Rabu, 12 September 2012

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


KUNYIT HANGIT! ANWAR SEMAKIN DITOLAK <b>DI PERMATANG</b> <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2012 05:00 PM PDT

Baru-baru ini Anwar al jubs kata dia tetap akan bertanding dekat kerusi Permatang Pauh, kira dia nak yakinkan rakyat yang dia masih relevan la, tetapi bila aku baca artikel The Unspinners yang dipetik dari blog Cucu Tok Selampit, aku rasa macam tak berapa nak real je kenyataan dia ni. Nak tau kenapa? Korang tengok gambar-gambar kat atas tu, lihatlah betapa dinginnya sambutan yang diterima oleh al jubs di kawasan dia sendiri.

Manusia yang pernah kata dialah bakal PM masa 16 Sseptember dulu dah macam tak berapa nak laku kat Pematang Pauh. 60 ribu pengundi di kawasan dia, hanya ini je yang datang? Wow Anwar! Ini satu penghinaan yang terlampau wei. Nampaknya seat kau dah tak selamat ni.

Baiklah Anwar fikirkan semula hasratnya untuk berpindah ke Parlimen Nibong Tebal, atau Bayan Naru atau pun Lembah Pantai memandangkan rakyat Permatang Pauh semakin menolak beliau.

Takkan PM kalah di kawasan Parlimen sendiri?Anwar takut kalah <b>di Permatang Pauh</b>? | The Unspinners

Posted: 02 Aug 2012 01:45 AM PDT

Kisah Lajim Ukin dan WIlfred BUmburiang mahu dan sudah lompat ke PKR satu kisah yang menarik. Ada pihak yang sudah mula hebahkan kononnya ada lagi beberapa pemimpin BN akan lompat.

Mungkin ada tapi yang dah pencen dan expired. Kalau dipelajari dari 916, ini semua GEMPAQ saja. Namun lompatan ini memberi nyawa baru buat Anwar Ibrahim

Kedudukan terkini PKR adalah mereka akan hilang lebih kurang 16 ke 17 kerusi. Harapan mereka nak menang kerusi parlimen dari BN hanya satu iaitu di Pandan. Itu pun kalau Dato Ong Tee Keat tendang own goal. 

Katanya PKR akan cuba kasi kerusi-kerusi mereka yang tidak boleh menang pada DAP. Cuma di kawasan Cina saja yang mereka akan kasi pada PAS.

Apa kebodohnya Anwar Ibrahim?

Tidak bodoh tetapi hanya anwar memikirkan dirinya sendiri. Selama beberapa bulan kita dok dengar khabar-khabar Anwar akan pindah ke tempat lain macam Nibung Tebal atau Lembah Pantai.

Ramai menganggap itu adalah usahanya untuk menyelamatkan Nurul dan ada pula kata ianya untuk memperkenalkan anaknya satu lagi Nurul Hana. Rupanya itu decoy.

Nama-nama semua tu tiada timbul di Nibung Tebal. Burung berkicauan menceritakan wakaupun apa terjadi, Nurul Izzah bertegas mahu pertahankan kerusi di Lembah Pantai. Takkan Naib Presiden PKR cabut lari dari kawasan?

Anwar tak dapat selitkan Nurul Hana kerana dia takut dipanggil politik mak bapak dan anak2.

Habis semua cerita,  timbul pula kisah Kak wan nak tanding ADUN di Selangor. Kononnya dia akan gantikan Khalid Ibrahim yang agak tenat politiknya.

Kini timbul pula kisah Anwar terbaru. Susah untuk dipercaya tapi sudah ada yang kata kini Anwar mula gila bayang ketakutan dia akan kalah di Permatang Pauh.

Menurut sumber, PKR sudah jarang mengadakan ceramah di Permatang Pauh. Satu lagi kata sumber, setap kali anwar keliling keliling Permatanag Pauh, tak sampai 10 orang sanggup ikut dia.

Sebelum timbulnya insan kamil anugerah tuhan yang maha hebat bernama Anwar Ibrahim, ini kawasan tradisi UMNO lawan PAS. Jika dibuatnya Anwar tak ada calun keluarga atau lain, kemungkinan ianya akan diserahkan keada PAS.

Teori yang mengatakan Anwar mungkin menghadapi meresotan undi adalah kerana penyokong-penyokong setempatnya asalnya orang-orang UMNO. Kini melihat satu demi satu gelagat Awnar dan kesediaannya berkompromi pada DAP, mereka dah meluat.

Wallahu alam ... kini katanya Anwar sedang melihat kawasan yang lebih ramai pengundi Cina supaya dia lebih selamat seperti Bayan Baru, kawasan PKR yang APnya sudah lompat bebas, Dato Zaharin Hashim.

Maka itu yang dia kow tow pada DAP. dan mereka sedia sokong Anwar sebagai PM. PAS belum pasti mahukan Anwar sebagai PM.  

Jika Pakatan menang, saksikan kita aksi liwat yang paling hebat iaitu anwar diliwat ramai oleh masyarakat Cina.  

Setelah Rumah Terbuka P"Gay"R Gagal Mengumpul Tetamu <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 22 Aug 2012 06:37 AM PDT


Setelah Rumah Terbuka Aidil Fitri yang diadakan oleh P"Gay"R di kawasan Parlimen Permatang Pauh gagal menarik pengunjung yang datang, P"Gay"R khususnya Anwar Ibrahim mencuba nasib pula untuk mengadakan Rumah Terbuka Aidil Fitri di kawasan Parlimen Nibong Tebal pada 02 September ini. Pada Hari Raya Pertama yang lalu, Rumah Terbuka Aidil Fitri yang diadakan di padang Taman Guar Perahu di dalam DUN Penanti dan di dalam Parlimen Permatang Pauh gagal mengumpulkan Rakyat Pulau Pinang terutama pengundi-pengundi Permatang Pauh. Kehadiran jumlah tetamu di antara 1,000 ke 2,000 orang amat mengecewakan Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim semakin resah dan gelisah. Ini kerana Rumah Terbuka Aidil Fitri lebih digunakan sebagai kayu pengukur dan menguji sokongan pengundi-pengundi setempat, yang diberitakan semakin menolak kehadiran Anwar Ibrahim di Permatang Pauh.
Tidak dapat tidak, Rumah Terbuka Aidilfitri terpaksa diadakan semula di kawasan Parlimen baru di Pulau Pinang iaitu Nibong Tebal. Bukan menjadi rahsia lagi Anwar Ibrahim telah lama menyuarakan kebimbangannya dengan penolakan pengundi-pengundi di Permatang Pauh dan beliau juga diberitakan telah bersedia untuk berpindah ke kawasan yang lebih selamat iaitu di Parlimen Nibong Tebal. Untuk mengaburi mata orang ramai, majlis ini kononnya akan diadakan dan diuruskan oleh Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) yang diketuai oleh Chegubard. Siapa yang tidak kenal dengan Chegubard. Chegubard bukan melakukan semua ini dengan percuma. Semuanya adalah untuk mengambil hati dan perhatian Ketua Umum P"Gay"R ini yang telah beralih kasih dan sayang kepada Rafizi Ramli.
Untuk memastikan kehadiran yang datang di Rumah Terbuka Aidil Fitri itu berjalan lancar dan dipenuhi dengan orang ramai, P"Gay"R telah menyediakan gula-gula atau hadiah berupa "door gift" atau cenderamata khas bagi 5,000 tetamu terawal. Belum pernah dalam sejarah di Malaysia, CTS mendengar bahawa cenderamata atau "door gift" terpaksa diiklankan dengan bertujuan menarik orang ramai untuk hadir di rumah terbuka Aidil Fitri. Begitu terdesak dan kemaruknya juak-juak P"Gay"R ini untuk mendapatkan sokongan dari penduduk di Pulau Pinang!!! CTS menjangkakan Anwar Ibrahim akan bertukar ke Parlimen Nibong Tebal sekiranya sambutan ke atas Rumah Terbuka Aidil Fitri di atas mendapat sambutan yang di luar jangkaan.

Tiada ulasan:

Catat Komen