Rabu, 4 Disember 2013

09 di Butterworth - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Butterworth - Google Blog Search


7 Nov 13 : Majlis Ihtifal Pelajar KAFA TUDM <b>Di</b> PU <b>Butterworth</b> <b>...</b>

Posted: 06 Nov 2013 10:26 PM PST

 D7K_7177

D7K_7200

D7K_7248

D7K_7185

D7K_7286

BUTTERWORTH, 7 Nov 13 – Pejabat Agama Pangkalan telah melaksanakan Majlis Ihtifal KAFA kepada para pelajar KAFA TUDM PU Butterworth bertempat di Surau Al-Mubarak, Seri Bayu. Seramai 30 pelajar Tahun 5 telah menerima anugerah kecemerlangan dan sijil kehadiran bagi sesi 2013. Majlis tersebut telah disempurnakan oleh Pegawai Laksana Pangkalan dan telah diserikan dengan persembahan daripada para pelajar. Kehadiran seramai 150 orang termasuk ibubapa serta waris pelajar.

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


:: Ini Cerita Cik Viva ::: 3/4 jam <b>di Batu Ferringhi</b>..

Posted: 30 Nov 2013 02:52 AM PST

Sambungan dari entry ini

Anak buah kakak tu bawak kami pekena Kayu Nasi Kandar kat area Bukit Jambul tu je sebab itu yang paling dekat dengan hotel. Kami kena isi perut dulu sebelum g jenjalan. Ramai sangat orang kat restoren tu macam biasa, macam2 lauk ada tapi aku ambik ayam goreng je seketul pastu lupe lak nak ambik sayur..huhu


Dah abih makan, beliau telah membawa kami ke Batu Ferringhi. Nak jalan-jalan cuci mata kat pasar malam Ferringhi. Otw kesana kami nampak la Hydro Hotel tempat shooting drama Mr Arrogant tu, pastu nampak la ada sorang dua berenti posing kat signboard hotel tu..ni mesti geng aku jugak ni..para peminat drama tu..hahahh
Adik yang suar oren tu lah yang bawak kami jalan2 sini. Actually mereka berdua tu sepupu, so bila mereka dah bertemu memang kecoh la. Aku layankan je..
Singgah restoren seafood ni, tapi bukan untuk makan pun..saja tengok2 je apa yang ada dalam akuarium tu..semuanya besar2..contohnya macam ketam ni..ni kalau tak silap ketam gergasi kot....hahahaa.
Banyak lagi yang ada dalam ni..macam2 pesen dah aku tengok, caner nak makan dah besar sangat camtu. Tengok harga sekilo pun dah berapa puluh ringgit..mesti tokey2 je kot makan kat sini..
Antara yang dijual kat pasar malam tu, ada cenderamata, baju, henbag, kasut, tudung..bla..bla..blaaa. Tapi disebabkan hari nak hujan & hari bekerja tak banyak kedai bukak & ramai yang tutup kedai awal.

Aku beli FM je buat kenangan, nak bagi mak suruh mak letak kat peti ais kat kampung. Simpan hajat nak bawak mak ayah jalan2 makan angin kat Penang nanti..hehe


Sebelum balik hotel, kami jalan2 ke Padang Kota. Singgah lepak-lepak ambik angin kat tepi laut..nampak tak yang ade lampu2 tulah terminal feri, adik tu cakap lah...
Okay..tu saja catatan perjalanan ke Batu Ferringhi untuk tempoh masa 3/4 jam malam tu. Terima kasih banyak2 untuk adik tu yang susah2 je nak bawak kami jalan2 ke sini..

**Bersambung...

09 di permatang pauh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di permatang pauh - Google Blog Search


Meraikan rombongan kariah Masjid Batu, <b>Permatang Pauh di</b> rumah <b>...</b>

Posted: 29 Nov 2013 06:45 AM PST

09 di Batu kawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di Batu kawan - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu kawan</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2013 01:45 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu kawan</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2013 01:11 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

orangkecilorangbesar: Aktiviti bermotosikal sekeluarga <b>di</b> Trek <b>...</b>

Posted: 17 Aug 2013 07:31 AM PDT

Aktiviti bermotosikal sekeluarga di Trek Motosikal Boon Siew Honda Batu Kawan
Kami sekeluarga jarang dapat bersama kalau mengadakan aktiviti motosikal, sama ada hanya saya berdua dengan anak lelaki seorang itu biasanya atau hanya berdua dengan isteri saya seorang itu kadang-kala. Tetapi hari ini (17-Ogos-2013) kami bertiga dapat melakukan aktiviti bermotosikal sekeluarga bersama-sama dengan menghadiri Kursus Asas Menunggang Selamat Honda di premis baru Boon Siew Honda di Batu Kawan, Pulau Pinang.
Agak membanggakan apabila Ketua Instruktor, En. Sanusi B. Din memaklumkan bahawa kami bertiga merupakan keluarga pertama yang menghadiri kursus ini dan juga orang awam pertama bersama-sama dua orang lagi rakan anak lelaki saya dari Taiping, menghadiri kursus ini. Sebelum ini penyertaan lebih kepada organisasi sama ada syarikat ataupun persatuan dan kelab.
Kisah lanjut dan gambar-gambar lain di sini.

Karnival Astro On-The-Go <b>di</b> Stadium <b>Batu Kawan</b> , Penang

Posted: 22 Aug 2013 11:32 PM PDT


assalamualaikum dan hello

ye masih dalam bulan syawal lagikk kerana minggu ni terlalu banyak permintaan diri ini untuk hadir sama sama memeriahkan lagikk open house kekdahnya kau nak memeriahkan majlis kan ? hakhakhak . dan , beberapa utusan walimatulurus kita perlu hadap nasi minyak wah ini sangat awesome ye uollz :P

hari tu , astro ada buat karnival kat stadium batu kawan . so iolls pergi la kerana niat di lubuk hati yang paling dalam ni nak jumpa hanis zalikha tapi tak sanggup ah nak tunggu sampai petang . rimas dengan orang semakin ramai datang kat situ .

- fear factor . bengang betul aku tunggu captain hairul azreen berjam jam tak muncul muncul jua -.-'

- berapa inci tv ni teringin pula nak pasang kat rumah

- to me love is universal *muka bermasalah :P 

- abang belakang aku tu gembira naw tengok rozita che wan

suka tengok rozita che wan . suka . air muka dia comel tapi tu la mekap kemain tebal , not good not good . ni kat booth masterchef . so tengok je la dia masak sambil cakap utara secara live . hee . abang w.z kau ambik gambar dia sedepan depannya . aku ditinggalkannya kat belakang . wah !
nak tunggu ambik gambar dengan pelakon oh my english! memang tak ah . beratur panjang kot . i is tak sanggup . ambik gambar dengan ini pun jadi la :P
- buggy astro on-the-go

- rancangan astro yang sesuai dengan ketinggian kakak izzatul kau . hakhakhak

lepas tu , kita makan dekat pulau aman . teringin benar nak makan mee goreng udang yang sedap perghh perghh tu . hee . dari batu kawan ke pulau aman dekat je . naik kete + naik bot = 15 minit . tambang macam biasa la rm6 return :)
- watermelon juice

- ini la mee goreng udang yang sedap tu . nyummy bebeh (!)

luahan perasaan : nak gi autocity ini petang :P

09 di seberang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

09 di seberang jaya - Google Blog Search


Booth Public Gold <b>di</b> AEON Big <b>Seberang Jaya</b> <b>...</b> - Senduk Emas

Posted: 01 Dec 2013 05:04 PM PST

Alhamdulillah...kali ni saya nak berkongsi pengalaman baru menjadi promoter di sebuah pasaraya dikenali sebagai Carrefour Seberang Jaya yg kini nama barunya ialah AEON Big. Bukan promoter jual penapis air ye...tapi promoter di Booth Pameran Public Gold!
Apa? Public Gold dah buka Booth?
Ya...kali ini saya, Admin SendukEmas bersama saudara Amir Firdaus.  Admin Inspirasiemas bekerjasama menubuhkan satu group utk membuka booth pameran PG di sini. Agak memberangsangkan walaupun inilah kali pertama kami jadi promoter. Sebenarnya, kerja ini menyeronokkan, sebab kita bkn promote dan jual barang2 yg tidak bernilai tapi kita jual EMAS! Semua org tahu kehebatan logam bernama Emas. Maka tugas kami hanya berkongsi, apa bezanya Emas Public Gold dengan Emas yg dijual di Kedai-kedai emas di luar sana.
Rata2 pengunjung yg singgah di booth PG nyata terkejut dan tidak menyangka bahawa ada kedai emas yg jual emas tanpa dikenakan kos upah malah susut nilainya pula sungguh rendah berbanding kedai emas lain. Ya, itu yg kami kongsikan dengan mereka. Malah mereka sungguh teruja memegang Bar Gold 999 PG dengan membuka plastik (cover) yang tidak dapat dilakukan oleh mana2 kedai emas lain kerana kebiasaannya emas yang apabila dibuka plastik covernya akan ditolak harganya kerana dianggap sudah menjadi emas terpakai, malah ada antaranya tidak menerima kembali kerana emas yang dibuka plastik itu telah tercalar, terguris dan sebagainya. Lain halnya dengan emas keluaran PG, asalkan berat dan ketulenannya masih sama, PG tetap menerima kembali emas itu jika dijual kembali kepada mereka walaupun terdapat kesan tercalar, terguris dan bengkok.
Inilah wajah2 Emas yang sempat singgah ke booth pameran PG di AEON Big Seberang Jaya.
Pn. Hambiah, antara yang datang 2 kali untuk membeli secara terus di booth
dan terus mendaftar untuk menjadi Dealer Inspirasiemas
Yang datang seorang juga tidak ketinggalan untuk mendapatkan
maklumat mengenai emas PG
Hari terakhir yang meriah! In Sya Allah...kami datang lagi ke sini!
Memandangkan sambutan yang kami terima agak menggalakkan, justeru kami merancang untuk mengadakan satu lagi booth PG dalam masa yang terdekat ini.
Jadi, kepada anda yang berminat untuk menjadi salah seorang Dealer Public Gold, anda boleh menghubungi saya terus di talian 019-5595916 atau mesej/whatspp 012-4545984. InsyaAllah...saya akan bantu anda!
 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved