Jumaat, 5 April 2013

di negeri pulau pinang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


Jawatan Kosong Kerajaan <b>Negeri Pulau Pinang</b> (04 April 2013 <b>...</b>

Posted: 24 Mar 2013 08:07 AM PDT

09 di Butterworth - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Butterworth - Google Blog Search


Kes Penganiayaan Membakar Alkitab Hari Ahad Ini <b>Di Butterworth</b> <b>...</b>

Posted: 21 Jan 2013 08:48 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Seorang paderi di Butterworth menerima nota dalam peti surat pos tanpa sebarang alamat pengirim atau asal notis itu, menyeru umat Islam untuk membakar Alkitab Bahasa Malaysia yang mengandungi perkataan Allah.

09 di tanjung tokong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung tokong - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 01:53 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

&#39;Kenapa mereka bertindak kejam?&#39;

Posted: 13 Mar 2013 09:28 AM PDT


Sebuah sangkar ini bernilai hampir RM500, namun dibuang ketika kandangnya dirobohkan.


Inilah bekas tapak yang dirobohkan oleh sebuah syarikat pemaju perumahan


Shahrizat menunjukkan laporan polis yang dibuatnya.

TANJUNG TOKONG - "Kalau diikutkan hati, tahap kesabaran saya boleh dianggap sehingga membunuh orang, tetapi iman saya masih kuat, saya berpegang kepada agama."

Demikian rintihan seorang anak muda berusia 26 tahun apabila kandang lembu, kambing dan ayamnya dirobohkan oleh sebuah syarikat perumahan.

Tanpa sebarang notis, kandang miliknya yang sudah berusia hampir lima tahun itu hilang sekelip mata.

Shahrizat Ahmad berkata, kejadian berlaku pada Februari tahun lalu, namun sehingga kini dia langsung tidak menerima sebarang pampasan daripada syarikat perumahan berkenaan.

Menurutnya, sedangkan dia mempunyai sijil pendaftaran daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

"Hairannya hampir kesemua premis di Kampung Tanjung Tokong ini menerima pampasan apabila kedai kopi atau kedai runcit dan sebagainya dirobohkan untuk tujuan pembinaan perumahan, tetapi saya langsung tidak menerima apa-apa pampasan.

"Lebih kecewa kejadian berlaku ketika saya tiada di kawasan kandang, saya dipanggil jiran terdekat dan apabila sampai, luluh hati saya.

"Kenapa mereka bertindak kejam terhadap saya, saya hanya anak muda yang mahu berdikari," katanya.

Usaha hampir tunjuk hasil

Gara-gara perobohan berkenaan, Shahrizat kerugian hampir RM30,000.

Lebih mengecewakannya apabila usahanya sudah hampir menunjukkan hasil kerana ada ternakannya yang sudah bunting.

Malah dia juga berhasrat untuk berkahwin setelah usahanya berjaya.

"Tapi semua sudah musnah, duit tiada, modal musnah, saya kehilangan semuanya dalam sekelip mata," kata Shahrizat.

Difahamkan kerja perobohan dilakukan berikutan kawasan berkenaan akan dibangunkan dengan perumahan menggantikan rumah-rumah lama di Kampung Tanjung Tokong.

Shahrizat yang juga dikenali dengan Ahmad Albab berkata, disebabkan kandangnya yang dirobohkan tanpa sebarang notis menyebabkan kambing, lembu dan ayam ternakannya terbiar di merata kampung.

Menurutnya, sehingga kini dia sendiri tidak dapat menerima hakikat bagaimana benda yang bernyawa dilakukan sedemikian rupa sehingga menyebabkan ada yang mati.

"Pada masa itu saya tidak sempat hendak selamatkan kambing yang sudah merata-rata, hampir 200 ekor ayam peru saya mati kerana tidak mempunyai reban.

"Saya pengusaha miskin, mana ada tempat lain lagi hendak saya letakkan," katanya.

Disebabkan tidak berpuas hati tindakan tidak bertanggungjawab pihak kontraktor yang mewakili syarikat perumahan itu, Shahrizat membuat empat laporan polis.

Dalam masa yang sama, dia juga mendesak supaya diberikan lokasi ternakan lain.

Kebenaran tiada pengesahan

Difahamkan, bagaimanapun kata putus diberikan tanpa surat hitam putih apabila wakil kontraktor membenarkannya menjalankan kegiatan ternakannya seperti biasa di tanah kosong belakang perumahan transit di Tanjung Tokong.

Namun lain masalah timbul apabila tiada pihak mahu mengesahkan status tapak ternakannya sehingga kebanyakan permohonan tidak dapat diluluskan, antaranya termasuk permohonan mendapatkan baka daripada Jabatan Veterinar, pinjaman Tabung Ekonomi Usahawan Nasional (Tekun) dan sebagainya.

Shahrizat berkata, dia kecewa kerana ada segelintir pihak yang bertanggungjawab tidak mahu membantu anak Melayu sepertinya yang mahu berdikari.

"Saya amat berharap supaya syarikat yang berkenaan beri pampasan kepada saya dan iktiraf tapak yang saya duduki sekarang. Saya utarakan masalah ini kerana mahu nasib anak muda seperti saya tidak ditindas selama-lamanya," katanya.

SUMBER:http://www.sinarharian.com.my/edisi/...kejam-1.139264

09 di tanjung bungah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2013 01:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Inilah Ceritaku: Masjid Terapung @<b>Tanjung Bungah</b>

Posted: 26 Jan 2013 09:28 PM PST

Sebaik keluar dari Toy & Fantasy Museum di Teluk Bahang, kami singgah sebentar di sini sebelum menikmati Pasembor dan Kerang Bakar di Padang Kota.Teringat Masjid Terapung di Jeddah
Sea view dari masjid
Ada Warong Mee Udang di sana. Ada siapa pernah cuba?
Walaupun Sg Petani ke Penang Island lebih dekat berbanding perjalanan ke Alor Setar, setahun sekali pun payah nak pekena pasembor, kerang dan sotong bakar di Padang Kota . Harga JJCM ber4 kami ni kalau nak disamakan dengan makan tengahari di Sg Petani..rasa-rasanya boleh dapat terubuk bakar, kambing bakar,  dan 2,3 jenis ikan lagi di Sg.Petani. Sekali-sekala bolehlah. Lain kali kena try Mee Udang di gerai adik Saiful Apek "Gitu-gitu"..
Membawa "Cik Putih" yang baru seminggu bersama kami, membiasakan diri dengannya, bawa ronda dekat-dekat dulu sebelum melatih dia berkhidmat dengan lebih jauh dan lasak selepas ini dan untuk tahun-tahun mendatang (sampai pencen kot....)

Masjid Terapung <b>Tanjung Bungah</b> Penang ~ You & i Homestay

Posted: 30 Dec 2012 02:01 AM PST

     Masjid ini turut menyerlah dengan seni bina mengagumkan hasil gabungan seni bina tempatan dan Asia Barat terutama Turki.Jarak You & i Homestay ke masjid ini ~5.4KM dan ~ 12minit menaiki kedaraan.
Kedudukannya yang strategik iaitu dalam perjalanan menuju ke Batu Feringghi menjadikan masjid berkenaan sebagai tempat persinggahan di kalangan pelancong bukan sahaja untuk solat malah bagi merehatkan minda.
Masjid dua tingkat yang mampu memuatkan 1,500 jemaah itu dan dibina di atas lot 254, 265, 266, 308 dan 643 Mukim 18, Daerah Timur Laut di tepi pantai Tanjung Bunga dilengkapi ruang sembahyang utama, ruang sembahyang wanita, tempat mengambil wuduk lelaki dan wanita serta bilik menguruskan jenazah.
Reka bentuknya yang unik sememangnya mengagumkan manakala kubah pula berbentuk aerodinamik, sesuai dengan persekitaran lautan.
Keunikan masjid terapung diperkukuhkan lagi dengan menara azan setinggi tujuh tingkat yang dihiasi dengan ukiran kayu jati dan seni khat kaligrafi dari Indonesia. 
Mozek dan seramik yang berwarna-warni terdapat di bahagian luar dan dalam masjid untuk memberi pencahayaan dan hasil yang lebih menarik apabila dipandang selain memasang siling putih di bahagian kubah.
Bagi mencantikkan lagi kawasan masjid tersebut, reka bentuk tembok pagar bercorak bunga matahari dipasang di sekeliling dan kawasan pintu hadapan masjid tersebut.
Sebelum sampai batu feringgi jagan lepaskan peluang singgah solat di masjid ini.

Kasih Salina: 2H/1M <b>di Tanjung Bungah</b> Beach Hotel

Posted: 08 Oct 2012 06:37 AM PDT


Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..
Tetiba jer ada mood untuk update gambar bercuti dengan anak-anak.. takpe lah gambo lama pun kan.. dan pastinya sahabat-sahabat alam maya ku ini belum melihatnya lagi.. tak gituuu? Rasanya itu mesti tanda mau pergi bercuti la tu..
Ni masa pi Penang bulan Mac ritu lagi daa.. aku malas nak edit & transfer dari camera compact ku yang comel & kecil itu..huwawawa..
Tiap tahun memang tiga empat kali juga la kami sekeluarga ke Penang, Pulau Mutiara itu.. Pi Penang memang best, sekali sekala menyesakkan diri di tengah kesibukkan manusia & trafiknya.. Aku suka makan sup daging Hameed restoren & pekena pesemboq Penang yang marvelous tu..

Percutian Keluarga ke Bukit Bendera Pulau Pinang Di SINI

Perjalanan dari rumah kami ke Penang ambik masa dalam 2 jam camtu.. biasanya ke Penang mesti bermalam kat Hotel.. So, untuk trip kali ni kami memilih untuk menginap di Tanjung Bungah Beach Hotel.. Tempahan online dibuat melalui agoda lebih murah berbanding walk-in.. memang jimat & berbaloi-baloi ler..
Kad untuk bukak pintu dia pun cantik jugak.. sebab kami memilih Tanjung Bungah Beach Hotel sebab ada private beach supaya senang anak-anak aku nak main air terutamanya si kakak tu suka bebenor dengan air.. Ternyata pilihan kami tepat & memang seronok dapat main pasir & air laut..
veranda ni tempat yang paling best untuk lepak, aras sama dengan lobby hotel dan mengadap laut dengan tiupan angin pantai yang nyaman & segar..
dinding kaca di belakang adik tu membuatkan luas mata memandang ke laut.. memang kena sangat konsep & dekorasi Tanjung Bungah Beach Hotel ni..
swimming pool dia pun besar dan ada bahagian kanak-kanak & dewasa..
seronok dapat merasa mandi laut tapi airnya tidok lah jernih..

 playground pun ada..lepas mandi kolam kakak sambung main kat playground yang terletak bersebelahan dengan kolam renang..
 budak gemuk ni langsung tak peduli orang, seronok sangat la tu..
kutip batuan & kulit kerang..
Sebelum balik posing lagi di veranda ni.. bilik hotel ni biasa-biasa saja bagi aku dan padan la dengan nilai yang dibayar dan menu makan pagi nya banyak pilihan TETAPI rasanya tidak seperti standard hotel & TIDAK SEPERTI Chef Hotel yang masak..worse sangat-sangat..
 SEBAB apa aku KATA BIGITU - Tidak patut langsung nasi lemak yang mentah dihidangkan kepada Guest..
Aku rasa macam nak panggil jer manager on duty pada waktu itu..
Agak-agaknya, mereka sanggup tak melayan jika aku membuat aduan?

Percutian Keluarga ke Bukit Bendera Pulau Pinang Di SINI

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2013 01:35 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Alila Horizons Condominium, <b>Tanjung Bungah</b> <b>...</b> - iProperty.com.my

Posted: 05 Mar 2013 08:10 AM PST

Lorong Kejora, Tanjung Bungah, 11200, Penang

Description

Duplex Penthouse tastefully renovated with quality furnishings.
Special Large Open Roof area approximately 700 ft2 (on accessory title) is ready for creative transformation into private rooftop garden

Extra Large Balcony with Hill View East-facing accommodates an additional outdoor lounge & breakfast table set
BOFI Designer Kitchen is fully equipped with fitted Gas & Electric Stove & Hood, Oven & Dishwater
Hot Water system installed @ Kitchen as well
Other appliances include Full-size Wine Chiller, Super-Size Fridge, Freezer, Washing Machine & Dryer

All Bedrooms with Ensuite Bathrooms

View to appreciate. Please call Joyce 016-4227001 for viewing arrangements

Property Details
  • QuikPro No:UP2007804
  • Property Type:Condominium
  • Tenure:Freehold 
  • Title Type:Strata
  • Built-Up:3,800 sq. ft.
  • Asking PriceRM 2,100,000
  • Asking Price psf :RM 553
  • Bedrooms:3+1
  • Bathrooms:5
  • Unit type:Corner
  • Occupancy:Owner Occupied
  • Furnishing:Partly Furnished
  • Facing Direction:East
  • Posted Date:06/03/2013
  • Facilities:Barbecue Area, Covered Parking, Gymnasium, Jacuzzi, Playground, Swimming Pool, Wading Pool, Tennis Court, 24hr Security

Send An Enquiry Now

Agent Photo 

Send email to Agent

Submit

Note: By clicking on "Submit", you agree the policies for sending enquiries


SMS to Agent

Submit

Note: By clicking on "Submit", you agree the policies for sending enquiries



Similiar properties you might be interested in:

Here are some other properties that match the same criteria as the one you are looking at

Latest Condo/Serviced Residence in Penang For Saleview more >>
Latest Condo/Serviced Residence in Penang For Rentview more >>

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


Adoption Drive & Charity Sales SCRATCH <b>di BUKIT</b> <b>...</b> - MamaBetty&#39;s

Posted: 21 Nov 2012 10:23 PM PST

As Salam....

Weeiiiii....ni nak warwarkan...berita terkini lagi sensasi..err..sensasi la sangat kaannn...

Kucing Terbiar & Anjing Jalanan akan mengadakan Adoption Drive dan booth Jualan amal di Cat Show anjuran The Official Site of Kelab Kucing Malaysia (KKM) seperti butiran berikut :

TARIKH : 24 & 25 NOVEMBER 2012
MASA : 10AM-5PM
TEMPAT : BUKIT JAMBUL SHOPPING MALL, PULAU PINANG.

Ada beberapa ekor kucing comel yang akan di carikan rumah baru untuk mereka.

Jika anda berhasrat untuk adopt kucing di adoption drive kami, boleh bawa carrier sekali bagi memudahkan anda membawa pulang.

Ada barangan SCRATCH dan tabung derma untuk anda menyalurkan sumbangan ke Dana SCRATCH.

Headband telinga kucing ini antara barang yang mesti ada di booth kami sebagai barangan jualan amal bg mengisi dana kami. 



JEMPUT SINGGAH KE BOOTH KAMI.

BANTU SEBARKAN.
TERIMA KASIH.
P/S: Kami gerak ke Penang esok..woohoooo!!! cya!!

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jan 2013 11:32 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Nov 2012 11:30 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

KEMBAR HILANG <b>DI</b> MALAM HARI ~ AKRINE SENAWANG [ AS <b>...</b>

Posted: 15 Nov 2012 10:54 PM PST

CHE SOM (kiri) menunjukkan pakaian bayi yang telah dibeli oleh Norliana di Kampung Kelut, Jabi, Pokok Sena, Kedah semalam.
POKOK SENA – Penantian lima tahun seorang suami untuk menimang cahaya mata sulung musnah apabila kembar perempuan dalam kandungan isterinya didakwa hilang secara misteri pada Isnin lalu.
Kejadian tidak diduga itu didakwa menimpa Norliana Manaf, 28, semasa dia bermimpi ketika dia tidur di rumah ibunya, Che Som Endut, 57, di Kampung Kelut, Jabi di sini malam kelmarin.
Lebih mengejutkan, rekod pemeriksaan bulanan kandungannya di Klinik Kesihatan Bukit Jambul, Pulau Pinang turut dipercayai hilang pada malam yang sama.
"Pada malam berkenaan, saya bermimpi lima wanita berjubah mendekati saya sambil membacakan sesuatu sebelum mereka hilang selepas azan Subuh berkumandang.
"Apabila terjaga, saya mendapati perut yang selama ini besar dan berat, tiba-tiba berasa ringan dan kempis. 
"Saya mula syak ada benda yang tidak kena berlaku lalu mengejutkan suami saya, Aziz Hussein untuk memberitahu apa yang berlaku.
"Apabila saya pergi ke Klinik Kesihatan Pokok Sena untuk tujuan pemeriksaan pada kira-kira pukul 9 pagi esoknya, bayi dalam kandungan saya disahkan sudah hilang. Saya hanya mampu menangis," cerita Norliana kepada pemberita di sini semalam.
Dia yang tinggal di Bukit Jambul, Pulau Pinang, dijadual bersalin pada 3 November lepas.
Berikutan itu, dia mengambil keputusan untuk tinggal di rumah ibunya sejak sebulan lalu untuk tujuan bersalin.
Menjelaskan lebih lanjut, Norliana berkata, suaminya yang berusia 27 tahun telah membawanya membuat ujian pengimbasan di Klinik Kesihatan Bukit Jambul sebelum ini yang memaklumkan dia mengandung kembar perempuan.
"Bagaimanapun semasa kakitangan Klinik Kesihatan Pokok Sena menghubungi Klinik Kesihatan Bukit Jambul untuk mengesahkan dakwaan saya itu, mereka dimaklumkan bahawa rekod tersebut telah hilang," ujarnya.
Norliana turut dibawa menemui pengamal perubatan tradisional oleh keluarga dua hari lalu untuk mendapat kepastian mengenai kejadian itu.
"Mereka memaklumkan perkara sama seperti doktor iaitu anak saya hilang dalam kandungan," katanya.
Oleh SHAHNI FARHANA MAT SAHIR

09 di nibong tebal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di nibong tebal - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved