Jumaat, 17 Jun 2011

09 di Batu kawan - Google Blog Search

09 di Batu kawan - Google Blog Search


jokisenja.blogspot.com: Affendi mahu lupakan insiden <b>di Batu Kawan</b>

Posted: 12 May 2011 09:05 AM PDT

KUALA LUMPUR-Walaupun dibelungi rasa kecewa dengan insiden jump start di Batu Kawan, Mohd Affendi Rosli berharap dapat beraksi dengan lebih baik pada Pusingan 3 Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS yang bakal berlangsung di Stadium Sultan Mizan Gong Badak, Terengganu pada 13 dan 14 Mei ini.

Affendi dikenakan penalti 30 saat setelah didapati melakukan kesalahan jump start pada perlumbaan akhir CP130 bulan lepas.

Penalti itu secara langsung meletakkan Affendi di kedudukan kelapan walaupun dia melintasi garisan penamat di tempat kedua.

Jika bukan kerana denda tersebut, Affendi akan berada di kedudukan teratas keseluruhan CP130 bersama-sama pendahulu ketika ini, Ahmad Fazli Sham (Pennzoil Fastrac Racing) dengan 33 mata. Kini dia berada di kedudukan keenam dengan 21 mata.

Nasib malang turut menimpa rakan sepasukannya, Azlan Shah Kamaruzaman yang turut didapati bersalah kerana kesalahan serupa. Nasib pelumba berusia 27 tahun itu bertambah malang apabila gagal menamatkan perlumbaan ekoran masalah mekanikal pada pusingan ke-13 daripada 15 pusingan perlumbaan.

"Keputusan di Pusingan 2 pasti lebih baik jika bukan kerana kesalahan teknikal saya dan Azlan lakukan. Kami tidak menyangka klac baru ini amat sensitif dan ketika kami menkar ke gear satu ia menendang dengan kuat.

"Saya hampir berputus asa selepas marshal menunjukkan isyarat kesalahan jumpstart pada pusingan 5.

"Walau bagaimanapun saya meneruskan perlumbaan kerana lebih baik jika dapat membawa pulang mata berbanding dengan tangan kosong," kata pelumba berusia 26 tahun itu.

Tambahnya lagi, "Saya sangat menyesal dengan kesilapan kerana pada waktu itu saya yakin dapat menamatkan perlumbaan di atas podium memandangkan jentera Honda saya  begitu kompetitif di Batu Kawan. Malangnya,  saya gagal menggunakan kelebihan tersebut."

Affendi bertekad untuk melupakan perkara yang telah berlalu dan kini bersedia untuk memberikan aksi terbaik di Terengganu.

"Nasib saya kurang baik pada dua pusingan sebelum ini dan saya berharap ia akan berakhir di atas podium di Terengganu. Bukan setakat jentera Honda saya berada dalam keadaan terbaik setelah pelbagai pengubahsuaian dilakukan oleh mekanik, malah perlumbaan kali ini merupakan satu perlumbaan teknikal.

Saya amat menggemarinya kerana tidak semua pelumba CP130 dapat melakukannya dengan baik," kata Juara keseluruhan Novis 2007 ini.

Ketika Fazli mendahului kedudukan keseluruhan CP130, mengekori di belakangnya ialah Abdul Muhaimin Roslan (Yamaha Maju Motor Racing) di kedudukan kedua dengan 31 mata dan Mohd Zaqhwan Zaidi (Pachie Yuzy Honda Racing) ketiga dengan 26 mata.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di seberang jaya - Google Blog Search

09 di seberang jaya - Google Blog Search


ASYHABUL KAHFI: Homestay <b>Di Seberang Jaya</b>, Pulau Pinang

Posted: 12 May 2011 05:00 PM PDT

Kalau anda sekalian ingin berkunjung ke Pulau Pinang, bolehlah menginap di apartment 3 bilik milik kawan aku ni.. memang selesa + cantik mata memandang.. terletak di Seberang Jaya.. banyak kemudahan di sekitarnya.. dekat dengan Politeknik Seberang Perai.. dengan UiTM Pulau Pinang.. dengan banyak shopping complexes.. Jusco, Carrefour, Billion, Sunway Pyramid, Tesco dll.. try la contact empunya tokey.. D'Hana Homestay.. dan bolehlah tengok bunga yang aku dan MissDieba bagi sempena pelancaran homestay beliau.. ngeh ngeh ngeh.. (interframe sikit).

ni la bunganya.. kalau korang tengok ada bunga ni kat umah tu.. kira sah la itu D'Hana Homestay..


ni plak salah sorang pemberi bunga tu.. motivasi untuk Cik Hana..Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di bagan ajam - Google Blog Search

09 di bagan ajam - Google Blog Search


N06 Telok Air Tawar: Sekitar <b>Di</b> Majlis &#39;Hi-Tea&#39; Bersama Timbalan <b>...</b>

Posted: 13 Jun 2011 12:54 AM PDTPada 12 Jun 2011,telah berlangsung satu majlis 'Hi-Tea' bersama Timbalan Ketua Menteri 1,YB Dato Mansor Othman di Dewan Sri Kenangan,Bagan Ajam.
Majlis yang dianjurkan oleh Pusat Khidmat Penyelaras KADUN dan Penerangan Negeri PKR ini turut dihadiri Saudara Johari Kassim sebagai Pegawai Penerangan Negeri dan Ahli Majlis MPSP,Saudara Farid(Ketua Cabang PKR Bagan/Ahli Majlis),Saudara Jamil Sakiman(Timbalan Ketua Cabang PKR Tasek Gelugor),Saudara Syed Jamaludin(Pengerusi JKKK Pekan Darat),Saudara Ismail Jemani(Pengerusi JKKK Bagan Ajam),Saudara Azhar Mohd(Timbalan Ketua AMK Tasek Gelugor)dan Saudara Selehin selaku Penyelaras Kadun Telok Air Tawar.

Di majlis ini juga seramai 25 orang penerima hamper yang terdiri dari penduduk miskin disekitar kawasan Bagan Ajam dan 10 orang pelajar yang kurang berkemampuan menerima sumbangan masing-masing dari Timbalan Ketua Menteri 1,YB Dato Mansor Othman.

Disamping itu,YB Dato Mansor juga berbesar hati menerima borang permohonan keahlian baru ahli Keadilan Cabang Tasek Gelugor yang disampaikan oleh Timbalan Ketua Cabang,En Jamil Sakiman.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.