Selasa, 1 April 2014

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


Nak makan apa <b>di</b> Astaka Hillside / medan selera <b>Tanjung Bungah</b>

Posted: 06 Jan 2014 10:10 PM PST

Kalau bercuti ke Penang dan menginap sekitar Tanjung Bungah atau Batu Feringhi, sekadar nak makan malam simple2..boleh pergi Astaka Hillside ni atau pun nama lain nya medan selera Tanjung Bungah. It's located opposite Copthorne Hotel. Boleh jalan kaki je kalau dari hotel tu...but have to cross the road.

My favourite kalau pegi sana beli jus buah. Amra/kedondong asam boi. Sangat fresh! Depan astaka tu ada few fruit stalls juga. Macam hari tu, we all beli buah mata kucing dan rambutan. Masa zaman 10 tahun yang lepas pun (masa we all duduk penang) selalu makan nasi goreng ayam kat situ...maka that day kira ulang sejarah la...lupa pulak stall nombor berapa. Tapi boleh tanya dekat abang jual jus tu. Dia sure recommend yang paling femes.


Post ni bersangkutan dengan cerita percutian sekeluarga 4 hari 3 malam ke Penang pada penghujung tahun 2013 yang lalu boleh baca di sini. Sebelum check-in Hydro Hotel, kita tapau food dulu dekat astaka ni. Sebab, pada sebelah malam nya kids kena tinggal ..whereas Mami dan Dedi ada plan for candle light dinner. Tunggguuu for the next update!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PENANG

Copyright 2010 All Rights Reserved