Isnin, 4 Julai 2011

09 di Batu maung - Google Blog Search

09 di Batu maung - Google Blog Search


Santai <b>Di</b> Blog GG (9W2YZI): Lunch @ Pan Mutiara, <b>Batu Maung</b>

Posted: 02 May 2011 11:37 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Santai Di Blog GG (9W2YZI). Tuesday, May 3, 2011. Lunch @ Pan Mutiara, Batu Maung. T/hari tadi lps meeting kami semia ke restoran pan mutiara utk majlis perpisahan engineer azlan,. Posted by mat yus at 2:37 PM ...

09 di jelutong - Google Blog Search

09 di jelutong - Google Blog Search


LukiSan AlaM.....: Cari emas <b>di Jelutong</b>, Tobiar, Pendang, Kedah

Posted: 19 May 2011 09:44 AM PDT

terima kasih kepada sesiapa yang sudi membaca dan berkongsi blog yang x seberapa nie....insyaALLAH sedikit sebanyak apa yang dikongsi boleh dijadikan pengajaran buat kita semua....ameen...

Sabda Rasulullah "Barangsiapa yang hafal dan mengamalkan 7 kalimah ini akan dimuliakan ALLAH dan malaikat dan akan diampunkan dosa dosanya walau sebanyak buih di lautan"...

1 .Bismillahirrahmanirrahim -setiap kali hendak melakukan sesuatu

2 .Alhamdulillah -setiap kali selesai melakukan sesuatu

3 .Astagfirullah -jika tersilap mengatakan sesuatu yg buruk

4 .InsyaALLAH -jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang

5 .Lahaulawalaquawwataillabillah -bila tidak dapat melakukan sesuatu yang berat atau melihat sesuatu yang buruk

6. Innalillah -jika menghadapi musibah atau melihat kematian

7 .Laailaahaillallah -bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak banyaknya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di tasek gelugor - Google Blog Search

09 di tasek gelugor - Google Blog Search


Tajaan Utusan Malaysia untuk 22 sekolah rendah <b>di Tasek Gelugor</b>

Posted: 24 Apr 2011 06:32 PM PDT

Tajaan Utusan Malaysia untuk 22 sekolah rendah di Tasek Gelugor

Tajaan Utusan Malaysia untuk 22 sekolah rendah di Tasek Gelugor


NOR Mohamed Yakcob (dua dari kiri) menyerahkan cek berjumlah RM27,720 kepada Mohd. Basir Abdul Rahim bagi tajaan akbar Utusan Malaysia di Tasek Gelugor, Pulau Pinang, semalam.


TASEK GELUGOR 23 April - Keberkesanan sisipan Akhbar Dalam Pembelajaran (ADaP) Utusan Malaysia membantu meningkatkan proses pengajaran dan pembelajaran murid mendorong Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Tan Sri Nor Mohamed Yakcob menaja akhbar ini untuk diedarkan kepada murid di 22 sekolah rendah di Tasek Gelugor mulai bulan ini.

Katanya, melalui sumbangan bernilai RM27,720 itu, murid yang bakal menduduki Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) berpeluang memanfaatkan sisipan ADaP dalam pembelajaran mereka.

Jelas beliau, setiap sekolah akan mendapat 30 naskhah akhbar Utusan Malaysia setiap hari Rabu.

Ia melibatkan Sekolah Kebangsaan (SK) Permatang Buluh, SK Permatang Tok Jaya, SK Sungai Dua, SK Lahar Yooi, SK Bagan Ajam, SK Permatang Binjai, SK Teluk Air Tawar, SK Taman Senangan, SK Pengkalan Jaya, SK Kampung Selamat, SK Tasek Gelugor, SK Ara Rendang, SK Pokok Sena, SK Sungai Puyu dan SK Padang Menora.

Sekolah lain yang mendapat tajaan itu adalah Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Kai Chee, SJKC Aik Keow, SJKC Li Hwa, SJKC Lee Chee dan Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Ladang Mayfield dan SJKT Ladang Malakoff.

"Murid boleh mendapat pelbagai kaedah serta panduan jawapan untuk berjaya dalam UPSR selepas ini.

"Ini secara tidak langsung mampu membantu mereka untuk maju dan berjaya dalam pelajaran," katanya selepas menyerahkan replika cek tajaan kepada Pengurus Kanan Pemasaran dan Pengedaran Utusan Melayu (M) Berhad, Mohd. Basir Abdul Rahim di Dewan Besar Sungai Dua, Tasek Gelugor, di sini hari ini.

Majlis penyerahan itu diadakan sempena Hari Kerjaya dan Keusahawanan Tasek Gelugor 2011 selama dua hari anjuran UMNO Bahagian Tasek Gelugor dengan kerjasama Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara.

Hadir sama Ketua Eksekutif NCIA, Datuk Redza Rafiq dan Penolong Pengurus Pemasaran Utusan Melayu (M) Berhad Wilayah Utara, Azman Mohd. Mansor.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di balik pulau - Google Blog Search

09 di balik pulau - Google Blog Search


Xiao Thung&#39;s Diary: Half A Day in <b>Balik Pulau</b>

Posted: 03 Jul 2011 07:33 AM PDT

It's durian season and mommy's friend is organized a half day trip to a private estate for durians! They love durian, some how papa & I do not like it :p

A big group of us, take a group photo as memory before we headed to the beach.

I was complaining to mommy as I think they stayed too long at the durian area.

I want to go to beach at soonest especially it was cloudy on that morning.

Finally, we were there -- Pantai Pasir Panjang, Pulau Betong.

Mommy last visit to this beach was many years ago when she was in university.

This is 弟弟 first trip to the beach, however he fell asleep and didn't have chance to play with me on the beach.

I like beach as I can play with sands, build sand castle.

However, the sand over here is very hard to build sand castle.

May be it's too rough and too dry.

Having fun on the beach...playing with uncles & 姐姐.

The estate owner also make durian cake and mommy used to buy from him every year.

Ah Mah only likes this durian cake. Mommy bought some back home, each cost RM7.

After beach, we planned to go for Laksa. However, mommy can't remember the location and we also can't follow the leading car. End up, some of mommy friends went to old market for Laksa, and some of them went to the desired place.

Though we missed to take Laksa there, mommy's friend is kind enough to deliver 2 Laksa to our house. Mommy still able to taste the Balik Pulau Laksa at the end.

Overall it was a great trip but 弟弟 and I were tired and we slept on the way back home.

I told mommy I want to go to the beach more frequent as my last trip was 2009, 2 years back when we visited to Damai Laut :(
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

09 di nibong tebal - Google Blog Search

09 di nibong tebal - Google Blog Search


UMNO Sabotaj UMNO <b>Di Nibong Tebal</b>! Bila lah Nak Berubah?

Posted: 03 Jul 2011 10:37 AM PDT

Entry ni AS tak tuju kat sesapa. Tapi sama makan cili dia la rasa pedasnya. Tapi yang PASTInya perkara ini adalah benar dan dari sumber yang amat sahih. AS boleh bawak orangnya sebagai bukti.

AS nak cerita secara ringkas saja, untuk makluman UMNO Bahagian Nibong Tebal telah menganjurkan Program 'Jom Dengaq' Umi Hafilda yang berlangsung dengan jayanya dimana kehadiran sekitar 2000 orang. Namun disebalik itu, ada usaha sabotaj yang cuba dilakukan oleh pihak yang tak bertanggungjawab untuk menggagalkan program ini.

Kalau puak PKR dan PAS itu, biasalah memang kita faham dah itu tugas mereka kerana mereka takutkan kebenaran terbongkar. Sila rujuk entryAS sebelum-sebelum ini. Namun amat malang sekali adanya pihak yang tak bertanggungjawab dari orang UMNO bahagian Nibong Tebal sendiri yang cuba menggagalkan program ini.!

Caranya mudah, mereka sebarkan dari mulut ke mulut dan SMS kepada kebanyakan penduduk di sekitar Nibong Tebal terutamanya kepada kaum wanita agar jangan pergi ke program ceramah tersebut KONONNYA akan berlaku pergaduhan dan kekacauan semasa program tersebut. Mereka juga memburukkan penganjur program tersebut kononnya Program tersebut tiada permit polis dan yang lebih melucukan lagi mereka sebarkan yang Ceramah Umi Hafilda tersebut adalah dibatalkan.

Mereka seolah mahukan program rakan mereka sendiri gagal dan akan bertepuk tangan sekiranya tiada sambutan. Sudahlah tiada sebarang usaha untuk membantu, budaya 'cah keting' juga yang disukai oleh mereka yang tak bertanggungjawab ini! AS tak mau sentuh kes-kes lain lagi dalam cerita ni!

Oleh yang demikian, dari respon yang diterima, ramai yang membatalkan untuk pergi ke ceramah tersebut pada saat-saat akhir.

Amat menyedihkan lagi kalau beginilah sikap suka tikam dari belakang, sikap suka sabotaj sesama ahli dalam parti, sikap mengadu domba dan memburukkan pemimpin lain kot belakang, maka UMNO bukanlah makin kuat, maknanya makin lemah. AS yakin perkara sebegini masih banyak berlaku juga dibahagian-bahagian lain juga.

Macamana nak rampas kembali kerusi PArlimen Nibong Tebal dan kerusi DUN Sungai Bakap kembali ke tangan UMNO kalau beginilah mentaliti 'busuk hati' yang ada pada sesetengah pemimpin UMNO?

AS: Berkata benarlah walaupun pahit! Berubahlah sebelum anda semua diubah!

Pesanan dari AS untuk semua peringkat kepimpinan UMNO!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.