Selasa, 12 Julai 2011

09 di seberang jaya - Google Blog Search

09 di seberang jaya - Google Blog Search


Edisi khurafat!!! Hantu RAYA berkeliaran <b>di Seberang Jaya</b> <b>...</b>

Posted: 11 Jul 2011 11:27 PM PDT

Edisi khurafat!!! Hantu RAYA berkeliaran di Seberang Jaya?!!

'; div.innerHTML = summary; } //]]>

Gambar di atas telah dirakamkan pada 9 Julai 2011, kira-kira jam 5 petang. Didapati sekujur tubuh seorang yang berumur sedang tenat menghadapi saat-saat akhir hayat beliau. Melalui soseh-soseh pekerja wad kecemasan berkenaan, beliau merupakan seorang mujahid yang gugur ketika cuba merempuh benteng polis rahsia yang ganas! Kiranya mangsa keganasan polislah ni!

Namun, kalau sudah ditakdirkan ajal, ia tetap akan datang menjemput kita, tanpa terlewat ataupun cepat, walau sesaat sekalipun. Orang tua yang tenat tadi akhirnya telah dijemput untuk 'meninggalkan' para pengikutnya di sebuah pusat perubatan elit di lembah kelang. Inalillah....Namun, kira-kira sehari selepas kematian orang tua tadi, rakyat di Pulau Pinang, khususnya di Seberang Jaya, telah dikejutkan dengan satu kejadian yang maha aneh apabila kelibat arwah orang tua tadi dilihat berkeliaran di atas pentas sebuah ceramah politik. Desas-desus mengatakan roh arwah menjadi tidak tenteram dan bangkit semula menghantui orang ramai kerana masih ada lagi hajat duniawinya yang tidak tertunai, teutamanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia!

MyMassa: Harap-harap Datuk Harun Din dapat membantu menyelesaikan misteri roh-roh yang berkeliaran ini. Seram tau!Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Anak Sungai Derhaka: Pasca BERSIH 2.0 : Ribuan Hadir <b>di Seberang Jaya</b>

Posted: 11 Jul 2011 12:32 PM PDT


Sabtu 09 Julai 2011, seluruh dunia telah menyaksikan kezaliman pihak Polis yang menurut arahan pentadbiran Najib dalam menangani kehendak rakyat yang mahukan satu system pilihanraya yang lebih adil seperti yang terkandung dalam memorandum BERSIH.


Lebih dari 1400 peserta Perhimpunan BERSIH 2.0 telah ditahan oleh pihak Polis dan berpuluh-puluh lagi mengalami kecederaan termasuk beberapa pemipin Pakatan Rakyat.

Namun begitu tindakan Pihak Polis yang menahan hanya pemimpin dari PAS dan PKR biarpun Lim Kit Siang berdiri didepan mata meraka jelas hanya bagi membolehkan pihak UMNO/BN menggunakan isu ini sebagai Propaganda bagi menggambarkan kepada rakyat bahawa PAS dan PKR telah diperkudakan oleh DAP dalam isu BERSIH 2.0.

Adakah kita masih bodoh untuk mempercayai Propaganda bodoh UMNO/BN?

Dua hari setelah perhimpunan BERSIH 2.0 , berlangsung pula satu sessi Penerangan oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang tentang isu BERSIH 2.0 ini..

Antara yang hadir memberikan ucapan adalah Tuan Haji Mohd Sabu yang berkerusi roda kerana kakinya cedera dilanggar Land Rover pihak berkuasa dan juga DS Anwar Ibrahim sendiri.

Biarpun dalam Perhimpunan BERSIH 2.0 kita telah menyaksikan apa yang dikatakan sebagai tindakan Zalim pihak berkuasa, namun kini tekanan melalui kezaliman bukanlah lagi satu perkara yang mengentarkan rakyat..

Ribuan tetap hadir bagi mendengar sendiri penjelasan dari Pemimpin – pemimpin PR tentang peristiwa BERSIH 2.0..

Saksikan ribuan yang hadir!!!Laungan oleh Mat Sabu.."Najib Bohong..Perdana Menteri Bohong" bergema di Seberang Jaya.

"Kamu boleh melukakan lututku..tetapi kamu tidak boleh melukakan otakku.." kata Mat Sabu

Mat Sabu menyeru kepada polis agar menjaga keselamatan rakyat bukan menjaga keselamatan umno.

Mat Sabu mengingatkan peringatan Ustaz Hadi bahawa 9 Julai 2011 adalah satu permulaan..kita akan ajak rakyat turun ke jalan raya jika kerajaan dan SPR terus pekak dan tidak mahu penuhi 8 tuntutan BERSIH.

Mat Sabu cerita beliau mahu ke masjid tiba-tiba polis yang langgar beliau. Begitu kejam polis apco sanggup langgar pemimpin rakyat sendiri.

Bil air di rumah perdana menteri rm30 ribu sebulan.. "ini bukan orang yang mandi tetapi badak yang mandi.."

"Malaysia dah gila..baju kuning kena tangkap..kalau berak tahi kuning pun mungkin kena tangkap.." sindir Mat Sabu. - SharpShooter


Lagi gambar sila lihat di SINI

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.228050750560185.63373.100000657861545

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen