Sabtu, 4 Februari 2012

09 di balik pulau - Google Blog Search

09 di balik pulau - Google Blog Search


Maklumat: Perhimpunan Ibu Waja <b>di Balik Pulau</b>...29 <b>...</b> - Tranung Kite

Posted: 01 Feb 2012 04:44 AM PST

Oleh: hendonbertudung

"Perhimpunan Ibu Waja di Balik Pulau berlangsung pada Ahad, 29 Januari 2012. Ibu Tunggal diberi beberapa "gula-gula politik" termasuklah 5kg beras 1 Malaysia , wang tunai rm5 dll. Biasalah pada mula2 perjumpaan mereka diberikan taklimat kesihatan seperti barah payudara, peluang perniagaan dll. komdian diberi brainwash serba sedikit...

 Perhimpunan itu di adakan di salah sebuah dewan. Kalau tak salah saya di Island College Sungai Rusa. Bermula pagi dan berakhir hingga makan tengahari kot.

Penceramah yang berada di situ termasuklah Dr. Helmi dan Pn Hajah Faridah dan Pemuda UMNO. Dalam perkara sebegitu sudah menjadi kebiasaan pemimpin DAP dihentam. Ini Politik rasis UMNO. Dalam pembentangan itu juga dimasukkan beberapa gambar dilayar lcd. Termasuklah gambar Pak Lah yang didakwa mereka disuperimposekan dengan seorang wanita Cina. Jangan mempercayai gambar seperti ini... kata penceramah UMNO itu.

Penceramah menafikan bantuan-bantuan yg diberikan adalah kerana pilihanraya. Bagi penceramah bantuan RM100 oleh PR juga bertujuan utk mengumpul nama. Penceramah juga tidak mahu para hadirin mendengar kata pembangkang. Penceramah juga menyoal . Apa lagi yang mereka mahu? Penceramah meramalkan pilihanraya samada bulan 3 atau 4. Penceramah mahukan pengundi muda didaftarkan. Kalau mereka tak mahu,secara diam ambil ic mereka, fotostat dan daftarkan..., tapi ini rahsia...katanya. 

DAP dah banyak musnahkan gerai-gerai orang Melayu.Gambar  Tok Janggut d ditayangkan di skrin besar. "dia tidak berjaya dapat kemerdekaan seperti tunku"' dakwa penceramah umno.Dilayar besar ada ditayangkan kawasan2 yang dimenanangi BN dan Pakatan Rakyat... Lebih kurang 200 orang hadir di majlis tersebut. Terdapat juga orang lelaki yg tak sampai 10 orang . Di akhir ceramah, salah seorang penceramah meminta sesiapa yg ada soalan menyoalnya nya sekarang...

Sekian , semoga beroleh manfaat..

"Full content generated by Get Full RSS.

Homestay <b>di balik pulau</b> : Semua Homestay

Posted: 15 Jan 2012 12:40 PM PST

[unable to retrieve full-text content]HOMESTAY DI BALIK PULAU.RUMAH DUA TINKAT. DI PEKANBALIK PULAU.PENANG. ADA SEWA HARI ADA minggu.DANbulan. Contact khoo cheng leong. Click here to cancel reply. Name (required) Mail (required) ...

Bakar bendera BN kerana marah BR1M <b>di Balik Pulau</b> <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2012 05:33 PM PST

 Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Balik Pulau hari ini kesal dengan perbuatan khianat pihak tertentu yang membakar kain rentang iklan Barisan Nasional yang dipasang di tepi jalan di Simpang Empat di sini.

Ketuanya, Aziaan Ariffin berkata, kain rentang yang bertulis "Untuk Kesejahteraan Anda Undilah Barisan Nasional" itu dibakar dipercayai pada waktu tengah malam.

Katanya, Pemuda UMNO bahagian itu telah membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Barat Daya.

Beliau berkata, kain rentang itu dipercayai disimbah petrol dan dibakar kerana satu bekas yang diisi petrol telah dijumpai di tempat kejadian. "

Tindakan mereka (yang membakar kain rentang) mungkin disebabkan kegelisahan kerana rakyat dikawasan ini mula menyokong Barisan Nasional dan ramai yang menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)," katanya kepada pemberita di sini hari ini. — BERNAMA

Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Komen