Isnin, 10 Oktober 2011

09 di Gelugor - Google Blog Search

09 di Gelugor - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Gelugor</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2011 02:08 AM PDT

URL Sumber Asal :-

MENTALINGUISTIK: <b>gelugor</b> scene

Posted: 20 Sep 2011 09:22 AM PDT

Sebuah bunyi baru telah dihasilkan oleh pemuda pemuda di Seattle yang berasaskan genre hardcore punk, heavy metal, indie rock dan noise rock mula membuka mata dunia. Maka terhasillah Mudhoney, Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains dan banyak lagi. Muzik yang disifatkan bising, serabut dan kotor terus power di mata anak muda dan terhasil la legend-legend seperti Mark Arm, Kurt Cobain dan Eddie Vedder.
Muzik ini bernama Grunge. Ya, Seattle Sound. 
..........................
Sebuah bunyi baru telah dihasilkan oleh pemuda pemuda di Gelugor yang berasaskan genre nasyid halus, irama padang pasir, dan sedikit bunyi-bunyian Maher Zain mula membuka mata dunia. Maka terhasillah kumpulan nasyid yang bergerak secara underground. Muzik yang disifatkan halus, indah dan mampu merisik hati terus power di mata anak muda dan terhasil la legend-legend seperti Fattah Othman (tekong lagu ke-2), Hasbullah Mohd dan Muhd Faizul.

Muzik ini bernama Irama Tanah Gersang. Ya, Gelugor Sound. 
power. itu saja yang mampu dikatakan tentang pejuangan anak-anak muda ini
Trivia : Walaupun Muhd Faizul tidak kelihatan di dalam persembahan, dia dikenali sebagai "ahli ghaib" kerana sumbangan idea-idea mahakaryanya terhadap scene ini secara tertutup.

Tiada ulasan:

Catat Komen