Isnin, 25 Jun 2012

09 di nibong tebal - Google Blog Search

09 di nibong tebal - Google Blog Search


1000 saja hadir <b>di</b> Merdeka Rakyat <b>Nibong Tebal</b>?.. nak bohong tu <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2012 11:33 PM PDT

Sebelum itu.. di Nibong Tebal semalam (24 June) telah berlangsung salah satu dari beberapa siri Jelajah Merdeka Rakyat di Padang Taman Bersatu.
Dari tentatif program yang dikirimkan oleh Chegu Bard antara penceramah yang telah dibariskan ialah YB Ustaz Makhtar, YB Tan Beng Huat, YB Dr. Mujahid, Chegu Bard, TKM1 Datuk Mansor Othman dan DS Anwar Ibrahim.
YB Mujahid tidak dapat hadir kerana pada masa yang sama PAS juga turut mengadakan program Himpunan Hijau di Parit Buntar.
Apa yang kebanyakkan media termasuk Malaysiakini tidak laporkan ialah kemasukkan lebih dari 200 ahli IPF/BN kedalam PKR atau dalam lain ayat lebih 200 telah keluar BN..
Mungkin ketika diumumkan perkara tersebut reporternya sedang leka bersembang di belakang stage.. mungkinlah..
Kehadiran dianggarkan mencecah 10,000 orang.. tapi ada pencacai UMNO yang sakit hati dengan kejayaan program ini melaporkan seperti di bawah ni..
Semalam berlangsungnya siri ceramah yang dinamakan 'Merdeka Rakyat' di Padang Taman Bersatu, Nibong Tebal yang mana penceramah utamanya ialah si Anwar Ibrahim.
Disamping itu, penceramah iringan ialah TKM1 P.Pinang, Dr Mansor, Che Gu Bard, Yb Makhtar (ADUN Sungai Bakap) dll..
Kehadiran pendengar tidaklah terlalu ramai sangat dimana boleh dikatakan sekitar 1000 ke 1500 orang saja yang hadir. Ini laporan secara jujur dan adil serta tidak bias kepada mana-mana pihak. Percayalah esp puak pecacai pakatan..
Yang lawaknya Pengacara Majlis siap umum kehadiran seramai 10,000 orang tu!! Nak pembohong rakyat pun agak-agaklah bro!! - Anak Seberang
Biasalah kan.. satu percubaan memperbodohkan rakyat oleh seorang yang telah menjalani proses pembodohan oleh pemimpin UMNO begitulah hasilnya..
Atau mungkiin juga keupayaan mengiranya hanya setakat itu saja.. alaaaa.. macam Rais Yatim tu lah..
Cuba korang kira sendiri agak-agak berapa yang hadir dalam program ini berdasarkan gambar di bawah..
Lagi puluhan gambar untuk dikira jumlah yang hadir dalam program ini sila lihat di ( SINI )

Tiada ulasan:

Catat Komen