Khamis, 6 Oktober 2011

09 di Batu kawan - Google Blog Search

09 di Batu kawan - Google Blog Search


UtaraNews: Koh Tsu Koon bakal bertanding <b>di</b> Parlimen <b>Batu</b> pada <b>...</b>

Posted: 03 Oct 2011 12:14 AM PDT

You Are Here: Home - Ekslusif , Nasional - Koh Tsu Koon bakal bertanding di Parlimen Batu pada PRU13 ?

Posted by admin on 3:14:00 PM // 0 comments


Desas desus mengatakan bahawa Pilihanraya Umum ke 13 sudah amat hampir dan bakal diumumkan pada waktu yang terdekat. Sudah tentu yang menjadi perhatian oleh semua pihak ketika ini ialah nama-nama calon yang bakal bertanding bagi mewakili parti di setiap kawasan.

Pilihanraya Umum ke 13 juga dianggap paling menarik kerana ia dikatakan akan menentukan nasib Pakatan Rakyat dan juga Barisan Nasional.

Dari satu segi, Pilihanraya Umum ke 13 adalah merupakan penentu sama ada rakyat memilih kepimpinan Datuk Seri Anwar ataupun rakyat lebih yakin kepada tranformasi Perdana Menteri Datuk Seri Najib.

Apapun, kepimpinan komponen didalam Barisan Nasional lebih mencuri tumpuan khususnya Parti Gerakan di P.Pinang. Ramai yang menunggu sama ada Presiden Gerakan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon masih mampu bertapak di negeri ini ataupun berhijrah ke kawasan lain bagi mencari pengaruh.

Ada khabar angin yang mengatakan, Presiden Gerakan itu akan bertanding di kawasan Parlimen Batu yang kini disandang oleh wakil PKR, Tian Chua.

Jika ini menjadi kenyataan, apakah mampu Koh Tsu Koon meyakinkan masyarakat di Parlimen tersebut supaya memilihnya setelah kehilangan kepercayaan rakyat di kawasan Batu Kawan di P.Pinang?

Dan apakah kita akan melihat sekali lagi Presiden Gerakan ini "berkubur" di Parlimen Batu pula selepas "ditanam hidup-hidup" di Batu Kawan? Hanya masa yang menentukannya.

Tiada ulasan:

Catat Komen