan untuk ahli parti itu semata-mata. Pelbagai juadah telah dihidangkan, semuanya makanan dan minuman HALAL bagi membolehkan semua lapisan rakyat meraikannya bersama-sama dalam semangat 1Malaysia.

Bagi memeriahkan acara, sebuah badan korporat, Mega Ultimate telah memaklumkan pada penganjur bahawa mereka mahu membawa penghibur terkenal dari Korea, Psy, untuk memeriahkan sambutan tersebut.

Apatah lagi bila fenomena Gangnam Style cukup hebat melanda penggemar muzik di seluruh dunia termasuk di Malaysia.

Kalau tak masakkan DAPPROJEK DAP PIKAT MELAYU GAGAL, BAKAL KECUNDANG PADA PRU13. Read more ... » melancarkan sebuah klip video parodi lagu itu dalam satu majlis besar-besaran di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Tajuk lagu Gangnam Style itu diubah menjadi Ubah Roket Style…majlis pelancaran video parodi itu boleh diikuti DI SINI

Di sini menunjukkan yang DAP juga peminat tegar Psy dan lagu Gangnam Style itu, sebab itu mereka memilih lagu berkenaan untuk diubah dan dijadikan alat untuk memancing pengundi mereka.

Alih-alih bila Psy membuat persembahan semalam, mereka pula yang meroyan tak tentu pasal.

Sepatutnya mereka malu sendiri kerana merekalah parti politik pertama yang memulakan polemik Psy ini.

Mereka sepatutnya berterima kasih pada Psy kerana sekurang-kurangnya penyanyi berkenaan tidak mengambil tindakan mahkamah kerana mereka telah melanggar hak cipta penyanyi itu dengan 'mencedok dan mengubah' lagu tersebut sesuka hati mak bapa mereka!

Berbalik kepada isu berkenaan, DAP jangan lupa yang perangai mereka lebih teruk dan lebih jijik kerana menganjurkan program bersama dengan sebuah syarikat arak untuk mengadakan konsert di Batu Feringghi pada November lalu.

DSC03918

Where-the-party-2012-09-480x320

Where-the-party-2012-15-480x320

Where-the-party-2012-20-480x320

Where-the-party-2012-18-480x320

Akhbar Sinar Harian dalam artikelnya bertarikh 11 November ada butirannya.

Berikut adalah petikan daripada artikel berkenaan;

 

Konsert ada kelulusan MPPP

Oleh: Wartawan Sinar Harian
Tarikh: November 11, 2012

 33

Eh…lupa dalam konsert arak di Batu Feringghi itu, lagu Gangnam Style pun ada tau…meh kita tengok jap…

Dari segi matematik, ia cukup mudah.

Persembahan Psy di rumah terbuka Tahun Baru Cina semalam adalah SALAH kerana ia anjuran Barisan Nasional.

Tetapi konsert arak di Batu Feringghi TAK SALAH kerana ia program kerajaan DAP.

Itu saja, checkmate!

09 di Batu maung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu maung - Google Blog Search


Bertempur <b>Di</b> War Museum <b>Batu Maung</b>, Pulau Pinang - Biqque

Posted: 04 Jan 2013 01:20 AM PST

Tengok langit, cuaca agak suram. Bukan agak, dah memang suram dah pun. Mula la aku rasa cam nak mengamuk sebab bau-bau tak dapat masuk ke War Museum tu dah terasa. Ye la, tempat tu open air, kena jalan ikut trail yg disediakan, kalo hujan, memang sah-sah ko terasa macam askar kebasahan. 
Senang nak cari tempat ni sebab dari jalan besar dah nampak signboard beso tepi jalan. (Sila bayangkan kita tengah mengadap pulau dari jambatan ye.) Kalo datang dari kiri pulau, tempat tu belah kiri kita. Kalo datang dari kanan pulau, tempat tu di kanan kita. Macam masuk hutan kampung skit la. Kalo nak map, click sini. 
First thing yang korang akan nampak selain banner "sila masuk museum diwaktu malam " kat sepanjang jalan (haah, bleh masuk waktu malam), korang akan nampak bunker ni. Cool siut! Aku dah teruja dah masa ni! Aku suka sejarah peperangan, nak-nak WWII.
Ni la tempat yang aku cakap penah masuk Hidden Cities kat History Asia. Memang tempat ni best gile, KALAU, diexplore abis la kan.
"Canon firing bays, cook houses, well, logistic centre, hall, offices, sleeping quarters and medical infirmary are also preserved for your journey of discovery here. There are even underground tunnels that go all the way to the Straits of Melaka for access to submarines." 
For more Info and Pictures, click here.
KALAU takat kat depan pintu masuk je, memang hampeh (aku tengah geram ni!) 
Kat pintu masuk tu aku satu banner besar mengatakan tempat ni ada Night Tour. First ever in Malaysia selain Zoo la kan. Hahaha! Tapi aku tatau la tahap keselamatan malam camne, meriah ke tak, sebab kang tetiba ular mintak izin lalu tengah jalan. Eiiii!
Huish! Nampak jer patung ni, terus berduyun-duyun orang nak bergambar. Dah la masa tu tourist punya la ramai! 3 bas! Jenuh la duk menunggu turn. Masa kitorang nak amik, masa tu la ramai plak yang lalu. Last-last kitorang tunggu je diorang masuk dulu, then baru bergambar. 
Peserta rumah hitam merah la yang paling tak sabar. Hahaha!
Patu Pak Ein laki bini. 
Haih, tu sekampung dah tau tu nak pi Vietnam! 
Walhal aku baru je mintak IC number. Tah mana dia tau aku beli tiket Vietnam pun aku tatau.
Tak ketinggalan jugak la si laki bini ni yang nak kena bawak Pak Ein tu nanti.

Setelah dirumus dan dikira, semua decide tak nak masuk (padahal aku ngan hubby nak sangat-sangat!). Lagipun dah petang, nak hujan plak tu. Ada baby, budak kecik, dilupa jangan ibu mengandung sekali. Kalo kitorang berdua je senang. Dah la tak leh masuk kedai souvenir tu! Ada ke patut! Kalo nak laku, bleh je kan kasi masuk, dapat gak la menampung utk maintenance ke, refurbishment ke, ape ke. Salam tabik je la...

Since tak masuk, kitorang berlegar-legar je la kat ruang masuk tu. Ada la beberapa info bernas, map, dan sebagainya. Aku tak kira, next time datang, AKU NAK JUGAK MASUK! Kat Fort Siloso bleh pegi, CuChi Tunnel bleh pegi, takkan tempat sendri tak leh kan.

Untuk yang ada anak kecik atau separa besar, elok sangat la bawak stroller ye, kang tak pasal-pasal kena dukung macam askar bawak beg galas dan senjata. Hehehe! Salam ziarah dari keluarga bahagia, sekali lagi. (Apa? Belum, belum...tak abis lagi cite trip ni ye...kahkahkah!)

09 di tanjung tokong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung tokong - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2013 01:21 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jan 2013 01:19 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Nov 2012 01:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Nov 2012 01:42 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2012 01:40 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2012 01:44 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Penduduk <b>Tanjung Tokong</b> bantah bina galeri warisan <b>...</b>

Posted: 15 Sep 2012 11:00 PM PDT

TANJUNG TOKONG - Persatuan Penduduk Tanjung Tokong membantah pembinaan projek 'warisan mati' yang berkonsepkan galeri dan rumah contoh di atas tanah seluas 160 meter persegi di sini. Sehubungan itu, Pengerusinya, Mohammad Salleh Yahya berkata, pihaknya memohon supaya pemaju menangguhkan sementara pelan kelulusan bangunan ditapak fasa 5 kampung berkenaan bagi tujuan pembinaan itu kerana masih banyak isu berbangkit dan tuntutan yang belum diselesaikan. "Kami menolak konsep dan perlaksanaan 'warisan mati' iaitu pembinaan galeri atau sebuah bangunan yang hanya menceritakan sejarah Kampung Tanjung Tokong.

 "Pembinaan ini langsung tidak menggambarkan realiti warisan asal yang wujud di kampung berkenaan iaitu tapak bersejarah berusia lebih 250 tahun," katanya. Mohammad Saleh berkata, pembangunan bukan sekadar binaan batu bata yang diibaratkan seperti pembangunan tanpa roh, sebaliknya pembangunan mestilah diisi dengan budaya, sejarah dan tamadun. "Itulah pembangunan hidup yang sudah diwar-warkan Tun Razak iaitu 'Better emenities for Tanjung Tokong Soon'," katanya.

 Selain itu, menurutnya, terdapat enam bentuk warisan di sini antaranya, rumah tradisional di Jalan Lama dan kampung tersusun di Kampung Moden Tanjong Tokong.

 "Adanya juga warisan institusi yang berusia lebih 100 tahun iaitu Persekutuan Setia Tanjong Tokong yang ditubuhkan pada 1911 dan Madrasah Al Taqwa pada 1900. "Antara elemen warisan lain termasuk warisan tapak budaya, warisan penjaja Melayu, warisan nelayan Jermal melalui seni perahu dan permainan rakyat, tetapi kami kesal dengan cadangan yang mahu warisan sejarah dalam bentuk galeri sahaja," katanya.

 Beliau berkata, ia bertentangan dengan pelestarian warisan hidup selaras dengan apa yang dilaksanakan Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (Unesco). "Saya harap aktivis dan pakar warisan membentangkan pelan cadangan bagaimana warisan layak dilestarikan dalam pembangunan semula Tanjong Tokong," katanya.

 Sebelum ini, Pengarah Uda Land (North) Sdn Bhd, Kamaruzaman Mohamad mengumumkan pelan pembangunan Tanjung Tokong mengandungi pembinaan Galeri Tanjung Tokong iaitu rumah yang bercirikan tradisional di sekeliling bazar.

 Uniknya bazar berkenaan turut dibina dengan ciri kolonial dan langsung tidak memperlihatkan pembangunan moden secara langsung. Kamaruzaman berkata, pihaknya juga pernah bertanya mengenai sejarah susur galur di sini, bagi membolehkan sejarah berkenaan dipamerkan dalam galeri.

 Tegasnya, seperti di Kapitan Keling mempunyai sejarahnya tersendiri, namun di sini sejarahnya yang dikatakan perkampungan nelayan juga sama seperti Tanjung Bungah, Jelutong dan Batu Uban. Namun Uda tidak pernah memandang ringan hal berkenaan dan membina galeri untuk penduduk tempatan dan pelancong mengetahui sejarah Kampung Tanjung Tokong.

09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


GAMBAR KEMALANGAN <b>DI GELUGOR</b> PULAU PINANG 2 <b>...</b>

Posted: 01 Jan 2013 11:51 PM PST

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Kemalangan di Jalan Gelugor Pulau Pinang 2 Januari 2013 – gambar

Dua penunggang motosikal cedera dan seorang lagi selamat selepas sebuah lori yang membawa muatan pasir merempuh tiga buah motosikal di lampu isyarat Jalan Gelugor di George Town, Pulau Pinang pada Rabu

kemalangan di gelugor penang kemalangan di jalan gelugor pulau pinang 2 januari 2013

Mangsa yang cedera dihantar ke Hospital Pulau Pinang untuk rawatan lanjut. Pemandu lori berkenaan juga dihantar ke hospital dipercayai akibat cedera dipukul oleh orang ramai

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Ruangan Komen Facebook Untuk berkongsi pendapat atau Maklumat

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved