Jumaat, 15 Mac 2013

09 di Ceruk Tok Kun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Ceruk Tok Kun - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

09 di Batu uban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu uban - Google Blog Search


ADUN <b>Batu Uban</b>, YB Raveen Pertikai Tindakan BN Jemput Psy <b>...</b>

Posted: 04 Feb 2013 09:48 PM PST

GEORGETOWN - Adun Batu Uban, S Raveentharan mempertikaikan tindakan Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang menjemput superstar, Psy yang popular dengan lagu Gangnam Style ke negeri ini.
Menurutnya, BN tersilap sekiranya menjangka politik hanya diibaratkan seperti tarian 'Gangnam'.
"Mereka masih di alam fantasi, politik ini adalah hakikat, bagaimana susah sekalipun mereka menjemput artis terkenal, pasti tidak akan ada yang mahu berpihak kepada mereka (BN).
"Jangan ingat masyarakat yang datang pada hari itu akan mengundi mereka, saya yakin yang datang pun sekadar mahu melihat artis bukannya mahu mengundi untuk kemenangan mereka. BN sudah mula pasang strategi untuk menarik pengundi atas pagar dan pengundi muda di Pulau Pinang," katanya kepada Sinar Harian.
Beliau berkata demikian bagi mengulas komennya di dalam laman sosial Facebook terhadap artis undangan untuk Majlis Rumah Terbuka BN Pulau Pinang kali ini dengan menjemput Psy.
Artis dari Korea Selatan yang popular melalui laman YouTube dijangka hadir ke negeri ini pada 11 Februari 2013 di Kolej Han Chiang.
Anggara hampir 60,000 pengunjung dijangka hadir untuk me-lihat Psy menari ketika sambutan rumah terbuka yang bermula dari jam 10 pagi hingga 1 petang itu.
Raveentharan berkata, dipercayai bayaran yang mahal dikenakan un-tuk menjemput artis terkemuka itu ke negeri ini.
Menurutnya, walaupun BN mendakwa ia dibayar oleh sektor swasta namun wang berkenaan tidak perlu digunakan untuk tujuan hiburan semata-mata.
"Sebaliknya masih ramai yang memerlukan wang berkenaan termasuk OKU dan ibu tunggal.
"Jangan habiskan duit semata-mata menarik undi sedangkan perkara kebajikan lebih penting," katanya kepada Sinar Harian.

di negeri pulau pinang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


Darah Satria: Bukti! Kerajaan <b>Negeri Pulau Pinang</b> luluskan lesen <b>...</b>

Posted: 23 Feb 2013 12:57 PM PST

Gambar diatas ialah proses jual beli arak disalah sebuah premis yang berdekatan dengan kawasan pendudukan Melayu di Pulau Pinang.

Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah meluluskan minuman yang memabukkan (arak) disetiap  premis-premis tertentu..Apa yang paling membimbangkan, Premis ini kebanyakkannya berdekatan dengan kawasan pendudukan orang Melayu.

Lihatlah betapa banyaknya arak yang dijual disetiap cawangan premis ini.


Kerajaan Negeri sebelum ini dikatakan begitu megah & mendabik dada kononnya selepas memerintah P.Pinang, mereka lebih alim dari kerajaan pimpinan dahulu.
Boleh blah la DAP Penipu.!

Setiap hari  akan ada anak-anak muda datang membeli arak ini. Melayu di Pulau Pinang kini dilalaikan dengan  penjualan arak yang berleluasa di sini seolah-oleh tanpa  adanya pemantauan dari Hal Ehwal Islam di Pulau Pinang..

Siapakah Exco yang berperanan dalam hal melibatkan Ehwal Islam di P.Pinang ini?? Tak lain tak bukan Malik Kassim yang dilantik dari PKR.

                                                               
Berapakah gaji yang diterima oleh Malik Kassim ini sehinggakan memaksa beliau berdiam diri melihat anak-anak Melayu meneguk arak dengan bebas di Pulau Pinang?

PAS  yang berimejkan Islamik juga takut menegur kepimpinan DAP Pulau Pinang.


Mengapa Hal Ehwal Islam di P.Pinang diberikan kepada PKR tetapi tidak kepada PAS?

Kerana DAP lebih mudah berkompromi dgn PKR berbanding PAS.Pada hakikatnya DAP tidak mempercayai PAS, sebab itulah DAP cukup menentang negara Islam PAS sehingga memaksa PAS menukar ke slogan Negara Berkebajikan.

Jika dahulu di Selangor, terdapat juga larangan menjual arak dikawasan Melayu bila exconya, Hassan Ali cuba membanteras gejala itu. Namun akibat banyak sangat halangan yang diterima DAP melibatkan Hassan Ali, akhirnya PAS bersekongkol bersama DAP memecat ahlinya sendiri tanpa diberikan peluang membela diri.

Apakah Kerajaan pimpinan DAP benar-benar menitik beratkan pasal Islam di Pulau Pinang??

Gambar dibawah ialah bukti Kerajaan Negeri membenarkan & meluluskan penjualan arak di Pulau Pinang..
Lihat bukti dokumen cetakan rasmi dibawah.

Dipentas-pentas ceramah PAS, Lim Guan Eng kononnya ingin mencontohi cara pentadbiran Umar Abd Aziz & PAS terus melebel Lim Guan Eng sebagai Kalifah Umar.
Namun  itu hanyalah  wayang semata-mata. Teknik pikat hati orang Melayu dalam PAS bukannya susah sangat.. cuma perlu bercakap Bahasa Melayu, berpura-pura jadi Islamik walaupon tidak Islamik. sudah boleh mendapat gelaran Khalifah Islam.
Sebelum ini, terdapat juga promosi arak yang dilancarkan Kerajaan Negeri P.Pinang.
Inilah petandanya kerajaan Negeri P.Pinang tidak sensitif kepada masyarakat Islam disini.
 Begitu juga dengan konsert arak di Batu Feringgi yang pernah menjadi panas seketik, namun exco hal Ehwal Islam juga tidak mampu menegur kepimpinan Kalifah Umar Abdul Aziz ini.!

DAP terus menerus melalaikan umat Islam di Pulau Pinang dengan penjualan arak yang semakin hari semkain berleluasa.!

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


Team Building <b>di</b> Holiday Inn, <b>Batu Ferringhi</b> dan Penang Escape <b>...</b>

Posted: 18 Jan 2013 07:53 PM PST

Salam Semua:)

Actually  entry ni dah tersimpan kat dalam draft dah dekat sebulan lebih dah. dari last year, sampai la ke awal tahun 2013. bz sampai nak tekan publish pun tak sempat. boleh gitu:)

last year, bulan December, company aku ada buat team building dekat Batu Ferringhi. kitorang stay dekat Holiday Inn Resort, yang deeeeekaaaat sangat dengan Batu Ferringhi night market tu. first time aku stay kat sini, memang terbaikla. dahla aku stay ngan sorang jer member aku, tapi dapat family room yang ada 2 single bed and 1 king size bed, dengan balcony bagai. kitorang masuk jer bilik tu, memang terasa jakun sekejap, sampai tangkap gambar merata dalam satu bilik tu. tapi yang tak bestnya, tak boleh spend masa sangat nak enjoy bilik yang best tu. biasala kan, team building, balik bilik pun just time nak tidur jer pun.

okla, macam biasala kan Team Building, penuh dengan activity 'typical' Team Building, aktiviti kerahan otak dan tenaga. balik jer rumah, habisla sakit-sakit batu badan akibat aktiviti kerahan tenga:) 2 hari kitorang ada Team Building tu, so memang banyak sangat gambar-gambar menarik. tapi takdela aku nak share semua kat sini, share sekeping dua jer la:)

 team aku, menang one of the game:)

 2nd day, at ESCAPE PENANG, ECO THEME PARK

 bergambar sebelum masuk main panjat2 kat dalam ECOPARK

So korang boleh google sekarang ECOPARK PENANG. Siapa yang suka aktiviti lasak2 panjat memanjat macam Wall Climbing, Flying Fox semua tu, korang WAJIB pergi tempat ni :)

09 di kepala batas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di kepala batas - Google Blog Search


Ceramah Mujahid <b>di Kepala Batas</b> pada 15 Mac 2013 | Dr Mujahid <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2013 05:30 AM PDT

Follow @mparitbuntar on twitter.

09 di tasek gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tasek gelugor - Google Blog Search


#EAM13 KECOH! Astro Fiesta <b>di</b> Pantai Robina <b>Tasek Gelugor</b> <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2013 02:28 AM PST

Tu dia! Kecoh dah weh! Karnival Astro Fiesta Mesra Belia 1 Malaysia 2013 Parlimen Tasek Gelugor di Pantai Robina,  Telok Ayer Tawar Parlimen Tasek Gelugor pada 8 Mac hingga 10 Mac 2013. Penuh dengan aktiviti menarik sepanjang 3 hari karnival berjalan.
Pelbagai aturcara menarik djalankan antaranya,
Bersama Imam Muda Aran dan Kumpulan Nasyid UNIC
9 Mac 2013 8.00 pagi hingga 12 malam
Senamrobik, Gotong Royong, Paintball, aspek wanita, Persembahan Kebudayaan, Pertandingan Futsal Pantai, Gusti Lengan, Pertunjukkan Super Bike, Pertandingan Muay Thai, Pertandingan Panjat Tiang Minyak, Audio/Motor Show, Pertunjikkan BMX dan Skateboard, Khidmat Msyarakat Bersama Selebriti, Konsert Astro Fiesta.
9 Mac 2013 8.00 Pagi hingga 4.00 Petang
Pertandingan mewarna, Sukaneka, Sepakraga, Sukan Rakyat, Klinik Bolasepak, Pertunjukkan Seni Mempertahankan Diri,
Klinik Grafiti, Pertunjukkan BMX dan Skateboard, Gusti Lengan, Pertandingan Muay Thai.
Wah! banyak weh! Jom kome kita riuh-riuhkan karnival ini. Dijangka beberapa artis Astro akan turut menghiburkan pengunjung pada KonsertaAstro Fiesta pada 9 Mac w013 jam 8.00 malam. Antara artis yang yang hadir, Rahmat (Mega), Aishah AF, Ain AF, Zizi AF, A.Rahman Onn, A.Halim, Aidil Zafgar, dan Che Mat Raja Lawak.

09 di tanjung bungah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


Condominium, <b>Tanjung Bungah</b> - iProperty.com.my

Posted: 03 Mar 2013 08:07 AM PST


09 di permatang pauh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di permatang pauh - Google Blog Search


MAHATHIR SAHKAN BERTANDING <b>DI PERMATANG PAUH</b>?

Posted: 16 Feb 2013 02:05 AM PST

Mantan PM Tun Dr Mahathir Mohamad enggan melayan cabaran supaya beliau bertanding dalam pilihan raya umum akan datang menentang bekas timbalannya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

mahathir at ikhlas function"Saya dah bersara, saya tak ada niat nak datang balik, tapi saya sekarang ini giat untuk tolong berkempen bagi orang yang dulu tolong saya naik sampai jadi perdana menteri," katanya pada sidang media selepas menghadiri satu majlis makan malam, malam tadi.

Semalam, bekas presiden Kesatuan Guru-guru Melayu Malaysia Barat (KGMMB), Nordin Mahmood mencabar Mahathir menentang Anwar kerana percaya ketua umum PKR itu "telah lama dizalimi" Mahathir dengan pelbagai cara dan patut dibela.

Nordin dilaporkan berkata, Mahathir kini semakin kuat menyerang Anwar walaupun telah bersara daripada politik.

Pertandingan dua tokoh politik itu juga, tegas Nordin, dapat menguji kekuatan dan populariti Anwar untuk mengambil alih kepimpinan negara.

Menurut Mahathir, kempennya sekarang adalah untuk menghargai jasa-jasa mereka yang membantunya sewaktu beliau aktif berpolitik sehingga membolehkannya menjadi perdana menteri.

"Ini balas budilah..sekarang ini orang tak banyak dah balas budi tapi saya masih hargai balas budi.

"Dulu mereka sokong saya, saya naik sampai ke langit.

"La ni (sekarang) saya turun dari langit sokong merekalah," kata Mahathir bersahaja dan berseloroh.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan wartawan pada Sidang Media sejurus merasmikan majlis makan malam anjuran Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (IKHLAS)/

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


Adoption Drive & Charity Sales SCRATCH <b>di BUKIT</b> <b>...</b> - MamaBetty&#39;s

Posted: 21 Nov 2012 10:23 PM PST

As Salam....

Weeiiiii....ni nak warwarkan...berita terkini lagi sensasi..err..sensasi la sangat kaannn...

Kucing Terbiar & Anjing Jalanan akan mengadakan Adoption Drive dan booth Jualan amal di Cat Show anjuran The Official Site of Kelab Kucing Malaysia (KKM) seperti butiran berikut :

TARIKH : 24 & 25 NOVEMBER 2012
MASA : 10AM-5PM
TEMPAT : BUKIT JAMBUL SHOPPING MALL, PULAU PINANG.

Ada beberapa ekor kucing comel yang akan di carikan rumah baru untuk mereka.

Jika anda berhasrat untuk adopt kucing di adoption drive kami, boleh bawa carrier sekali bagi memudahkan anda membawa pulang.

Ada barangan SCRATCH dan tabung derma untuk anda menyalurkan sumbangan ke Dana SCRATCH.

Headband telinga kucing ini antara barang yang mesti ada di booth kami sebagai barangan jualan amal bg mengisi dana kami. 



JEMPUT SINGGAH KE BOOTH KAMI.

BANTU SEBARKAN.
TERIMA KASIH.
P/S: Kami gerak ke Penang esok..woohoooo!!! cya!!

09 di balik pulau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


AJK PKR Cabang <b>Balik Pulau</b> Keluar Parti,Yusmadi Culas! - Pisau.Net

Posted: 27 Jan 2013 07:34 PM PST

Parlimen Balik Pulau cukup terkenal dengan Yb Yusmadi yang semua orang tahu cukup pemalas dan jarang sangat balik kawasan.

Yusmadi juga pernah dikaitkan dengan salah guna kuasa dan penyelewengan apabila berhutang beribu ringgit dengan kerajaan negeri apabila langsung tidak membayar sewa pejabat yang dimiliki oleh kerajaan negeri.Dek kerana tabiat tidak membayar hutang kerajaan negeri terpaksalah tokong Dap masuk campur dan melupuskan hutang secara senyap.Inilah bezanya jika bertokongkan Dap berbanding kakitangan kerajaan negeri sendiri walau berhutang tak bayar sewa akan dihalau keluar dari rumah mereka.

Kembali kepada cerita Parlimen Balik Pulau,semalam AJK Pkr Cabang Balik Pulau bertindak keluar parti,Saudara Abdul Halim keluar parti khabarnya cukup tidak berpuas hati terhadap Yusmadi kerana langsung tidak membantu rakyat,sebaliknya lebih gemar menghabiskan masa di Kuala Lumpur.

Menurut sumber dalaman Pkr,Halim sejak dari dulu lagi tidak gemar melihat rakyat Balik Pulau dipermainkan dek tidak amanahnya Yusmadi yang khianat terhadap kepercayaan rakyat.

Khabarnya masaalah dalaman PKR makin meruncing,bukan saja di Balik Pulau malah banyak Cabang PKR punyai banyak masaalah,namun cukup kuat ditutup oleh pimpinan parti.Tak apalah bangkai gajah lama mana hendak ditutup..nanti berbau jugak..

Penyerahan borang menyertai Umno oleh Abdul Halim semalam berlangsung dalam satu majlis ringkas dirumah Datuk Seri Helmi Ketua Bahagian Umno Balik Pulau,turut serta didalam majlis tersebut adalah YB Farid Adun Pulau Betong .

Pisau kata "nik aziz ciom molot dengan karpal..sah cinta dunia akhirat 2 ekor nih"

DIALOG RAKYAT: Pakatan Rakyat yakin sapu bersih Parlimen <b>Balik</b> <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2013 04:19 AM PDT

Saya yakin Pakatan Rakyat (PR) akan mengekalkan kemenangan di Parlimen Balik Pulau dan akan menguasai ketiga-tiga Dun di Balik Pulau kerana beberapa sebab:-

1. Kami berkerja untuk rakyat sejak menang Mac 2008 hingga kini. Kami tak pernah berhenti. Kami kerahkan segala instrumen yang ada seperti Jawatankuasa Kemajuan Keselamatan Kampung (JKKK), Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN), Ahli Majlis Ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Jabatan-jabatan kerajaan seperti Pejabat Daerah, Jabatan Kebajikan Masyarakat, Jabatan Pertanian, Jabatan Parit dan Saliran dan lain-lain secara padu untuk berbakti kepada rakyat sebagai membalas kepercayaan rakyat kepada kami. Akhirnya kami berjaya dan kami yakin untuk sapu bersih dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 ini kerana kualiti khidmat kami.

2. Dari segi logik, dulu kami menang tipis di Parlimen Balik Pulau dan kalah tipis di tiga DUN di Balik Pulau tanpa segala instrumen-instrumen tadi seperti JKKK, Penyelaras Adun, Ahli Majlis (MPPP) serta tanpa sokongan agensi-agensi kerajaan. Pada 2008 kami hanya mula kerja bila hampir pilihan raya. Kini dengan gerak kerja sejak 2008 dengan sokongan segala instrumen yang ada, saya yakin peluang untuk kami menang besar amat tinggi.

pakatan-rakyat

3. Hasil gerak kerja kami yang ikhlas dan aktif, kami kini mempunyai ramai penyokong dan dari pelbagai bangsa. Mereka amat seronok dengan pembaharuan dan ketelusan kami. Kini kami ada sukarelawan Melayu, Cina dan India, sesuatu yang tidak kami miliki pada 2008. Takkan dengan sokongan padu mereka dalam PRU 13 nanti kami tak boleh menang dengan bergaya?

4. Gerak kerja kami sejak 2008 membuktikan tahap komitmen dan kualiti kerja yang tinggi yang hanya boleh dilaksanakan oleh pimpinan yang ikhlas dan bersemangat waja. Di akui dalam mesyuarat bersama pegawai-pegawai kerajaan, JKKK negeri lebih aktif berbanding JKKK pusat walaupun elaun Pengerusi JKKK negeri hanya RM450.00 berbanding elaun pengerusi JKKK pusat sebanyak RM800.00. Ini menunjukkan perjuangan kami bukan semata-mata kerana duit dan upah tetapi ikhlas untuk berkhidmat kepada rakyat.

5. Ketelusan kami juga rahsia keyakinan untuk kami sapu bersih di Balik Pulau untuk PRU 13 ini. Sama ada JKKK, Penyelaras Adun dan Ahli Majlis MPPP, segala sumbangan dan bantuan yang diberi diagih dengan adil kepada yang berhak menerimanya tanpa melihat warna parti yang disokong oleh penerima. Ketelusan ini menyebabkan kami memiliki ramai kawan dan penyokong. Senyuman dan penyertaan mereka apabila turut serta dalam program-program kami menambah keyakinan kami untuk menang besar.

6. Keaktifan ketiga-tiga penyelaras Adun di Balik Pulau yang menganjur pelbagai program dan aktiviti hampir setiap minggu serta perlaksanaan projek-projek pembangunan di Balik Pulau bagai menutup kewujudan Adun-adun Umno di Balik Pulau. Adun-adun Umno yang menang seolah-olah tiada dan tidak berfungsi walhal mereka memiliki kerajaan pusat yang pasti lebih berkuasa dan mempunyai bajet yang lebih besar berbanding kami. Situasi ini menambah keyakinan kami untuk menang besar.

7. Begitu juga dengan keaktifan Ahli Majlis MPPP yang mewakili warga Balik Pulau yang memainkan peranan besar kepada kejayaan perubahan di Balik Pulau. Dari agihan beg kitar semula kepada rakyat melalui penganjuran program Cleener Greener dan kesukanan yang dilaksanakan hampir setiap minggu, sumbangan-sumbangan apron percuma kepada perniaga, lawatan-lawatan rasmi dan mengejut ke pasar-pasar awam serta Kompleks Sukan Balik Pulau, lawatan dan penganjuran program gotong-royong untuk meningkatkan tahap kebersihan di Pantai Pasir Panjang dan Air Terjun Titi Kerawang, penaiktarafan lebih 10 taman-taman rekreasi di Balik Pulau, hinggalah kepada penaiktarafan Kompleks Makanan Taman Desa Genting yang bernilai lebih RM700,000 dan penaiktarafan Kompleks Sukan Balik Pulau dengan kos RM 2.7 juta adalah catatan rekod-rekod kecemerlangan yang jauh meninggalkan prestasi perlahan Ahli Majlis di era BN. Ini semua menyakinan kami untuk masuk pilihan raya nanti dengan bergaya dan Insyaallah akan menang dengan majoriti yang lebih besar.

8. Faktor tempoh masa persiapan yang lama telah menyebabkan jentera pilihan raya kami benar-benar bersedia berbanding PRU 12. Kami telah memulakan gerak kerja politik sejak menang pada Mac 2008 dan bertambah aktif apabila berlaku peralihan kuasa dari Tun abdullah kepada Datuk Seri Najib Razak dengan andaian Najib akan mengadakan pilihan raya untuk mendapat mandat rakyat. Rupanya Najib tak berani tutup kami tetap bersedia bila-bila masa untuk masuk dan menyertai pilihan raya. Siap siaga kami yang lama ini menambah rasa hati kami untuk mendapat majoriti yang lebih cemerlang.

9. Satu lagi kekuatan kami untuk berhadapan dengan pilihan raya kali ini ialah rekod cemerlang kerajaan negeri Pulau Pinang di bawah Pakatan Rakyat (PR) dari pelbagai aspek. Dari aspek kebersihan, kerajaan PR Pulau Pinang hanya mengambil masa kurang dari lima tahun untuk mengeluarkan gelaran sinis 'Pulau Pinang Darul Sampah' yang ditinggalkan oleh kerajaan Pulau Pinang di bawah BN Umno yang memerintah hampir 50 tahun. Dari aspek pelancongan, dengan tahap kebersihan yang baik dan keaktifan penganjuran program-program kebudayaan peringkat domestik serta peringkat antarabangsa, kehadiran pelancong tempatan dan antarabangsa melonjak tinggi. Operator bisnes yang terlibat dengan sektor pelancongan seperti perhotelan, perkhidmatan pelancongan, homestay, restoran, industri desa dan lain-lain mencatat keuntungan berganda. Imej kerajaan PR sebagai kerajaan rakyat semakin terserlah apabila kerajaan negeri memperkenalkan skim-skim kebajikan sosial seperti Skim Anak Emas, Skim Warga Emas, Skim Bantuan Persekolahan kepada Pelajar Tahun 1 dan 4, Projek Titian Saksama Rakyat dan lain-lain skim yang mencakupi pelbagai lapisan umur, kerjaya dan etnik. Malah dengan urus tadbir kewangan yang cemerlang ia dipuji Ketua Audit Negara. Kerajaan negeri PR Pulau Pinang juga mencatat rekod dalam sejarah kewujudan Pulau Pinang apabila pendapatan negeri meningkat melebihi 310%.

10. Keutuhan Perpaduan dan kerjasama komponen dalam PR iaitu antara PAS,DAP dan PKR kini amat padu berbanding tahun 2008. Masa, Keadaan, tekanan dan provokasi Umno BN mematangkan kami.

Usaha-usaha provokasi politik Umno BN yang berterusan adalah strategi kotor untuk pecah-belahkan persefahaman kami. Kami kini selesa bermesyuarat dan merancang serta melaksanakan program-program kemasyarakatan dan politik secara bersama dan untuk keuntungan semua komponen PR. Kami memahami dan menghormati perbezaan antara kami tetapi kami lebih fokus kepada persamaan matlamat di antara kami iaitu kami bertekad dengan jitu untuk menewaskan Umno BN untuk diganti dengan kerajaan PR yang terbukti lebih mesra, bersih dan telus demi kebaikan masa depan negara dan anak cucu kami.

Dengan antara kekuatan-kekuatan tersebut, kami yakin akan menang di tiga DUN dan akan mengekalkan kemenangan di Parlimen Balik Pulau dengan majoriti kemenangan yang lebih besar.

* Mohd Taufik Sulong Timbalan Ketua Cabang KEADILAN Balik Pulau / Pengarah Pilihan Raya Adun Pulau Betong, Pulau Pinang /Ahli Majls Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP)

09 di nibong tebal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di nibong tebal - Google Blog Search


MMI : Mansor Kena TIKAM <b>Di Nibong Tebal</b> ??

Posted: 22 Dec 2012 04:10 AM PST

Nampaknya nama Mansor Othman benar-benar menjadi igauan kepada masyarakat di Nibong Tebal.Mansor yang terkenal dengan aksi suaranya ( rakaman yang telah didedahkan sebelum ini ) semakin tidak senang duduk kerana diberitakan masyarakat di Nibong Tebal sendiri tidak dapat menerima beliau sebagai wakil mereka dalam PRU13 nanti khususnya warga India.
Mansor yang kini merupakan liabiliti kepada Pakatan Haprak di Pulau Pinang semakin terhimpit kerana perbuatannya sendiri malah berita perletakan beliau untuk bertanding kerusi parlimen di Nibong Tebal dilihat sebagai usaha membunuh karier politiknya.
Apa pun laporan terkini dari sahabat blog anak seberang menyatakan risalah menolak Mansor Othman sudah bertebaran di serata tempat termasuklah di kedai-kedai kopi dan di estet sekitar Parlimen Nibong Tebal.
Paling menarik dikatakan orang PKR sendiri sebenarnya menjadi dalang kepada usaha penolakan Mansor Othman di Nibong Tebal.sejauh mana kebenarannya anak seberang mungkin ada jawapannya...
Kesian Mansor, bukan kata India, melayu dan cina pun semua pakat tolak dia. Macamana la Anwar boleh letak Mansor awal-awal dah umum bakal calon PKR dalam PRU13 di Parlimen Nibong Tebal dan secara tak langsung mencerahkan harapan UMNO untuk menawan kembali kerusi panas tersebut.
Dikatakan juga, AMK Nibong Tebal juga membuat protes dalam senyap kerana chegubard tak terpilih sebagai calon hingga dikhbarkan baru-baru ini, ada ura-ura nak buat sidang akhbar untuk mendesak Anwar Ibrahim agar memilih juga chegubard dan menyingkirkan Mansor. Namun dibatalkan atas campurtangan pihak atasan.Baca Seterusnya.
Mansor kena tikam belakang dengan orang sendiri pula tu ! ampa mau ingatlah..

09 di seberang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di seberang jaya - Google Blog Search


Aqeem Photo Gallery: CLINIC CAFE <b>SEBERANG JAYA</b>

Posted: 24 Feb 2013 07:11 PM PST

There was a day I went to Seberang Jaya, Penang.
Bukan saje pergi suka2 melancong ke, melawat sedara ke hape. Kita pergi buat kerja kena outstation taw!
Beberapa hari duduk situ, buleh kata hari2 pekena nasik kandaq.  Siang malam kari. Naik cemuih!
Nak dijadikan cerita, berdekatan dengan tempat kita buat kerja tu, adalah satu restoran ni yang boleh bikin hati tertarik. 
Manusia ni kalau sakit dan tak sihat akan pergi klinik. Tapi di Seberang Jaya, kalau lapar dan dahaga pun boleh pergi klinik. Klinik di sini bukan sekadar tempat untuk mendapatkan rawatan, tetapi ianya telah berkembang menjadi tempat makan. Saya tak pasti ada berapa banyak klinik seumpama ini di Malaysia. Mungkin ini satu-satunya.
Takde sape pun yang rekemen suruh saya makan kat sini. Jadi saya belum tahu tahap kesedapan menu yang disajikan. Lagi pun pada saya, sedap itu subjektif. Sedap bagi kita, mungkin tidak bagi orang lain. Dan ianya bergantung kepada keadaan tahap kelaparan sewaktu mengadap makanan tu. Kadang2 kita rasa biskut kering cicah teh-o pon sodap giler bila tahap kebuluran mencapai tahap gaban. Kadang2 tu pulak makang nasik lauk ikang singgang dengan ulang cicoh budu sedapnya bukang kepalang. Maka kerana itu saya mengamalkan prinsip daun serai, daun gaharu, belum try, belum tahu. 
Nak kata makanan dia healthy sangat tak jugak. Ada jer ala carte goreng2 dengan kandungan beribu-ribu kalori.  Kesimpulannya di sini, it's not about the food. It's about the concept, theme and decoration.
Café ni terletak di Jalan Todak 3, Pusat Bandar Seberang Jaya, Pulau Pinang, bertentangan pula dengan Supermarket Billion berhampiran dengan pusat membeli-belah Sunway Carnival. Ianya berada di satu kawasan dimana ia cuba memberi cabaran kepada beberapa buah restoran nasi kandar bertaraf gergasi yang terdapat berhampiran dengannya.   
Sekali pandang memang tak perasan ianya sebuah café. Dua kali pandang  mungkin kedai menjual peralatan untuk klinik. Tiga kali pandang, baru perasan. Restoran rupanya. 
Saya tidak pasti siapakah pemilik restoran ini. Walau pun begitu, perasaan saya lebih terarah kepada ianya dimiliki oleh non-muslim.  Kerana itu, sebelum masuk, saya cuba menggunakan hak saya sebagai pengguna. Ada seorang wanita berpakaian uniform putih, lagaknya seperti jururawat sahaja, nampak tercegat di muka pintu sambil memegang buku menu.
"Restoran ni halal ke?"
"Halal lah encik… kalau tak takkan saya kerja kat sini", akak itu berkata dengan fasihnya dalam bahasa Malaysia.
"Oh, kalau macam tu, boleh lah kita makan kat sini", saya membalas kenyataan akak tersebut dengan berkata kepada rakan saya.
"Eh… boleh apa pulak tak boleh. Ramai jer Melayu makan kat sini", kata akak sambil menjemput kami masuk.
"Memanglah muka akak nampak Melayu… kot lah Indon ke, Sabah Sarawak ke", saya berkata balik, tapi dalam hati je lah.
Maka dengan keyakinan dan iman yang teguh, kami melangkah masuk ke restoran ibarat seorang seorang pesakit mencari tuan doktor.
Saya terkesima dengan dekorasi restoran ini.  Ia membuatkan saya terasa seolah-olah seperti berada di satu sudut dalam sebuah hospital. Setiap benda yang ada di restoran ini ada kena mengena dengan hospital, klinik dan kesihatan. Poster yang menghiasi dinding restoran penuh dengan informasi biologi hal ehwal dalaman tubuh manusia. 
Cuma secara peribadi, saya rasakan ianya terlalu merah. Ada ke klinik / hospital yang guna warna merah? Owh... mungkin pemiliknya peminat pasukan "Setan Merah" agaknyer. Jadi bila gabungkan kelab bolasepak dengan kesihatan, inilah jadinya. Hahahaha... pandai2 jer aku buat kesimpulan.
Orang tak ramai, mungkin kerana di luar waktu makan. Kami datang 4.00 petang, baru nak lunch, apa barang!!!
Nurse tengah ambik order.
Lampu bilik bedah yang digunakan untuk membedah makanan dia atas meja makan.
Diorang guna bekas ni untuk letak sudu, garfu dan tisu. Sama jugak kalau kat hospital diorang letak pisau, gunting dan peralatan bedah lain.
Kelalang kon diguna untuk isi air minuman.
Bekas makanan yang biasa digunakan untuk letak peralatan bedah. Harap2 benda ni bukan bekas terpakai yang dibeli dari hospital.
IKLAN: Kami menyediakan perkhidmatan fotografi, dengan pengkhususan kepada majlis perkahwinan, keraian, hari jadi, aqiqah dan majlis-majlis rasmi, sesuai dengan kemampuan dan keperluan anda. Harga boleh bincang maaaa.... Sila hubungi kami di sini.

EAM13-Futsal Mesra Belia DUN <b>Seberang Jaya</b> - Suara Generasi <b>...</b>

Posted: 25 Feb 2013 12:17 AM PST

Futsal-seberang-jaya-johan

PERMATANG PAUH, Ahad, 24 Februari 2013: 16 pasukan telah menyertai pertandingan futsal merebut hadiah bernilai RM1000 di Saffira Sports Planet, Seberang Jaya sempena Futsal Mesra Belia DUN Seberang Jaya, Permatang Pauh. Program ini dianjurkan oleh Gerakan 4B Kawasan Permatang Pauh dengan kerjasama Pejabat Belia dan Sukan Daerah Seberang Perai Tengah. Program bermula pada jam 3.00 petang.

Sambutan golongan belia di dalam sukan futsal yang diyakini dapat membentuk belia mengikuti aktiviti-aktiviti sukan dan kecergasan. Program ini juga bertujuan untuk menarik sebarapa ramai golongan belia mendekati aktiviti-akviti gaya hidup sihat dan menghindar golongan belia terjebak dalam aktiviti yang tidak sihat. Disamping itu program ini diharap akan dijadikan jambatan hubungan keakraban anatara belia setempat dan mendekatkan golongan belia dengan pemimpin-pemimpin setempat.

Majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh Sdr. Mohd Amiruddin Bin Abd Hamid, EXCO Pemuda UMNO BahagianPermatang Pauh merangkap Pengerusi Gerakan Belia 4B Kawasan Permatang Pauh.

Johan pertandingan dimenangi oleh Pemuda UMNO Cawangan Seberang Jaya yang membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM300 manakala pasukan Tropedo ditempat kedua yang menerima hadiah wang tunai RM200. Pasukan Old Boys dan Suka-Suka FC A masing-masing ditenpat ketiga dan keempat yang menerima wang tunai RM100.

Program ini tamat jam 7.00 petang.

Aksi-pemain

Aksi permainan

Aksi-pemain-2

Pantas dan cepat

Aksi-pemain-3

Salah satu aksi pemain dalam gelanggang



09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


(Video) Rompakan Bank Hong Leong <b>di</b> Tesco <b>Gelugor</b>

Posted: 01 Mar 2013 12:23 AM PST

GEORGE TOWN – Dua lelaki bertopeng dan bersenjatakan parang sekali lagi 'makan besar' apabila mereka merompak cawangan Bank Hong Leong di pasar raya besar Tesco di Gelugor di sini buat kali kedua semalam melibatkan kerugian RM11,000.

Sebelum ini iaitu pada 15 Januari lalu, suspek yang sama telah melarikan RM20,000 dari bank tersebut. Kejadian pukul 12.56 tengah hari itu hanya mengambil masa kurang seminit apabila suspek terus menerpa ke arah pintu masuk sebelum mengacukan parang ke leher salah seorang pengawal keselamatan.

Suspek kemudian pergi ke kaunter juruwang dan memaksa pegawai bertugas menyerahkan wang sebelum melarikan diri dengan menaiki sebuah kereta. Ketika kejadian terdapat tiga pekerja dan empat pelanggan. Mereka tidak dicederakan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Senior Asisten Komisioner Mazlan Kesah berkata, polis percaya rompakan itu dilakukan suspek yang sama dalam kejadian pada 15 Januari lalu berdasarkan modus operandi mereka. - Kosmo

Bilik untuk disewa <b>di gelugor</b> – 3595th Edition | Portal Rumah Sewa <b>...</b>

Posted: 22 Nov 2012 10:36 PM PST

Maklumat Rumah sewa/ Rumah untuk disewa:

terdapat dua bilik untuk di sewa Di sebuah banglo 3 tingkat

Bilik tersebut di tingkat 3 sebuah rumah banglo di sungai gelugor.
Laluan asing kepada tingkat 3, complete privacy daripada Tuan Tanah.

Hanya untuk wanita muslim.

bilik pertama: masterbedroom dilengkapi dengan tandas dalam bilik (RM350)
bilik kedua: Middle room (RM300)

Dekat dengan usm hanya 1km. Parking senang.

Fully Furnished.

By rumahsewa.com

Maut jatuh tingkat 24

Posted: 14 Mar 2013 05:53 PM PDT


Orang ramai sedang menunggu mangsa dibawa turun dari tingkat 24 bangunan pangsapuri yang sedang dalam pembinaan, untuk dibawa ke HPP, semalam. Foto Kecil : Zhi Hao

GEORGETOWN - Seorang lelaki maut apabila terjatuh ketika sedang melakukan kerja pemasangan di sebuah tapak pembinaan di Gelugor, pagi semalam.

Mangsa, Loh Zhi Hao, 19, maut di tempat kejadian dipercayai terjatuh dari tingkat 24 sebuah pangsapuri yang sedang dalam pembinaan.

Difahamkan, mangsa terjatuh ketika sedang memasang bingkai aluminium berhampiran balkoni di salah sebuah unit pangsapuri di tapak pembinaan di Lebuh Tengku Kudin 3, Gelugor.

Rakannya, seorang warga Myanmar berkata, dia terkaku ketika melihat mangsa terjatuh dan segera memberitahu pekerja lain selepas menyaksikan insiden tragis yang berlaku kira-kira jam 10 pagi itu.

Mangsa ditemui pada lantai tingkat empat yang bakal dijadikan ruang istirahat untuk penduduk di pangsapuri itu apabila siap kelak.

Timbalan Ketua Polis Daerah Timur Laut, Superintendan Ismail Toh Paduka Idris berkata, siasatan awal mendapati, mangsa tidak memakai tali keselamatan ketika bekerja.

"Difahamkan, mangsa berasal dari Gurun, Kedah. Dia baru 10 bulan datang ke negeri ini untuk bekerja dengan syarikat aluminium di Bayan Lepas.

"Kita akan siasat untuk kenal pasti punca kejadian. Setakat ini, kematian mangsa tiada unsur jenayah," katanya.

Sementara itu, ibu mangsa, Ng Bee Kim, 52, berkata, anaknya seorang yang kuat bekerja dan tidak lokek dengannya.

"Tahun Baru Cina baru-baru ini, dia bagi hampir satu pertiga bonusnya kepada saya. Tahun lepas, dia hadiahkan gelang pada Hari Ibu.

Saya pakai gelang itu sampai sekarang.

"Dia juga beritahu nak kahwin pada usia 25 tahun. Tapi apakan daya. Dia anak yang baik dan saya rasa hidup seperti tak ada erti lagi selepas ini.

Dialah satu-satunya anak yang saya ada," katanya ketika ditemui di rumah mayat Hospital Pulau Pinang.

Menurutnya, dia membesarkan mangsa bersendirian selepas suaminya meninggal dunia sejak mangsa berusia setahun.

sumber:http://www.sinarharian.com.my/edisi/...at-24-1.139696

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved