Rabu, 16 April 2014

09 di Batu kawan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di Batu kawan - Google Blog Search


Syeeda Saniey: Sepetang <b>di</b> Jeti Batu Musang, <b>Batu Kawan</b>

Posted: 20 Mar 2014 11:23 PM PDT

Kejadian ni dah lama berlalu seminggu sebelum Jambatan Kedua Pulau Pinang dibuka lagi. Petang Sabtu yang panas terik tatkala semua penghuni dalam rumah cuti makanya dek kerana bosan terperuk dalam rumah, kami pun cadang nak keluar jalan-jalan. Dalam pukul 4 petang baru nak keluar. Hii


nampak tak jambatan kedua Pulau Pinang.. 


Tak tahu arah nak dituju pun, lalu menyusurilah kami yang terdiri daripada syeeda, mak, ayah dan adik lelaki ke Juru Autocity. Saja ronda, tak berhenti pun. Sebenarnya ada barang yang nak di survey tapi terlajak sampai masuk highway Plus balik sampailah ke Batu Kawan. Dan try pi dekat jambatan kedua tapi tak boleh naik lagi la cuma pi menengok je..hii
Lepas tu, kami singgah dekat Jeti Batu Musang iaitu jeti untuk ke Pulau Aman. Ingat nak pekena laksa dengan ais kacang tapi tak ada meja kosong pun. 

gambar diambil dari Restoren The Ridge, Teja By The Sea..

Dek kerana dah nak masuk waktu maghrib kami pun beransur pulang. Perut masih kenyang kalau tidak bolehlah makan dekat The Ridge, Teja By The Sea sambil menikmati udara pantai. Sangat romantis la suasana kat restoren ni ok.

#PrayForMH370


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved