Sabtu, 11 Januari 2014

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


Ramai pelajar kristian &#39;murtad&#39; <b>di</b> Convent <b>Bukit Mertajam</b> <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2014 06:35 PM PST

Pihak gereja telah mula memulakan gerakan yang boleh dianggap gerakan 'kristianisasi' di P.Pinang.Ketika isu kalimah Allah masih belum menemui jalan penyelesaian,pihak gereja telah mula mengorak langkah dengan membangkitkan isu yang boleh menggugat keharmonian negara.

Sekolah ini yang dulunya dikenali sebagai Sekolah St Marguerite's telah diambil alih sepenuhnya oleh kerajaan pada tahun 1946 dan mendapat bantuan penuh kerajaan.Bantuan penuh dari kerajaan  tersebut bermula dari tahun itu hingga kini dari segi kewangan dan juga infrastruktur.

Pengetua Sekolah Menengah Convent Bukit Mertajam,Puan Hajah Che Azizah telah melakukan satu tindakan yang betul dengan mengarahkan tulisan jawi diletakkan di papan tanda sekolah itu memandangkan ramai pelajar Islam yang menuntut disitu.

Arahan untuk memadam tulisan jawi itu amatlah dikesali sekali kerana pihak kristian menganggap tulisan jawi sebagai satu ancaman kepada pelajar yang bukan Islam di sekolah itu.Mustahil untuk pelajar yang bukan Islam akan menjadi 'murtad' hanya dengan melihat tulisan jawi di papan tanda itu.

Jika kalimah Allah mahu dipakai mengapa tulisan jawi tidak pula dibenarkan kerana kalimah Allah dan semua rakyat maklum bahawa tulisan jawi sudah sebati dengan masyarakat Islam di Malaysia khususnya Melayu.

Pihak PAS negeri dilihat enggan masuk campur dalam isu ini kerana tiada kenyataan yang dikeluarkan setakat ini.Menurut sumber,isteri mantan YDP PAS P.Pinang YB Dato Salleh Man juga menjadi tenaga pengajar di sekolah itu.

Isu ini telah bermula beberapa hari lepas selepas beberapa blog dan akaun facebook menyiarkan satu surat rasmi dari pihak gereja yang dihanta kepada pengetua sekolah tersebut dan mengarahkan papan tanda yang mempunyai tulisan jawi diganti dengan alasan sekolah itu sekolah mubaligh.-UtaraNews.

Servis Nissan <b>di</b> Bandar Perda <b>Bukit Mertajam</b> - HasrulHassan

Posted: 19 Dec 2013 06:32 PM PST

Al kisahnya meter sudah terlebih 25,000 KM; sebelum jadi apa-apa yang tidak diingini, maka saya perlu melakukan servis berkala pada kenderaan. Saya merupakan pelanggan setia di Pusat Servis Nissan Bandar PERDA, Bukit Mertajam ni. Alhamdulillah, servis di sini bagus dan saya suka. Ada sebab lain kenapa saya suka melakukan servis kenderaan di sini ... baca entri ini sehingga habis untuk tahu mengenainya.
Memiliki kenderaan bermakna anda ada tanggungjawab khusus kepada kenderaan anda. Anda mesti memastikan kondisinya sentiasa dalam keadaan terbaik. Bukan apa, jika ada masalah kelak, yang bakal pening kepala adalah anda sendiri, ye tak?
Badan pun ada masa perlu rehat. Apatah lagi sebuah kenderaan buatan manusia. Lagipun kenderaan seperti kereta yang diguna hampir setiap hari. Sebelum kereta tak semena-mena masuk ke bengkel kereta, lebih baik buat pencegahan perlu. Fikir, dari berhabis beribu kerana enjin dah lepuh, timing belt putus, bateri kong, enjin rosak dan macam-macam lagi, biarlah beratus dikeluarkan bagi memastikan enjin kereta, pengendalian dan segala mengenai kereta berada di dalam tip top, ye tak?

Menyesal sekarang kejap je, jangan menyesal kemudian yang boleh buat jadi tak tentu hala.

Saya punyai kereta jenis Nissan. Dan saya memang menggunakan pusat servis Nissan yang berdaftar. TCEAS Nissan di PERDA adalah destinasi saya apabila mahu melakukan servis berkala. Buat masa ini, belum pernah terlepas, cuma had je sudah terlebih daripada sepatutnya. Saya pergi ke TCEAS Nissan supaya saya dapat barang ganti berkualiti dan original, serta memastikan khdimat servis dijalankan oleh mereka yang benar-benar pakar mengenainya.


TCEAS Nissan di PERDA memang bagus. Dalam ruang rehat, ada Wifi dan ada minuman percuma. Malah ada TV skrin leper dengan rangkaian Astro tersedia. Minuman percuma ada pelbagai, ada Milo, ada Nescafe, ada teh tarik. Ada sejuk, ada panas. Dan kalau masa-masa tertentu pula, ada biskut dan makanan ringan disediakan.

Apa yang dibuat oleh mereka adalah untuk memastikan pelanggan yang dah pernah datang, akan datang lagi. Disediakan semua keselesaan ... pelanggan seronok ... terus pikat untuk buat servis lagi.

Maka, kalau anda berblog, anda perlu juga lakukan seperti apa yang TCEAS Nissan ni buat. :) Itupun jika mahu mereka yang singgah di blog anda untuk datang lagi..... lagi .. dan lagi..

pelajar kristian &#39;murtad&#39; <b>di</b> convent <b>bukit mertajam</b> - Bicara Perjuangan

Posted: 09 Jan 2014 05:00 AM PST

Pihak gereja telah mula memulakan gerakan yang boleh dianggap gerakan 'kristianisasi' di P.Pinang. Ketika isu kalimah Allah masih belum menemui jalan penyelesaian,pihak gereja telah mula mengorak langkah dengan membangkitkan isu yang boleh menggugat keharmonian negara.

Sekolah ini yang dulunya dikenali sebagai Sekolah St Marguerite's telah diambil alih sepenuhnya oleh kerajaan pada tahun 1946 dan mendapat bantuan penuh kerajaan. Bantuan penuh dari kerajaan  tersebut bermula dari tahun itu hingga kini dari segi kewangan dan juga infrastruktur.

Pengetua Sekolah Menengah Convent Bukit Mertajam,Puan Hajah Che Azizah telah melakukan satu tindakan yang betul dengan mengarahkan tulisan jawi diletakkan di papan tanda sekolah itu memandangkan ramai pelajar Islam yang menuntut disitu.

Arahan untuk memadam tulisan jawi itu amatlah dikesali sekali kerana pihak kristian menganggap tulisan jawi sebagai satu ancaman kepada pelajar yang bukan Islam di sekolah itu. Mustahil untuk pelajar yang bukan Islam akan menjadi 'murtad' hanya dengan melihat tulisan jawi di papan tanda itu.

Jika kalimah Allah mahu dipakai mengapa tulisan jawi tidak pula dibenarkan kerana kalimah Allah dan semua rakyat maklum bahawa tulisan jawi sudah sebati dengan masyarakat Islam di Malaysia khususnya Melayu.

Pihak PAS negeri dilihat enggan masuk campur dalam isu ini kerana tiada kenyataan yang dikeluarkan setakat ini. Menurut sumber, isteri mantan YDP PAS P.Pinang YB Dato Salleh Man juga menjadi tenaga pengajar di sekolah itu.

Isu ini telah bermula beberapa hari lepas selepas beberapa blog dan akaun facebook menyiarkan satu surat rasmi dari pihak gereja yang dihanta kepada pengetua sekolah tersebut dan mengarahkan papan tanda yang mempunyai tulisan jawi diganti dengan alasan sekolah itu sekolah mubaligh. - UtaraNews.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved