Khamis, 31 Mei 2012

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


<b>Permatang Pauh</b> lebih baik tanpa Anwar - Part 2 | GENERASI <b>...</b>

Posted: 30 May 2012 05:30 PM PDT

Selama 4 tahun Anwar menjadi wakil rakyat Permatang Pauh , apa yang beliau bantu Sek Agam Rakyat (SAR)  di Permatang Pauh ??   Tak pernah rasanya aku tengok dia pergi beri sumbangan kepada SAR pun.

Yang kerajaan DAP tak habis-habis dok bangga kononnya mereka lah paling hebat beri bantuan kepada SAR di negeri ini . Malah dalam muka surat 5  Buletin Mutiara Haprak , Malik Kassim bukan main lagi gah mendakwa peruntukan kerajaan regim disumbangkan adalah sebanyak RM 1.75 juta setahun . Ia disalurkan untuk meningkatkan mutu pembelajaran dan pengajaran di sekolah .

Di sini GPB agak musykil bagaimana DAP boleh dok sembang deraih  kononnya peruntukan SAR bertambah  . walhal  SAR Abu Bakar Ass Siddiq di Taman Guar Perahu  dibantu Pemuda UMNO yang datang menghulurkan  3 projektor  untuk kemudahan  pembelajaran .

Ini menampakkan jumlah  peruntukan berkenaan untuk sekolah agama rakyat yang melebih 100 buah di P.Pinang tak mencukupi .  Bila nak agih peruntukan  ke setiap sekolah , berapa la sangat yang  dapat ...

Tambah-tambah sekolah SAR Taman Guar Perahu ini bukan dikuasai puak-puak PAS  ,dan mereka hanya control kariah masjid saja di taman berkenaan .


Tiada ulasan:

Catat Komen