Khamis, 22 September 2011

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Sep 2011 11:48 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Hari Raya Aidilfitri 1432 Hijrah <b>di Bukit Mertajam</b> - MUHAMMAD <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2011 10:36 PM PDT

Hari Raya Aidilfitri 1432 Hijrah di Bukit Mertajam

Catatan 1 Syawal 1432 Hijrah

Perjalanan 1 Syawal 1432 Hijrah ini dimulakan pada jam 9 pagi dimana kami pergi bersolat Aidilfitri di Masjid Sungai Rambai dan setelah habisnya khutbah raya kami pun pulang ke kuarters pada jam 10  pagi. Suasana mulai pilu sedikit ketika kami bermaafan antara satu sama lain setelah itu kami pun bersiap siap. Azril dan isteri tercinta pun bergerak meninggalkan kuarters menuju ke rumah mak dan ayah yang terletak di Taman Permata Bukit Mertajam.

Pada jam 10.30 pagi Azril dan isteri tercinta pun sampai di Taman Permata Bukit Mertajam ketika sampai disana Azril mendapati kesemua adik adik Azril dan adik adik ipar sedang bersiap lalu kami pun makan ketupat dan lemang berserta rendang dan kuih raya. Lemang tersebut merupakan lemang yang dibawa dari Kampung Kuala Pai iatu dibawa dari rumah Ayah Mertua Encik Azil Fikri, lemang tersebut memang sedap disebabkan ia berlemak dan kaya dengan rasa. Pada ketika itu juga bonda dan ayahanda tiada di rumah ini adalah kerana bonda tercinta menemani ayahanda tercinta di tempat kerja disebabkan ayahanda berkerja hari ini. Setelah kami bersiap kami pun terus ke tempat keja ayahanda dan bonda untuk memohon ampun dan maaf atas apa kesilapan yang kami telah lakukan sepanjang hidup kami.

Putera putera ayahanda dan bonda yang kacak

.

Muhammad Aril dan Muhammad Muhaimin

.

Muhammad Azril dan Isteri Tercinta

.

Putera Sulung bersalaman dengan ayahanda dan bonda memohon ampun dan maaf atas apa kesilapan yang Azril telah lakukan sepanjang hidup Azril

.

Giliran Puan Farah pula berslaman dan berpelukan memohon ampun dan maaf

.

Giliran adik beradik yang lain bersalaman dan bermaafan sesama mereka

.

Gambar curi - Apa yang Puan Farah pandang jauh sangat tu dan kemana kedua dua budak (Encik Akbar dan Muhaimin) nak pi.

Giliran biras dan biras pula

.

Giliran Muhammd Muhaimin dan Nur Hannah pula

.

Bonda tercinta bergambar bersama puteri puterinya yang jelita

.

Bonda tercinta bergambar bersama puteri dan menantunya

Dari kiri Puan Faezah, Cik Nur Hannah, Puan Hajah Siti Roselina Indrayati, Puan Farah Zalina, Cik Fatimah Zahra dan Puan Azlina

.

Giliran jejaka kacak pula bergambar dari kiri Encik Muhammad Muhaimin, Muhammad Azril, Encik Adli Akbar, Encik Azil Fikri dan Encik Mohd Zuhri

.

Kita rehat dulu

.

Tuan Haji Hamzah dan Puan Hajah Roselina bergambar bersama anak dan memantunya

.

Muhammad Azril dan Puan Azlina bergambar bersama Ayahanda Tercinta dan Bonda Tercinta

.

Giliran Encik Azil Fikri dan Puan Faezah bergambar bersama Ayahanda Tercinta dan Bonda Tercinta

.

Giliran Puan farah Zalina dan Encik Mohd Zuhri bergambar bersama Ayahanda Tercinta dan Bonda Tercinta

.

Giliran putera dan puteri yang masih lagi bujang bergambar bersama Ayahanda Tercinta dan Bonda Tercinta

.

Puan Farah dan suaminya Encik Zuhri

.

Kedua dua insan yang cukup Azril sayangi dunia dan Akhirat

.

Dirimu adalah segala galanya bagikiu dan diriku tidak pernah lupa menyintaimu walau datang apa jua kesusahan yang menimpa diriku

.

Kedaan sekitar yang menarik dan tenang seperti juga jejaka kacak diatas semua orang akan bersana tenteram dan tenang ketika melihat dirinya.

.

Encik Adli Akbar dan telefon pintarnya

.

Azril dan adik bongsu Azril, Cik Nur Hannah

.

Azril dan adik yang ke enam Azril, Cik Fatimah Zahra

.

Giliran Tuan Haji Hamzah dan Puan hajah Siti Roselina bergambar bersama sama

.

Encik Azil Fikri mengenakan cermin mata gelapnya melihat kearah kamera refleks kanta tunggal digital

Untuk merakamkan gambar diatas kami menggunakan pelbagai alatan rakaman seperti kamera kompak kepunyaan Azril, kamera refleks kanta tunggal digital atau DSLR dan kamera telefon bimbit. Kamera DSLR tersebut kepunyaan Encik Mohd Zuhri yang merupakan adik ipar Azril dan Encik Zuhri juga menyediakan perkidmatan jurugambar bagi majlis perkahwinan dan apa apa jua majlis. Mod yang Azril gunakan bagi kamera kompak adalah mod hijau dan tumbuhan. Setelah selesai kami bermaafan kami pun terus pergi menziarahi mak suadara Azril iatu Puan Siti Roseliah  atau lebih dikenali sebagai Mak Yang.

Setelah sejam kami disana kami pun terus pulang ke rumah dan melayan tetamu yang berkunjung kerumah. Setelah petangnya sepupu Azril pun datang ke rumah dan kami pun rancak bersembang diantara satu dengan lain. Setelah sepupu Azril balik, Azril dan isteri tercinta pula pulang ke kuarters untuk bersiap siap beg kerana pada malam ini kami akan balik ke Felda Jenderak Utara Pahang.

Setelah maghrib, Azril dan isteri tercinta pun pergi semula ke rumah mak dan ayah di Taman Permata dan diketika itu juga adik adik Azril membuat kejutan iatu mereka telah memasak nasi tomato dan ayam masak merah. 20 minit kemudian Mak Yang pun berkunjung ke rumah bersama anak dan menantuntya dan kami pun makan nasi tomato tersbut dengan riang dan gembira.

Penangguhan demi penagguhan dari jam 9 malam ke 10 malam dan pada jam 10.45 malam Azril dan isteri tercinta pun memulakan perjalanan ke Felda Jenderak Utara dan pada jam 11 malam kami pun menyusur masuk ke lebuhraya. Kedaan agak sesak ketika di Plaza Tol Juru dan kedaan yang sama juga sehingga persimpangan masuk ke batu Kawan dimana kebanyakkan orang mengambil jalan pintas dari Plaza Tol Juru untuk ke Batu Kawan. Setelah persimpangan Batu kawan kedaan dia atas Lebuhraya Utara Selatan agak lancar cuma terdapat beberapa buah kereta yang memonopoli laluan paling kanan dengan kelajuan 80 km/j.

Pabila sampai di persimpangan Ipoh kedaan agak lengang dimana kebanyakkan kereta menyusur keluar dari Ipoh dan Azril merasakan agak selesa pada waktu itu ketika menyusur kereta terus mengharungi malam yang makin larut dengan kegelapan. Pada waktu itu juga Azril merasakan keadaan lengang dan agak sunyi di kedua dua belah jalan di Lebuhraya Utara Selatan dan paling Azril terkejut adalah ketika kami melintasi Hentian Rehat Tapah dimana Azril melihat kurangnya kereta yang yang ada disana. Kepekatan malam yang semakin larut dan kesunyian diatas lebuhraya menyebabkan Azril berfikir "Dimana agaknya semua pengguna lebuhraya ketika ini ?".

Setelah sampai di Hentian Jejantas Sungai Buloh kami mendapati semua kedai ditutup dan kami pun mengambil kesempatan untuk tidur didalam kereta ketika disana. Setelah jam 5 pagi Azril dan isteri tercinta pun terjaga serentak lalu kami pun meneruskan perjalanan dan pada jam 6.30 pagi kami pun sampai di Plaza Tol Temerloh dan kami berhenti sekejap dan pada pukul 7.30 pagi kami pun sampai di Felda Jenderak Utara, Kuala Krau, Pahang darul Makmur.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jul 2011 11:24 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Chiropractor <b>Bukit Mertajam</b> Malaysia – Your Ultimate Guide To

Posted: 25 Jul 2011 07:59 PM PDT

If you're new here, you may want to subscribe to my RSS feed. Thanks for visiting!

'Chiropractor Malaysia' is all about chiropractic care. Information on chiropractor and chiropractic care in Bukit Mertajam Malaysia can still be considered scarce and lack of publicity. Though various chiropractic setup and organization have injected their presence in the Malaysian scene, much work in terms of information dissemination and education for the public on chiropractics and chiropractic care is needed. This is where Chiropractor Malaysia enters the scene and fills the gap of knowledge for the public.

Chiropractor Malaysia – Pain & Pain Management in Bukit Mertajam Malaysia

Chiropractor Malaysia

Chiropractor Malaysia

All of us have experienced pain. When pain appears, we look for the painkiller. The fastest solution we know of is none other than the good old painkiller. Painkiller it is. But, good? Maybe not so good as we begin to understand and experience the painkiller we used to be taking isn't as effective as it used to be. Painkiller is not a cure. Painkiller will never ever cure. Painkiller is a form of pain management, a quick one in the short run but a bad one in the long run.

Chiropractor Malaysia promotes pain management through chiropractic care. Whether it is back pain, neck pain, muscle pain, joint pain or headache, we need to manage the pain while looking for long term cure. You have probably heard of whether or not chiropractic care is a form of alternative medicine. This is an unending argument that leads to no fruitful conclusion. In the honest opinion of Chiropractor Malaysia, it doesn't matter whether it is conventional, main stream, primary care, complementary or alternative as long as it heals and treats for long term recovery and relief from the pain without causing damage to the body and health.

Chiropractor Malaysia Explains Differences in Chiropractic Care

Chiropractic care is a form of treatment that often relies on the experienced hands of the chiropractor, meaning there will be differences between different chiropractors. Some chiropractors can diagnose a problem by simply looking at or feeling your source of pain. This is experience. Nevertheless, additional tests such as MRI or x-ray may be necessary.  We need to understand that chiropractors are doctors. The major difference is chiropractors will manage your pain by restoring balance in your musculoskeletal system. Chiropractor Malaysia strongly believes that this is the most natural way to restore your body function without causing any damage to your health.

The Best Pain Management Medicine

The best medicine is still YOU, the ability of your body to recover or heal itself. Remember when we were young, a bruise or a cut get healed very fast. As we age, the healing process seems to be slowing down and soon it gets too long to heal that we need the intervention of more drastic measure through medicine and treatment. What does this tell us? Our body does have a capacity to heal and recover. This self-healing or self-recovery capacity somehow gets damaged or dysfunctional as we age. In fact, it's not so much of the age factor. It's really how we have subject our body to the hazards of unhealthy food, lack of nutrition, polluted environment and many other factors that affect our health. As years go by, our health becomes frail and illnesses and pain begin to surface.

Chiropractor Malaysia Promotes Regular Chiropractic Care in Bukit Mertajam Malaysia

We talk about annual checkup of our body. Some of us do take the effort to do that, which is good. Stop for a minute to think about our body structure and musculoskeletal system. The body is one mega structure with interconnection of different systems. The musculoskeletal system is one of the major important system that keeps operating each and everyday and we just take that for granted until we have trouble getting up from the bed due to some excruciating pain in our spine or back. Chiropractor Malaysia believes our body structure, especially the musculoskelatal system needs regular checkup too!

With that we leave you in good thought and hope you come back to visit Chiropractor Malaysia for more interesting information and thoughts. Chiropractor Malaysia will add more useful articles and information on chiropractics to this site. Look for a Chiropractor in Bukit Mertajam Malaysia for pain management today

Related posts:

  1. Chiropractor Kota Kinabalu Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Kota Kinabalu Malaysia
  2. Chiropractor Kota Bahru Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Kota Bahru Malaysia
  3. Chiropractor Kuantan Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Kuantan Malaysia
  4. Chiropractor Shah Alam Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Shah Alam Malaysia
  5. Chiropractor Port Dickson Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Port Dickson Malaysia
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Ahmad Tarmizi Jusoh: Hiking <b>di</b> Bukit To Kun, <b>Bukit Mertajam</b>

Posted: 20 Jun 2011 07:43 AM PDT

 Aktiviti Hari Ahad bersama sahabat-sahabat  di To' Kun Bukit Mertajam. Kami tak ikut jalan raya tetapi merentas hutan, tapi balik ikut jalan tar. Kat atas bukit tu ada gym terbuka. Menarik....
.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bukit mertajam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jul 2011 11:24 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Chiropractor <b>Bukit Mertajam</b> Malaysia – Your Ultimate Guide To

Posted: 25 Jul 2011 07:59 PM PDT

If you're new here, you may want to subscribe to my RSS feed. Thanks for visiting!

'Chiropractor Malaysia' is all about chiropractic care. Information on chiropractor and chiropractic care in Bukit Mertajam Malaysia can still be considered scarce and lack of publicity. Though various chiropractic setup and organization have injected their presence in the Malaysian scene, much work in terms of information dissemination and education for the public on chiropractics and chiropractic care is needed. This is where Chiropractor Malaysia enters the scene and fills the gap of knowledge for the public.

Chiropractor Malaysia – Pain & Pain Management in Bukit Mertajam Malaysia

Chiropractor Malaysia

Chiropractor Malaysia

All of us have experienced pain. When pain appears, we look for the painkiller. The fastest solution we know of is none other than the good old painkiller. Painkiller it is. But, good? Maybe not so good as we begin to understand and experience the painkiller we used to be taking isn't as effective as it used to be. Painkiller is not a cure. Painkiller will never ever cure. Painkiller is a form of pain management, a quick one in the short run but a bad one in the long run.

Chiropractor Malaysia promotes pain management through chiropractic care. Whether it is back pain, neck pain, muscle pain, joint pain or headache, we need to manage the pain while looking for long term cure. You have probably heard of whether or not chiropractic care is a form of alternative medicine. This is an unending argument that leads to no fruitful conclusion. In the honest opinion of Chiropractor Malaysia, it doesn't matter whether it is conventional, main stream, primary care, complementary or alternative as long as it heals and treats for long term recovery and relief from the pain without causing damage to the body and health.

Chiropractor Malaysia Explains Differences in Chiropractic Care

Chiropractic care is a form of treatment that often relies on the experienced hands of the chiropractor, meaning there will be differences between different chiropractors. Some chiropractors can diagnose a problem by simply looking at or feeling your source of pain. This is experience. Nevertheless, additional tests such as MRI or x-ray may be necessary.  We need to understand that chiropractors are doctors. The major difference is chiropractors will manage your pain by restoring balance in your musculoskeletal system. Chiropractor Malaysia strongly believes that this is the most natural way to restore your body function without causing any damage to your health.

The Best Pain Management Medicine

The best medicine is still YOU, the ability of your body to recover or heal itself. Remember when we were young, a bruise or a cut get healed very fast. As we age, the healing process seems to be slowing down and soon it gets too long to heal that we need the intervention of more drastic measure through medicine and treatment. What does this tell us? Our body does have a capacity to heal and recover. This self-healing or self-recovery capacity somehow gets damaged or dysfunctional as we age. In fact, it's not so much of the age factor. It's really how we have subject our body to the hazards of unhealthy food, lack of nutrition, polluted environment and many other factors that affect our health. As years go by, our health becomes frail and illnesses and pain begin to surface.

Chiropractor Malaysia Promotes Regular Chiropractic Care in Bukit Mertajam Malaysia

We talk about annual checkup of our body. Some of us do take the effort to do that, which is good. Stop for a minute to think about our body structure and musculoskeletal system. The body is one mega structure with interconnection of different systems. The musculoskeletal system is one of the major important system that keeps operating each and everyday and we just take that for granted until we have trouble getting up from the bed due to some excruciating pain in our spine or back. Chiropractor Malaysia believes our body structure, especially the musculoskelatal system needs regular checkup too!

With that we leave you in good thought and hope you come back to visit Chiropractor Malaysia for more interesting information and thoughts. Chiropractor Malaysia will add more useful articles and information on chiropractics to this site. Look for a Chiropractor in Bukit Mertajam Malaysia for pain management today

Related posts:

  1. Chiropractor Kota Kinabalu Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Kota Kinabalu Malaysia
  2. Chiropractor Kota Bahru Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Kota Bahru Malaysia
  3. Chiropractor Kuantan Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Kuantan Malaysia
  4. Chiropractor Shah Alam Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Shah Alam Malaysia
  5. Chiropractor Port Dickson Malaysia – Your Ultimate Guide To Chiropractic Care In Port Dickson Malaysia
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

09 di Butterworth - Google Blog Search

09 di Butterworth - Google Blog Search


Politik Harian: Perbicaraan Mat Sabu <b>Di</b> Mahkamah <b>Butterworth</b> <b>...</b>

Posted: 20 Sep 2011 06:49 PM PDT


Hari ini berlangsungnya kes perbicaraan Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu di Mahkamah Sesyen di Butterworth berhubung kenyataan kontroversi mengenai serangan komunis terhadap Balai Polis Kepong dalam ceramahnya di Pulau Pinang, bulan lalu.

Mat Sabu berada di Mahkamah jam 9 pagi tadi. Namun tidak ramai penyokong PAS yang hadir untuk menyatakan sokongan mereka kepada orang nombor 2 parti tersebut.

Mat Sabu mengaku tidak bersalah di atas tuduhan mengikut Seksyen 500 kanun keseksaan. Diikat jamin RM15,000.

Terdahulu, Mat Sabu ditahan oleh polis Pulau Pinang setelah tiba di Lapangan Antarabangsa Pulau Pinang kira-kira 7.30 petang tadi untuk diambil keterangan berhubung kenyataannya mengenai tragedi Bukit Kepong sebelum dibebaskan malam tadi.

Beliau dibawa ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Pulau Pinang selepas beliau menyerah diri susulan waran tangkap yang dikeluarkan terhadapnya.

Mat Sabu dilihat tiba di perkarangan IPK polis negeri pada pukul 8.30 malam dan dibenarkan ikat jamin 45 minit kemudian selepas percakapannya dirakam.

Pemimpin PAS itu akan didakwa di bawah Seksyen 500 Kanun Keseksaan yang dibaca mengikut Seksyen 499 kanun yang sama.

Polis Pulau Pinang menerima 1,013 laporan polis berhubung kenyataan yang dibuat Mat Sabu, termasuk oleh anggota keluarga mereka yang terkorban dalam tragedi Bukit Kepong itu.

Dalam ceramahnya di Tasek Gelugor pada 21 Ogos lepas, Mat Sabu menyifatkan pengganas komunis yang menyerang Balai Polis Bukit Kepong di Muar, Johor pada 1950 adalah wira sebenar dan bukan 25 anggota polis serta keluarga mereka yang terkorban dalam kejadian tersebut.

Mat Sabu menerima kecaman hebat apabila klip rakaman video ceramahnya itu disebarkan menerusi internet dan mendapat liputan akhbar, yang mengakibatkan ratusan laporan polis dibuat terhadapnya.

09 di Batu uban - Google Blog Search

09 di Batu uban - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Sep 2011 09:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2011 09:13 PM PDT

21 Jun 2011 @ 9 pm .Seramai hampir 60 penduduk yang terlibat dalam banjir kilat pada 15/6/11 mendapat sumbangan bantuan sebanyak Rm100 setiap rumah.YB Raveen berkata Kerajaan PR tidak mahu membiarkan rakyat menanggung kesusahan dengan memberi sebungkus nasi kandar namun dapat merasakan kepayahan mereka.Sejumlah Rm 6000 diagihkan kepada orang kampung yg terlibat dari peruntukan Yb sendiri.Sumbangan ini di beri memandangkan terutamanya kawasan ini terlalu ketinggalan kebelakang dari segi infrastruktur jika dibandingkan kawasan lain dalam dun batu uban.
Dalam menangani isu banjir ini YB akan memastikan JPS turun padang bersama Pejabat Daerah TL dalam menyelesaikan segera masalah ini.Dalam pada itu YB Datuk Halim @ Speaker Dewan Undangan Negeri yg julung kali melawati Kpg ini agak simpati dengan situasi yang dialami oleh penduduk disini .Beliau memberi penerangan berkaitan peranan setiap peringkat kerajaan dari seorang Ahli Parlimen diperingkat Federal ,Adun di peringkat Negeri dan Ahli Majlis diperingkat Kerajaan Tempatan.Beliau mengalu-alukan bantuan kepada penduduk yg terlibat.

Hadir sama Iszuree Ibrahim Ahli Majlis Mppp,Pengerusi JKKK Hj Osman dan Ketua Caw Pas Batu Uban Hj Mejar (B) Abdullah .

Iszuree Ibrahim yang menjadi pengerusi majlis pada malam itu mengalu alukan sumbangan YB Raveentharan dan kesudian YB Dato Speaker hadir pada majlis berkenaan.Dalam kejadian banjir di Batu Uban beliau ketika itu baru sahaji habis mengadakan dialog bersama Persatuan Penduduk ,JMB, IWK dan Pemaju Sunway di Flat Taman Teluk Kumbar Sungai Batu Dun bayan Lepas ,sebaik sahaja mendapat panggilan telepon dari penduduk beliau terus turun ke kawasan banjir yang bersebelahan Dewan JKKK Batu Uban dan memantau situasi sekitar kawasan dan melapurkan kepada Penghulu kawasan dan YB Adun untuk tindakan susulan.

Iszuree yang juga Setiausaha JKKK Batu Uban memberi penerangan bahawa JKKK sebelum ini berkerja keras membantu masyarakat setempat dan juga meningkatkan taraf infrastruktur seperti pelebaran Jalan Batu Uban dipersimpangan lampu isyarat Jalan Sultan Azlan Shah selain itu menambahkan kemudahan lampu jalan dalam memastikan setiap kawasan cerah setiap malam seperti di Padang permainan Taman Century yang gelap gulita sebelum ini ,beliau telah membelanjakan sejumlah peruntukan Ahli majlis dalam memasang 4 tiang lampu di Padang berkenaan.Selain itu JKKK Batu Uban telah pun berjaya menubuhkan Koperasi untuk memajukan masyarakat Kpg Batu Uban terutamanya yang dinamakan sebagai KOPERASI EKONOMI BATU UBAN BERHAD yang telah mendapat kelulusan Suruhanjaya Koperasi Negeri pada bulan April 2011 dan membuka keahlian kepada penduduk kampung sekarang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2011 09:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Sunny Ville Condo at <b>Batu Uban</b> for Sale <b>...</b> - Penang Property for Sale

Posted: 02 Sep 2011 08:00 AM PDT

* 2 Car park
* Fully Renovated
* Fully Furnished
* High Floor
* Pool & Seaview

Property Location: Batu Uban

Contact Person:  Ms P\'ng
Contact Number:  0174791316

You must be logged in to post a comment.

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2011 09:13 PM PDT

URL Sumber Asal :-

The Uban Residence Condo at <b>Batu Uban</b> for Sale – RM630,000

Posted: 11 Sep 2011 08:01 AM PDT

- Original unit
- 2 car parks
- 1946 s/f
- Good for investment
- Price: RM 630K (Negotiable)

If interested, please ring me at 016-472 8551 Jesslyn

Property Location: Batu Uban

Contact Person:  Jesslyn
Contact Number:  016-472 8551

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Sep 2011 09:06 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2011 09:09 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Sep 2011 09:56 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jul 2011 09:15 PM PDT

Posted on | July 12, 2011

By BUSINESS TIMES

It is learnt that Ivory Properties had submitted the higher bid to develop an initial 24.8ha at Bayan Mutiara on Penang Island.

George Town: Ivory Properties Group Bhd is believed to have won the right to develop over 40ha of land at Bayan Mutiara on Penang Island.

Business Times has learnt that the decision to award the tender to Ivory was made during Penang Development Corporation's board meeting which ended late yesterday evening.

Ivory and SP Setia Bhd were in the race to develop the landbank, which was put out by the Penang state government via a request for proposal (RFP), for which the reserve price was reportedly set at RM200 per sq ft.

It is learnt that Ivory had submitted the higher bid to develop an initial 24.8ha, which is located south of the Penang Bridge. The cost of developing the land surpasses the RM1 billion mark.

The RFP comes with the potential to develop an additional 14ha, by way of a future reclamation after the development of the initial 24.8ha land.

The Bayan Mutiara tender is part of the state government's efforts to unlock the value of the land it owns in selected areas.

Ivory's success leaves SP Setia in the lurch, as currently, it is the only developer without any development projects along Penang's southern corridor where its rivals are present.

The rivals include Mah Sing Group Bhd, which is planning a mixed-development property project in Batu Maung. Ivory Properties is present via "The View Twin Towers" development in Batu Uban, while IJM Land Bhd had already embarked on its landmark waterfront development of "The Light", close to the Penang Bridge.

In January this year, the Penang state government announced that SP Setia – via subsidiary Eco Meridean Sdn Bhd – had won a RM300 million project to build and operate the Penang International Convention and Exhibition Centre in Relau on the island.

The project was reportedly meant to create a "Penang People's Park" that includes the country's first subterranean Penang International Convention and Exhibition Centre , a 2.8ha public park on the rooftop, a refurbished and upgraded Penang International Sports Arena, a refurbished and upgraded aquatic centre as well as a four-star hotel with retail outlets and a spacious parking lot.

- Malaysia Property News


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2011 09:16 PM PDT

AHLI MAJLIS MPPP: Pelebaran Jalan <b>Batu Uban</b> dipersimpangan Lampu <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2011 11:27 AM PDT

Jalan Masuk ke Jalan Batu Uban bersebelahan Sunny Point

Kerja kerja membina kaki lima diatas longkang

Bahagian Jalan yang akan dilebarkan

Bahagian Jalan yang akan dilebarkan


Disebabkan kesempitan jalan ,Van ini menghalang kenderaan lain dibelakang dari mencelah kedepan.

Halangan besi dibuka di Jalan Batu Uban 4 untuk kemudahan rakyat Kpg Batu Uban bersebelahan Lebuhraya Jelutung Express way


Perubahan berlaku ,Setelah sekian lama menanti oleh penduduk sekitar Jalan Batu Uban akhirnya JKR telah pun memulakan kerja - kerja pelebaran jalan yang menjadi jalan utama penduduk Kpg Batu Uban dan penduduk sekitar di sini.Kalau waktu pagi jalan ini menjadi sesak dan begitu juga waktu petang dari jam 5-7ptg .Masalahnya kesesakan timbul apabila kenderaan yang menuju masuk ke jalan Batu Uban dari jalan Sultan Azlan Shah terhenti sebaik ada kenderaan berhenti untuk membelok masuk  ke jalan Tingkat Batu Uban 1 untuk ke Taman Utara,Sunny Vale Kondominium dan Taman Pulau Emas.Inisiatif memohon pelebaran jalan ini dibuat oleh JKKK Batu Uban dan Ahli Majlis MPPP En Iszuree Ibrahim serta mendapat perhatian Adun Batu Uban YB Raveentharan.Kerjasama JKR amat amat dihargai demi kemudahan rakyat. JKR juga bersetuju membuka halangan besi dipersimpangan jalan Batu Uban 4 bagi memudahkan kenderaan masuk ke kawasan kampung terutamanya sekitar Dewan JKKK Batu Uban terutamanya lori sampah yang memungut dari tong sampah besar ML.Sebelum ini JKKK Batu Uban telah berjaya memohon supaya JKR membuka halangan besi yang menghalang jalan Batu Uban 5 berhadapan Kondominium Ivory Twin Tower pada awal tahun 2010.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2011 09:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Sunny Ville Condo at <b>Batu Uban</b> for Sale <b>...</b> - Penang Property for Sale

Posted: 02 Sep 2011 08:00 AM PDT

* 2 Car park
* Fully Renovated
* Fully Furnished
* High Floor
* Pool & Seaview

Property Location: Batu Uban

Contact Person:  Ms P\'ng
Contact Number:  0174791316

You must be logged in to post a comment.

di negeri pulau pinang - Google Blog Search

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


BLOG PENANG: <b>di negeri pulau pinang</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2011 09:39 PM PDT

URL Sumber Asal :-

A Taste of Nature in <b>Penang</b> | Hotels in Asia Blog

Posted: 11 Sep 2011 09:01 PM PDT

Even if your abode is not set on a mountain top, there is still a chance that you will be given a glimpse of the spectacular nature reserve the Malaysian island gives home to. From the window of your hotel or Penang apartment, it is not impossible if you will see the peak of a mountain, or the spectacular vast ocean, or probably the greens surrounding you. Nature is a common sight in Penang, after all.

One recommended destination to get close to Mother Nature is the Penang National Park.

On April 2003, the Penang National Park (Taman Negara Pulau Pinang) was declared a national park. It lies in the northwest corner of Penang Island, boasting a very rich nature reserve and displaying a very extensive biodiversity.

Flora and fauna are its best in the park. Endangered and rare species of plants and animals can be seen freely lurking around the hilly and densely forested area. Trails are set up around the area so that everybody is given fair opportunities to lay eyes on the different beauty of life hidden in there.

There are eight beaches in the park, as well. These are open to people for relaxation but are well guarded by park officials and volunteers from possible human destructions. These beaches also serve as grounds for marine and coastal studies. Penang beach hotels are abundant on nearby towns.

Occupying a total land area of 1,266 hectares, it is the smallest national park in the world. But it serves as a wonder of Penang – and Malaysia – as it is a continuously developing proof of the country's rich and wonderful heritage.  Jungle trekkers, nature lovers and even photographers will certainly love the place.

For a bigger trekking adventure, you may visit the Bukit Mertajam Recreational Forest.

Ideal for camping and picnics, the Bukit Mertajam Recreational Forest in Penang, Malaysia is one attraction which tourists should never miss. Also called the Cheruk Tok Kun, this 37-hectare land flaunts hilly slopes adorned with a wide variety of flora and fauna, great for jungle trekking and sightseeing.

For trekkers, there are jungle tracks set up as guides. Signboards may be seen too. Along the way, people may encounter different animal species which inhabit the forest. Birds abound, as well as reptiles like the horned tree lizard and the poisonous Temple Viper. There are also sting bees along the trail so tourists are advised to take extra care.

One point of interest in the Bukit Mertajam Recreational Forest is the small waterfall which flows freely through the area. The water is cool and refreshing, and tourists are permitted to take a quick plunge. This natural feature is one indispensable factor contributing to the serenity of the atmosphere.

There are rest shelters around the forest for tired trekkers. At the base of the park, restaurants, pools, chalets and canteens are established for people, even kids, to enjoy.

A nature trip soothes tired souls but Penang hotels soothe the tired bodies. To help you with finding the most suitable hotel, visit HotelsinAsia.com.sg.

BLOG PENANG: <b>di negeri pulau pinang</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Sep 2011 09:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: <b>di negeri pulau pinang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Sep 2011 09:51 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: <b>di negeri pulau pinang</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: <b>di negeri pulau pinang</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: <b>di negeri pulau pinang</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2011 09:29 PM PDT

URL Sumber Asal :-

LAWATAN TUAN YANG TERUTAMA <b>NEGERI PULAU PINANG</b> KE MASJID

Posted: 20 Jun 2011 07:00 PM PDT

Bukit Bendera merupakan sebuah kawasan Parlimen di negeri Pulau Pinang, negara Malaysia. Negeri Pulau Pinang terletak diantara negeri Kedah dengan negeri Perak di utara Semenanjung Malaysia.

Berada pada ketinggian lapan ratus tiga puluh meter di atas Georgetown, puncak Bukit Bendera (Bahasa Inggeris: Penang Hill) mempunyai suhu yang dingin dan panorama yang mengasyikkan.

Secara umumnya, ia lima darjah Celsius lebih dingin daripada paras laut. Dari kemuncak, para pelancong boleh ada penglihatan yang menakjubkan ke bawah seluruh pulau bahkan juga ke tanah utama di seberang laut. Ia terdapat taman yang menyenangkan, pondok berfesyen tua, restoran dan penginapan, sebuah kuil Hindu, seta Masjid Muslim di puncaknya.

Bukit Pulau Pinang sebenarnya digelar Bukit Strawberi (Strawberry Hill) kerana ia juga merupakan pengeluar strawberi. Bentuk muka buminya dan suhu yang dingin amat sesuai bagi penanaman strawberi.
Rintisan yang mencapai kemuncaknya mudah melalui Taman Botanikal Air Terjun dengan jalan kaki. Nama rasmi bukit ini adalah Bukit Bendera Pulau Pinang (Flag Hill), namun ia tetap secara umumnya dipanggil Bukit Pulau Pinang.-WIKI

12 June 2011, 6.00 petang. Satu lawatan  ke Masjid Bukit Bendera bagi Program Bacaan Yaasin dan Doa Selamat telah di hadiri oleh Tuan Yang Terutama Dato' Seri Utama Dr Hj Abd Rahman  bin Abbas, Yang DiPertua Negeri Pulau Pinang. Program pengimarahan ini dilakukan bersempena dengan kedatangan Bulan Rejab dan sambutan di ambang Ramadhan diselangi oleh tazkirah yang disampaikan oleh Us Roslan Che Rus dari JHEAIPP.

Pegawai Takmir Pulau Pinang sempat bergambar dengan pokok anggur yang ditanam di Masjid Negeri Pulau Pinang.

Bergambar antara Bahagian Pengurusan Masjid Surau dan imam serta bilal Masjid negeri sebelum bertolak ke Bukit Bendera

 Batu asas yang bersejarah menceritakan segalanya

Telah dibuka dan dirasmikan oleh Raja Tun Uda bin Raja Mohamed Al-Haj S.M.N pada tarikh 22 April 1966 M bersamaan 1 Muharram 1386 H

Ketibaan Tuan Yang Terutama Dato' Seri Utama Dr Hj Abd Rahman  bin Abbas, Yang DiPertua Negeri Pulau Pinang disambut oleh Us Abd Rashid dari Bahagian PMS JHEAIPP

Turut hadir ialah YB Speaker DUN Pulau Pinang, Dato Setiausaha Kerajaan Negeri dan Timbalan,  Yg Bhg SS Dato' Mufti Kerajaan Pulau Pinang, YB Exco Agama Pulau Pinang dan Pengerusi Masjid Bukit Bendera

Tuan Yang Terutama dan jemaah sedang menggu waktu azan Maghrib dilaungkan

Hiasan dalaman dan reka bentuk kubah yang bernilai sejarah

Selepas selesai solat Maghrib secara berjamaah, majlis diteruskan oleh pengerusi majlis Us Abd Rashid b Abd Jalil dengan menerangkan agenda program pada malam itu.

Bacaan Yasin, tahlil dan doa selamat agar umat Islam terus bersatu padu dan maju

Bacaan Yaasin dan doa selamat diketuai oleh SS Mufti Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Dato Hassan b Hj Ahmad.

Selesai bacaan Yaasin diikuti oleh tazkirah ringkas berkenaan keberkatan Bulan Rejab-Syaaban-Ramadhan oleh al Fadhil Us Roslan Che Ros dari JHEAIPP(kelihatan Tuan Yang Terutama dan hadirin tersenyum dengan usikan dalam tazkirah tersebut)

Imam Besar Masjid Negeri Pulau Pinang, Tuan Haji Yusuff b Ahmad turut hadir dalam majlis ini

Selepas solat fardhu Isya' semua jemputan menimati hidangan makan malam di luar bersama Tuan Yang Terutama

Meja makan Tuan Yang Terutama dan dif kehormat

Pemandangan Jambatan Pulau Pinang diwaktu malam dari Bukit Bendera.


Penang Hill Mosque, or Masjid Bukit Bendera, is the only mosque on Penang Hill. Erected to the use of Muslims living and working on the hill, the mosque is located at a short distance from the Penang Hill Hindu Temple. The majority of users of the mosque are those working at the stalls near the Penang Hill Railway Station, government servants attached to the post office, and other departments on Penang Hill.

Getting there

At time of writing (September 2008) the Penang Hill funicular train is again out of operation. Until the hill train is in operation again, the only two ways to reach the Penang Hill Mosque is by either jeep or by hiking. Coming from the jeep track, look for sign pointing to Bellvue Hotel upon arriving at the peak.

What to see and do

The Penang Hill Mosque brings Islamic architecture to the otherwise colonial buildings of Penang Hill. Its minarets and domes stand in stark contrast to the surroundings, balanced only by the existence of the Hindu temple nearby.

RUJUKAN..........

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.