Khamis, 29 Ogos 2013

09 di Batu uban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu uban - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Aug 2013 09:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Menghadiri Reunion keluarga Dato Jannaton yang merupakan <b>...</b>

Posted: 04 Aug 2013 08:26 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Salah satu sebabnya adalah kerana Keturunan Dato Jannaton Dan Nakhoda Intan yang membuka Batu Uban perkampungan pertama di Pulau Pinang pada tahun 1700 adalah berasal dari Batu Bara iaitu diselatan Bandar ...

09 di permatang pauh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di permatang pauh - Google Blog Search


hot ! surat rahsia bayaran guaman anwar kepada karpal tersebar <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 02 Aug 2013 08:15 PM PDT

Kemunculan surat misteri mendedahkan 'urus niaga' oleh dua pemimpin tertinggi pakatan pembangkang iaitu Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pengerusi DAP, Karpal Singh menimbulkan tanda tanya penduduk di daerah ini.

Surat lapan halaman yang tertera Untuk Pengundi Permatang Pauh dan dihantar ke rumah-rumah penduduk sejak beberapa hari lalu itu antara lain mengandungi pelbagai nombor akaun bank yang didakwa milik Anwar.

Penduduk kemudian memutuskan untuk menyerahkan surat bertajuk Bankleaks Anwar/Karpal berkenaan kepada bekas calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Permatang Pauh pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), Dr. Mazlan Ismail.

Mazlan yang menerima kira-kira 6,000 laporan sama yang dihantar hampir setiap hari sejak minggu lalu sama ada melalui pos atau diletakkan di dalam peti surat rumahnya dalam sidang akhbarnya di sini hari ini, meminta Karpal dan Anwar memberi penjelasan berhubung isi kandungan surat itu.

Beliau percaya surat itu dihantar ke kediaman para penduduk Permatang Pauh dan mereka kemudiannya menghantar semula ke rumahnya.

"Ada juga individu tidak dikenali menelefon saya bertanyakan sama ada sudah menerima laporan yang dikirimkan ke rumahnya. Mungkin mereka (penduduk) tiada saluran lain untuk mendapatkan penjelasan tentang kandungan laporan tersebut.

"Memandangkan saya tidak lagi menjadi calon BN, mungkin mereka beranggapan saya tiada komitmen lain dan merupakan orang paling sesuai untuk membantu mereka bagi mendapatkan penjelasan," katanya.


dok lama lagi di hospital karpal wilcha pasal

terbongkarnya bankleaks ni ...

Mazlan yang juga bekas Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri memberitahu, beliau tidak mahu mengulas tentang kandungan surat berkenaan kerana melibatkan Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan (BAFIA).

Sehubungan itu, beliau akan mengembalikan kesemua laporan yang ada padanya ke pejabat Karpal di Pulau Pinang sebelum Hari Raya Aidilfitri.

"Saya tidak mahu simpan laporan ini. Saya anggap Karpal dan Anwar sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh perlu atau wajar memberi keterangan serta penjelasan kepada seluruh penduduk di sini yang menerima laporan tersebut," ujarnya.

Mazlan percaya Karpal mengenali orang yang mendakwa menulis laporan dalam surat berkenaan.

"Saya juga yakin Anwar dan Karpal akan menafikan (terlibat seperti dalam laporan itu)," katanya.

Menurut Mazlan, beliau tidak membuat laporan polis kerana mahu pihak berkuasa terbabit menyiasat sendiri selepas mendengar penjelasan Anwar dan Karpal.

Dalam pada itu, seorang penduduk, Fadzil Ariffin, 51, semasa ditemui berkata, dia pada mulanya menyangka surat itu seperti surat biasa lain.

"Saya dapat surat itu dari peti surat di hadapan rumah pada pukul 2.30 petang, Rabu lalu. Saya tidak faham apa yang dinyatakan di dalam helaian muka surat itu sebelum menyerahkan kepada Dr. Mazlan," katanya yang bertugas sebagai juruteknik sebuah kilang dekat sini.

Seorang lagi penduduk, Mohd. Sarudin Puteh, 30, berkata, dia juga menemui surat sama diletakkan di dalam peti surat di rumahnya di Kampung Simpang Tiga, Kubang Ulu di sini.

Mohd. Sarudin kemudiannya membawa surat itu kepada Mazlan.

Walau bagaimanapun Anwar gagal dihubungi untuk mendapatkan penjelasan. Beliau juga belum memberikan sebarang reaksi dalam media sosial.

*** GPB difahamkan surat berkenaan didedahkan pekerja pejabat Karpal dan nilai bayaran guaman Anwar kepada Karpal  ...Untuk tujuan apa duit guaman sebanyak itu ???   Ada berani jawab pendedahan Dr Mazlan ini , orang Prmtg Pauh nak tau..


09 di tanjung bungah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Apr 2013 01:30 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>TANJUNG BUNGAH</b>

Posted: 21 Jan 2013 04:50 AM PST

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2013 01:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Inilah Ceritaku: Masjid Terapung @<b>Tanjung Bungah</b>

Posted: 26 Jan 2013 09:28 PM PST

Sebaik keluar dari Toy & Fantasy Museum di Teluk Bahang, kami singgah sebentar di sini sebelum menikmati Pasembor dan Kerang Bakar di Padang Kota.Teringat Masjid Terapung di Jeddah
Sea view dari masjid
Ada Warong Mee Udang di sana. Ada siapa pernah cuba?
Walaupun Sg Petani ke Penang Island lebih dekat berbanding perjalanan ke Alor Setar, setahun sekali pun payah nak pekena pasembor, kerang dan sotong bakar di Padang Kota . Harga JJCM ber4 kami ni kalau nak disamakan dengan makan tengahari di Sg Petani..rasa-rasanya boleh dapat terubuk bakar, kambing bakar,  dan 2,3 jenis ikan lagi di Sg.Petani. Sekali-sekala bolehlah. Lain kali kena try Mee Udang di gerai adik Saiful Apek "Gitu-gitu"..
Membawa "Cik Putih" yang baru seminggu bersama kami, membiasakan diri dengannya, bawa ronda dekat-dekat dulu sebelum melatih dia berkhidmat dengan lebih jauh dan lasak selepas ini dan untuk tahun-tahun mendatang (sampai pencen kot....)

Masjid Terapung <b>Tanjung Bungah</b> Penang ~ You & i Homestay

Posted: 30 Dec 2012 02:01 AM PST

     Masjid ini turut menyerlah dengan seni bina mengagumkan hasil gabungan seni bina tempatan dan Asia Barat terutama Turki.Jarak You & i Homestay ke masjid ini ~5.4KM dan ~ 12minit menaiki kedaraan.
Kedudukannya yang strategik iaitu dalam perjalanan menuju ke Batu Feringghi menjadikan masjid berkenaan sebagai tempat persinggahan di kalangan pelancong bukan sahaja untuk solat malah bagi merehatkan minda.
Masjid dua tingkat yang mampu memuatkan 1,500 jemaah itu dan dibina di atas lot 254, 265, 266, 308 dan 643 Mukim 18, Daerah Timur Laut di tepi pantai Tanjung Bunga dilengkapi ruang sembahyang utama, ruang sembahyang wanita, tempat mengambil wuduk lelaki dan wanita serta bilik menguruskan jenazah.
Reka bentuknya yang unik sememangnya mengagumkan manakala kubah pula berbentuk aerodinamik, sesuai dengan persekitaran lautan.
Keunikan masjid terapung diperkukuhkan lagi dengan menara azan setinggi tujuh tingkat yang dihiasi dengan ukiran kayu jati dan seni khat kaligrafi dari Indonesia. 
Mozek dan seramik yang berwarna-warni terdapat di bahagian luar dan dalam masjid untuk memberi pencahayaan dan hasil yang lebih menarik apabila dipandang selain memasang siling putih di bahagian kubah.
Bagi mencantikkan lagi kawasan masjid tersebut, reka bentuk tembok pagar bercorak bunga matahari dipasang di sekeliling dan kawasan pintu hadapan masjid tersebut.
Sebelum sampai batu feringgi jagan lepaskan peluang singgah solat di masjid ini.

Kasih Salina: 2H/1M <b>di Tanjung Bungah</b> Beach Hotel

Posted: 08 Oct 2012 06:37 AM PDT


Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..
Tetiba jer ada mood untuk update gambar bercuti dengan anak-anak.. takpe lah gambo lama pun kan.. dan pastinya sahabat-sahabat alam maya ku ini belum melihatnya lagi.. tak gituuu? Rasanya itu mesti tanda mau pergi bercuti la tu..
Ni masa pi Penang bulan Mac ritu lagi daa.. aku malas nak edit & transfer dari camera compact ku yang comel & kecil itu..huwawawa..
Tiap tahun memang tiga empat kali juga la kami sekeluarga ke Penang, Pulau Mutiara itu.. Pi Penang memang best, sekali sekala menyesakkan diri di tengah kesibukkan manusia & trafiknya.. Aku suka makan sup daging Hameed restoren & pekena pesemboq Penang yang marvelous tu..

Percutian Keluarga ke Bukit Bendera Pulau Pinang Di SINI

Perjalanan dari rumah kami ke Penang ambik masa dalam 2 jam camtu.. biasanya ke Penang mesti bermalam kat Hotel.. So, untuk trip kali ni kami memilih untuk menginap di Tanjung Bungah Beach Hotel.. Tempahan online dibuat melalui agoda lebih murah berbanding walk-in.. memang jimat & berbaloi-baloi ler..
Kad untuk bukak pintu dia pun cantik jugak.. sebab kami memilih Tanjung Bungah Beach Hotel sebab ada private beach supaya senang anak-anak aku nak main air terutamanya si kakak tu suka bebenor dengan air.. Ternyata pilihan kami tepat & memang seronok dapat main pasir & air laut..
veranda ni tempat yang paling best untuk lepak, aras sama dengan lobby hotel dan mengadap laut dengan tiupan angin pantai yang nyaman & segar..
dinding kaca di belakang adik tu membuatkan luas mata memandang ke laut.. memang kena sangat konsep & dekorasi Tanjung Bungah Beach Hotel ni..
swimming pool dia pun besar dan ada bahagian kanak-kanak & dewasa..
seronok dapat merasa mandi laut tapi airnya tidok lah jernih..

 playground pun ada..lepas mandi kolam kakak sambung main kat playground yang terletak bersebelahan dengan kolam renang..
 budak gemuk ni langsung tak peduli orang, seronok sangat la tu..
kutip batuan & kulit kerang..
Sebelum balik posing lagi di veranda ni.. bilik hotel ni biasa-biasa saja bagi aku dan padan la dengan nilai yang dibayar dan menu makan pagi nya banyak pilihan TETAPI rasanya tidak seperti standard hotel & TIDAK SEPERTI Chef Hotel yang masak..worse sangat-sangat..
 SEBAB apa aku KATA BIGITU - Tidak patut langsung nasi lemak yang mentah dihidangkan kepada Guest..
Aku rasa macam nak panggil jer manager on duty pada waktu itu..
Agak-agaknya, mereka sanggup tak melayan jika aku membuat aduan?

Percutian Keluarga ke Bukit Bendera Pulau Pinang Di SINI

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Aug 2013 11:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jul 2013 11:03 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2013 11:40 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2013 11:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Feb 2013 11:41 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Sep 2012 12:59 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Inspirasi Emas - Rumah terbuka Public Gold

Posted: 16 Sep 2012 05:01 AM PDT

Pada 8 & 9 September yang lepas, Public Gold hampir di seluruh cawangan di Malaysia ada buat Rumah Terbuka khas untuk semua customer, dealer2 dan juga famili2/ kawan2. So saya ada sempat menjemput dealer2 saya dan rakan2 juga customer untuk hadir majlis tersebut.

Ada yang reply msg kata x boleh hadir, ada yang reply msg kata boleh hadir dan ada yang senyap terus pon ada. hehe so taktau la masih wujud ke x nombor phone diorg2 yg senyap tu :)

Untuk makluman, bagi di negeri Pulau Pinang, tak dibuat di Bukit Jambul, di Bishop pon tak juga..tapi kali ni di Public Safe, Relau, (berhadapan dengan PISA)

Public Gold Bukit Jambul berpindah tempat

Apa?? ada yang masih tak tau?? Public Gold di Bukit Jambul sebenarnya telah pindah ke Public Safe, Relau

So kalau ada yang pi kat bukit jambul tu mungkin terkejut la tengok Public Gold dah tutup sebab berpindah tempat bukan sebab 'bankrap' hehe

Apa yang menariknya, lepas ni seminar tidak lagi dibuat kat Bishop, sebab ramai kata kat bishop tu agak jauh sikit..so kalini semua seminar akan dibuat di Public Safe tingkat 3. Pernah tengok tak camna rupa Public Safe ni?

Public Safe

Untuk maklumat lanjut tentang Public Safe ni sebenarnya anda smua boleh cek kat website  Public Safe http://www.publicsafe.com.my

Saya sendiri pon dah tempah peti simpanan kat sini, ada yang tanya saya, boleh tak nak simpan emas company lain? nak simpan silver boleh tak? sebenarnya, nak simpan apa pon boleh. tak kisah pon.. janji bukan bahan terlarang.

So saya harap lepas ni takda la orang takut2 nak simpan emas ok :) sebab apa?? sebab dah ada peti simpanan khas untuk anda sewa. Murah je.. maklumat lanjut boleh cek kat web saya bagi tadi ok

Rumah Terbuka

Buat julung kalinya, Public Gold buat rumah terbuka khas untuk kita semua pada 8&9 September yang lepas.

Alhamdulillah ramai juga yang datang ke majlis tersebut. Makan free je..rugi sapa tak mai..hehe

Tapi saya betul2 respek la diorg ni sanggup datang walaupun hujan lebat sangat hari tu.

ni ha muka2 dealer, customer dan kawan2 saya yang datang pada hari tu.

Dealer-dealer, customer dan rakan2 yang hadir, yang dukung anak tu la orang yang kenalkan saya dengan dunia emas. Tq :)

Pasangan suami isteri yang bersemangat kental..penuh dengan idea diorg ni.. :)

Sempat bergambar dengan Dato' Louis Ng, founder emas Public Gold. Cayala Dato' sporting gila.. :) en Syukor jutawanemas pon turut hadir majlis memeriahkan majlis tersebut. tapi kan tak sangka pulak ada reporter yang turut hadir pada masa tu. taktau pon kata dia tu reporter hehe..

kira ok la kan, pi makan FREE ja, tapi boleh masuk paper..tapi taktau la paper ni cerita pasai apa kan..hahaha

Dealer Kawin

Saya juga nak ucapkan tahniah kat Dealer saya ni, en Ismail Hakimi, yang berkahwin hari ni 16 September 2012. Tahniah sekali lagi dan semoga bahgia hingga ke akhir hayat :)

sama cantik sama padan :) Congrats!!

Dealer Baru

Ok la, sebenarnya saya nak update sikit, Dealer terbaru inspirasi emas, orang MELAKA

jom kita berkenalan dengan Dealer baru ni.

Nama : Azahar Nordin

Status : Dealer (PG026600)

No Tel : 016-3121685 / 017-6791685 / 019-6606022

Kawasan : Seluruh Melaka / Tampin

email : tadbiremas@gmail.com

Jadi kepada mereka yang nak beli emas di negeri Melaka atau Tampin, boleh la contact si abg hensem kita ni En Azahar. InsyaAllah dia sedia bantu anda smua :)

Sekian saja dulu, Assalamualaikum..

Amir Firdaus Bin Abdul Aziz

Master Dealer (PG000330)

012-5853035

inspirasiemas@gmail.com

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jan 2013 11:17 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit jambul</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Nov 2012 11:30 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

KEMBAR HILANG <b>DI</b> MALAM HARI ~ AKRINE SENAWANG [ AS <b>...</b>

Posted: 15 Nov 2012 10:54 PM PST

CHE SOM (kiri) menunjukkan pakaian bayi yang telah dibeli oleh Norliana di Kampung Kelut, Jabi, Pokok Sena, Kedah semalam.
POKOK SENA – Penantian lima tahun seorang suami untuk menimang cahaya mata sulung musnah apabila kembar perempuan dalam kandungan isterinya didakwa hilang secara misteri pada Isnin lalu.
Kejadian tidak diduga itu didakwa menimpa Norliana Manaf, 28, semasa dia bermimpi ketika dia tidur di rumah ibunya, Che Som Endut, 57, di Kampung Kelut, Jabi di sini malam kelmarin.
Lebih mengejutkan, rekod pemeriksaan bulanan kandungannya di Klinik Kesihatan Bukit Jambul, Pulau Pinang turut dipercayai hilang pada malam yang sama.
"Pada malam berkenaan, saya bermimpi lima wanita berjubah mendekati saya sambil membacakan sesuatu sebelum mereka hilang selepas azan Subuh berkumandang.
"Apabila terjaga, saya mendapati perut yang selama ini besar dan berat, tiba-tiba berasa ringan dan kempis. 
"Saya mula syak ada benda yang tidak kena berlaku lalu mengejutkan suami saya, Aziz Hussein untuk memberitahu apa yang berlaku.
"Apabila saya pergi ke Klinik Kesihatan Pokok Sena untuk tujuan pemeriksaan pada kira-kira pukul 9 pagi esoknya, bayi dalam kandungan saya disahkan sudah hilang. Saya hanya mampu menangis," cerita Norliana kepada pemberita di sini semalam.
Dia yang tinggal di Bukit Jambul, Pulau Pinang, dijadual bersalin pada 3 November lepas.
Berikutan itu, dia mengambil keputusan untuk tinggal di rumah ibunya sejak sebulan lalu untuk tujuan bersalin.
Menjelaskan lebih lanjut, Norliana berkata, suaminya yang berusia 27 tahun telah membawanya membuat ujian pengimbasan di Klinik Kesihatan Bukit Jambul sebelum ini yang memaklumkan dia mengandung kembar perempuan.
"Bagaimanapun semasa kakitangan Klinik Kesihatan Pokok Sena menghubungi Klinik Kesihatan Bukit Jambul untuk mengesahkan dakwaan saya itu, mereka dimaklumkan bahawa rekod tersebut telah hilang," ujarnya.
Norliana turut dibawa menemui pengamal perubatan tradisional oleh keluarga dua hari lalu untuk mendapat kepastian mengenai kejadian itu.
"Mereka memaklumkan perkara sama seperti doktor iaitu anak saya hilang dalam kandungan," katanya.
Oleh SHAHNI FARHANA MAT SAHIR

09 di balik pulau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


Suara 1 Umno: UMNO <b>Balik Pulau</b>: Ada perebutan jawatan tertinggi <b>...</b>

Posted: 20 Jul 2013 03:42 PM PDT

Mulai 15 Julai 2013 semua Cawangan UMNO diarahkan untuk mengadakan Mesyuarat Agong masing-masing. Selepas 30 Ogos 2013, bermula pula Mesyuarat Pemilihan UMNO Bahagian, sayap-sayap UMNO dan juga pemilihan MT UMNO Pusat.
Untuk mengatasi politik wang, UMNO Pusat telah memberi peluang kepada puluhan ribuan perwakilan UMNO membuat pemilihan MT UMNO termasuk Presiden, Timbalan Presiden serta Naib Presiden. Nampaknya format pemilihan kali ini begitu sukar berlakunya politik wang. 
Bercakap pasal pemilihan pemimpin UMNO di mana-mana akan ada berlakunya pertandingan merebut jawatan. Sudah tentu akan ada yang menang tanpa bertanding dan ada yang menang melalui pertandingan dua penjuru atau tiga penjuru.
Situasi politik UMNO di Balik Pulau mempunyai cerita tersendiri yang agak menarik. Ketua UMNO Bahagian, DS Dr. Hilmi sudah tentu akan mempertahankan jawatan Ketua UMNO Bahagian. Sesiapa yang menjadi ahli Parlimen Balik Pulau, akan menjadi Ketua Bahagian melalui suatu persetujuan bersama antara Ketua Bahagian, Timbalan dan Naib Ketua Bahagian ketika mereka bersaingan menjadi calon parlimen dalam PRU13 baru-baru ini.

Dengan itu boleh disahkan bahawa YB Muhammad Farid, Naib Ketua Bahagian dan mantan DUN Bayan Lepas, Timbalan Ketua Bahagian tidak akan mencabar DS Hilmi untuk jawatan Ketua UMNO Bahagian. Yang jelas, Syed Ameruddin nampak berasa patah hati dengan parti dan kerajaan. Pemimpin yang begitu bersih, disenangi rakyat, banyak jasanya, tidak pandai membodek dan meminta-minta dipandang sepi tanpa diberi sebarang jawatan dalam agensi-agensi kerajaan. 

Beliau tidak diberi peluang untuk meneruskan kerjaya politiknya. Beliau 'ditalqinkan' melalui perebutan antara 3 pemimpin tertinggi UMNO Balik Pulau sendiri. Sebenarnya beliau bukan pemimpin yang kalah dalam PRU13 tetapi tidak diberi peluang atau tiada rezeki sebaliknya ada pemimpin BN yang kalah  dalam PRU13 masih diberi peluang berada dalam parti dan agensi-agensi kerajaan. Inilah yang sedang berlaku! Lupakan seketika perkara itu.

Kemungkinan besar Syed Ameruddin, Timbalan Ketua UMNO Bahagian sekarang akan menarik diri ataupun meletak jawatan sebelum Mesyuarat Pemilihan Umno Bahagian berlangsung. Jika telahan ini menjadi realiti, sudah pasti akan berlaku kekosongan jawatan Timbalan Ketua Bahagian dalam pemilihan UMNO Bahagian Balik Pulau pada kali ini. Siapakah bakal pemimpin UMNO yang akan menduduki kerusi Timbalan Ketua Bahagian? Dan apakah akan ada MOU antara pemimpin UMNO atau akan ada perebutan jawatan itu maka para perwakilan UMNO yang bakal tentukan nanti.
 

Tunggu!! Nak makan sahur dulu...nanti kita sambung cerita ini!

09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


headbomb: TAPAU LAGI, KALI INI <b>DI</b> RUMAH TERBUKA UMNO <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2013 05:44 AM PDT

thewww... dia tapau lagi, ades ades, aku ingat dah keluar terpampang dalam media yang menapau ni memalukan bangsa mereka, mereka buat lagi.....

demn demn.. jadinya kita tak leh dah nak buat apa, kebuloq sangat, asal free diaorang sapu la, entahlah labu, lantakkan la haih!! BIARLAH....



sumber gambar dari blog GPB

YES, YES, YES, jangan pulak ada yang bagi penampau ye.. hahaha.. mungkin sedap kot, so leh bawa lik gumah makan dengan keluarga!! ada faham?? keh keh keh

09 di seberang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di seberang jaya - Google Blog Search


penyokong tegar pr <b>di seberang jaya</b> kecewa <b>...</b> - MyPenangOnline

Posted: 29 May 2013 07:04 AM PDT

PERMATANG PAUH 28 Mei - Ternyata slogan Cekap, Akauntabiliti, Telus (CAT) yang dilaung-laungkan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang hanya retorik semata-mata.
Meskipun sudah lebih lima tahun mentadbir negeri ini, DAP dilihat masih gagal memberikan perkhidmatan terbaik seperti yang dikehendaki rakyat.

Di Taman Sembilang, Seberang Jaya di sini, penduduk yang menetap di Lintang Sembilang melahirkan rasa tidak puas hati terhadap Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) yang didakwa tidak menjalankan tanggungjawab menyelenggara sistem perparitan dengan baik.

Salah seorang penduduk, S.R. Paul Raj, 46, berkata, kegagalan tersebut menyebabkan kira-kira 500 penduduk di Lintang Sembilang berhadapan risiko ancaman binatang berbisa dan demam denggi.
"Sistem perparitan sepanjang 300 meter ini terletak di belakang rumah penduduk dan apabila tidak diselenggara dengan baik, parit menjadi kotor dan dipenuhi sampah sarap.

"Apa yang membimbangkan kami ialah sejak parit tidak dibersihkan, kebanyakan rumah penduduk kerap dimasuki ular dan pernah satu ketika haiwan peliharaan seperti kucing turut menjadi mangsa ular berkenaan," katanya ketika ditemui di sini.

Paul Raj berkata, pihaknya juga telah beberapa kali membuat aduan rasmi kepada MPSP sejak 2008 namun masalah itu belum dapat diselesaikan.

"Pada 24 April lalu, saya sekali lagi hantar surat kepada MPSP dan mereka memberi maklum balas bahawa parit berkenaan terletak di bawah tanggungjawab Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) tetapi sampai sekarang tiada tindakan dibuat oleh mana-mana pihak.

"Saya adalah penyokong kuat mereka, sebab itu saya hantar surat yang sama kepada Ketua Menteri, Lim Guan Eng dan Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim, namun tiada sebarang tindakan susulan dibuat sedangkan mereka kata Suara Rakyat, Suara Keramat," ujarnya.

Sementara itu, Md. Adid Kamarudin, 61, memberitahu, dia bimbang sekiranya masalah tersebut terus dibiarkan berlarutan.

"Saya bimbang keselamatan penduduk dan kanak-kanak kerana kawasan ini sudah menjadi kawasan pembiakan ular dan biawak.
"Air yang bertakung dalam parit juga menjadi tempat pembiakan nyamuk dan ada juga penduduk di sini menghidap demam denggi," jelasnya.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Utara/20130529/wu_05/DAP-abai-masalah-rakyat#ixzz2UgrE8r2N
© Utusan Melayu (M) Bhd

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved