Isnin, 27 Jun 2011

09 di tasek gelugor - Google Blog Search

09 di tasek gelugor - Google Blog Search


Tajaan Utusan Malaysia untuk 22 sekolah rendah <b>di Tasek Gelugor</b>

Posted: 24 Apr 2011 06:32 PM PDT

Tajaan Utusan Malaysia untuk 22 sekolah rendah di Tasek Gelugor

Tajaan Utusan Malaysia untuk 22 sekolah rendah di Tasek Gelugor


NOR Mohamed Yakcob (dua dari kiri) menyerahkan cek berjumlah RM27,720 kepada Mohd. Basir Abdul Rahim bagi tajaan akbar Utusan Malaysia di Tasek Gelugor, Pulau Pinang, semalam.


TASEK GELUGOR 23 April - Keberkesanan sisipan Akhbar Dalam Pembelajaran (ADaP) Utusan Malaysia membantu meningkatkan proses pengajaran dan pembelajaran murid mendorong Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Tan Sri Nor Mohamed Yakcob menaja akhbar ini untuk diedarkan kepada murid di 22 sekolah rendah di Tasek Gelugor mulai bulan ini.

Katanya, melalui sumbangan bernilai RM27,720 itu, murid yang bakal menduduki Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) berpeluang memanfaatkan sisipan ADaP dalam pembelajaran mereka.

Jelas beliau, setiap sekolah akan mendapat 30 naskhah akhbar Utusan Malaysia setiap hari Rabu.

Ia melibatkan Sekolah Kebangsaan (SK) Permatang Buluh, SK Permatang Tok Jaya, SK Sungai Dua, SK Lahar Yooi, SK Bagan Ajam, SK Permatang Binjai, SK Teluk Air Tawar, SK Taman Senangan, SK Pengkalan Jaya, SK Kampung Selamat, SK Tasek Gelugor, SK Ara Rendang, SK Pokok Sena, SK Sungai Puyu dan SK Padang Menora.

Sekolah lain yang mendapat tajaan itu adalah Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Kai Chee, SJKC Aik Keow, SJKC Li Hwa, SJKC Lee Chee dan Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Ladang Mayfield dan SJKT Ladang Malakoff.

"Murid boleh mendapat pelbagai kaedah serta panduan jawapan untuk berjaya dalam UPSR selepas ini.

"Ini secara tidak langsung mampu membantu mereka untuk maju dan berjaya dalam pelajaran," katanya selepas menyerahkan replika cek tajaan kepada Pengurus Kanan Pemasaran dan Pengedaran Utusan Melayu (M) Berhad, Mohd. Basir Abdul Rahim di Dewan Besar Sungai Dua, Tasek Gelugor, di sini hari ini.

Majlis penyerahan itu diadakan sempena Hari Kerjaya dan Keusahawanan Tasek Gelugor 2011 selama dua hari anjuran UMNO Bahagian Tasek Gelugor dengan kerjasama Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara.

Hadir sama Ketua Eksekutif NCIA, Datuk Redza Rafiq dan Penolong Pengurus Pemasaran Utusan Melayu (M) Berhad Wilayah Utara, Azman Mohd. Mansor.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


PISAU.NET: PRU13,PAS Bertekad Lawan PKR <b>Di Permatang Pauh</b>

Posted: 26 Jun 2011 05:30 PM PDT


Kita semua tahu DAP mempergunakan khawarij PAS,tetapi kita jarang dengar mengenai PKR turut sama mendatangi khawarij melalui pintu belakang untuk memperolehi kemenangan semasa PRU12.

Pelbagai janji diberikan oleh Anwar kepada khawarij PAS Pulau Pinang,dek kerana kebodohan mereka,maka banyak kerusi yang sepatutnya khawarij PAS bertanding diberikan begitu saja kepada PKR.Begitulah mudahnya khawarij diperbodohkan oleh Anwar.

Menyedari terlalu banyak kali diperbodohkan oleh Anwar dan PKR,khawarij PAS kononnya sudah berpatah arang.Mereka mahu menyerang PKR,sudah ada ura ura mereka akan menyerang kawasan kawasan PKR semasa PRU13 nanti.

Detik perpecahan pakatan haprak bermula?

Pelik bukan? Juak haprak pasti berasakan cerita ini hanya omongan kosong.Apa kata cerita ini dirujuk kepada YDP PAS Kawasan Permatang Pauh Hj Omar Hasan. Sudah ada desakan dari mereka ini mahukan kembali kawasan DUN yang PKR ambil dari khawarij PAS.

Malah khawarij PAS sudah bertekad jika PKR tidak menyerahkan kembali kawasan mereka,maka PKR terpaksa menghadapi 3 penjuru,kita dapat lihat bagaimana sebelum ini PRK Penanti diboikot oleh khawarij PAS Permatang Pauh.jentera khawarij langsung tidak memberi bantuan dan memulaukan PRK tersebut setelah permintaan mereka tidak dilayan oleh Anwar untuk mendapatkan kembali kerusi Penanti.

Ini semua berpunca daripada krisis hilang kepercayaan terhadap Anwar dan pakatan,dikhabarkan Khawarij PAS Permatang Pauh sendiri mengedarkan video Anwar melepaskan torpedo terhadap China Doll.Video tersebut juga telah masuk ke kampung kampung di seluruh parlimen Permatang Pauh hasil usaha daripada Khawarij PAS sendiri.

Pisau kata "bak kata salah seorang pemimpin tertinggi PAS, tak boleh tak percaya tu bukan Anwar"

Related Posts : Pulau Pinang

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


Jimmy Leow&#39;s Blog: <b>Bukit Jambul</b> hike trail receives free exercise <b>...</b>

Posted: 27 Jun 2011 01:15 AM PDT

Exercise equipment worth RM10,000 was sponsored by Aduns YB Sim and Ravin of Pantai Jerjak and Batu Uban yesterday at Bukit Jambul Hike Trail in Penang. Sim encouraged Penangites to sweat it out for a healthy lifestyle.

Video by Jimmy Leow, Citizen Journalist

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di nibong tebal - Google Blog Search

09 di nibong tebal - Google Blog Search


Promosi Perpustakaan: Promosi <b>di</b> SM. Vokasional <b>Nibong Tebal</b>

Posted: 23 Jun 2011 03:53 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Atas saranan Puan Pengarah untuk melihat semua penduduk Pulau Pinang mendaftar menjadi ahli perpustakaan, maka dengan itu setiap staf akan keluar membuat promosi walau di mana jua. Namun hasil kerjasama dengan ...

09 di balik pulau - Google Blog Search

09 di balik pulau - Google Blog Search


<b>Balik Pulau</b>, Kampung Lestari: Pembangunan <b>di Balik Pulau</b>

Posted: 07 Jun 2011 09:16 PM PDT

Balik Pulau di tahun 2010 bagaimanapun, sesuai dengannya sebagai pusat pentadbiran Daerah Barat Daya, sedang mengalami pembangunan yang agak pesat dengan kompleks-kompleks awam baru yang telah siap atau hampir siap dibina di sepanjang Jalan Balik Pulau dari Kongsi hingga ke Simpang Empat-Genting - sebuah Masjid Daerah, sebuah Ibu Pejabat Polis, sebuah Perpustakaan, sebuah Mahkamah dan sebuah Mahkamah Syariah.  Malah Balik Pulau juga telahpun dicakupi dengan liputan jalur lebar berwayar melalui TM dan tanpa wayar melalui Celcom dan Maxis, dan wajarnya khidmat Unifi TM dalam jangka masa terdekat.  

Taman-taman perumahan & beberapa sekolah baru juga tumbuh macam cendawan di Kongsi, Sungai Rusa, Sungai Burung dan Simpang Empat. Di Botanica.CT misalnya, sedang dibangunkan sebuah kawasan perumahan dan komersil seluas 300 ekar, dan terbaru, kerajaan negeri Pulau Pinang telah mengumumkan rancangan untuk membangunkan kawasan seluas 200 ekar sebagai zon 'pendidikan cemerlang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Anak Seberang: Rumah <b>Di Balik Pulau</b> Pun Dah RM 1Juta. Rumah Low <b>...</b>

Posted: 27 May 2011 07:42 AM PDT


Gambar sebuah taman perumahan mewah yang 'mampu-milik' yang baru siap di Balik Pulau, Pulau Pinang. Lot Bumi baru telah dibuka utk jualan. Untuk makluman, rumah ni di Balik Pulau. Borang untuk non-bumi kena bayar RM50. Untuk bumi, FOC. Tapi hangpa tau dak berapa harga umah ni? Apa? 20 hinggit? Nak tanam hang dalam kuboq pun xtak lepas.

Ni-RM 1Melleon tau! Tahniah AS ucapkan pada Pas dengan Pkr sebab berjaya gadaikan lagi saki baki tanah Penang kepada Dap. Last-last sebijik rumah kos rendah pun tak dak yang dibuat oleh kerajaan LGE.

Inilah Harga sebuah perjuangan....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.