Isnin, 10 Februari 2014

09 di Batu maung - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di Batu maung - Google Blog Search


sanasini: Jom Melawat War Museum <b>Batu Maung</b>, Pulau Pinang

Posted: 20 Dec 2013 07:00 PM PST

Pernah tahu tak wujudnya sebuah War Museum di Pulau Pinang ni? Terletak di Batu Maung, Bayan Lepas, War Museum ini telah dibuka lebih dari 70 tahun lamanya..Sebuah kubu tentera British yang masih lagi dikekalkan untuk generasi akan datang..Kalau berkesempatan, silalah bawa anak-anak anda ke sini..
Jom layan gambar-gambar yang sempat saya ambil..
Dijaga oleh pihak swasta..
Dengar taklimat dulu sebelum mulakan rondaan..
Antara contoh rumah dulu-dulu..
Terowong ni gelap sangat, kena guna torchlight..
Antara senjata dan alatan yang pernah digunakan..
Err mineral water tu iklan ye..hehehe
But dan kasut yang digunakan tentera..
Senjata dan buaian yang ada..
Ada 'tentera' yang jaga..hehehe 
Dan baaaaaanyakkkk lagi yang menarik..Tapi anda kena tengok sendirilah..
Tak larat dah saya nak upload gambar..(^^)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved