Sabtu, 4 Februari 2012

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


MatKilau Penang: Anwar Meraikan Kemenangan <b>Di Permatang Pauh</b>.

Posted: 09 Jan 2012 09:04 AM PST

Seperti yang diduga anwar kembali ke permatang pauh meraikan kemenangannya dikawasan Parlimen Permatang Pauh.MKP pelik dengan jumlah kehadiran yg hadir cuma 1ribu hadir.Sedangkan pengundi yng menyokong beliau di sini berpuluh kali ganda jumlahnya.Jangan cakap bab negeri Pulau Pinang angkanya boleh mencapai ratusan ribu.Mengapa kehadiran begitu menghambarkan????????

Mungkin sebelum ini rakyat menilai Anwar telah difitnah oleh pemimpin UMNO dan BN.bertolak dari undi simpati serta kemarahan rakyat terhadap kepimpinan terdahulu yang tidak peka motif oprandi yang telah digunakan oleh PKR.Kini pengundi atas pagar mungkin sedar dengan taktik sebegini PKR tiada lagi alasan untuk menghentam kerajaan bahawanya tidak adil dan saksama serta mempengaruhi mahkamah dalam membuat keputusan

sumber gambar MPP.

Full content generated by Get Full RSS.

PANAS ! FORUM ANAK MUDA 13 <b>DI PERMATANG PAUH</b> KECOH <b>...</b>

Posted: 31 Jan 2012 05:27 AM PST


Kepada hadirin yang hadir semasa program Forum Anak Muda 13 anjuran NGO belia , Gerakan Belia 4B Permatang Pauh , tentu akan terasa  kepanasan   kerana ia membincangkan  iklim politik anak muda sekitar Permatang Pauh .

Ia menampilkan ahli panel iaitu KP UMNO Permatang Pauh , Sdr Zaidi Mohd Said , YDP Perkasa P.Pinang   Datuk Ahmad Saad , Pengarah JASA P.Pinang Ustaz Hj Ahmad Lutfi Ibrahim , dan Exco Gerakan Belia 4B Permatang Pauh  Sdr Hilmi Mohd Elias .

Program pun adalah forum , jadi pendapat  oleh ahli panel dilontarkan mengikut pandangan masing-masing .

Siapa yang makan cili akan terasalah pedasnya !!


Full content generated by Get Full RSS.

Anwar Himpun <b>di Permatang Pauh</b> Selepas Keputusan Liwat

Posted: 04 Jan 2012 09:55 PM PST

APA sekalipun keputusan Mahkamah Tinggi dalam kes perbicaraan liwat II yang membabitkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Isnin ini, pemimpin-pemimpin tertinggi dan penyokong Pakatan Rakyat akan berhimpun di Permatang Pauh pada malam berkenaan.

Anwar, yang juga ahli parlimen Permatang Pauh dijangka membuat persinggahan pertamanya di Pulau Pinang pada lewat petang 9 Januari bagi menjelaskan sendiri kepada rakyat berhubung keputusan mahkamah terhadap kesnya itu.

ADUN Pantai Jerejak Sim Tze Tzin berkata, Anwar mahu mengulangi apa yang dilakukannya pada tahun 1998, selepas beliau dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri, iatu kembali ke Pulau Pinang untuk mengisytiharkan Deklarasi Permatang Pauh.

Anwar dilantik menjadi ahli parlimen Permatang Pauh pada pilihan raya kecil 2008, selepas  isterinya, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang juga adalah presiden PKR mengosongkan kerusi itu untuk diisi beliau.

"Selepas keputusan penghakiman itu, semua pemimpin atasan Pakatan Rakyat akan berkumpul di Permatang Pauh untuk menghadiri perhimpunan besar," kata Sim kepada pemberita di Pulau Pinang.

"Jika Anwar dibebaskan, beliau akan menjelaskan keputusan itusendiri. Jika tidak (dibebaskan), pemimpin-pemimpin tertinggi masih akan hadir di Permatang Pauh untuk perhimpunan tersebut,"

Artikel Berkaitan:

  1. AG Fail Rayuan Terhadap Keputusan Kes Liwat II
  2. Keputusan Liwat II: Anwar TAK Bersalah
  3. Anwar Jelajah Semenanjung Sebelum Keputusan Liwat II
  4. Keputusan Kes Anwar Tak Jejas PRU13
  5. Beri Peluang Mat Sabu Jelaskan-Anwar
Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Komen