Khamis, 18 April 2013

09 di Batu uban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu uban - Google Blog Search


Sokongan Penubuhan Pusat e-komuniti <b>di Batu Uban</b>

Posted: 04 Oct 2010 03:21 AM PDT

PID dijemput untuk menyokong penubuhan e-Komuniti di Batu Uban yang mengsasarkan 10 biji komputer untuk kegunaan warga penduduk di Batu Uban. PID turut memberi penerangan manfaat dan kursus yang ditawarkan melalui PID.

Perancangan ini turut dihebahkan sempena dengan Program Komuniti Bandar Bersih dan Selamat (Cleaner Greener Penang) bersama Qariah Masjid & JKKK Batu Uban. Acara berlansung pada 2hb Oktober 2010 dari pukul 8 pagi sehingga 1 tengahari di Dataran Masjid Batu Uban.

09 di kepala batas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di kepala batas - Google Blog Search


Pakatan Jangan Mimpi Nak Menang <b>Di Kepala Batas</b> – Pak Lah <b>...</b>

Posted: 16 Apr 2013 01:39 PM PDT

20130416_111041

Bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi memberi jaminan calon-calon Barisan Nasional (BN) yang bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) di Parlimen Kepala Batas dan tiga Dewan Undangan Negeri (DUN) di bawahnya akan meneruskan kesinambungan kemajuan dan pembangunan di situ.

Abdullah yang melepaskan kerusi Parlimen Kepala Batas berkata, kesemua mereka merupakan anak tempatan yang pasti mahu melihat kawasan berkenaan terus berkembang maju.

Sehubungan itu tegasnya, tiada alasan untuk pengundi menolak atau tidak menyokong calon-calon tersebut.

"Adalah menjadi tanggungjawab kita semua untuk mengekalkan kemajuan dan kemakmuran selama ini.

"Amat merugikan kalau kita tidak bersungguh-sungguh memberi kerjasama kepada mereka," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis memperkenalkan calon-calon baharu bagi Parlimen Kepala Batas di sini malam tadi.

Mereka ialah calon Parlimen Kepala Batas, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican; calon DUN Penaga, Mohd. Zain Ahmad; calon DUN Bertam, Shariful Azhar Othman dan calon DUN Pinang Tunggal, Datuk Roslan Saidin.

Abdullah menambah, tidak seperti pembangkang, mereka membariskan calon-calon dari luar yang tidak dikenali penduduk tempatan.

"Kita sendiri pun tidak pernah nampak mereka di sini sebelum ini," ujarnya. UTUSAN

09 di jelutong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di jelutong - Google Blog Search


Bekas Ketua Umno <b>Jelutong</b> kata Melayu 17 cawangan parti tak <b>...</b>

Posted: 15 Apr 2013 08:37 PM PDT

JIKA parti Melayu seperti Umno pun tidak boleh meramahi masalah akar umbi sampai menutup 17 cawangan parti di Jelutong, elok ahli parti memilih parti lain dalam Pakatan Rakyat untuk memperjuangkan hak-hak Melayu yang ditindas. Itu antara kata-kata bekas Ketua Umno Bahagian Jelutong, Datuk Abdul Rashid Ismail di depan kira-kira 60 anak buahnya.

Abdul Rashid berkata, Umno sepatutnya tidak menggantung keputusan Pemilihan Agung Umno pada tahun 2004.

Malah, katanya, kepemimpinan Umno tidak wajar menggantung keahlian veteran itu kononya atas dakwaan mengamalkan politik wang.

Abdul Rashid disegani pengikutnya dalam menempuh pancaroba politik dalaman semasa isterinya turut dilapor terbunuh di Jelutong.

"Apabila saya mendengar cerita sedih berhubung kepimpinan negeri yang membelakangkan perlembagaan (dengan menutup 17 cawangan Umno Jelutong), saya fikir saya perlu terbabit semula," katanya.

Ekoran itu, beliau menolak cadangan memegang jawatan kanan parti itu.

Abdul Rashid menggesa ahli-ahli yang tidak berpuas hati supaya terus memprotes dan berani memperjuangkan hak bagi memastikan cawangan mereka dihidupkan semula.

"Jangan rasa bersalah. Pilihan lain, anda boleh lompat ke parti lain seperti PKR atau PAS - masih ada Pakatan Rakyat.

"Ia masih boleh diterima kerana anda bukan melompat ke agama lain," katanya kepada kira-kira 60 anggota yang hadir.

09 di Batu maung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu maung - Google Blog Search


1 MALAYSIA: Gambar Ceramah BN <b>Di</b> Dun <b>Batu Maung</b>....Penang <b>...</b>

Posted: 17 Apr 2013 10:00 PM PDT

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu maung</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Mar 2013 03:33 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

MY ALL: Cuti2 Penang: War Museum, <b>Batu Maung</b>

Posted: 21 Mar 2013 05:24 PM PDT

lepas dah pekena Mee Udang Ayu yg super sedap tu, kami direct menuju ke War Museum yg terletak di Batu Maung ni...
War Museum ni selain drp kita boleh tgk dgn mata kepala sendiri bagaimana kubu pertahanan askar British, kat sini jugak dorang ada sediakan paintball...

sila percaya, kami anak beranak, mak dan adik aku sgt teruja dpt masuk sini...
tempat ni adalah kubu perang yg dibina oleh askar British utk mengelak serangan musuh...kubu yg dibina pada tahun 1930 dan siap pada tahun 1939... kubu ini juga adalah pusat operasi tentera terbesar di Malaysia pada zaman tersebut..bagaimanapun kubu ini telah ditawan oleh tentera Jepun pada perang dunia ke II utk dijadikan tempat menyeksa tawanan...
di sinilah tempat gugurnya beribu2 bom dan peluru, di sinilah tempat darah2 tentera berguguran, di sinilah penjara bagi tawanan dan di sini jugaklah tempat pancungan kepala dan menyeksa tawanan...
tempat ni terbiar selama 60 tahun dan sekarang ia diambil alih oleh pihak tertentu (bukan kerajaan Pulau Pinang) utk mengembalikan nostalgia...
jom aku bawak korang ronda dalam ni...
utk dewasa tiketnya rm20...kena tunjuk MyKad lah...
kanak2 umur 5 hingga 12 tahun pulak dikenakan caj rm10...
pas tu kalau nak bawak kamera masuk dlm, kena tambah rm2..
so, total kami kena bayar utk masuk War Museum ni adalah rm92...

museum ni adalah self guided...dorang letak arrow merah dan penerangan di setiap check point...korang kena ikut je lah check point ikut urutan, urutan check point ada dlm flyers yg diberi semasa di kaunter tiket...kawasan ni adalah sgt besar okey!!

adik aku try baju askar, topi dan senapang...senapang tu senapang betul tau...

eh, mak aku pun try jugak? heheh...mak aku setakat pegang senapang ni takde hal...tak berat pun katanya...maklumlah, mak kan polis wanita hebat kat Sg. Besar tu...heheh...

masuk sini sila jaga percakapan dan tingkah laku anda...heheh...

dari sini boleh nampak Jambatan Pulau Pinang... :)

anak2 bersama meriam besar...

ok, yg ni tunnel...terowong ni mula2 je ada lampu...kat dlm gelap gelita tau...serius gelap...

berhimpit2 kami masuk terowong ni...nak rasa terowong askar British ni.....mak mmg sporting habis boleh masuk terowong tu...ni yg aku respek semangat polis mcm mak ni...
adik aku paling depan sekali...hubby kat belakang aku...gelap giler okey terowong ni sebenarnya...ni pun dibantu oleh lampu henfon adik aku dan lampu kamera...
yg kelakarnya, si adik mintak daddy dukung dia masa dlm terowong ni...dah la terowong ni sempit, dia mintak dukung pulak...gelak besar kami masa tu...hahaha....

yg ni senapang dgn bayonet yg digunakan oleh askar British...
panas weh tempat ni...muka adik berminyak2 dah tu....

yg ni pulak terowong laaaagi kecik dari terowong kami masuk sebelum ni..dlm terowong ni ko kena merangkak sejauh 7 meter dan lepas tu ko kena memanjat pulak 9 meter...haha...ni namanya terowong kubu bawah tanah...kami decided tak masuk terowong tu, tak kuasa...rosak seluar jeans aku nnt...kehkeh...alasan...
yg iyenya aku takut lemas dlm tu...huahuahua...

peluru meriam zaman British...tak sure la masih aktif lagi ke tak..kalau aktif, mesti dah lama meletup ye tak..
ni pulak berek askar yg berkawal di atas bukit...kat bawah ada byk lagi berek2 lain...

Dik Emy berposing dgn anti air-craft machine gun...benda ni utk menembak sebarang kapal terbang yg melintasi tempat ni...

kubur Sarjan John Wolf...yg disemadikan di kawasan kubu ni...dia ni salah sorang askar British...

tembok yg kena bom...kesan bom yg masih kita dpt lihat...

ni salah satu bilik yg menceritakan tentang Landasan Keretapi Maut yg dibina oleh tawanan perang pada zaman Perang Dunia ke II...landasan ni dibina dari Siam hingga ke Burma yg byk mengorbankan nyawa tawanan perang tersebut pada tahun 1942-1945

paksu Emy (adik aku) dan anak2 aku main askar2 lagaknya...

tempat pancung kepala tawanan...
salah satu model motosikal pada zaman British...

alat2 yg digunakan oleh tentera Jepun utk menyeksa tawanan...salah satunya pencangkuk besi...

sedih dan pilu tgk gambar2 ni...serius sedih...
mak dan anak mati bersama selepas diseksa...
gambar mangsa rogol dan didera oleh askar Jepun...

lagi gambar sedih...bayi mati diseksa

dikatakan ini lah kapak sebenar yg digunakan utk memancung kepala 

basikal yg digunakan oleh tentera Jepun utk menceroboh tanah Melayu melalui Kelantan...
basikal dulu2 ada plat number tau....nampak tak plat number kat tayar tu...
pas tu mak aku ckp dulu2 basikal pun boleh kena saman...huhu...
kami dah habis tour kat War Museum ni...punyalah besar tempat ni...tapi serius tempat ni sgt best....cayalah kat mak, boleh tawaf tempat ni dgn steady jer...tapi mak agak letih la...

 ok, tu serba sikit gambar yg aku boleh share bersama...byk lagi gambar sebenarnya....
pada korang yg mengandung atau bawak anak2 kecik mungkin susah sikit kalau nak masuk sini....bukan susah apa, sbb tempat ni besar sgt, takut korang tak larat...

tapi pada korang yg dtg Penang, tak dtg sini, mmg rugilah beb, sbb ini adalah kubu perang pertama di Malaysia dan kita boleh lihat dan rasa penderitaan tawanan2 dan pengorbanan askar2 kita...kita boleh tgk dgn mata kepala sendiri  kubu bawah tanah, pejabat tentera, lokasi pengeboman, penjara, asrama tentera, stor senjata, dewan, kawasan memasak tentera, menara kawalan, anti-air craft, tempat hukuman pancung dan sebagainya....

mmg betul2 buat kami insaf pada perjuangan askar2 kita...sayangilah Malaysia...semoga kita dapat memelihara keamanan ni...jgn ada lagi penjajah masuk ke negara kita...
inilah tempat sejarah yg mempunyai nilai sentimental yg tak ternilai harganya...
kalau korang nak gi sini, ni alamat dia:
Daerah Barat Daya, Batu Maung,
dibuka setiap hari dari pukul:

tapi tempat ni kalau nak masuk waktu mlm, agak scary kot...heheh...

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu maung</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2013 03:07 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu maung</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jan 2013 03:31 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu maung</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Samseng UMNO diguna untuk menghalau penduduk kampung <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 19 Sep 2012 01:56 AM PDT


Kononnya dengan menghitamkan logo pada 'T' Shirt yang dipakai mereka, mereka berjaya mengaburi mata orang ramai bahawa mereka bukanlah pemuda UMNO.

Selain dari sifat bodoh yang sedia ada, kurang berhati-hati membuatkan terserlah jua siapa mereka yang digunakan untuk mengusir penduduk di Lot 781 dan Lot 776, GM 497 Mk 12, Daerah Barat Daya, Pulau Pinang.


Selain dari itu kehadiran seramai kira-kira 30 orang samseng itu turut disertai oleh Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Norman Zahalan dan Ketua Pemuda Umno Batu Maung Mahadhir Ismailjuga membuktikan bahawa mereka adalah samseng upahan UMNO.
Penduduk telah diusir oleh  bekas ADUN (Umno) Taman Medan, Selangor yang memiliki tanah tersebut melalui transaksi yang meragukan.

Malah laporan Polis juga telah dibuat oleh pihak waris pemilik asal tersebut, kerana transaksi penjualan tanah seluas 1.6 ekar itu berlaku tanpa persetujuan dan pengetahuan mereka...

Kesimpulannya disini ialah pemimpin UMNO yang telah memiliki tanah ini melalui transaksi yang meragukan telah menggunakan sekumpulan pemuda UMNO yang berlagak samseng untuk menghalau penduduk..

Dan samseng dari Parti yang kononnya memperjuangkan nasib Melayu ini telah menghalau keluar orang-orang Melayu yang tinggal di situ..

Sebenarnya ini adalah antara ribuan ekar tanah Melayu yang dipindah milik menjadi milik pemimpin UMNO atau ahli UMNO tanpa disedari mereka.. Ada banyak lagi sebenarnya..

*******************************************

ISU TANAH BATU MAUNG : PEMIMPIN UMNO/BN JANGAN MAIN WAYANG

Selaku wakil rakyat Batu Maung saya bertegas mempertahankan hak rakyat di kawasan saya, lebih-lebih lagi setelah mendapati terdapat unsur penipuan yang memungkinkan mereka dianiaya dan dizalimi oleh pihak-pihak tertentu.


Justeru, mana mungkin saya akan merelakan mereka diusir daripada kediaman yang dibina di atas tanah pusaka keluarga sejak berpuluh tahun lalu.

Selagi keraguan transaksi penjualan tanah Lot 781 dan Lot 776, GM 497 Mk 12, Daerah Barat Daya, Pulau Pinang belum terungkai saya tidak akan berganjak mempertahankan hak mereka.

Sehubungan itu, pembeli tanah tersebut iaitu Dato' Ab. Wahab bin Ibrahim yang merupakan bekas ADUN (Umno) Taman Medan, Selangor perlu tampil ke depan bersama-sama penduduk dan kerajaan negeri bagi merungkai masalah yang berlanjutan sejak 10 tahun lalu.

Beberapa laporan polis telah pun dibuat oleh penduduk (waris) pemilik asal, kerana transaksi penjualan tanah seluas 1.6 ekar itu berlaku tanpa persetujuan dan pengetahuan mereka.

Bahkan sehingga kini, Mahkamah Tinggi Syariah Pulau Pinang yang mendengar kes tersebut juga masih belum memutuskan waris sebenar harta pusaka tersebut. Majlis Agama Islam (MAINPP) juga telah membuat laporan polis pada 3 Mac 2011 agar pihak berkuasa menyiasat kes tersebut, kerana dipercayai wujudnya salah laku dan penipuan oleh pihak tertentu.

Ini kerana sebahagian penjualan tanah terbabit dibuat TANPA kebenaran dan persetujuan Baitulmal sebagai pihak yang ada kepentingan ke atas tanah terbabit berdasarkan Sijil Faraid yang dikeluarkan oleh Pejabat Kadi Besar Pulau Pinang bertarikh 8 Mei 1996.

Lanjutan laporan polis oleh MAINPP, pihak polis telah membuat 'kaveat pendaftar' pada 4 Mac 2011 terhadap tanah-tanah berkenaan.

Kes tersebut kini masih dalam siasatan pihak polis. Sebagai bekas Penceramah Khas Islam Hadhari, Dato' Ab. Wahab perlu menyelesaikan masalah ini secara jujur dan ikhlas.

Beliau seharusnya bertindak seperti mana tuntutan Islam, dan bukannya dengan bertindak mengusir penduduk.

Beliau sewajarnya menunaikan janjinya semasa perjumpaan dengan saya sebanyak dua kali sebelum ini.

Tindakan beliau menggunakan perintah mahkamah untuk mengusir penduduk sepertimana yang berlaku pada 18 September 2012 lalu, tidak mencerminkan semangat ukhwah sesama Melayu Islam.

Lebih mengecewakan, apabila beliau menggunakan kumpulan daripada Umno untuk mengusir penduduk.

Pada pagi semalam saya telah bergegas ke kampung tersebut setelah penduduk kampung memaklumkan rombongan pihak berkuasa telah tiba untuk mengusir mereka.
 
Apa yang menghairankan, Bailif Mahkamah Seksyen George Town hadir bersama-sama sekumpulan seramai kira-kira 30 orang yang memakai T'shirt putih yang dikaburkan logo Umno dan perkataannya.

Ini ditambahkan lagi dengan kehadiran bekas Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Norman Zahalan dan Ketua Pemuda Umno Batu Maung Mahadhir Ismail yang cuba berlagak sebagai hero dengan lagak ala samseng.

Suasana agak tegang ketika itu, apabila pihak berkenaan berkeras untuk mengosongkan empat buah rumah penduduk yang membabitkan empat keluarga yang mendiami di sana.


Sebahagian barangan penduduk telah dikeluarkan oleh kumpulan berkenaan. Ia hanya terhenti kira-kira jam 1.00 tengah hari apabila penduduk mendapat perintah 'injuksi' mahkamah sehingga 1 Oktober 2012.
Saya percaya kekecohan yang berlaku dirancang pihak tertentu bagi menimbulkan persepsi negatif dan ketidakpuasan hati rakyat Batu Maung kepada saya dan Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat.

Media kroni Umno/BN pastinya akan menyiarkan dari sudut negatif, tanpa melaporkan hal sebenar. Itu bertujuan bagi menutup tembelang pemimpin Umno/BN selama ini yang berlagak sebagai pembela Melayu, pembela rakyat kononnya.

Pemimpin Umno masih terkedu apabila kerajaan negeri mendedahkan tindakan pemimpin Umno Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir dan Datuk Omar Fauzar menjadi 'broker' menjual tanah milik 31 orang Melayu di Kampung Terang Balik Pulau, kepada pemaju dengan mengaut keuntungan atas angin berjumlah RM 5 juta dalam tempoh 3 bulan pada tahun ini.

Pendedahan demi pendedahan oleh Kerajaan negeri , menyerlahkan wajah sebenar dan membuktikan pemimpin Umno/BN telah mengkhianati amanah rakyat Pulau Pinang.

Apa yang jelas, pemimpin Umno/BN cuba melakonkan watak kononnya merekalah pembela rakyat pembela Melayu di atas masalah yang dicipta oleh pemimpin mereka sendiri. Rakyat menilai semua ini.

Pemimpin Umno/BN usahlah bermain wayang.

*Kenyataan Media oleh YB Dato' Abdul Malik Kassim, EXCO Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang juga ADUN Batu Maung pada 19 SEPTEMBER 2012*

haji malik tidak pernah jemu menjaga kebajikan <b>...</b> - N37 <b>Batu Maung</b>

Posted: 14 Mar 2013 12:42 AM PDT



ADUN Batu Maung YB Haji Abdul Malik Kassim hari ini melawat mangsa kecuaian Doktor swasta yang merawat beliau. Mangsa yang dikatakan sakit perut telah pergi ke klinik untuk mendapatkan rawatan pesakit luar. Doktor yang merawat telah memberi suntikan sehingga menyebabkan jantung beliau berhenti dan darah yang membawa oksigen tidak sampai ke otak dan menyebabkan beliau lumpuh
YB Hj Abd Malik Kassim telah beberapa kali membuat lawatan hospital dan rumah beliau. Terkini beliau melawat setelah beliau membina sebuah bilik untuk mangsa tersebut di rumah beliau untuk memudahkan keluarga menguruskan kehidupan beliau.
Menurut isteri mangsa yang berada semasa kejadian berlaku di klinik di Bandar Bayan Baru mendakwa doctor yang merawat beliau tidak mengambil sebarang langkah pencegahan dan isteri mangsa dengan sendirinya bawa mangsa ke Hospital Besar Pulau Pinang.
YB Hj Abd Malik Kassim telah berusaha untuk mendapatkan peguambela berkenaan masalah yang menimpa beliau. Isteri mangsa berasa kecewa dengan tindakan dari doctor yang merawat beliau mendapatkan sebagai pesakit luar.

09 di tanjung bungah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Apr 2013 01:51 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jan 2013 01:38 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Review Flamingo Hotel by the Beach, <b>Tanjung Bungah</b> Penang | KL <b>...</b>

Posted: 01 Dec 2012 11:26 AM PST

Percutian ke Pulau Pinang kali ini membawa kami ke Flamingo Hotel by the Beach yang terletak di Tanjung Bungah. Kedudukan hotel ini yang terletak di tepi pantai membuatkan percutian kali ini lebih santai sambil menikmati keindahan pantai di Pulau Pinang. Selain lokasinya di tepi pantai, Flamingo Hotel juga terletak berdekatan dengan Batu Ferringhi iaitu lebih kurang 7km atau 15 minit perjalanan dengan kereta. Selain itu, antara tempat-tempat menarik yang boleh dilawati di sekitar atau berdekatan dengan Hotel Flamingo Penang ialah Toy Museum (300m), Gurney Drive (6km), Pasar Chowrasta (9km), Nasi Kandar Line Clear (9km), Nasi Kandar Beratur (10km), Georgetown Heritage Sites (10km), Fort Cornwallis dan Padang Kota Lama (10km), Komtar (10km), Chew Jetty (11km), Bukit Bendera (13km) dan Penang Butterfly Farm (14km).

Setibanya kami di sana, urusan check-in berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah. Kami telah menempah bilik deluxe seaview yang mempunyai pemandangan cantik Selat Melaka.

Lobi Hotel Flamingo Penang

Pemandangan indah Selat Melaka yang dapat dilihat melalui bilik deluxe seaview kami.
Deluxe Seaview Flamingo Hotel

Bilik deluxe seaview ini dilengkapkan dengan katil twin, internet WIFI dan televisyen LCD. Biliknya juga adalah agak luas mengikut standard kami. Bilik deluxe ini telah dihias dengan menggunakan konsep moden. Katilnya juga agak besar dan selesa. Biliknya juga tidak menggunakan carpet, sebaliknya menggunakan tiles. Walaupon mungkin sedikit sejuk lantainya tetapi dapat menghindar bau karpet yang busuk.

Bedroom Hotel Flamingo

LCD TV Flamingo Hotel Penang

Bilik deluxe seaview ini turut disertakan dengan sarapan untuk 2 orang dewasa. Disebabkan musim cuti sekolah, restoran waktu sarapan pagi agak padat dengan ramai orang menyebabkan ada makanan yang telah habis dan lambat untuk diisi semula. Anda mungkin perlu menunggu untuk mendapatkan meja sekiranya anda turun lewat untuk sarapan.

Selain itu, Hotel Flamingo turut dilengkapkan dengan sebuah kolam renang yang besar.

Hotel Flamingo

Kolam Renang Flamingo Hotel Pulau Pinang

Swimming pool at Hotel Flamingo Penang

Hotel Flamingo Outdoor

Sekiranya anda tidak berminat dengan kolam renang anda boleh berjalan-jalan di pantai yang terletak bersebelahan dengan hotel. Pantainya bersih dan cantik. Selain itu turut disediakan kerusi rehat untuk pengunjung hotel berehat sambil menikmati pemandangan pantai.

Beach at Flamingo Hotel Penang

Pantai Hotel Flamingo Penang

Di lobi hotel turut disediakan lounge untuk pengunjung hotel berehat sambil menikmati makanan ringan dan minuman.

Lounge Hotel Flamingo

Kemudahan parking turut disediakan untuk tetamu hotel.

Flamingo Hotel By The Beach Penang

Harga bilik deluxe seaview adalah RM328++ pada musim cuti sekolah. Untuk harga terkini anda boleh semak di laman web Flamingo Hotel atau laman web tempahan hotel seperti Agoda dan Booking.com. Harga biliknya nampak macam agak mahal tetapi realitinya itulah harga hotel di Pulau Pinang semasa cuti sekolah. Sekiranya anda inginkan harga yang murah, anda perlu bercuti di luar peak season.

Keseluruhannya hotel ini sesuai sekiranya anda inginkan bilik yang luas dan berdekatan dengan pantai. Harganya juga lebih murah jika dibandingkan dengan hotel di Batu Ferringhi. Lokasinya juga strategik kerana terletak di tengah-tengah antara Batu Ferringhi dan Georgetown. Sekiranya anda ingin ke pasar malam Batu Ferringhi anda cuma perlu memandu kereta ke sana yang mungkin mengambil masa 15 minit sekiranya jalan tidak sesak. Banyak kemudahan tempat letak kereta disediakan di sana. Bagi yang ingin mencari makanan di luar, anda memerlukan kereta kerana tidak banyak kedai makanan yang berada dalam walking distance dari hotel. Walaubagaimanapon, sekiranya anda datang menggunakan kereta, anda boleh memandu ke bandar Georgetown lebih kurang 15 minit untuk menikmati nasi kandar dan sup yang boleh didapati dengan mudah di Pulau Pinang.

 
Flamingo Hotel by the Beach
Jalan Tanjung Bungah
11200 Tanjung Bungah, Penang, Malaysia

Telephone 604 8927 111

Koordinat GPS: U 5.466549 T 100.288555

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About

Terima kasih kerana membaca blog ini. KL Urbanite merupakan blog peribadi dan disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.

Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

UMNO Online - Kerajaan DAP P. Pinang Arah Roboh Sekolah <b>...</b>

Posted: 20 Jul 2010 05:38 PM PDT

Kategori Berita Pilihan

Kerajaan DAP P. Pinang Arah Roboh Sekolah Tentera Udara Tanjung Bungah

GEORGE TOWN 20 Julai – Kerajaan DAP Pulau Pinang mengarahkan Kementerian Pertahanan merobohkan bangunan bertingkat sekolah tentera udara yang sedang dibina di Tanjung Bungah.

Ketua Menteri Lim Guan Eng mendakwa, notis mengenainya telah dikeluarkan kerana kementerian itu menjalankan projek Sekolah Iktisas Tentera Udara (SITU) tanpa mendapat kebenaran Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP).

"Pada Disember tahun lalu, beberapa penduduk membuat aduan mengenai kerja memasang cerucuk besi di kawasan itu dan majlis perbandaran telah mengeluarkan notis amaran.

"Kemudian Mac lalu, majlis perbandaran sekali lagi menerima aduan bahawa kerja memasang cerucuk besi itu masih diteruskan termasuk pada cuti umum dan menghantar semula surat ke kementerian itu, memberitahu mereka mengenai keperluan untuk memohon kebenaran pembinaan.

"Kes itu turut dirujuk kepada penasihat undang-undang negeri (Datuk Faiza Zulkifli)," katanya pada sidang media di sini pada Selasa.

Kata Guan Eng, Yang Dipertua MPPP, Patahiyah Ismail sudah memaklumkan kepada kementerian itu termasuk Ketua Setiausaha, Datuk Seri Abu Bakar Abdullah pada 31 Mac lalu bahawa tindakan akan diambil jika pembinaan itu tidak dihentikan.

Beliau berkata majlis perbandaran telah menghantar notis kepada kementerian itu pada 6 Jun lalu mengikut seksyen 70 (1) Akta Jalan, Saliran dan Bangunan 1974 supaya pembinaan itu dirobohkan dalam tempoh 30 hari.

Pemeriksaan mendapati kerja pembinaan itu sudah mencecah empat tingkat. Ketinggian bangunan itu tidak diketahui memandangkan pelan tidak dihantar kepada majlis perbandaran.

Guan Eng menyalahkan Pegawai Kemajuan Negeri, Nik Ali Nik Yunus kerana gagal berbuat sesuatu walaupun berulang kali dimaklumkan mengenai masalah itu.

"Memandangkan Nik Ali tidak melakukan tugasnya iaitu memantau projek itu, kami terpaksa menghubungi kementerian kerana ia melibatkan tanah persekutuan," katanya. – MStar/MediaUMNO

Berita Bertarikh Pada 21 July 2010 8:38 AM

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved