Khamis, 23 Jun 2011

09 di Batu kawan - Google Blog Search

09 di Batu kawan - Google Blog Search


GENERASI PEJUANG BANGSA: Skandal projek tambun tanah <b>Batu Kawan</b> <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2011 05:07 PM PDT

blog Pisau.net pernah  mendedahkan satu projek PDC yang memberi kontrak secara runding terus bernilai RM 74 juta , Guan Eng yang selalu melaungkan  mengamalkan CAT ini masih lagi tidak jawab walaupun telah dibangkitkan oleh Datuk Musa Sheikh Fadzir di media .

KLIK di sini  dan sini 

Mengulas lebih lebih lanjut, beliau megimbau kembali bagaimana projek tambun tanah yang diberikan kepada ECK Sdn Bhd secara rundingan terus yang berjumlah RM74 juta masih tidak dijawab oleh Ketua Menteri Lim Guan Eng.

"Jika betul perkara ini, dan sekiranya benar segala tuduhan terhadap apa yang diperkatakan oleh pelbagai pihak hari ini termasuk projek tambun tanah itu, amat jelas DAP sememangnya anti Melayu dan akan terdedah sedikit demi sedikit dalam masa terdekat.


"Mereka mempunyai agenda tersembunyi yang perlu diketahui oleh rakyat kerana DAP hanya mementingkan kroni mereka. Dulu kata BN yang kaki kroni dan sebagainya, alih-alih hari ini terpercik ke muka mereka sendiri.


"Kata dulang paku serpih, mengata orang rupa-rupanya mereka yang lebih. Apakah ini yang dikatakan memmerintah berpaksikan kepada tiga prinsip iaitu Cekap, Telus dan Akauntabiliti….Rupa-rupanya sekadar retorik," katanya kepada UMNO-Online.


                                                                    Datuk Musa Sheikh Fadzir     

Di mana projek jutaan ringgit yang dimajukan oleh PDC  ini  ?

Ia terletak di sebelah kawasan pembinaan Jambatan Kedua Pulau Pinang yang sedang dibina oleh UEM Builders dan China Harbour di Batu Kawan .

PB telah berkesempatan ke sana bagi melihat sendiri projek  RM 74 juta itu  yang dikatakan banyak masalah ini .  Memang kaya lah kontaktor Cina  ini yang dapat projek  tambun tanah ini  selama beberapa  tahun  kerana cukup luas sekali kawasannya yang seakan-akan di  padang pasir .

Siapa cakap kerajaan DAP ini  tiada kroni dan semua benda kena  melalui open tender.

Lihat sendiri lah  projek runding terus  mereka ...kaya sapa dapat ...ada kuasa semua boleh buat ...

PDC beri projek ini kepada ECK secara runding terus ..

siapa Chairman & Pengerusi Tender ? 

kawasan yang bakal dibangunkan sebagai zon perindustian Batu Kawan 

lori ECK sedang mengangkut tanah

Ketua Pemuda UMNO Prmtg Pauh ,Sdr Zaidi Mohd Said pernah bangkitkan isu pemberian kontrak secara runding terus RM 74 juta ini di ceramah Pentas Pemuda .

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen