Isnin, 7 Oktober 2013

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


HOT NEWS : Anggota Kumpulan 04 Antara Ditahan <b>di Bukit Mertajam</b>

Posted: 11 Sep 2013 01:22 AM PDT

Tiga anggota Kumpulan 04 antara enam orang yang ditahan di sebuah rumah di Machang Bubuk di sini awal pagi semalam.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Negeri, Senior Asisten Mazlan Kesah berkata, kesemua mereka yang berusia antara 18 hingga 29 tahun termasuk seorang wanita ditahan kira-kira 5.40 pagi.
"Bertindak hasil risikan dan maklumat awam, sepasukan pegawai dan anggota JSJ Kontijen Pulau Pinang dan Daerah Seberang Perai Tengah menyerbu rumah berkenaan dan menahan enam orang itu.
"Hasil siasatan mendapati tiga daripada mereka merupakan anggota kongsi gelap Kumpulan 04," katanya kepada Bernama.
Beliau berkata polis turut menemui selaras senapang palsu.
Mazlan berkata, pihak polis tidak menolak kemungkinan kesemua mereka terbabit dengan aktiviti jenayah.
Beberapa lagi anggota kumpulan berkenaan sedang dikesan, katanya.

di negeri pulau pinang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


Panas!!! Jalur Gemilang Dipasang Terbalik Di Dewan Undangan <b>...</b>

Posted: 28 Aug 2013 01:49 AM PDT



Rakyat Malaysia akan menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia dengan semangat mengibarkan bendera kebangsaan, Jalur Gemilang. Lain pula apa yang berlaku di 'Republik' Pulau Pinang, negeri di bawah pemerintahan Tokong Joseph Lim Guan Eng, yang secara diktator hari ini mengarahkan kesemua pawagam di Republik Pulau Pinang agar tidak menayangkan filem Tanda Putra,yang bermula tayangannya esok.
Suasana merdeka di Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang amat mengecewakan. Jalur Gemilang dipasang secara ala kadar, dua Jalur Gemilang dipasang secara terbalik manakala yang lain digantung secara selekeh. Ini caranya Ketua Menteri menghormati bendera kebangsaan. Ini caranya Ketua Menteri dan EXCO menunjukkan kecintaan kepada negara. Amat kurang ajar!!!
Published with Blogger-droid v2.0.10

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu Ferringhi</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Aug 2013 07:23 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu Ferringhi</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jul 2013 07:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu Ferringhi</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jul 2013 07:33 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu Ferringhi</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2013 07:07 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Perak Boutique Villa <b>Batu Ferringhi</b>, Pulau Pinang - Faizal Fredley

Posted: 06 Jun 2013 11:55 AM PDT

1-4-2013 12-22-26 PM

Print

DERUAN ombak memecah pantai umpama satu nyanyian yang menghiburkan. Keluh kesah jiwa lantas berganti dengan ketenangan dengan keasyikan tersendiri.

Suasana pagi di tepi pantai dengan kecantikan matahari terbit membuatkan percutian di Batu Ferringhi, Pulau Pinang terpahat kemas di ingatan.

Batu Ferringhi terletak di bahagian utara Pulau Pinang iaitu antara Teluk Bahang dan Tanjung Bungah terkenal dalam kalangan pelancong yang ingin menikmati percutian di pantai yang indah dan kepelbagaian aktiviti air.

Bagi yang teringin menikmati percutian tersebut dan mempunyai bajet yang lebih, Rumah Perak Boutique Villa pastinya pilihan yang paling sesuai.

Vila mewah tiga tingkat dengan enam buah bilik, kesemuanya menghadap laut serta balkoni yang luas membolehkan pengunjung menikmati sepuas-puasnya keindahan pantai yang terkenal di Pulau Mutiara itu.

Bilik-bilik di tingkat atas kesemuanya mempunyai balkoni yang menawarkan peluang menikmati keindahan matahari terbenam.

7E9E1D11-DCF2-45BC-8F3C-3665B793E7D1

Karakter tersendiri

Menjejak kaki memasuki vila ini, para tetamu pasti terpegun melihat hiasan dalaman yang mewah, cantik dan unik.

Bahagian tingkat bawah menempatkan ruang tamu yang luas serta meja makan bersaiz panjang sesuai bagi mereka yang datang bersama keluarga atau kumpulan besar. Terdapat dua bilik di bahagian ini yang dipanggil Kamar Alandra dan Kamar Jasmine.

Vila tersebut mempunyai karakter tersendiri, hal itu tidak menghairankan kerana ia mempunyai sejarah lampau yang istimewa. Dipercayai bangunan itu dibina pada tahun 1950-an dengan konsep rumah moden British. Rumah Perak Boutique Villa pernah didiami golongan ternama dan kerabat diraja

"Rumah ini kami tambah baik dengan menaik taraf daripada rumah penginapan biasa kepada vila. Ia dilakukan bermula pada penghujung tahun lepas. Ia berkonsepkan kediaman Eropah.

Reka bentuk rumah ini asalnya hanya dua tingkat tetapi kami telah ubah suai menjadi tiga tingkat. Vila ini serba lengkap dengan setiap bilik mempunyai katil bersaiz king, bilik tidur berasingan dan ruang makan. Setiap bilik bercita rasa tinggi dengan susun atur dan hiasan mewah serta suasana yang menyenangkan.

Apabila menaiki tangga ke tingkat dua, mata para tetamu dijamu dengan lukisan-lukisan cantik yang tergantung di dinding yang merupakan hasil seni pelukis tempatan. Mereka yang berminat boleh membeli lukisan tersebut.

villa

Bebas berlari

Di bahagian tingkat dua, terdapat tiga buah bilik dikenali sebagai Kamar Akasia, Kamar Lavender dan Kamar Citrus. Kamar Citrus mempunyai balkoni sendiri manakala dua kamar lain berkongsi balkoni. Setiap balkoni disediakan tempat duduk serta payung besar sesuai untuk bersantai.

Di tingkat tiga hanya terdapat sebuah bilik dipanggil Kamar Rossa. Suasana bilik yang tenang dan cantik membuatkan kaki berasa berat ingin meninggalkannya. Bilik serba lengkap dengan katil yang besar membuatkan tidur lena sepanjang malam.

Untuk aktiviti seperti barbeku juga tidak perlu risau kerana kawasan vila tersebut mempunyai keluasan 2,300 meter persegi. Anak-anak bebas berlari di laman yang luas itu. Kawasan pantai pula hanya dipisahkan oleh pagar vila tersebut.

Anda juga boleh berjemur di bawah matahari atau mencuba aktiviti seperti meluncur angin, berkayak atau parasailing.

Suasana malam di Batu Ferringhi juga meriah dengan kewujudan bazar-bazar menjual pelbagai barangan perhiasan dan cenderahati.

Luangkan masa untuk menyaksikan artis tempatan membuat demonstrasi kraf dan melukis batik. Dikenali dengan nama Feringghi Walk, bazar-bazar di situ menjual pelbagai barangan yang menarik untuk pengunjung.

<b>Batu Ferringhi</b> | diary zahidah wahid

Posted: 21 Apr 2013 06:26 PM PDT

Balik dari Rumah Kelahiran P. Ramlee, perjalanan diteruskan menuju ke Batu Ferringhi pulak. Saja nak pergi sini coz roommate kata teringin nak tengok restoran kapal.

Actually dekat area Batu Ferringhi ni ada banyak tempat yang boleh di pergi. Antaranya Taman Rama-Rama, Craft Batik, Taman Belia, Taman Botanical, Tropical Spice Garden, Penang Tropical Fruit Farm etc. Tapi semua tu dah kena reject coz just taman-taman je. Butterfly Farm kena reject coz mahal.

Sebelum meneruskan perjalanan, singgah makan di Zarie Famous Laksa House since semua dah kelaparan lepas turun dari Bukit Bendera plus hari pun dah nak tengah hari. Memang patut pun.

DSCN1725

laksa penang RM5

pesembor RM4

pesembor RM4

ABC RM5

ABC RM5

Seriously terasa mahal gilak harga dia. Coz dekat atas Bukit Bendera tadi pun price for laksa Penang just RM4. Bak kata Pooja kena tipu ke apa ni? Rasanya? Lagi sedap yang kakak ipar ChentaFatma buat.

Before this actually aku tak makan laksa Penang. Tapi lepas pekena yang kakak ipar ChentaFatma buat jadi suka pulak.

Dah kenyang makan pergi Batik Craft. Tak berapa nak best sangat pun. Boleh buat batik sendiri tapi kena buat appointment.

DSCN1732

DSCN1730

Lepas dari Batik Craft kitaorang patah balik turun menuju ke restoran kapal and Hard Rock Hotel. Then singgah solat di Masjid Terapung. Sayangnya air tak pasang, so tak nampak sangatlah rupa masjid ni terapung.

DSCN1745

DSCN1754

DSCN1758

DSCN1759

Balik dari Batu Ferringhi, kami teruskan perjalanan ke Georgetown balik. Nak jalan-jalan dekat street dia, misi mencari Street Art dan membeli jeruk. Haruslah kan jeruk, Penang ma.

Kisah Budak Pantai <b>Batu Ferringhi</b> Bawa 3 Wanita Sekeluarga Ke <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2013 12:00 AM PDT

Kasanova
Georgetown – Kejinya seorang kasanova budak pantai apabila tergamak menggunakan kepetahan berbicara untuk mencairkan hati tiga generasi sekeluarga (nenek, anak dan cucu) yang berkunjung ke pantai Batu Ferringhi, di sini, sebelum diperangkap hingga ke ranjang.
Bekas budak pantai itu yang dikenali sebagai Mat, 30-an, pada mulanya berjaya memikat seorang pelancong wanita dari Australia berusia 50-an sehingga menjadi teman tidurnya sebelum meniduri anak perempuan wanita itu berusia 30-an.
Tidak cukup itu, Mat juga meniduri cucu wanita berkenaan berusia 17 tahun yang juga anak kepada anak perempuannya.
Bangga dengan dosa hitam meniduri tiga generasi pelancong wanita daripada satu keluarga itu, Mat menceritakan pengalamannya kepada beberapa rakan rapatnya yang juga budak pantai.
Menceritakan perkara itu, rakan Mat yang hanya mahu dikenali sebagai Azis berkata, kepandaian berkata-kata menyebabkan ramai pelanggan mudah mesra dengan lelaki itu, terutama pelancong wanita. – myMetro Online

Perak Boutique Villa <b>Batu Ferringhi</b>, Pulau Pinang - Faizal Fredley

Posted: 06 Jun 2013 11:55 AM PDT

Print

DERUAN ombak memecah pantai umpama satu nyanyian yang menghiburkan. Keluh kesah jiwa lantas berganti dengan ketenangan dengan keasyikan tersendiri.

Suasana pagi di tepi pantai dengan kecantikan matahari terbit membuatkan percutian di Batu Ferringhi, Pulau Pinang terpahat kemas di ingatan.

Batu Ferringhi terletak di bahagian utara Pulau Pinang iaitu antara Teluk Bahang dan Tanjung Bungah terkenal dalam kalangan pelancong yang ingin menikmati percutian di pantai yang indah dan kepelbagaian aktiviti air.

Bagi yang teringin menikmati percutian tersebut dan mempunyai bajet yang lebih, Rumah Perak Boutique Villa pastinya pilihan yang paling sesuai.

Vila mewah tiga tingkat dengan enam buah bilik, kesemuanya menghadap laut serta balkoni yang luas membolehkan pengunjung menikmati sepuas-puasnya keindahan pantai yang terkenal di Pulau Mutiara itu.

Bilik-bilik di tingkat atas kesemuanya mempunyai balkoni yang menawarkan peluang menikmati keindahan matahari terbenam.

7E9E1D11-DCF2-45BC-8F3C-3665B793E7D1

Karakter tersendiri

Menjejak kaki memasuki vila ini, para tetamu pasti terpegun melihat hiasan dalaman yang mewah, cantik dan unik.

Bahagian tingkat bawah menempatkan ruang tamu yang luas serta meja makan bersaiz panjang sesuai bagi mereka yang datang bersama keluarga atau kumpulan besar. Terdapat dua bilik di bahagian ini yang dipanggil Kamar Alandra dan Kamar Jasmine.

Vila tersebut mempunyai karakter tersendiri, hal itu tidak menghairankan kerana ia mempunyai sejarah lampau yang istimewa. Dipercayai bangunan itu dibina pada tahun 1950-an dengan konsep rumah moden British. Rumah Perak Boutique Villa pernah didiami golongan ternama dan kerabat diraja

"Rumah ini kami tambah baik dengan menaik taraf daripada rumah penginapan biasa kepada vila. Ia dilakukan bermula pada penghujung tahun lepas. Ia berkonsepkan kediaman Eropah.

Reka bentuk rumah ini asalnya hanya dua tingkat tetapi kami telah ubah suai menjadi tiga tingkat. Vila ini serba lengkap dengan setiap bilik mempunyai katil bersaiz king, bilik tidur berasingan dan ruang makan. Setiap bilik bercita rasa tinggi dengan susun atur dan hiasan mewah serta suasana yang menyenangkan.

Apabila menaiki tangga ke tingkat dua, mata para tetamu dijamu dengan lukisan-lukisan cantik yang tergantung di dinding yang merupakan hasil seni pelukis tempatan. Mereka yang berminat boleh membeli lukisan tersebut.

villa

Bebas berlari

Di bahagian tingkat dua, terdapat tiga buah bilik dikenali sebagai Kamar Akasia, Kamar Lavender dan Kamar Citrus. Kamar Citrus mempunyai balkoni sendiri manakala dua kamar lain berkongsi balkoni. Setiap balkoni disediakan tempat duduk serta payung besar sesuai untuk bersantai.

Di tingkat tiga hanya terdapat sebuah bilik dipanggil Kamar Rossa. Suasana bilik yang tenang dan cantik membuatkan kaki berasa berat ingin meninggalkannya. Bilik serba lengkap dengan katil yang besar membuatkan tidur lena sepanjang malam.

Untuk aktiviti seperti barbeku juga tidak perlu risau kerana kawasan vila tersebut mempunyai keluasan 2,300 meter persegi. Anak-anak bebas berlari di laman yang luas itu. Kawasan pantai pula hanya dipisahkan oleh pagar vila tersebut.

Anda juga boleh berjemur di bawah matahari atau mencuba aktiviti seperti meluncur angin, berkayak atau parasailing.

Suasana malam di Batu Ferringhi juga meriah dengan kewujudan bazar-bazar menjual pelbagai barangan perhiasan dan cenderahati.

Luangkan masa untuk menyaksikan artis tempatan membuat demonstrasi kraf dan melukis batik. Dikenali dengan nama Feringghi Walk, bazar-bazar di situ menjual pelbagai barangan yang menarik untuk pengunjung.

09 di permatang pauh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di permatang pauh - Google Blog Search


[PROGRAM] Dato&#39; Seri Anwar Ibrahim <b>Di Permatang Pauh</b> « Demi <b>...</b>

Posted: 04 Oct 2013 06:02 AM PDT

Sabtu, 5hb Oktober 2013

6:45 petang: Solat Maghrib dan Tazkirah di Masjid Batu
8:00 malam: Solat Isyak dan Tazkirah di Surau Taman Ara Indah

Ahad, 6hb Oktober 2013

10:00 pagi: Lawatan ke Pasar Awam Seberang Jaya
12:00 tengah hari: Gotong-Royong Baiki Rumah dan Jamuan Tengah Hari di Kampung Padang

Tel: 04-522 1463
Faks: 04-521 1431

PEJABAT DATO' SERI ANWAR IBRAHIM

09 di Gelugor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Gelugor - Google Blog Search


3 pemimpin umno tasek <b>gelugor</b> sah digantung <b>...</b> - MyPenangOnline

Posted: 01 Oct 2013 09:07 AM PDT

GEORGE TOWN 1 Okt. - Keahlian tiga anggota UMNO di Pulau Pinang digantung dua hingga tiga penggal mulai semalam selepas mereka didapati bersalah terhadap tuduhan mensabotaj parti semasa pilihan raya umum ke-13 (PRU13).
Setiausaha UMNO Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir berkata, mereka ialah Timbalan Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugor, Datuk Jasmin Mohamed; Naib Ketua UMNO bahagian yang sama, Dr. Md. Rozi Yusof; dan Ahli Jawatankuasa (AJK) bahagian itu, Datuk Muhamad Mustaffa Idrus.
"Saya terima surat daripada Lembaga Disiplin parti semalam dan tiga orang daripada anggota UMNO di negeri ini telah didapati bersalah kerana mensabotaj parti semasa PRU13 lepas," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.
Sebelum ini, UMNO Pulau Pinang mengumumkan keahlian 28 anggota parti itu digantung kerana disiasat oleh Lembaga Disiplin Umno berikutan beberapa kesalahan.
Katanya, Jasmin yang juga Ahli Anggota Dewan Undangan Negeri Sungai Dua dikenakan hukuman penggantungan selama tiga penggal selepas didapati bersalah mengsabotaj calon Barisan Nasional (BN) di Tasek Gelugor semasa kempen PRU13 lepas.
"Md. Rozi dan Muhamad Mustaffa dikenakan penggantungan selama dua penggal kerana telah membantu dan menyokong seorang calon bebas semasa kempen pilihan raya," katanya.
Musa berkata, bagaimanapun mereka boleh membuat rayuan kepada Lembaga Disiplin dan ibu pejabat UMNO.
"Badan Perhubungan UMNO negeri tidak buat naya (aniaya) (merujuk kepada hukuman yang dikenakan) pada sesiapa dan kita ikut perlembagaan parti dan keputusan itu dikeluarkan oleh Lembaga Disiplin Umno selepas didapati bersalah mensabotaj parti, jadi mereka kena terimalah hukuman," katanya. - BERNAMA

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved