Ahad, 16 Februari 2014

09 di balik pulau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di balik pulau - Google Blog Search


Pekena Laksa Janggus <b>di Balik Pulau</b> | BLOG JAAKECHIK.COM

Posted: 21 Jan 2014 05:01 PM PST

Selepas selesai pendaftaran kehadiran PJJ semalam aku balik ke bilik then taip blog untuk entry INI, kemudian aku terus terbongkang tido... lama aihh... asar baru bangun... hahahaha....
Kul 6.30 ptg adik ipar jaa call cakap nak ajak jaa gi pekena Laksa Janggus di Balik Pulau... ingat gak diorang apa yg jaa jaa request sebelum datang hari tu... hehehe...
Lama dah haih jaa berhasrat nak kesana, cuma belum tercapai.... :)
Benornya adik ipar jaa pun tak penah mai sini... tapi dah dia kesian kan aku yang preggy dua bulan mengidam, so depa bawak kan aku ke mari. hewhewhew. datang sini pun guna GPS tau... coz diorang pun tak kenal tempat ni...
Ini pandangan dari luar kedai tersebut


Yang kiri dan kanan tu adik ipar jaa.. yg tengah tu my biras! jaa datang sini berlima bersama si baby fahmi... biras jaa yg sorang lagi takde dalam ni... coz terselindung di blkg.... adik ipar jaa ni dedua duk di Penang.
Itu yang heppy sgt jaa sekarang nih. nak gi memana ada jer sudi bawakkan... kat sini diorang beri layanan first class. jaa di layan bagai puteri... ohhh terharu betoi laa.... 
Masing2 berebut nak suruh jaa tido di rumah mereka! bab makan lak usah cerita... ramai yang nak payungkan.... ermmm syukur alhamdulillah... jimat duit aku... kahkahkah...

Kat sini kena layan diri... masa jaa tanya apa yang best, diorang suggestkan Laksa dan Bihun Th'ng. cara sebut nama menu ni (Th'ng) ialah dengan cara menyebut awalan kepada "Tengkuk".

Semangkuk Th'ng ialah RM3.50. kitorang order 2 mangkuk... makanan ni ala-ala chinese food... Th'ng itu ialah sambalnya (di campur dalam bihun/mee). sedikit pedas dan manis2.. :)
Tapi sayang gambar lupa nak snap!

Jaa pulak makan laksa special. harga RM4.00 semangkuk. laksa biasa RM3.00. bezanya ialah saiz mangkuk tersebut. dan komen jaa untuk laksa ini adalah.... rasanya hanyalah sedang-sedang sahaja... idok ler sedappp melambunggg or meletoppp letopp...

Just nice!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved